کارگاه فلسفه آزادی به صورت کامل

نوع فایل
Mp3
حجم فایل
1.3 گیگابایت
دسته بندی
300,000 تومان

مفهوم آزادی در فلسفه بسیار وسیع و گسترده است و اگر ما می‌خواهیم به درک جامعی از آزادی دست پیدا کنیم باید این موضوع را به صورت عمیق و دقیق مورد بررسی قرار دهیم. به طور کلی آزادی یا رهایی، به مفاهیم مختلفی اشاره دارد که شامل مفاهیم اساسی خودمختاری، حکومت بر خود و استقلال در انجام کارهایی است که قصد داریم آن‌ها را انجام دهیم.

شایان ذکر است که در فلسفه آزادی ما با موضوع انتخاب های مختلف انسان‌ها و توانایی کسب هدف‌های انسانی از سوی دیگر مواجه هستیم. در این قسمت از فروشگاه برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی از بهترین کارگاه های فلسفی با عنوان فلسفه آزادی را در اختیار شما افراد علاقه‌مند به مفاهیم فلسفی قرار دهیم تا بتوانید به صورت کامل با مفهوم و فلسفه آزادی آشنا شوید.

فلسفه آزادی

در پاسخ به سوال آزادی چیست باید بیان کنیم که آزادی که در زبان انگلیسی تحت عنوان Freedom نیز شناخته می‌شود به این معناست که ما توانایی عمل داریم و می توانیم بدون هیچ گونه قید و شرطی به خواسته هایمان دست پیدا می‌کنیم. لازم به ذکر است که فرد آزاد می‌تواند شرایطش را به راحتی تغییر دهد و صرفاً در موقعیت فعلی‌اش محصور نباشد.

مفهوم آزادی در فلسفه و مذهب با اراده آزاد در رابطه است و به این معناست که فرد باید به طور کامل آزاد باشد و خودش سرنوشتش را رقم بزند و هرگز هیچ انسانی نباید در دام بردگی گرفتار شود. زیرا در این حالت مفهوم آزادی معنا ندارد و انسان در بند شناخته می‌شود. با توجه به اهمیتی که مفهوم آزادی در فلسفه دارد نیاز است تا به صورت کامل با فلسفه آزادی آشنا شویم.

آموزش کامل مفهوم و فلسفه آزادی

به همین دلیل در این بخش از برنا اندیشان کارگاه فلسفه آزادی را در اختیار شما افراد علاقه‌مند به علم و دانش قرار می‌دهیم تا بتوانید به طور دقیق با مفهوم آزادی آشنا شوید. این دوره آموزشی به زبان فارسی تهیه شده است و شامل ساعت‌ها آموزش و تدریس در خصوص فلسفه آزادی است.

نگاهی به مفهوم آزادی

در بخش فلسفی ما با آزادی در زمینه اراده آزاد و خودمختاری مواجه هستیم که با مسئولیت اخلاقی متعادل می‌شود. افرادی که طرفدار آزادی انسان هستند آزادی اندیشه را ذاتاً همان ذهن انسان تلقی می‌کنند. این در حالی است که مخالفان، ذهن را به عنوان تنها فکر کردن تصور می‌کنند که یک مغز به طور قطعی در آن زمان درگیر می‌شود در نظر می گیرند.

آزادی اجتماعی یا آزادی

در مباحث سیاسی نیز هنگامی که راجع به آزادی صحبت می‌کنیم منظورمان این است که آزادی و خودمختاری در مفهوم دادن قوانین شخصی خود و با داشتن حقوق و آزادی‌های مدنی است که آن‌ها را بدون دخالت های غیر ضروری اعمال می‌کند. در علم سیاست ما با آزادی‌های اجتماعی، آزادی انجمن ها، آزادی انتخاب و آزادی بیان سروکار داریم.

هنگامی که شرایط خاصی ایجاد می‌شود در آزادی‌های سیاسی ما مفهوم آزادی یا همان Freedom را با رهایی یا Liberty یکی می‌دانیم. جان استوارت میل بر این باور است که آزادی (Freedom) منحصرا می‌تواند به عنوان اراده و آنچه که قدرت انجام می‌دهد باشد. اما رهایی (Liberty) فقدان قیود اختیاری است و حقوق همه افراد درگیر را در نظر می‌گیرد . به این ترتیب رهایی مشروط به توانایی و محدود به حقوق دیگران است.

اختیار یا اراده آزاد

مفهوم دیگری که در فلسفه آزادی مورد توجه قرار می‌گیرد اختیار یا همان اراده آزاد است که تحت عنوان Free will شناخته می‌شود. این مفهوم در انسان‌ها، قدرت یا ظرفیت انتخاب بین گزینه‌ها یا عمل در موقعیت های خاص، مستقل از قیدهای طبیعی، اجتماعی یا الهی است. به عنوان مثال هنگامی که می‌گوییم : من برای برداشتن این لیوان از روی میز دارای اراده هستیم.در کارگاه فلسفه جبر و اختیار به صورت کامل با این مفاهیم آشنا خواهید شد.

به این معناست که شرایط من به شکلی است که در کاملاً هوشیار هستم و با حواس جمع می‌توانم این کار را انجام دهم. در مقابل اگر فردی در شرایط مستی یا خواب آلودگی باشد در اصطلاح گفته می‌شود که او در شرایطی است که اراده چندانی ندارد. یعنی این شخص نمی‌تواند یک تصمیم آگاهانه بگیرد و به همین دلیل می‌توانیم اراده داشتن را توانایی خواستن نیز بنامیم و انسان می‌تواند با اختیار خویش خود را بی‌اختیار کند.

تعریف آزادی

شایان ذکر است که ما در تعریف آزادی همواره باید نسبیت را مد نظر قرار دهیم و در مورد انسان نیز همیشه علت آزاد یعنی آزادی از چه و جهت آزادی یعنی آزادی به چه مطرح است. یکی از ویژگی‌های آزادی درونی این است که انسان‌ها همواره از اموری که موجب آزار و اذیتشان می‌شود دوری می‌کنند. از این رو اگر کاری که باید انجام شود در راستای اراده آن‌ها باشد با رضایت و اختیار کامل پذیرفته می‌شود.

تعریف آزادی در فلسفه آزادی

به یاد داشته باشید که آزادی امکان عملی کردن تصمیم هایی است که فرد یا جامعه به میل یا اراده خود می‌خواهد بگیرد. اگر انسان بتواند تمام تصمیم هایی را که می‌گیرد را عمل کند و کسی یا سازمانی اندیشه و گفتار و کردار او را محدود نکند و در قید و بند در نیاورد، دارای آزادی مطلق است. به این معنا که آزادی او هیچ گونه حد و مرزی ندارد.

اما چون انسان‌ها به صورت اجتماعی زندگی می‌کنند هرگز نمی‌توانند آزادی مطلق کامل داشته باشند. چرا که اگر فردی برای خودش آزادی مطلق در نظر بگیرد بدون شک حق و حقوق دیگران را پایمال می‌کند و آزادی او باعث از بین رفتن آزادی دیگران می‌شود. از این رو در هر جامعه‌ای مجموعه‌ای از قوانین وجود دارد که از مردم آن جامعه مراقبت و محافظت می‌کند.

شایان ذکر است که تمامی قوانین و مقرراتی که در سرتاسر جهان وجود دارد برای آزادی افراد حد و مرزهایی را مشخص می کند. البته باید اشاره شود که در طول تاریخ انسان‌ها صرفاً می‌خواهند آزادی مشروع داشته باشند و اجازه ندهد که مورد ظلم و ستم افراد ظالم قرار بگیرند.

در این بین اگر جامعه‌ای گرفتار خودکامگی است و حکومت فردی در آن برقرار است مردمانش را گرفتار استبداد می‌کند و از این رو با از بین رفتن استبداد ما شاهد افزایش آزادی‌های فردی و اجتماعی در جامعه هستیم. همواره باید به این نکته توجه کنیم که در طول تاریخ انسان‌های آزادی خواه فراوانی زندگی می‌کرده اند که برای برقراری آزادی انسان تلاش‌های زیادی کرده‌اند و حتی در این راه نیز جانشان را از دست داده اند.

اگر شما به مباحث فلسفی و اجتماعی علاقه دارید پیشنهاد می‌کنیم تا از این قسمت از برنا اندیشان کارگاه فلسفه آزادی را دریافت نمایید تا به صورت کامل با مفهوم و فلسفه آزادی آشنا شوید.

راهنمای خرید
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.