در این بخش از فروشگاه برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی دیگر از کارگاه های روانشناسی با عنوان کارگاه آشنایی با داروی والپروات و کاربردهای آن را جهت دانلود در اختیار شما کاربران محترم وب سایت برنا اندیشان قرار دهیم.
کارگاه آشنایی با داروی والپروات و کاربردهای آن
مدرس آموزشی در کارگاه آشنایی با داروی والپروات و کاربردهای آن به صورت کامل در رابطه با داروی والپروات گفتگو کرده و کاربرد های آن را برای روانشناسان آموزش می دهد.
والپروات و والپروات سدیم (به انگلیسی: sodium valproate) یا والپروئیک اسید (به انگلیسی: Valproic acid) با نامهای تجاری دپاکین و والپاکین از داروهای ضد افسردگی هیجانی و عصبی، عدم تعادلات روحی و ضد صرع یا تشنج و جهت کنترل اختلالات دوقطبی است.
موارد مصرف داروی والپروات
والپروئیک اسید برای درمان صرع اَبسنس ساده و مرکب تجویز میشود. در این نوع صرع بیمار بهطور ناگهانی دچار از دست دادن هوشیاری میشود بهطوری که چهرهاش بیحالت شده، بیحرکت باقی میماند. والپروئیک اسید کمک میکند تا دفعات بروز این صرع کمتر گردد. والپروئیک اسید برای تثبیت خلق در اختلال دوقطبی (افسردگی-مانیا) و میگرن هم به کار میرود. همچنین برای خوراک موش نمکی هم کاربرد دارد.
مکانیسم اثر
هرچند مکانیسم دقیق عملکرد این دارو روشن نیست اما احتمالاً جلوگیری از کاهش فسفاتیدیل اینوزیتول (۳٬۴٬۵) تری فسفات یا PIP3 موجب اثر کاهش تشنجی آن است. این دارو همچنین کانالهای وابسته به ولتاژ سدیم غشا را بلوک میکند و سطح GABA مغزی را افزایش میدهد.
پیشنهاد ویژه:کارگاه آموزش غلبه بر وسوسه در ترک اعتیاد
عوارض جانبی
گیجی، تغییرات خلقی یا رفتاری؛ تاری دید؛ حرکتهای غیرعادی چشمها به عقب و جلو، دوبینی، مشاهده لکه در میدان بینایی؛ افزایش دفعات صرع؛ کبودی یا خونریزی غیرعادی؛ لرزش در بدن (بخصوص دست ها و چانه )؛ راه رفتن پارکینسونی (نه با این معنا که بیمار پارکینسون دارد)؛ بیاشتهایی؛ تهوع و استفراغ؛ درد شکمی شدید؛ خستگی و ضعف؛ زردی پوست یا چشمها، اسهال، یبوست، سرگیجه یا خوابآلودگی خفیف، سوءهاضمه، سردرد، بیقراری، مشکل در به خواب رفتن، ریزش مو، تغییرات دوره ماهانه، بثورات جلدی، افت مهارتهای حرکتی بدنی، یا کاهش یا افزایش وزن غیرعادی و همچنین قرمز شدن چشمها.
بیماری مانیا
والپروات سدیم در کنترل فاز مانیای بیماری دو قطبی داروی بسیار موثری است. این دارو هم در فاز حاد بیماری و نیز در فاز خاموش بیماری و به منظور پیشگیری از عود فاز حاد بسیار موثر می باشد.
اثرات درمانی دارو به سطح خونی آن بستگی دارد که لازم است بین ۵۰ تا ۱۵۰ میکرو گرم در دسی لیتر تنظیم شود. معمولا پس از تجویز دارو، سطح خونی آن تعیین و مقدار داروی مصرفی بیمار بر اساس آن تنظیم می شود.
افسردگی
در درمان فاز افسردگی بیماری مانیا نیز کاربرد درمانی دارد که معمولا توام با داروهای ضد افسردگی تجویز می گردد تا ضمن درمان افسردگی از عود حمله مانیا جلوگیری نماید.
تجویز والپروات سدیم در دوران حاملگی ممنوع است به ویژه در سه ماه اول، اما در زمان شیر دهی منعی ندارد بخصوص اگر نگران عود بیماری مانیا باشیم.
تجویز این دارو در سه ماهه دوم و سوم حاملگی اگر از نظر کنترل بیماری مانیا ضرورت داشته باشد منعی ندارد
نحوه ی مصرف داروی والپروات سدیم
نحوه ی مصرف این دارو باتوجه به شرکت سازنده و نام برند دارو متفاوت است . بطور مثال قرص های آهسته رهش باید بصورت کامل بلعیده شوند و از خرد کردن یا نصف کردن آن ها خودداری شود. بعضی از برندها را بهتر است بعد از غذا و بعضی را باید قبل از غذا مصرف کنید به همین دلیل دارو را دقیقا طبق دستور پزشک مصرف کنید و همچنین پیش از مصرف بروشور دارویی موجود درجعبه ی دارو را به دقت مطالعه کرده و سوالات خود را از داروسازتان بپرسید.
در صورت فراموش کردن مصرف یک نوبت دارو بلافاصله پس از یادآوری مصرف کنید مگر آنکه زمان یاد آوری به نوبت مصرف بعدی دارو نزدیک باشد.در این شرایط نوبت فراموش شده را مصرف نکنید و نوبت بعدی را در زمان خودش مصرف کنید اما به هیچ وجه مقدار مصرف دارو را دوبرابر نکنید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.