در این بخش از فروشگاه برنا اندیشان قصد داریم تا یکی از کارگاه های آموزشی و روانشناسی با عنوان کارگاه صوتی آموزش مسئولیت پذیری در افراد را جهت دانلود در اختیار شما کاربران عزیر برنا اندیشان قرار دهیم.
کارگاه صوتی آموزش مسئولیت پذیری در افراد
در کارگاه صوتی آموزش مسئولیت پذیری در افراد مدرس به صورت کاملاً تخصصی و البته با زبانی ساده مفهوم مسئولیت پذیری و آموزش مهارت های که کمک می کند تا افراد مسئولیت پذیر شوند را آموزش می دهد.
مسئولیت پذیری چیست و چگونه شهروندی مسئولیت پذیر باشیم؟
مسئولیت پذیری (Responsibility) به عنوان تعهدی درونی از سوی فرد برای انجام مطلوب همه فعالیتهایی که بر عهده او گذاشته شده است، تعریف میشود.
در میان موجوداتی که خداوند آفریده است انسان نسبت به آنچه که انجام میدهد آگاه بوده و دارای اختیار و اراده است؛ آنچه که سبب میشود مسئولیت آثار و عواقب کردارش را به گردن بگیرد. از طرف دیگر به خاطر مسئول و مختار بودن انسان است که این فرصت به وی داده شده است که رشد کند و به کمال برسد. در جامعه نیز اشخاص مسئولیتپذیر به علت پاسخگو بودن قابل اعتمادترند و جلب اعتماد دیگران یکی از زمینههای مهم پیشرفت و بهتر شدن زندگی است. بنابراین مسئولیت پذیری عاملی مهمی برای تسریع روند پیشرفتهای فردی و اجتماعی است و همچنین بر اعتبار، احساس ارزشمندی و عزت نفس افراد میافزاید.
تعریف مسئولیت پذیری چیست؟
مسئولیت پذیر بودن یعنی پاسخگو بودن در برابر خودمان، کسی یا چیزی. مسئولیتپذیری به عنوان یک الزام و تعهد درونی از سوی فرد برای انجام مطلوب همه فعالیتهایی که بر عهده او گذاشته شده است، تعریف میشود که از درون فرد سرچشمه میگیرد. فردی که مسئولیت کاری را بر عهده میگیرد، توافق میکند که یکسری فعالیتها و کارها را انجام دهد یا بر انجام این کارها توسط دیگران نظارت داشته باشد.
پیشنهاد ویژه:کارگاه مهارت های زندگی
یک فرد با اخلاق مسئولیت کارها و پاسخگویی در برابر آنها را به عهده میگیرد. افرادی که مسئولیتی را قبول میکنند کارهای خود را به موقع و با تمام تلاش انجام میدهند و در صورتی که در کار خود اشتباه کنند با تمامی سعی خود در اصلاح آن میکوشند. مسئولیت پذیر بودن افراد جامعه یکی از ویژگیهای مثبت آن جامعه محسوب میشود.
افراد مسئولیت پذیر چه ویژگی هایی دارند؟
- افراد مسئولیت پذیر در رویارویی با مشکلات دچار سردرگمی نمیشوند
- اینگونه افراد به خاطر انعطاف پذیر بودن، تغییرات زندگی را پذیرفته و مشکلات را با صبر و حوصله از سر راه خود برمیدارند
- افراد مسئولیت پذیر با اطرافیان و محیط سازگاری بیشتری دارند چون با کسب این مهارت به استقلال رسیدهاند
- رشد فکری شخصی رشد فکری شخص و شکوفایی استعدادهای از دیگر نتایج مسئولیت پذیری است
- افراد مسئولیت پذیر توان بالایی برای انجام درست و به موقع کارها دارند
- بسیاری از بینظمیها و به هم ریختگی برنامهها، به خاطر عدم مسئولیتپذیری افراد است
- افراد مسئولیت پذیر دارای اعتماد به نفس بوده و فعال و پویا میباشند
- افراد مسئولیت پذیر به جای مقصر دانستن دیگران یا توجیه شکست، آن را میپذیرند
- افراد مسئولیت پذیر برای جبران ناکامیها تلاش کرده و نسبت به امور محوله پاسخگو هستند
- مسئولیت پذیری موجب هدفمندکردن فعالیتها و برنامه ریزی برای دسترسی به اهداف از قبل تعیین شده میشود
به کلیه افراد اعم از زن و مرد و کوچک و بزرگ که در یک جامعه زندگی میکنند شهروند گفته میشود. آشنایی با حقوق و مسئولیتهای شهروندی شرط نخست مسئولیت پذیری شهروند و از وظایف اصلی او میباشد. هر شهروندی که نسبت به شهر خود احساس مسئولیت کند در واقع به حقوق خود و دیگران احترام میگذارد و دیگران او را فردی قابل اعتماد میدانند. اعتماد شهروندان به یکدیگر زمینه را برای گسترش و توسعه شهرها به وجود میآورد. شهروندان با شرکت در کارهای مشارکتی میتوانند در تأمین اقتصاد، کاهش هزینهها و کاهش ضررهای ناشی از زندگی شهری موثر باشند.
آموزش مسئولیت پذیری
1. از اشتباه کردن نهراسید
به خاطر داشته باشید که احساس مسئولیت هنگامی در افراد بوجود میآید که به آنها مسئولیت داده شود . در عین حال فرد باید در مورد اثربخشی پاسخهایش، بازخورد دریافت کند و در مورد راههای گوناگونی که در سایر موقعیتها مناسب هستند، اطلاعاتی داشته باشد. اگر از اشتباهات خویش درس بگیرید، عملکرد بهتری در آنچه انجام میدهید، به دست خواهید آورد. اما چنانچه نتوانید یاد بگیریدکه چرا کارتان اشتباه بوده است و یا به جای آن می توانستیدچه کار دیگری انجام دهید، هرگز در کارتان پیشرفت نخواهید کرد. بدین منظور هرگاه در کاری شکست خوردید،از خوتان این سوالات را بپرسید: چه رفتارهای اشتباهی را مرتکب شدهام؟ چه درسها یا آگاهیهایی از اشتباهاتم بدست آوردهام؟ سپس سعی کنید با پاسخ دادن به این سوالات بینش کامل و دقیقی نسبت به کار خود به دست آورید تا در کوشش بعدی موفق شوید.
2. به خاطر داشته باشید که مسئول بودن به معنی پیروی کورکورانه از دیگران نیست
توانایی اخذ تصمیمهای درست، عامل عمدۀ تکامل حس قدرت یا کنترل نمودن شرایط زندگی خویش است. نتایج پژوهش های متعدد حاکی از آن است که بین مسئولیتپذیری و تصمیمگیری رابطه تنگاتنگی وجود دارد. شک نیست که مردد و بیتصمیم بودن یک راه بیمسئولیت بودن است. با خود بیندیشید که در اتخاذ چه تصمیماتی دچار تردید می شوید. پس پی بردن به این موضوع,از گامهای متوالی مهارت حل مسئله بهره گیرید.از آنجایی که در یکی از شماره ها ی پیشین این مهارت را به تفصیل شرح داده ایم،به بیان مختصر آن بسنده می کنیم.این مراحل به اختصار عبارتند از:
- مشخص کردن مسئله که نیاز به تصمیم گیری دارد
- جستجوی راه حل های مختلف
- ارزیابی راه حل ها و انتخاب بهترین آنها
- عملی کردن راه حل ها
3 . از برنامه ریزی غافل نشوید
برنامه ریزی و تهیۀ فهرستی از کارها،اهداف و وظایفتان به شما کمک می کند تا به اندازۀ توانتان تلاش کنید و انتظارات غیر واقع بینانه ای از خودتان نداشته باشید. بعلاوه مکتوب کردن اهدافتان سبب می شود که آنها را جدی تر بگیرید و برای نیل به آنها بیشتر تلاش کنید. به خاطر داشته باشید که رسیدن به اهداف بزرگ تنها از طریق برداشتن گام های کوچک و متوالی میسر است.هدفتان را به اهداف جزئی تر تقسیم کرده و پس از طی هر قدم به به عبور از مرحلۀ بعد بیندیشید.
4. تلاش کنید که احساس قدرت را در خود افزایش دهید
افراد برای برخورداری از عزت نفس زیاد (یکی از ویژگی های مرتبط با مسئولیت پذیری)، به حس قدرت نیاز دارند. داشتن احساس قدرت به معنی آن است که فرد دارای منابع، فرصت و قابلیت تأثیرگذاری بر شرایط زندگی خویش است. فرد باید فرصت داشته باشد که انتخاب کند و تصمیم بگیرد، کفایت خویش را اعمال نماید و وظایفی را که با تواناییهای وی مطابقت دارد، به انجام برساند. بدین منظور لازم است تلاش کنید که فرصتهایی را برای ابراز کفایت خود بوجود آورید و به محض اینکه سطح کفایتتان بالا رفت،فرصتهایی جدیدی به وجود آورید تا بتوانید آنچه را که آموخته اید، تمرین کنید.
برای افزایش حس قدرت در خود لازم است هنگام رویارویی با مسائل مختلف به سه عامل توجه کنید تا میزان مسئولیتپذیری خود را افزایش دهید. این عوامل عبارتند از:
- امکاناتی که در اختیار دارید
- فرصت انجام کار مورد نظر
- قابلیت انجام آن کار
5..ثبات قدم داشته باشد
در روند افزایش مسئولیت پذیری خود و یا تقویت آن در دیگران با ثبات بودن و متعهد بودن دو شرط مهم و اساسی است. هر قدر در انجام کار جدی تر باشیم و پایداری را در خود تقویت کنیم، احتمال دستیابی به اهدافمان بیشتر می شود.سعی کنید مسئولیتی را که پذیرفته اید ولو هر قدر کوچک به طور منظم انجام دهید.مثلا اگر مسئولیت بیرون گذاشتن زباله به شما محول شده،سعی کنید همیشه خودتان این کار را انجام دهید. اجام دادن گاه به گاه یک عمل باعث ایجاد خستگی و بی حوصلگی و در نتیجه ترک آن می شود.
6.برای برنامه ریزی به دیگران کمک کنید
هر سال حداقل به یک نفر کمک کنید تا اهداف و برنامه هایش را مشخص کنید.او را تشویق کنید تا فهرستی از اهداف بلند مدت خود تهیه کرده و گام های لازم برای رسیدن به این اهداف را یادداشت نماید.هرچند وقت یک بار از او بخواهید که یادداشت هایش را به شما نشان دهد و بگوید که چقدر به اهداف خود نزدیک شده است.به خاطر گام هایی که برداشته وی را تشویق کرده و او را دربارۀ اشتباهاتش راهنمایی کنید.
7.سعی کنید مطلبی کسل کننده اما مفید را بیاموزید
اغلب مردم می دانند که بالاخره باید کار خاصی را انجام دهند، اما این فرایند آنقدر به نظرشان خسته کننده می آید که تا جایی که می توانند از انجام آن طفره می روند و به فعالیت های دیگری که برایشان لذت بخش هستند می پردازند. کار مفیدی که شما میخواهید انجام دهید چیست؟یادگیری لغات یک زبان بیگانه؟ یاآموختن شیوۀ حسابداری کامپیوتری؟ اطمینان حاصل کنید که این کار،کاری است که باید در گذشته به انجام می رسیده، اما تنها به دلیل خسته کننده بودن تا به حال به تعویق افتاده است.پس از این که موضوع مشخص شد، به کتابخانه بروید و کتابی در آن مورد به امانت بگیرید،سعی کنید که کتاب را به طور کامل و با دقت بخوانید.
8. تعریف دقیقی از مسئولیت پذیری داشته باشید
مسئولیت پذیری یعنی قابلیت پذیرش،پاسخگویی و به عهده گرفتن کاری که از کسی درخواست می شود و شخص حق دارد که آن را بپذیرد یا رد کند.وقتی فردی می خواهد مسئولیت را بپذیرد، باید برای او کاملا مشخص شود که موضوع درخواست چیست و در برابر به عهده گرفتن ان چه چیزی به دست می آورد. در واقع مسئولیت انتخابی آگاهانه است، درست مثل قراردادی نانوشته که تمام اجزای آن برای فرد مشخص است. هنگامی که فردی احساس مسئولیت کند، دیگر لزومی ندارد که دیگران به او بگویند که در هر موقعیتی چگونه عمل نماید. افراد در نتیجۀ توجه به مقررات، ارزیابی تجربههای خویشتن و رسیدن به نتیجهگیریهای واقعگرایانه آن تجربهها، الگوی رفتاری مناسبی را اختیار میکنند
منبع : بیتوته
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.