کارگاه آموزش فلسفه فارابی

نوع فایل
Mp3
حجم فایل
100 مگابایت
دسته بندی
300,000 تومان

فارابی یکی از بزرگترین فلاسفه و دانشمندان ایرانی در عصر طلایی اسلام است. او در علومی همچون فلسفه، منطق، جامعه شناسی، پزشکی، ریاضیات و موسیقی تخصص داشت. بسیاری از آثار فارابی در زمینه فلسفه، منطق، جامعه شناسی و همچنین دانشنامه نویسی بوده است. در این بخش از فروشگاه برنا اندیشان تصمیم داریم تا پکیج جامع آموزش اندیشه‌ها و فلسفه فارابی را در اختیار شما افراد علاقه‌مند به علم فلسفه قرار دهیم.

آموزش فلسفه فارابی

ابونصر محمد بن محمد فارابی اولین فیلسوفی است که در دوره اسلام ظهور کرده و به همین دلیل او را استاد الفلاسفه می‌دانند. فارابی متعلق به مکتب نوافلاطونی بود و همواره سعی می‌کرد تا تفکرات افلاطون و ارسطو را با الهیات توحیدی هماهنگ کند. شایان ذکر است که فارابی در فلسفه اسلامی نیز از جمله اندیشمندان مشایی محسوب می‌شود.

ابونصر فارابی شرح‌های ارزشمندی بر آثار ارسطو نگاشته و به سبب همین او را معلم ثانی خوانده‌اند. از فارابی آثاری همچون نظیر الجمع بین الرایین، اغراض مابعدالطبیعه، فصوص الحکمه و احصاء العلوم را از خود به جای مانده است. در قرون وسطی آثاری همچون آثاری چند از او به زبان لاتین برگردانده شده‌اند و او به خوبی در غرب نیز شهرت یافته است.

آموزش کامل اندیشه ها و فلسفه ابونصر فارابی

در این قسمت از برنا اندیشان جامع‌ترین کارگاه آموزشی با عنوان فلسفه فارابی را در اختیار شما افراد علاقه‌مند قرار می‌دهیم تا بتوانید اندیشه‌های فلسفی فارابی را به صورت عمیق درک کنید. لازم به ذکر است که این مجموعه آموزشی به زبان فارسی تهیه شده است و مدرس آموزشی صفر تا ۱۰۰ اندیشه‌های ابونصر فارابی را آموزش می‌دهد.

زندگی ابونصر فارابی

باید اشاره شود که پدر و مادر فارابی از سغدیان ایرانی زبان بودند. همچنین فارابی بیشتر عمر خودش را در بغداد دارالخلافه حکومت عباسیان گذراند. در قسمت بالا اشاره کردیم که ابونصر محمد بن محمد فارابی نام اصلی فارابی است که در حدود سال ۲۵۷ هجری قمری یا همان ۸۷۰ میلادی در دهکده وسیج از ناحیه فاریاب خراسان در افغانستان فعلی متولد شد.

پدر فارابی با نام محمد بن اوزلغ یکی از سرداران سپاه سامانیان بود. آنچه نشان می‌دهد این است که فارابی تحصیلات اولیه خودش را در فاریاب به پایان رسانده و مدتی نیز به شغل قضاوت مشغول بوده است. عده‌ای از پژوهشگران معاصر، آغاز مطالعات علمی فارابی را از شهر مرو می‌دانند. مرو در آن زمان مرکز درس و بحث فلسفی بود و استادان مشهوری در آن تدریس می‌کردند.

فاصله کم بین شهر مرو و محل سکونت فارابی باعث شده بود تا او راحت‌تر در شهر حاضر شود. فارابی در جوانی به بغداد رفت و نزد متی بن یونس به فراگرفتن منطق و فلسفه پرداخت. سپس به حران سفر کرد و به شاگردی یوحنا بن حیلان درآمد.

نظر فلاسفه در مورد فارابی

فارابی از هوش بالایی برخوردار بود و همین موضوع باعث شد تا هر موضوعی را که به او یاد می‌دادند به خوبی یاد می‌گرفت. بعد از مدتی او به عنوان یک فیلسوف و دانشمند فیلسوف به شهرت رسید و هنگامی که به بغداد بازگشت. گروهی از شاگران، گرد او جمع شدند که یحیی بن عدی فیلسوف مسیحی یکی از آنان بود.

مورخان اسلامی بر این باورند که فارابی فرد عزلت گزین و زهد پیشه و اهل تامل بود. او خیلی به مال و منال دنیوی وابسته نبود و با اینکه برای او حقوق بالایی را در نظر گرفته بودند اما او فقط به چهار درهم در روز قناعت می‌کرد. شایان ذکر است که ابونصر فارابی در تمامی علوم بی‌نظیر بود.

به شکلی که درباره هر علمی کتاب می‌نوشت و از کتاب‌های وی مشخص می‌شود که در علوم زبان و ریاضیات و کیمیا و هیئت و علوم نظامی و موسیقی و طبیعیات و الهیات و علوم مدنی و فقه و منطق از مهارت بسیاری بالایی برخوردار بوده است.

لازم است اشاره شود با اینکه کندی اولین فیلسوف اسلامی است و راه را برای دیگران بعد از خودش نیز گشود. اما او نتوانست مکتب فلسفی تاسیس کند و میان مسائلی که مورد بحث بود نیز وحدتی ایجاد نکرد. این در حالی است که فارابی توانست مکتب کاملی را تاسیس کند.

ابن‌سینا او را استاد خوش می‌شمرد و ابن رشد و سایر حکمای اسلام و عرب، برایش احترام زیادی قائل بودند. به عنوان مثال ابن‌سینا بیان می‌کند که چهل بار کتاب مابعدالطبیعه را مطالعه کردم و چیزی از آن را متوجه نشدم. تا اینکه در بازار کتابی از ابونصر فارابی را پیدا کردم که شرحی در مورد مابعدالطبیعه در آن نوشته شده بود و هنگامی که آن را مطالعه کردم تازه توانستم کتاب مابعدالطبیعه را متوجه شوم. شایان ذکر است که در سنت اسلامی، فارابی را بعد از ارسطو که ملقب به معلم اول بود، معلم ثانی لقب داده‌اند.

فلسفه فارابی

از زمان فارابی تا عصر سبزواری، یعنی از قرن نهم تا نوزدهم میلادی، مبحث خلقت جهان و حدوث و قدوم عالم مهم‌ترین بحث تفکر اسلامی بود. فارابی به پیروی از ارسطو بر این باور بود که جهان قدیم است. اما برای آنکه از چارچوب تعلیمات قرآنی خارج میشود، سعی کرد بین عقیده ارسطو و مسأله خلق جهان در قرآن راهی پیدا کند. در پکیج آموزش کامل فلسفه دین به طور جامع شما را با اندیشه های فلسفی در باب دین آشنا خواهیم کرد.

به همین دلیل تلاش می‌کرد موضوع فیضان و تجلی را با روش عقلی توضیح دهد. او عقل و انواع آن را ابداع خداوند می‌داند. اما اضهار می‌کند که این ابداع در زمان اتفاق نیفتاده است. او معتقد است که عقل فعال ارسطو همان وحی قرآنی است.

آشنایی با فلسفه فارابی

به طور کلی فلسفه فارابی ترکیبی از حکمت ارسطویی و نوافلاطونی است که رنگ اسلامی و به‌خصوص شیعی اثنی عشری به خود گرفته است. او در منطق و طبیعیات، ارسطویی است و در اخلاق و سیاست، افلاطونی و در مابعدالطبیعه به مکتب فلوطینی گرایش دارد.

وحدت فلسفه فارابی

فارابی از کسانی است که می‌خواهد اندیشه‌های مختلف را با هم وفق دهند. همچنین او در این راه حتی از گذشتگان خودش نیز سبقت گرفت. او در این مسیر تا جایی پیش رفت که گفت : فلسفه، یکی بیشتر نیست و حقیقت فلسفی متعدد نیست. یعنی با اینکه مکاتب مختلف فلسفی وجود دارد اما همواره فلسفه یکی است و حقیقت آن نیز متعدد نیست.

چون فارابی بر این عقیده بود که حقیقت فلسفه واحد است پس ما باید بتوانیم بین افکار فلاسفه بزرگ مانند ارسطو و افلاطون توافقی ایجاد کنیم. به طور کلی وقتی غایت و هدف این دو حکیم بزرگ، بحث درباره حقیقتی یکتا بوده است، چگونه ممکن است در اندیشه و افکار، با یکدیگر اخلاق داشته باشند.

اگر شما به فلسفه و مکاتب مختلف فلسفی علاقه‌مند هستید پیشنهاد می‌کنیم تا از این قسمت از فروشگاه برنا اندیشان کارگاه فلسفه فارابی را دریافت کنید تا با تمامی اندیشه‌های و نظریات ابونصر فارابی به صورت کامل آشنا شوید.

راهنمای خرید
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.