اختلال افسردگی یکی از مشکلات روانی است که دارای طیف های مختلفی است و انواع گوناگونی دارد و هریک از آن ها دارای ویژگی های متفاوتی هستند، به دلیل اهمیت موضوع در این بخش از پایگاه دانش برنا اندیشان تصمیم داریم تا مقاله ای با عنوان آشنایی با افسردگی بالینی و شناخت علل و راه های تشخیص و درمان آن را در اختیار شما علاقه مندان به مقالات علمی روانشناسی قرار دهیم، پس اگر علاقه مند به یادگیری در رابطه با افسردگی هستید تا انتهای مقاله آشنایی با افسردگی بالینی با گروه تخصصی برنا اندیشان همراه باشید.
آشنایی با افسردگی بالینی و شناخت علل و راه های تشخیص و درمان آن
در مقاله آشنایی با افسردگی بالینی به صورت تخصصی با علل و عوامل افسردگی آشنا شده و همچنین روش های درمانی مختلف برای آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
افسردگی بالینی چیست؟
افسردگی دارای طیف های مختلفی است، از حالتهای نسبتاً خفیف، گذرا و کم روحیه گرفته تا علائم شدید و طولانی مدت که تأثیر عمده ای بر کیفیت زندگی فرد دارند. هنگامی که علائم فرد به انتهای مزمن طیف رسیده و نیاز به درمان حرفه ای دارند به طور معمول افسردگی بالینی نامیده می شود.
اگرچه افسردگی می تواند اشکال مختلفی داشته باشد و ممکن است از چند طریق مختلف دسته بندی شود، دو نوع اصلی افسردگی بالینی وجود دارد که توسط راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5) تعریف شده است : اختلال افسردگی اساسی (افسردگی تک قطبی) و مرحله افسردگی اختلال دو قطبی.
آشنایی با افسردگی بالینی و علائم آن
افراد افسردگی را به طرق مختلف تجربه می کنند. بعضی از افراد فقط چند علامت دارند در حالی که برخی دیگر علائم زیادی دارند. برخی از علائم ممکن است با گذشت زمان بهتر شده و برخی دیگر نیز بدتر شوند.
مهم است که با تیم مراقبت از سلامت روان خود کار کنید تا علائم افسردگی را تشخیص دهید و بهترین روش برای درمان آنها را تعیین کنید. برای هر نوع افسردگی بالینی و همچنین انواع مختلف آن علائم یا ویژگی هایی وجود دارد که در کسانی که آن را تجربه می کنند شایع است.
افسردگی شدید
این فرم که به عنوان اختلال افسردگی اساسی یا افسردگی تک قطبی نیز شناخته می شود همان چیزی است که اکثر مردم با شنیدن “افسردگی” به آن فکر می کنند. افسردگی اساسی به طور معمول با علائم زیر مشخص می شود :
- غم و احساس پوچی
- از دست دادن لذت از سرگرمی ها، کارها و فعالیت های دیگر
- تغییر در اشتها، کاهش یا افزایش وزن
- مشکل خواب (زیاد یا خیلی کم)
- احساس کندی روانی حرکتی یا تحریک بیش از حد
- خستگی، کسلی، کمبود انرژی
- علائم و درد جسمی (مانند بدن درد، ناراحتی معده، سردرد)
- احساس بی ارزشی یا گناه
- مشکلات تمرکز یا توجه
- ناتوانی در تصمیم گیری یا تصمیم گیری ضعیف
- به مرگ فکر کردن برنامه ریزی یا اقدام به خودکشی
افسردگی روان پریشی
افسردگی روان پریشی در شدیدترین حالت خود بخشی از طیف افسردگی تک قطبی محسوب می شود و شکل جداگانه ای از افسردگی نیست. افرادی که دارای شرایط بهداشت روانی هستند و باعث می شوند توهم یا هذیان داشته باشند نیز ممکن است نوعی افسردگی داشته باشند.
افسردگی روان پریشی می تواند با توهماتی که بر مرگ یا بیماری شدید متمرکز هستند ظاهر شود. هذیان ها ممکن است به سایر عوامل اصلی استرس زا مانند از دست دادن شغل یا فقر مبتلا باشند.
آشنایی با افسردگی بالینی
مرحله افسردگی اختلال دو قطبی
افسردگی بالینی همچنین می تواند یکی دیگر از ویژگی های بیماری روانی دیگری به نام اختلال دو قطبی باشد. افراد مبتلا به اختلال دوقطبی تمایل دارند بین دوره های افسردگی و دوره های خلقی بسیار بالا رفته به نام شیدایی تغییر کنند.
در مرحله افسردگی علائم می تواند بسیار شبیه افسردگی اساسی باشد. در مرحله شیدایی علائم در انتهای مخالف طیف بیشتر است مانند :
- افزایش انرژی
- بی خوابی
- تحریک پذیری
- سریع صحبت کردن
- رفتار فراجنسیتی
- افکار رقابتی
- ایده های بزرگ
- فعالیت بسیار زیاد
- تکانشگری
- قضاوت ضعیف
اشکال دیگر افسردگی کمی متفاوت طبقه بندی می شود اغلب به این دلیل که در موقعیت های خاص رخ می دهد یا نیاز به روش های مختلف درمانی دارد.
افسردگی پس از زایمان
افسردگی پس از زایمان نوعی از افسردگی است که پس از زایمان فرد رخ می دهد و می تواند تا سال اول پس از زایمان به خوبی ادامه یابد. در حالی که شایع و قابل درمان است باید به موقع و به درستی تشخیص داده شود. در حالی که بسیاری از والدین تازه متولد شده هنگام مراقبت از نوزاد تازه متولد شده فراز و نشیب هایی را تجربه می کنند (به خصوص در خواب کم) استرس و اضطراب مرحله تازه متولد شده معمولاً فقط چند هفته طول می کشد در حالی که افسردگی پس از زایمان جدی تر است و می تواند مدت ها بعد از تولد یک کودک ادامه یابد.
اختلال نارسایی قبل از قاعدگی (PMDD)
با PMDD ، افرادی که سیکل قاعدگی دارند قبل از شروع قاعدگی افسرده می شوند. تغییرات هورمونی می تواند علائم خفیف قاعدگی (PMS) را در هر کسی که پریود است ایجاد کند اما همان PMDD نیست. در PMDD علائم شدیدتر و مداوم بوده و نیاز به درمان دارند.
اختلال عاطفی فصلی (SAD)
برخی از افراد در بعضی از مواقع از سال بیشتر اوقات در ماه های تاریک زمستان دچار افسردگی می شوند (اگرچه ممکن است در هر زمان از سال رخ دهد). از آن به عنوان اختلال عاطفی فصلی یاد می شود.
کمبود نور خورشید به دلایلی از جمله کمبود ویتامین D و افزایش احتمال اینکه کسی مدت بیشتری را در تنهایی یا در خانه سپری کند (به دلیل سردتر شدن هوا و روزهای کوتاهتر) با کمبود روحیه همراه است. در این زمان از سال تعطیلات و جشن های مختلفی نیز برگزار می شود که می تواند در برخی افراد به افسردگی و اضطراب کمک کند.
دیستایمیا (اختلال افسردگی مداوم)
اگر یک دوره افسردگی دارید که دو سال یا بیشتر طول می کشد ممکن است دیستایمیا تشخیص داده شود. گاهی اوقات افسردگی اساسی نیز ایجاد می شود یا با دوره های افسردگی مداوم متناوب می شود.
افسردگی موقعیتی
بسیاری از افراد در طول زندگی خود در پاسخ به یک اتفاق خاص یک دوره افسردگی را تجربه خواهند کرد. از دست دادن شغل، مراقبت از والدین یا فرزندی که بیمار است، طلاق، یا ضربه ای مانند سرقت، تصادف رانندگی یا آتش سوزی در خانه را تجربه می کنید تنها چند نمونه از عوامل استرس زا است که می تواند منجر به افسردگی موقعیتی شود.
برخلاف اشکال پایدار افسردگی، افسردگی موقعیتی معمولاً قابل درمان است و در پاسخ به تغییر مثبت در وضعیت فرد مانند گرفتن شغل جدید و پشتیبانی اجتماعی، مشاوره و در برخی موارد دارو درمانی بهبود می یابد.
DSM-5 همچنین فرم های دیگر افسردگی را که به عنوان غیر معمول طبقه بندی شده اند ذکر می کند. اگر علائم افسردگی دارید پزشکان و متخصصان بهداشت روان که با آنها کار می کنید علائم شما را به دقت ارزیابی می کنند.
ممکن است در طول زندگی خود بیش از یک نوع افسردگی را تجربه کنید. اگر والدین یا افراد جوانی هستید، مطالب جدیدتر درDSM-5 اشکال افسردگی را که بیشتر مربوط به کودکان و نوجوانان است دسته بندی می کند.برای مطالعه بیشتر به پکیج آموزش کامل آسیب شناسی روانی مراجعه فرمایید.
۷ نوع افسردگی که ممکن است از آنها اطلاع نداشته باشید
افسردگی در کودکان و نوجوانان
قبلاً اعتقاد بر این بود که کودکان نمی توانند افسرده شوند اما اکنون می دانیم که این درست نیست. کودکان، نوجوانان و جوانان می توانند افسردگی را تجربه کنند اما ممکن است مانند بزرگسالان به نظر نرسد.
کودکان ممکن است هنوز مهارت های زبانی و آگاهی عاطفی نداشته باشند تا دقیقاً آنچه را احساس می کنند بیان کنند. بزرگسالی که افسرده است ممکن است غم و اندوه عمیقی را احساس کند در حالی که کودک افسرده عصبانی، ناامید و تحریک پذیر به نظر می رسد.برای مطالعه بیشتر به پکیج روانشناسی کودک و نوجوان مراجعه فرمایید.
علائم افسردگی در کودکان و نوجوانان در سنین مدرسه ممکن است در کار مدرسه ، فعالیت های اجتماعی یا دوستی تداخل ایجاد کند. به عنوان مثال کودکی که افسرده است ممکن است در مدرسه نمره ضعیف بگیرد بعد از فعالیت مدرسه مانند ورزش علاقه خود را از دست بدهد یا دیگر دوست نداشته باشد با دوستانش به گردش برود.
همانند نوجوانان و بزرگسالان، کودکانی که افسردگی را تجربه می کنند نیز ممکن است در خواب مشکل داشته باشند اشتهای خود را از دست بدهند یا علائم جسمی نامشخصی مانند سردرد و معده درد داشته باشند.
اگر نگران افسردگی کودک یا نوجوان خود هستید با پزشک متخصص اطفال صحبت کنید. برخی از شرایط پزشکی وجود دارد که می تواند باعث افسردگی شود که باید منتفی شود. اگر کودک شما مبتلا به افسردگی تشخیص داده شود یافتن روش درمانی مناسب برای بهزیستی وی حیاتی است.پیشنهاد می شود کارگاه آموزش فعال سازی رفتار در افسردگی را مشاهده بفرمایید.
شما می توانید با ایجاد شبکه ای از متخصصان بهداشت روان، پزشکان، تیم ها در مدرسه و همچنین دوستان و افراد جامعه که می توانند خانواده شما را حمایت کنند در حالی که در مورد مدیریت افسردگی فرزند خود اطلاعات کسب می کنید می توانید به این امر کمک کنید.
علل
علل افسردگی به طور کامل شناخته نشده است اما اعتقاد بر این است که چندین فاکتور اصلی از جمله ژنتیک و محیط وجود دارد که فرد را دچار افسردگی می کند.
محققان به ویژه علاقه مند به بررسی اینکه آیا افسردگی یک بیماری ارثی است یا خیر. یک تئوری اصلی این است که برخی تغییرات ژنتیکی انتقال دهنده های عصبی (مواد شیمیایی تنظیم کننده خلق و خو در مغز) را بی اثر یا کم می کند.
مولفه اصلی دیگر عوامل محرکی است که ممکن است در شخصی که از نظر ژنتیکی مستعد افسردگی است بیشتر به آن مبتلا شود. عوامل خاصی که باعث می شود فرد افسردگی بالینی را تجربه کند عبارتند از :
سابقه خانوادگی افسردگی (به ویژه پدر یا مادر یا خواهر و برادر)
تجربه یک واقعه آسیب زا یا تغییر عمده زندگی (مانند از دست دادن شغل، مرگ یا بیماری جدی همسر و یا طلاق)
مشکلات مالی (مانند بدهی و نگرانی در مورد پرداخت هزینه های کلان)
بسیار مریض یا آسیب دیده (مانند سرطان یا تصادف اتومبیل)، نیاز به عمل جراحی یا معالجه پزشکی یا مجبور به مدیریت بیماری های مزمن و یا پیشرونده (مانند مولتیپل اسکلروزیس)
مراقبت از عزیزی (همسر، فرزند، والدین) که دارای یک بیماری، آسیب دیدگی یا ناتوانی اساسی است
مصرف برخی از داروها که می توانند علائم مرتبط با افسردگی را ایجاد کنند (از جمله داروهایی که برای درمان افسردگی استفاده می شوند)
استفاده از مواد مخدر غیرقانونی و یا سؤ استفاده از الکل
اگر قبلاً نوعی افسردگی را تجربه کرده باشید احتمال دارد که در پاسخ به برخی عوامل استرس زا یا تغییر در زندگی (مانند بچه دار شدن) دوباره آن را تجربه کنید یا به فرم دیگری مبتلا شوید.
تشخیص افسردگی بالینی
پزشک شما ممکن است اولین متخصص بهداشتی باشد که در مورد افسردگی با شما صحبت می کند. اگر احساس افسردگی می کنید ممکن است پزشک با رد شرایط پزشکی مانند اختلالات تیروئید که می تواند علائم افسردگی را ایجاد کند شروع کند. اگرچه پزشک مراقبت های اولیه شما می تواند افسردگی بالینی را تشخیص دهد اما ممکن است بخواهد شما نیز توسط شخصی با تخصص روانشناسی ارزیابی شوید.
اگر شما برای درمان افسردگی دارو مصرف می کنید ممکن است پزشک شما را به روانپزشک معرفی کند. این نوع پزشک آموزش های ویژه ای را برای تجویز و نظارت بر داروهایی که برای درمان شرایط بهداشت روان استفاده می شود دارد. آنها می توانند اطمینان حاصل کنند که دارویی که شما برای افسردگی مصرف می کنید بهترین فرم مناسب برای فرم شماست و دوز دارو بی خطرترین و موثرترین دارو برای شما است.
وجود اختلالات هم زمان
علاوه بر شرایط پزشکی جسمی که می تواند علائم افسردگی را ایجاد کند یا احتمال افسردگی فرد را افزایش دهد چندین مورد دیگر از نظر بهداشت روانی وجود دارد که ممکن است افراد مبتلا به افسردگی تشخیص داده شوند.
هنگامی که فردی که دچار افسردگی است یک بیماری روانی دیگری نیز دارد از آن به عنوان یک بیماری “همزمان” یاد می شود. شرایط مشترک در افراد مبتلا به افسردگی بالینی عبارتند از :
- اختلالات اضطرابی
- اختلال وسواس-اجباری (OCD)
- اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)
- فوبیا
- کمبود توجه و اختلال بیش فعالی (ADHD)
- اختلالات طیف اوتیسم
- اختلالات خوردن و بدشکلی بدن
- اختلالات مصرف الکل و مواد مخدر
اختلالات خواب، سندرم روده تحریک پذیر (IBS)، سردرد، درد مزمن و فیبرومیالژیا از دیگر مواردی است که ممکن است همزمان با افسردگی اتفاق بیفتد.
درمان
چندین روش مختلف برای درمان افسردگی وجود دارد. ممکن است لازم باشد رویکردهای مختلف را امتحان کنید یا بیش از یک روش را ترکیب کنید. آنچه برای یک فرد مبتلا به افسردگی مفید است ممکن است برای شخص دیگری مفید نباشد. تیم مراقبت های بهداشتی شما را از گزینه هایی که برای شما بی خطر هستند آگاه می کنند.
اگر علائم شما شدید است یا تیم سلامت روان شما احساس می کند که در معرض آسیب رساندن به خود یا شخص دیگری هستید ممکن است لازم باشد درمان افسردگی خود را در بیمارستان، یک مرکز مراقبت از سلامت روان در بیمارستان و یا در برنامه های درمانی سرپایی شرکت کنید.
به خاطر داشته باشید که این فرآیند ممکن است زمان بر باشد. همچنین ممکن است لازم باشد نحوه مدیریت علائم افسردگی خود را در پاسخ به تغییرات زندگی تنظیم کنید. برای آموزش بیشتر به کارگاه روانشناسی درمان افسردگی مراجعه فرمایید.
دارو
یکی از اولین درمان های افسردگی بالینی، دارو درمانی است. انواع مختلفی از داروهای ضد افسردگی وجود دارد با این حال آنهایی که متعلق به گروهی به نام بازدارنده های انتخابی جذب مجدد سروتونین (SSRI) هستند بیشترین تجویز را دارند.
SSRIs مانند Prozac (فلوکستین)، Zoloft (سرترالین)، Lexapro (اسکیتالوپرام) و Paxil (پاروکستین) به طور کلی توسط پزشکان و بیماران ترجیح داده می شود زیرا در مقایسه با گروه های قدیمی داروهای ضد افسردگی عوارض جانبی کم و کمتر آزار دهنده ای دارند.
مهارکننده های باز جذب سروتونین و نوراپی نفرین (SNRI) مانند Effexor (ونلافاکسین)، Cymbalta (دولوکستین) و Pristiq (دسوانلافاکسین).
مهار کننده های مونوآمین اکسیداز (MAOI) مانند مارپلان (ایزوکارباکسازید)، ناردیل (فنلزین) و پارنات (ترانسیل پرومین). استفاده از MAOI با SSRI بی خطر نیست.
داروهای ضد افسردگی غیر معمول مانند Wellbutrin (بوپروپیون).
داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای مانند توفرانیل (ایمی پرامین) و الاویل (آمی تریپتیلین). سه حلقه ها از دسته داروهای ضد افسردگی کلاس قدیمی تری هستند که به دلیل عوارض جانبی تجویز نمی شوند.
پزشک یا روانپزشک ممکن است به شما توصیه کند بیش از یک نوع داروی ضد افسردگی مصرف کنید و یا یک داروی دارویی دیگر مانند داروهای ضد اضطراب را به برنامه روزانه خود اضافه کنید.
داروهای ضد افسردگی می توانند برخی از شرایط سلامت روان را بدتر کنند به همین دلیل بسیار مهم است که از نزدیک با پزشک و درمانگر خود اطمینان حاصل کنید تا دقیق ترین تشخیص را داشته باشید و درمانی که انتخاب می کنید روشی ایمن و مؤثر برای مدیریت علائم شماست.
قبل از شروع مصرف داروهای ضد افسردگی باید بدانید که ممکن است مدتی طول بکشد تا دارو اثر کند. پزشک یا روانپزشک شما احتمالاً شما را مجبور می کند قبل از تنظیم دوز یا آزمایش داروی متفاوت، دارو را برای مدت زمان مشخصی معمولاً چند هفته یا چند ماه مصرف کنید.همچنین پیشنهاد می شود تا مقاله تفسیر و نمره گذاری پرسشنامه افسردگی بک را مشاهده نمایید.
بعد از شروع استفاده از یک داروی ضد افسردگی ممکن است چندین هفته طول بکشد تا تفاوت در علائم خود را احساس کنید. همچنین ممکن است هفته ها طول بکشد تا عوارض جانبی برطرف شود.
حتی اگر عوارض جانبی دارید یا احساس نمی کنید داروی شما در حال اثر است، مصرف آن را ناگهانی قطع نکنید. این می تواند باعث ترک شود که می تواند جدی باشد. اگر می خواهید مصرف داروی ضد افسردگی خود را قطع کنید با پزشک خود صحبت کنید.
اگر پزشک شما بخواهد شما به داروی دیگری روی بیاورید به شما دستور می دهد که طی چند هفته به تدریج دوز خود را کاهش دهید. کاهش داروهای ضد افسردگی می تواند به جلوگیری از علائم ترک کمک کند.
در بعضی موارد ممکن است پزشک در حالی که هنوز آرام آرام دوز داروی قبلی خود را کاهش می دهید داروی جدیدی را برای شما شروع کند. اگر داروهای ضد افسردگی را تغییر می دهید یا با دوز جدیدی سازگار می شوید بسیار مهم است که با تیم مراقبت از سلامت روان خود در تماس باشید.
ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی برای شما داروها راجع به خطرات و مزایا با شما صحبت خواهد کرد. مصرف برخی از داروها برای درمان افسردگی توصیه نمی شود یا ممکن است به دوز تنظیم شده نیاز داشته باشید.
به عنوان مثال اگر باردار هستید یا از شیر مادر تغذیه می کنید پزشک در مورد هرگونه خطرات مرتبط با داروهای مصرفی یا در نظر گرفتن شما با شما صحبت خواهد کرد. آنها به شما کمک می کنند خطرات و مزایای هر تصمیم را ارزیابی کنید.
کودکان، نوجوانان و جوانان مبتلا به افسردگی ممکن است هنگام مصرف داروهای ضد افسردگی خاص عوارض جانبی جدی داشته باشند. افراد زیر 25 سال که از این داروها استفاده می کنند ممکن است در معرض خطر افزایش علائم، از جمله ایده های خودکشی باشند.
تحقیقات نشان داده است که خطر اقدام به خودکشی نیز می تواند به میزان قابل توجهی افزایش یابد به همین دلیل این داروها از FDA اخطار جعبه سیاه دریافت می کنند.
روان درمانی
روان درمانی یکی دیگر از گزینه های محبوب برای درمان افسردگی است چه به صورت خود به خود و چه با داروهای ضد افسردگی همراه است. روان درمانی شامل کار با یک درمانگر یا توسط خود شما یا با یک گروه برای گفتگو از طریق احساس ، تجربیات و دیدگاه خود و جهان است.
با هم ممکن است بتوانید برخی از دلایل اصلی یا عوامل محرک موثر بر افسردگی را شناسایی کنید. هنگامی که از آنها آگاهی پیدا کردید می توانید راه حل های موثر مقابله را شروع کنید.
یک روش، درمان شناختی رفتاری است که تحقیقات نشان داده می تواند برای درمان افسردگی مثر باشد. مطالعات دیگر نشان می دهد که ترکیبی از دارو و روان درمانی ممکن است موثرترین درمان باشد زیرا هر متد درمانی، افسردگی را به روشی متفاوت هدف قرار می دهد.پیشنهاد می شود کارگاه آموزش درمان شناختی رفتاری افسردگی را مشاهده بفرمایید.
هنگامی که هر دو با هم استفاده می شوند عدم تعادل شیمیایی زمینه ای و عوامل روانی فردی را می توان برطرف کرد.
اگر افسردگی دارید درمان می تواند به شما در درک بهتر خود و علائم افسردگی کمک کند. همچنین این یک جز اساسی در سیستم پشتیبانی شما است. اگر از داروهای ضد افسردگی استفاده می کنید یک روانپزشک می تواند با کنترل دوز مصرفی به شما کمک کند تا اطمینان حاصل کند که به خوبی کار می کند و بی خطر است.
دسترسی به درمان می تواند موانعی داشته باشد از جمله کمبود ارائه دهندگان محل زندگی، نداشتن حمل و نقل مطمئن و هزینه. گزینه نسبتاً جدیدی که ممکن است بخواهید درباره آن بیشتر بدانید استفاده از اتصال به اینترنت یا تلفن همراه برای برقراری ارتباط با یک ارائه دهنده بهداشت روان است. این گزینه ها همچنین ممکن است برای نوجوانان مبتلا به افسردگی جذابیت بیشتری داشته باشد.
درمانگران می توانند از طریق ایمیل یا پیام متنی، گپ ویدیویی یا تماس صوتی برای برقراری ارتباط با افرادی که نیاز به کمک به مدیریت افسردگی دارند استفاده کنند. همچنین می توانید برنامه های بهداشت روان را در تلفن هوشمند یا رایانه لوحی خود بارگیری کنید تا به شما کمک کند علائم خود را ردیابی کنید یا با ارائه دهنده خود ارتباط برقرار کنید. حتی برخی از برنامه ها وجود دارند که منابع و بازی های کمک به خود تعاملی را برای کمک به شما در تمرین مهارت های جدید مقابله ای مانند ذهن آگاهی ارائه می دهند.
درمان جایگزین و مکمل
شما می توانید درمان های مکمل یا جایگزین افسردگی را کشف کنید. یکی از رایج ترین آنها مکمل گیاهی به نام گیاه خار جان است.
FDA به طور رسمی گیاه خار مریم را برای درمان افسردگی تأیید نکرده است اما اغلب توسط پزشکان جایگزین بهداشت پیشنهاد می شود. تحقیقات نشان داده است که مخمر می تواند برای برخی از افراد که علائم افسردگی دارند مفید باشد.
این مکمل در دوزها و داروهای مختلف وجود دارد و می توان آن را بدون نسخه و در بیشتر فروشگاه های مواد غذایی سالم خریداری کرد. دوز استانداردی وجود ندارد و ممکن است بخواهید با یک پزشک کار کنید تا “آزمایش و خطا” را انجام دهید تا دوز مناسب شما را تعیین کند.
شبیه نحوه تأثیر داروهای تجویزی بر سطح انتقال دهنده های عصبی، گیاه سنت جان ممکن است بر روی سطح یک انتقال دهنده عصبی خاص به نام سروتونین در مغز تأثیر بگذارد. هنگامی که افراد سروتونین کمی دارند می توانند احساس افسردگی کنند. افزایش میزان سروتونین می تواند به بهبود علائم کمک کند. با این حال داشتن سروتونین بیش از حد می تواند منجر به یک بیماری جدی به نام سندرم سروتونین شود.
اگر دارویی مصرف می کنید که خطر افزایش بیش از حد سطح سروتونین را به همراه دارد پزشک درمورد علائم سندرم سروتونین که باید مراقب آن باشید به شما آموزش می دهد. آنها همچنین از شما می خواهند که اطمینان حاصل کنید که هرگز بیش از یک دارو، گیاه یا مکمل که می تواند سطح سروتونین شما را همزمان افزایش دهد (از جمله خار مریم) مصرف نکنید.
گرچه گیاه خار مریم برای برخی از افراد مبتلا به افسردگی خفیف تا متوسط مفید است اما همچنین می تواند با تعدادی از داروهای تجویز شده تداخل داشته باشد. اگر در حال حاضر داروی ضد افسردگی مصرف می کنید تا زمانی که این موضوع را با پزشک خود در میان نگذارید مصرف خار مریم را شروع نکنید.
کنار آمدن
دارو و درمان می توانند از اجزای ارزشمند درمان افسردگی باشند اما هر فرد مبتلا به افسردگی باید راه های خود را برای کنار آمدن با این شرایط پیدا کند.
اگر افسردگی دارید راه های مختلفی وجود دارد که می توانید برای کمک به شما در مدیریت علائم خود جستجو کنید. بسته به سبک زندگی، سلامت جسمی و ترجیحات می توانید با تیم مراقبت از سلامت روان خود برای ایجاد استراتژی هایی که بهترین نتیجه را دارند و احساس می کنند مناسب شما هستند کار کنید.
فعالیت بدنی
تحقیقات نشان داده است که علائم جسمی و ذهنی افسردگی ممکن است از تحرک بدن شما بهره مند شود. هنگام ورزش بدن شما اندورفین ترشح می کند که می تواند روحیه شما را تقویت کند. فعالیت بدنی منظم همچنین به تقویت عضلات و استخوان ها کمک می کند، سلامت قلب و عروق را بهبود می بخشد و باعث ایجاد وزن سالم می شود.
ورزش نه تنها به نظم بدن و روان کمک می کند بلکه می تواند به شما فرصت ارتباط با دیگران را بدهد.
حتی اگر ترجیح می دهید به تنهایی ورزش کنید رفتن به ورزشگاه یا گردش در پارک می تواند به کاهش احساس انزوا همراه با افسردگی کمک کند. پیوستن به یک تیم ورزشی جامعه یا شرکت در یک کلاس گروهی تناسب اندام، رقص یا یوگا از دیگر ایده ها است.
سرگرمی ها و خلاقیت ها
یکی از علائم اصلی افسردگی از دست دادن علاقه به سرگرمی ها یا فعالیت هایی است که قبلاً از آنها لذت می بردید. وقتی دچار افسردگی می شوید انگیزه و تمرکز را به چالش می کشید. این آسان نیست اما یافتن راه هایی برای مشغول نگه داشتن ذهن خود بخشی مهم در یادگیری مقابله با افسردگی است.
ممکن است برای شما مفید باشد که با یک سرگرمی یا فعالیتی که قبلاً می دانید دوست دارید شروع کنید و سعی کنید نقاط عطف کوچکی را برای کار در اختیار خود قرار دهید. اگر افسردگی ندارید که می توانید مهارت کاملاً جدیدی به خود یاد دهید اما مشغول نگه داشتن ذهن بدون فشار بیش از حد به خود می تواند یک استراتژی سالم برای مقابله باشد. همچنین می تواند به شما کمک کند با قسمت هایی از زندگی خود که ممکن است احساس کنید در اثر افسردگی “گم شده اید” ارتباط برقرار کنید یا حتی یک علاقه یا سرگرمی کاملاً جدید پیدا کنید.
اگر از خلاقیت لذت می برید ممکن است این فعالیت ها به شما کمک کند تا با علائم افسردگی خود کنار بیایید. همچنین می تواند فرصتی برای شما باشد که احساس خود را به روشی جدید بیان کنید. حتی ممکن است بتوانید از خلاقیت خود به عنوان بخشی از درمان استفاده کنید.
کودکان به ویژه از استفاده از بیان خلاق برای کمک به آنها در برقراری ارتباط و درک احساس افسردگی بهره مند می شوند. سایر رسانه های خلاق مانند خواندن و ساختن موسیقی می توانند راهکارهای مقابله ای باشند اگر در تمرکز مشکل دارید به سختی می توانید از آنها استفاده کنید.پیشنهاد می شود پکیج آموزش پرورش خلاقیت در کودکان را مشاهده نمایید.
آشنایی با افسردگی بالینی
اگر در هنگام بیرون رفتن از خانه برایتان سخت است یا علاقه ای به فعالیت های اجتماعی ندارید می توانید از این فعالیت ها به عنوان راهی برای تشویق خود استفاده کنید.
به عنوان مثال ممکن است روزی یک بعد از ظهر آرام را در یک گالری هنری یا موزه پیدا کنید که احساس کردنی است. در یک روز دیگر ممکن است احساس تماشای یک فیلم یا شرکت در یک کنسرت یا اجرای تئاتر با یک دوست داشته باشید.
مراقبت از خود و در ارتباط ماندن
افسردگی می تواند مراقبت از خود را از نظر جسمی، عاطفی، ذهنی و روحی بسیار سخت کند. اگر با مراقبت از خود مانند دوش گرفتن یا تمیز کردن خانه، خرید مواد غذایی، کار یا کارهای روزمره دیگر دست و پنجه نرم می کنید ممکن است احساس گناه و شرم کنید.
درخواست کمک غیرممکن است اما حتی ایجاد تغییرات کوچک و سالم نیز می تواند کنار آمدن با علائم افسردگی را کنترل کند. کمک به مرتب کردن اتاق، بیرون آوردن سطل زباله، تهیه انبار آشپزخانه با وعده های غذایی که به راحتی آماده می شوند و اطمینان از مراجعه به پزشک یا ملاقات های درمانی فقط چند ایده است.
همچنین مهم است که با دیگران در ارتباط باشید. افسردگی می تواند به طرز باورنکردنی ایزوله باشد. در واقع ممکن است احساس کنید که باید از افراد دیگر حتی افرادی که بیشتر دوستشان دارید فاصله بگیرید.
بعضی اوقات به ویژه هنگامی که برای اولین بار تشخیص داده می شود ممکن است احساس آمادگی نکنید که در مورد افسردگی خود با عزیزانتان صحبت کنید. در ابتدا ممکن است آسان تر باشد که احساس خود را با سایر افرادی که همین روند را می گذرانند احساس کنید.
ابتدا با پرسیدن پزشک یا درمانگر در مورد گروه های پشتیبانی در جامعه محلی خود شروع کنید. اگر شبکه پشتیبانی گسترده ای ندارید یا احساس آمادگی نمی کنید با افراد رو در رو صحبت کنید جستجوی گروه های پشتیبانی آنلاین افسردگی برای شما مفید خواهد بود.
تابلوهای پیام، انجمن ها و گروه های رسانه های اجتماعی می توانند محلی برای به اشتراک گذاشتن تجربیاتی باشند که ممکن است برای شما شدت کمتری داشته باشد زیرا کمی فاصله و احساس ناشناس بودن را ایجاد می کند.
شبکه های پشتیبانی آنلاین حتی پس از اینکه در مورد عزیزان خود در مورد افسردگی خود صحبت کردید و از تیم سلامت روان خود پشتیبانی کردید ممکن است همچنان برای شما با ارزش باشد. چه در وهله اول شخصاً با دیگران در ارتباط باشید و چه با آنها بصورت آنلاین صحبت کنید مهمترین چیز این است که در انجام این کار احساس امنیت کنید.
سخن پایانی
اگر شما یا یکی از عزیزانتان افسردگی بالینی دارید ممکن است همه جنبه های مختلف زندگی با بیماری های روحی را که باید در نظر بگیرید تحت تأثیر قرار دهید. گرچه تجربه همه در مورد افسردگی منحصر به فرد خواهد بود اما در مورد علائم، علل و درمان برخی از نقاط مشترک وجود دارد.
شما می خواهید علائم خاص خود را با تیم مراقبت از سلامت روان خود در میان بگذارید. آنها به شما کمک می کنند تا مطمئن ترین و موثرترین روش درمانی را برای خود پیدا کنید که ممکن است شامل دارو، درمان یا هر دو باشد.
با یادگیری کنار آمدن با علائم افسردگی، شبکه پشتیبانی شما چه به صورت حضوری و چه به صورت آنلاین می تواند برای شما مفید باشد. وقتی افسرده هستید درخواست کمک از دیگران دشوار است. مهم است به یاد داشته باشید که نیازی نیست همه جنبه های مختلف زندگی با افسردگی را همزمان بپردازید و مجبور نیستید به تنهایی با آن روبرو شوید.