اگر به رشته مامایی علاقه دارید و قصد دارید تا به صورت حرفه ای در آن فعالیت کنید،برنا اندیشان کامل ترین پکیج های آموزشی تحت عنوان کارگاه پزشکی آموزش جامع مامایی به صورت تخصصی و حرفه ای را در اختیار شما علاقه مندان به این رشته قرار می دهد که می توانید آن را دریافت نمایید.
کارگاه پزشکی آموزش جامع مامایی به صورت تخصصی و حرفه ای
در کارگاه پزشکی آموزش جامع مامایی به صورت تخصصی و حرفه ای شما با رشته مامایی آشنا شده و به صورت کامل مباحث موجود در رشته مامایی را فراخواهید گرفت.
آشنایی با مامایی
مامایی یا قابلگی رشتهای از گروه «علوم پزشکی و بهداشت» است و به بارداری و زایمان و مشاوره میپردازد. مامایی یکی از پر طرفدارترین رشتههای دنیا بخصوص برای بانوان است و اولین رشته دارای مجوز مطب در مقطع لیسانس و حق تجویز دارو، آزمایش و سونوگرافی (فقط در حوزه کاری مامایی) است.
این رشته در مقطع کارشناسی ارشد دارای ۵ گرایش مختلف: مامایی در پزشکی قانونی، بهداشت مادر و کودک، بهداشت باروری، آموزش مامایی و مامایی در بلایا و سوانح بوده و رشته مشاوره در مامایی نیز از رشتههای ایجاد شده در سالهای اخیر برای رفع نیازهای مشاوره ای زنان میباشد.
در حال حاضر دو رشته دکترای تخصصی مامایی و بهداشت باروری در مقطع PhD وجود دارد و خدمات زنان باردار کم خطر توسط بخش مامایی صورت میگیرد.هدف از علم مامایی سلامت مادر و نوزاد است. در گذشته نه چندان دور اطلاعات دربارهٔ سلامت جنین منحصر به شنیدن صدای قلب جنین و رشد ظاهری رحم بود.
هرچند این دو علایم به نوبه خود دارای اهمیت ویژهای است ولیکن بسیار محدود و ناکافی بود در حالی که با پیشرفت فناوری و کاربرد آن در رشته مامایی اطلاعات را دربارهٔ حیات جنین تا بدان جا رسانده که قادر هستیم لحظه به لحظه خطرات احتمالی که ممکن است زندگی جنین را در داخل رحم به مخاطره بیندازد شناسایی نموده و در صورت لزوم در صدد رفع آن برآییم به طوری که در حال حاضر جنین به مثابه بیمار دوم محسوب میشود.
مامایی شامل مباحثی از جمله بارداری و زایمان و بیماریهای زنان، جنینشناسی، نوزادان و مراقبتهای مربوطه، بهداشت، تغذیه مادر و کودک و تنظیم خانواده و بیماریهای داخلی و جراحی مربوط به مامایی میباشد.
پیشنهاد ویژه : کارگاه پزشکی سکته قلبی به صورت تخصصی
تواناییهای مورد نیاز در مامایی
ماما همانند رشته پزشکی و پرستاری از جمله رشتههای هست که فردی که در این رشته تحصیل میکند باید احساس مسئولیت و وظیفه و علاقه داشته باشد. اگر علاقه و عشق و مسئولیت پذیری کافی را نداشته باشد نمی تواند پاسخگوی نیاز بیماران باشد.
این رشته همچنین صبر و حوصله زیادی را می طلبد زیرا زنان که در حال زایمان و بارداری هستند شرایط بسیار حساس و سختی را پشت سر میگذارند و خیلی از حرکاتشان در اختیار خودشان نیست و ماما باید به قدری صبور باشد تا علاوه بر اینکه به او آرامش بدهد کنترل امور را به دست بگیرد و سلامتی آنها را کنترل کند.
دانشجوی رشته مامایی باید تحمل خونریزی، شب کاری و مواجهه با صحنه های ناخوشایند را داشته باشد و تا حد زیادی به کارهای عملی علاقه مند باشد زیرا بسیاری از دروس این رشته عملی است و تعداد درس های کمتری تئوری هستند. ی از افرادی که در این رشته وارد میشود نمیدانند که این رشته دروس عملی زیاد در همان ترم اول باید واحد های زیادی را در بیمارستانها بگذرانند و به همین دلیل در همان ابتدای کار انصراف میدهند.
مسئولیت های ماما
در ادامه با ما همراه باشید تا به صورت کامل شما را با مسئولیت های مامایی آشنا کنیم و بدانیم که یک فرد ماما چه وظایفی را بر عهده دارد.
مسئولیت حفظ و نگهداری گزارش کتبی
ماما موظف است که گزارش را با جزئیات حفظ و نگهداری کند. گزارشی که ماما را جمع آوری می کند با گزارش که پزشک تهیه میکند جدا است. ماما باید تمامی گزارشات تاریخچه مامایی و معاینات قبل از زایمان را انجام دهد و نگه دارد. گزارش معاینه هایی که انجام می دهد را ثبت و نگهداری کند و تمام آنها را با جزئیات شرح دهد زیرا ممکن است که بعدا به این مدارک احتیاج پیدا شود و این مدارک باید در بیمارستانها نگهداری شود. مدت زمان نگهداری این مدارک نباید کمتر از 25 سال باشد چون ممکن است در موقع دادخواهی یا شکایت توسط افراد به این مدارک نیاز پیدا شود.
مسئولیت در برابر خانواده
ماماها با بسیاری از خانواده ها و مسائل محرمانه آنها برخورد خواهند داشت و باید بسیار رازدار باشند و در برابر اطلاعاتی که از خانواده ها دارند مسئول هستند و باید بدون سرزنش و هیچ گونه کار خارج از وظیفه ای مسئولیت ماما بودن خود را انجام دهد.
مسئولیت در قبال حرفه
ماما باید برای حفظ استانداردهای شغل و بهبود مراقبت ها همیشه فعالیت داشته باشد که لازمه این کار آگاهی داشتن از فعالیتهای سازمان های حرفه ای و هیئت های قانونی است و برای عرضه بهترین مراقبت ها باید همیشه خودش را از نظر علمی به روز نگه دارد.
مسئولیت در مقابل جامعه
ماما ممکن است در موقعیت های قرار بگیرد که موضوعاتی مانند محرومیت های اجتماعی، مکان های نامناسب، تعصبات، خشونتها و شیوع بیماریها سر و کار داشته باشد و مسئولیت او در مواجهه با این موقعیت ها آگاه سازی و تدبیر اندیش چیست. ماما در برابر اعتماد جامعه به آنها مسئول هستند و باید در حفظ آن کوشا باشند و در هر موقعیتی باید از مادر و نوزادش را حمایت و نگهداری کنند و وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند. در صورتی که در روند بیماری ماما از پزشکی کمک بگیرد حتی با نظارت پزشک باز هم ماما مسئولیت مراقبت از مادر و فرزند را برعهده دارد و نباید از انجام وظایفش کوتاهی کند.
رشته مامایی فعالیت خود را میتواند از دوران قبل از حاملگی شروع کند و حتی بعد از زایمان شش سالگی کودک نیز ادامه داشته باشد.قبل از دوره حاملگی ماما این موضوع را بررسی می کند که آیا یک خانم توانایی باردار شدن را دارد یا خیر و اگر باردار شدن برایش خطر داشته باشد و یا برای فرزندش مشکلی به وجود آورد.
به طور مثال اگر فرد دیابتی باشد یا بیماری قلبی پیشرفته داشته باشد و یا سابقه خانوادگی ناهنجاری های ژنتیکی در مادر وجود داشته باشد و یا اینکه چندبار بچه سقط کرده باشد باید قبل از بارداری با ماما مشورت کند و آزمایشهای لازم را انجام دهد تا بارداری و زایمان بی خطری داشته باشد.
در مرحله بعدی وقتی که فردی حامله باشد حین بارداری باید از مراقبت ها و توصیههای ماما پیروی کنند و با مراجعه به کلینیک های مراقبت در بارداری و جاییی که ماما در آن فعالیت میکند از سلامت خود و فرزندش آگاهی یابد. در دوران بارداری خانمی که باردار است در فاصله های زمانی معین به ماما مراجعه میکند تا معاینه شود و سلامت مادر و فرزند توسط ماما بررسی شود و اگر خطری آنها را تهدید می کرد به چاره اندیشی بپردازند.
مرحله بعدی مرحلهای است که مادر باید زایمان را انجام دهد و در این مرحله ماما بررسیهایی را انجام میدهد و بعد از اینکه مطمئن شد که مادر آماده زایمان زایمان است از سلامت و فرزندش تایید شد در زایمان طبیعی یا هر روشی که پزشک دستور دهد انجام خواهد شد. اگر جنین از حالت طبیعی خارج شود بر عهده پزشک زنان و زایمان است که مسئولیت زایمان را برعهده بگیرد. بعد از مرحله زایمان کنترل سلامت فرزند و مادر و نحوه رشد او تا حدی بر عهده ماما است.
در مرحله بعد بهداشت مادر و کودک مد نظر است که باید برای وضعیت رشد و تکامل کودک، رشد فیزیکی، تکامل اجتماعی، رفتاری و گفتار این زمینه کمک می کند. از 5 روزگی تا 6 سالگی و واکسیناسیون ماما باید در جریان تمام امور باشد. هچنین ماما در درمانگاههای زنان یا در مطبهای خصوصی برای پیشگیری اولیه سرطان دهانه رحم و سرطان پستان در خانم ها در این زمینه ها کمک میکند.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.