آموزش کامل کتاب آسیب شناسی روانی بر اساس DSM5

آموزش کامل کتاب آسیب شناسی روانی بر اساس DSM5
نوع فایل
Mp3
حجم فایل
3.2 گیگابایت
دسته بندی
300,000 تومان

در این قسمت از فروشگاه برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی دیگر از پکیج های آموزشی با عنوان آموزش کامل کتاب آسیب شناسی روانی بر اساس DSM5 به صورت جامع را برای دانلود در اختیار شما کاربران محترم وب سایت برنا اندیشان و تمامی علاقه مندان به کتاب های روانشناسی قرار دهیم.

آموزش کامل کتاب آسیب شناسی روانی بر اساس DSM5 به صورت جامع

در آموزش کامل کتاب آسیب شناسی روانی بر اساس DSM5 به صورت جامع شما علاقه مندان به روانشناسی تمامی مباحث موجود در کتاب آسیب شناسی روانی را به صورت تخصصی فراخواهید گرفت.

آسیب شناسی روانی

اصطلاح “آسیب شناسی روانی” درحقیقت به مطالعه علمی اختلالات روانی، همراه با عواملی که ممکن است در ارتباط با چنین اختلالاتی دخالت داشته باشد، اشاره می کند. دلایلی که باعث اختلالات روانی می شود، ممکن است تحت طبقه بندی های مختلفی مانند علل روانی، اجتماعی یا دلایل ژنتیکی قرار بگیرند.

این رشته همچنین شرایط روحی افراد را در تمام طول عمر، مراحل رشد و آشکارسازی یا بروز آنها، و نیز روش های درمانی را که برای مداوای تظاهرات مختلف بیماری موثر واقع می شود، بررسی می کند. تعیین وضعیت سلامت روانی به وسیله راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM) هدایت می شود؛ DSM معیارهایی را که باید در اختیار متخصصان بهداشت روان قرار گیرد تا به تشخیص خاصی برسند، شناسایی می کند.

تعریف سایکوپاتولوژی

در حال حاضر؛ آسیب شناسی روانی یا سایکوپاتولوژی چگونه تعریف می شود؟ به طور خلاصه، می توان آن را به عنوان مطالعه عمیق مشکلات مربوط به سلامت روانی تصور کرد. دقیقا مانند مطالعه پاتولوژی (آسیب شناسی) ماهیت بیماری (از جمله علل، پیشرفت و نتایج)، آسیب شناسی روانی نیز، مطالعه ی مفاهیم مشابهی در حوزه ی سلامت روان (یا بیماری) است.

به این ترتیب، سایکوپاتولوژی یا آسیب شناسی روانی، بررسی تمام مشکلات مربوط به سلامت روان است: چگونگی درک آنها، چگونگی طبقه بندی آنها و نحوه برطرف کردن آنها. از این رو، موضوع آسیب شناسی روانی از تحقیق به درمان و در هر مرحله از آن گسترش می یابد. هر چه چرایی پیشرفت اختلالات روانی را بهتر درک کنیم، یافتن درمان های موثر برای آن، آسان تر خواهد بود.

نسخه DSM 5 و تغییرات آن

آخرین نسخه و به‌روزترین نسخه DSM که امروزه مورد استفاده روان‌پزشکان و متخصصان بالینی قرار دارد، DSM 5 است که سال 2013 (1392) منتشر شده است. مهم‌ترین ویژگی این نسخه آن است که برای دور شدن از روش سنتی پزشکی یا همان روش طبقه‌ای مطلق و نزدیک شدن به سیستم ابعادی یا طیفی، نخستین گام‌ها برداشته شده است.

بر خلاف نسخه‌های پیشین که بر اساس آن‌ها فرد یا علائم و نشانه‌های کافی برای گرفتن تشخیص یک اختلال را دارا بود و به آن اختلال مبتلا بود، یا نشانه‌های کافی را نداشت و در آن اختلال تشخیص نمی‌گرفت؛ در این نسخه از DSM اعتقاد بر این است که بیماری‌های روانی نه‌تنها از یکدیگر مجزا نیستند، بلکه عارضه‌هایی هستند که روی یک پیوستار قرار دارند و بسته به تعداد و شدت علائم، از خفیف تا شدید درجه‌بندی می‌شوند. در این پیوستار، بعضی عارضه‌ها علائم خفیف را نشان می‌دهند و بعضی دیگر نشان‌دهنده علائم شدید بیماری هستند.

درباره موضوع آسیب شناسی روانی و تاریخچه آن و همچنین نظام‌های طبقه‌بندی اختلال‌های روانی توضیحاتی را ارائه دادیم. در سلسله مطالبی که در آینده نزدیک منتشر خواهد شد، توضیحات لازم درباره هر اختلال روانی و علائم و نشانه‌های آن بر اساس DSM 5 توضیح داده خواهد شد.

دی‌اس‌ام-۵ (DSM-5) (که قبلاً به عنوان DSM-V شناخته می شده‌است) نسخه پنجم راهنمای تشخیصی و آماری اختلال‌های روانی است که توسط انجمن روان‌پزشکی آمریکا (APA) منتشر شده است و در واقع یک راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی است. DSM-5 در ماه مه سال ۲۰۱۳ انتشار یافت و جایگزین DSM-IV که آخرین بار در سال ۲۰۰۰ تجدید نظر شده‌است، شد.

آموزش کامل کتاب DSM5

رشد و توسعه کتاب دی اس ام

در سال ۱۹۹۹، کنفرانس پژوهش و برنامه‌ریزی DSM-5 به‌طور مشترک توسط انجمن روانپزشکی آمریکا و موسسه ملی سلامت روان (NIMH)، جهت تعیین اولویت‌های پژوهشی برگزار شد. گروه‌های کاری برنامه‌ریزی و تحقیقات، مقالات مورد نیاز این پژوهش را برای اطلاع رسانی و شکل دادن به DSM-5 تولید کردند و نتیجه کار را به همراه توصیه‌ها در مقاله‌ای به APA گزارش دادند. گروه‌های کاری به شش گروه تقسیم شدند که در واقع هر گروه برای تمرکز بر یک موضوع گسترده به وجود آمد. این موضوعات به شرح زیر می‌باشند:

  • فهرست واژه‌ها، اختصارات و اصطلاحات
  • علوم اعصاب و ژنتیک
  • تشخیص و مسائل مربوط به رشد
  • شخصیت و ارتباط آن با اختلالات
  • معلولیت و اختلالات روانی
  • مسائل میان فرهنگی

در ادامهٔ این موضوعات در سال ۲۰۰۴ سه مقاله ی، مسائل مربوط به جنسیت، مسائل تشخیصی در جمعیت سالمندان و اختلالات روانی در کودکان و خردسالان نیز صورت گرفت. همچنین یک سری همایش برای جمع آوری مطالب و ایجاد توصیه‌ها، نظریه‌ها و پیشنهادهای مربوط به مسائل و اختلالات خاص، صورت گرفت.

انجمن روانپزشکی آمریکا در تاریخ ۲۳ ژوئیه سال ۲۰۰۷، اعلام کرد که با شدت عمل نظارت همه جانبه بر توسعه DSM-5 را خواهد کرد. لذا گروهی متشکل از ۲۷ عضو که شامل دانشمندان تحقیقات رشته روانپزشکی و دیگر رشته‌ها، ارائه دهندگان بالینی، حامیان خانواده و مصرف کنندگان گردآوری شد.

از تغییرات عمده و انقلابی در DSM-5، می‌توان از موارد زیر نام برد:

1. حذف اختلال یا سندرومِ آسپرگر، اختلال تجزیۀ کودکی، اختلال رت، اختلال اوتیسم، و قرار گرفتن همۀ آن‌ها زیر چتر اختلال طیف اوتیسم.

2. حذف معیار هوشبهر یا IQ برای طبقه بندی معلولیت ذهنی و استفاده از میزان نیاز به حمایت به عنوان معیار اصلی برای طبقه‌بندی.

3. اضافه شدن بعضی اختلالات جدید، مثل اختلال احتکار، اختلال قمار، اختلال نامنظمی خُلقی.

4. حذف سؤمصرف و وابستگی به مواد و جایگزین شدن آن‌ها با اعتیاد به مواد.

5. حدف همجنس گرایی از دایره بیماریها و اختلالات روان

راهنمای خرید
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.