کارگاه فلسفه دین به صورت کامل

نوع فایل
Mp3
حجم فایل
1.3 گیگابایت
دسته بندی
300,000 تومان

فلسفه دین به ما کمک می‌کند تا بتوانیم نگرش تازه‌ای نسبت به دنیا و پدیده‌های پیرامون خود داشته باشیم. به طور کلی دین یک نظام اجتماعی فرهنگی است که از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است و اتحادی را بین انسان‌ها ایجاد می‌کند. شایان ذکر است که ادیان مختلفی در دنیا وجود دارد و هر یک از آن‌ها دارای ویژگی‌های مخصوص به خودشان هستند. در این بخش از برنا اندیشان تصمیم داریم تا پکیج جامع فلسفه دین را در اختیار شما افراد علاقه‌مند به علم فلسفه قرار دهیم.

فلسفه دین

به طور کلی دین یک ساختار اجتماعی فرهنگی است که توسط رفتارها و اعمال، اخلاقیات و باورها، جهان بینی ها و متون، مکان های مقدس و پیشگویی ها تعریف می‌شود. دین به انسان‌ها کمک می‌کند عناصر طبیعی و معنوی را با یکدیگر مرتبط کنیم. اما همچنان یک اجماع کلی برای دین وجود ندارد و ما به طور دقیق نمی‌توانیم بیان کنیم که دقیقاً چه عناصری دین را تشکیل می‌دهند.

آموزش فلسفه دین و دین پژوهی

با توجه به اهمیتی که پیرامون مفهوم دین وجود دارد در این بخش تصمیم داریم تا کارگاه فلسفه دین را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم تا بتوانید به درک دقیقی از مفهوم دین دست پیدا کنید. این پکیج آموزشی به زبان فارسی تهیه شده است و شامل ساعت‌ها تدریس در زمینه دین و فلسفه دین می شود.

مفهوم دین

همانطور که می‌دانید ادیان مختلف ممکن است حاوی عنصرهای مختلفی باشند و یا هیچ عنصری در یک دین وجود نداشته باشد. به عنوان مثال ما در برخی از ادیان عناصر الهی و مقدس و خداشناسی را مشاهده می‌کنیم که نوعی غایت و تعالی هنجارها را فراهم می‌کند. همچنین لازم به ذکر است که ما در ادیان مناسک مختلف مذهبی و دینی را مشاهده می‌کنیم که خاص همان دین است و ممکن است در سایر ادیان مشاهده نشود و یا به شکل دیگری وجود داشته باشد.

در ادیان مختلف نیز متون مقدسی وجود دارد که هدف اکثر آن‌ها معنا بخشیدن به زندگی انسان هاست. شایان ذکر است که مذاهب ممکن است حاوی داستان‌های نمادین باشند که گاهی توسط پیروان گفته می‌شود که درست است و تلاش می‌کند تا منشاء حیات و سایر پدیده‌های جهان را توضیح دهد. در دین علاوه بر عقل ما با ایمان نیز سروکار داریم که به عنوان یک منبع اعتقادی شناخته می‌شود.

به طور تخمینی ۱۰ هزار دین در تمام دنیا وجود دارد که حدود ۸۴ درصد از جمعیت جهان به مسیحیت، اسلام، یهودیت، بودیسم یا هندوئیسم و … نوعی از دین عامیانه وابسته هستند.

مطالعه دین

در دانشگاه طیف گسترده ای از رشته‌های تحصیلی وجود دارد که به صورت تخصصی دین را مورد مطالعه و بررسی قرار می‌دهند. به عنوان مثال الهیات، فلسفه دین، دین تطبیقی و مطالعات علمی اجتماعی است. نظریه‌های دین، تبیین های گوناگونی برای منشاء و عمل‌کرد دین ارائه می‌کنند، از جمله مبانی هستی شناختی هستی و اعتقاد دینی است.

ریشه شناسی دین

در خصوص واژه شناسی دین باید اشاره شود که در بخش‌های مختلف اوستا به طور مکرر واژه دئنا آمده است که به معنای کیش و خصائص روحی، تشخیص معنوی و همچنین به عنوان وجدان نیز شناخته می‌شود. به طور کلی در اوستا واژه دئنا به معنی دین و نیز نیروی ایزدی بازشناسی نیک از بد گزارش شده است. در سایر زبان‌ها نیز دین به معنای احترام به چیزی مقدس است که می‌توانیم به الهه ها، معابد و سایر پدیده‌های دینی اشاره کنیم.

رابطه دین و ایمان

در برخی موارد دین با ایمان یا همان نظام باور و اعتقادی اشتباه گرفته می‌شود. شایان ذکر است که دین با باور شخصی که جنبه عمومی دارد تفاوت دارد. در بسیاری از ادیان سلوک روحانی خاصی وجود دارد که به شکل‌های دیگری در سایر دین ها مشاهده می‌شود.

به عنوان مثال در هر دین یک کتاب آسمانی وجود دارد که پیروان آن دین به آن احترام می‌گذارند. همچنین آنجام آیین و سنت‌های دینی نیز جزء جدانشدنی از هر دین است. مانند جشن ها و مراسم هایی که به صورت معنوی برگزار می‌شود و با فرهنگ انسانی رابطه تنگاتنگی دارد. یکی از مواردی که به تمامی ادیان ضربه وارد می کند جهل مقدس است که باید به صورت عمیق آن را مورد مطالعه قرار دهیم.

تعریف دین

همواره به این نکته توجه داشته باشید که دین می‌تواند هویت فرد را شکل دهد و شخص برای تعریف هویت خویش از دین نیز استفاده می‌کند. در فرهنگ لغاتی که وجود دارد دین به عنوان یک سیستم سازمان یافت از اعتقادات و مراسمی است که محوریت آن‌ها را با پدیده‌های ماوراء طبیعی تعریف می‌کنند.

هنگامی که ما به دین خاصی تعلق داریم اعتقادات و مراسم های موجود را با یکدیگر به اشتراک می گذاریم. گاهی اوقات دین بخشی از یک اجتماع و فرهنگ است. اگر با دقت مشاهده کنید متوجه خواهید شد که شباهت‌های فراوانی بین ادیان مختلف دنیا وجود دارد.

نگاهی به فلسفه دین

فلسفه دین شاخه ای از فلسفه است که شامل مباحث فلسفی پیرامون دین می‌شود. در‌واقع فلسفه دین، ارزیابی مفاهیم و باورهای بنیادین سنت‌های دینی ویژه جوامع مختلف است. موضوعاتی که در فلسفه دین مورد مطالعه قرار می‌گیرند شامل استدلال پیرامون طبیعت، وجود یا عدم وجود خدا، زبان دین، معجزه، مسأله شر، دعا، صفات خدا، پلورالیسم دینی، معرفت شناسی دینی و رابطه بین دین و سایر نظام های ارزشی مانند اخلاق و علم تجربی است.

نگاهی به فلسفه دین

لازم به ذکر است که فلسفه دین با فلسفه دینی متفاوت است. چرا که فلسفه دینی فکر فلسفی است که به وسیله دین هدایت می‌شود که نمونه‌های از را می‌توانیم در فلسفه مسیحی یا فلسفه اسلامی جستجو کنیم. اما فلسفه دین تبیین عقلانی ماهیت دین به خودی خود است. بنابراین برای مطالعه فلسفه دین نیازی نیست که حتماً به ادیان باور داشته باشیم.

تاریخ فلسفه دین

اصطلاح فلسفه دین در اواخر قرن ۱۸ میلادی رایج گردید. این اصطلاح تحت تأثیر هگل رواج پیدا کرد که گونه های مختلف فلسفه را در نظام فکری خود وارد کرده بود. فلسفه دین، با پرسش های اساسی و بنیادی آغاز می‌شود که ادیان به وجود آورده اند. فلسفه ورزی در این پرسش ها بازتاب برداشت فیلسوف از کارکرد فلسفه است.

بخش مهمی از فلسفه دین راجع به دلایل وجود و عدم وجود خداست. سابقه دلایل کیهان شناسانه وجود خدا به افلاطون و ارسطو می‌رسد که به مفهوم علت اول یا برهان علیت باور داشتند.

اگر شما به مباحث فلسفی علاقه دارید و می‌خواهید به صورت عمیق فلسفه دین را درک کنید پیشنهاد می‌شود تا از این قسمت از فروشگاه برنا اندیشان کارگاه فلسفه دین را دریافت کنید تا به صورت کامل فلسفه دین را فرا بگیرید.

راهنمای خرید
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.