توکوفوبیا چیست – ترس از بارداری و زایمان و روش های درمانی

توکوفوبیا چیست - ترس از بارداری و زایمان و روش های درمانی

توکوفوبیا یا همان ترس از بارداری و زایمان موضوعی است که در این قسمت از برنا اندیشان تصمیم داریم تا به آن بپردازیم و همچنین روش های درمانی توکوفوبیا را برایتان بیان کنیم ، پس تا انتهای مقاله توکوفوبیا چیست – ترس از بارداری و زایمان و روش های درمانی با برنا اندیشان همراه باشید.

توکوفوبیا چیست – ترس از بارداری و زایمان و روش های درمانی

در مقاله توکوفوبیا چیست – ترس از بارداری و زایمان و روش های درمانی به صورت کامل مبحث ترس از بارداری و علت های آن مورد بررسی قرار خواهد گرفت و به روش های درمانی آن نیز اشاره خواهد شد.

توکوفوبیا چیست ؟ : ترس از بارداری و زایمان

خیلی از افراد از راه های مختلف با توکوفوبیا دست وپنجه نرم میکنند.

مفهوم بارداری و زایمان میتواند طیف وسیعی از واکنش های عاطفی را به تحریک وادارد و داشتن پاسخ های متناقض و طبیعی در این موقعیت بسیار طبیعی است.  هر چند برای برخی از افراد این ایده  باعث بروز وحشت و انزجار میشود و بسیار فراتر از یک ترس یا اضطراب طبیعی خواهد بود.

این ترس شدید از بارداری و یا زایمان توکوفوبیا نام دارد. توکوفوبیا میتواند شامل یک سری حرکات پریشان و انواع واکنش های جسمی مبتنی بر هراس و انزجار ودوری از ترس و اجبار های اعمال شده بر انسان باشد. این موضوعات اغلب تاثیرات قابل توجهی بر روابط و شیوه های زندگی فرد دارند و به طور بالقوه فرد را از داشتن روابط صحیح و داشتن فرزند محروم میکند. و وقتی فرد باردار شود ترسی شدید وجودش را فرا میگیرد.

متاسفانه برخی تحقیقات در مورد توکوفوبیا و روش های درمانی آن وجود دارد، اما به نظر نمیرسد این موضوع را به صورت رایج در همه افراد ببینیم. اصطلاح توکوفوبیا در دهه 2000 میلادی ابداع شد. در مطالعات انجام شده در آن نسبت به امروزه تفاوت های بسیاری وجود و رسیدن به یک نتیجه صحیح را با چالش روبرو میکند . و از آنجا که ترس از بارداری و زایمان با هم معنا پیدا میکنند،باعث میشود رسیدن به اطلاعات بسیار ظریف کار مشکلی باشد.


پیشنهاد ویژه : کارگاه روانشناسی درمان اختلالات اضطرابی


انواع توکوفوبیا

به طور معمول میان توکوفوبیای اولیه و ثانویه تمایزاتی وجود دارد . توکوفوبیای اولیه به ترس از بارداری و زایمان ، بدون هیچ تجربه ای اشاره دارد( که البته این حس در کودکی و نوجوانی بروز میکند). توکوفوبیای ثانویه ، ترسی است که به دنبال بارداری آسیب زا و یا از دست دادن فرزند و یا تجربه های ناقص در هنگام زایمان اشاره دارد.

به نظر میرسد که در توکوفوبیای اولیه و ثانویه مطالبی وجود دارد که بسیار قابل استفاده هستند و من در ادامه مقاله به آن ها اشاره خواهم کرد (فقط توجه داشته باشید که این امر بر اساس تحقیقات تجربی نیست، بلکه بر اساس مطالعات و مشاهدات بالینی من انجام شده است):

چرا برخی افراد از بچه دار شدن ترس دارند؟

مخالف: فرد مبتلا به این نوع توکوفوبیا واقعا تصمیم به بچه دار شدن دارد. ممکن است به میل خود برای داشتن یک کودک از طریق فرایند بیولوژیکی راضی باشد اما از ترس شدید یک حس فلج شدگی درونش ایجاد می شود که دیگر قادر به برداشتن قدمی برای بارداری نیست. یا ممکن است اقداماتی نیز برای باردار شدن انجام دهند، اما در طول کار با وحشت و ترس شدید از درد و یک سری نگرانی های غیر قابل کنترل که با اضطراب هم همراه هستند روبرو میگردند.

اجتناب گر: فرد مبتلا به این نوع توکوفوبیا اصلاً نمیخواهد در این زمان از زندگی خود باردار شود و توکوفیا نیز با یک سری وسواس های فکری و عملی همراه است و او نگرانی وسواسی در مورد باردار شدن را دارد. دقیقا مثل اختلال OCD فرد مبتلا به این نوع توکوفوبیا ممکن است احساس کند در فضاهای عمومی به طرق مختلفی با مرد تماس داشته و یا قبل از تماس جنسی و یا بعد از هرگونه تماس جنسی این اتفاق برایش رخ داده و باعث بروز اضطراب شدید در او شده است. و ممکن است فرد در چرخه عادات ماهیانه اش باعث تسکین عادت ماهانه اش شود و در همان حالت در جا بزند.

و به همین دلیل از طریق نرفتن سراغ روابط عاشقانه و یا پرهیز از روابط جنسی از این عمل اجتناب میکنند و همچنین ممکن است در یک بررسی انجام شده (به عنوان مثال انجام آزمایش های مکرر بارداری) ، رفتارهای ایمنی به عنوان مثال (استفاده از منابع کنترل بارداری) و داشتن حس اطمینان (به عنوان مثال در خواست از شریک زندگی و دوستان و خانواده برای اینکه آنها اصلا نمیتوانند و نمیخواهند باردار شوند)، جمع آوری اطلاعات (به عنوان مثال، تحقیق در مورد اینکه آیا بارداری به روش های مبهم نیز امکان پذیر است) و سایر کارهایی که آنها برای سرکوب حس احتمال بارداری آنها را تصور مینمایند.

دو سوگرایی: در دسته سوم افرادی هستند که به دلایل مختلفی در مورد اینکه آیا اصلاً میخواهند بچه داشته باشند در یک حصار ذهنی هستند و از داشتن فرزند خود در دوران بارداری ترس دارند. ممکن است آنها در این مورد دچار تردید و وسواس و یک سری عواملی که باعث ایجاد عدم اطمینان در آنها شود روبرو شوند. و باید گفت تحقیقات  و دستورالعمل های رسمی در مورد درمان توکوفوبیا بسیار کم و ناچیز هستند، اما به نظر میرسد که روشهای کلی و چند وجهی  برای پشتیبانی از یکسری ایده ها در این مورد وجود دارد خصوصاً برای افرادی که اقدام به بارداری و زایمان میکنند ، و این کار میتواند برای ارائه رویکرد های درمانی جهت تشخیص اینکه فرد دارای چه نوع توکوفوبیایی است مفید باشد. در نهایت هیچ راه و انتخاب غلط یا درستی که تجویز شده باشد وجود ندارد.

حاملگی و به دنیا نیاوردن یک کودک بیولوژیکی یک انتخاب کاملاً معتبر است که باید کاملاً مورد قبول شما باشد. و باید گفت هدف شما باردار شدن است و توکوفوبیا مانعی بزرگ و اصلی برای شماست، و باید بدانید که روش هایی برای کنترل ترس هایتان و حمایت از شما وجود دارد. اگر به دنبال باردار شدن نیستید ولی از ترس باردار شدن از روابط و تماس های جنسی اجتناب میکنید باید بدانید که راه هایی برای از بین بردن ترس و ارتباط معنا دار با دیگران وجود دارد. و اگر به طور دائم در افکار ترس از بارداری هستید بدانید که برای این ها روش های درمانی وجود دارد.

به طور خلاصه ، اگر واقعاً از بارداری و زایمان میترسید بدانید که شما در این مشکل تنها نیستید و تنها شما را از پای در نیاورده است و شما برای درمان  این مورد گزینه هایی دراختیار دارید.

دسته‌بندی‌ها