کارگاه روانشناسی دروغ و درمان دروغگویی

نوع فایل
Mp3
حجم فایل
100 مگابایت
دسته بندی
200,000 تومان

در این قسمت از فروشگاه برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی دیگر از پکیج های آموزشی با عنوان کارگاه روانشناسی دروغ و دروغگویی و راهکارهای درمانی برای آن را برای دانلود در اختیار شما کاربران محترم وب سایت برنا اندیشان و تمامی علاقه مندان به کارگاه های روانشناسی قرار دهیم.

کارگاه روانشناسی دروغ و دروغگویی و راهکارهای درمانی برای آن

در کارگاه روانشناسی دروغ و دروغگویی و راهکارهای درمانی برای آن شما علاقه مندان به کارگاه های روانشناسی به صورت کامل با علل روانی دروغ و راهکارهای درمانی آن آشنا خواهید شد.

روانشناسی دروغ

دروغگویی چگونه پدید می‌آید؟ دروغگویان چه نوع شخصیتی دارند؟ آیا قصد فریب ما را دارند یا از گفتن حقیقت می‌ترسند؟ با این که دروغگویی از هر منظری عملی ناشایست به حساب می‌آید، هر انسانی در طول زندگی‌اش ممکن است بارها دروغ بگوید؛ اما مشکل زمانی به وجود می‌آید که دروغ گفتن به نوعی عادت و اعتیاد تبدیل شود و جنبه‌های زندگی شخص و اطرافیانش را تحت تأثیر قرار دهد.

این رفتار دیگر به اندازه قبل زشت انگاشته نمی‌شود و اغلب افراد راحت‌تر دروغ می‌گویند. احتمالا آدم‌ها بیشتر از هر دلیل دیگری از سر ترس دروغ می‌گویند. خودشان را بر سر دوراهی می‌بینند و فکر می‌کنند تنها راه خلاص شدن از وضعیتی که در آن گرفتار شده‌اند، گفتن یک دروغ ساده یا پیچیده است.

چرا انسان ها دروغ می‌گویند؟

مردم گاهی برای کسب موقعیت‌های مهم کاری یا اجتماعی و یا در برخورد با مسؤلیت‌های مهم خانوادگی برای این که بتوانند فرصت و مجالی برای خود بیابند به دروغ متوسل می‌شوند. حتی برخی از افراد مانند شخصیت‌های نمایشی برای جلب توجه و خودنمایی اقدام به دروغگویی می‌کنند. عزت نفس بسیار پایین و افسردگی نیز می‌تواند از علل دروغگویی باشد.

در بسیاری از این موارد دروغگویی در واقع عمق بخشیدن به آرزوهای شخصی و احساس لذت برای لحظاتی کوتاه است. مثلاً زنی که رابطه عاشقانه خود با همسرش را بزرگنمایی کرده و یا شخصی که موفقیت‌های اجتماعی و یا ورزشی را بسیار بزرگ‌تر جلوه می‌دهد، در واقع چهره‌ای غیر واقعی از خودِ آرمانی‌اش را نشان می‌دهد.

همچنین بسیاری از افراد نشانه‌هایی از عدم تعادل روانی و ضعف شخصیت را از خود نشان می‌دهند، که گاهی در تجربیات دوران کودکی و نحوه تربیت اشتباه خانوادگی آن‌ها ریشه دارد. دروغگویی بیمارگون ناشی از نقصی در بخشی از مغز است که مسئول همدلی و دلسوزی است. در حقیقت ممکن است حتی در نیمی از مواقع فرد متوجه نشود که دارد دروغ می‌گوید، زیرا نسبت به آن آگاه نیست.

این افراد در بیشتر مواقع واقعا باور دارند که در حال گفتن حقیقت هستند. این افراد ممکن است به اختلال شخصیت خودشیفتگی، ضد اجتماعی و روان ‌آزردگی مبتلا باشند. در این اختلالات کمبود همدلی به میزان زیادی وجود دارد و این افراد نمی‌توانند به شیوه‌ای معمول مانند دیگران همدلی کنند.

از دیگر علت‌های ناخودآگاه پشت صحنه در دروغ گویی تمایل به داشتن حس قدرت در برابر دیگران است. این موضوع برای افرادی که دارای شخصیت بسیار حساس و نفوذ‌پذیری هستند، بسیار خطرناک است؛ زیرا  شخصیت‌های خودشیفته می‌توانند به این افراد آسیب بزنند.

دروغ مصلحتی

از دلایل دیگری که باعث دروغ گفتن می شود، مصلحت خواهی است که به طور عامیانه به آن دروغ مصلحتی گفته می شود.
گاهی وقت ها شنیدن حقیقت بسیار تلخ و دردناک است و بیان کردنش با عواقب ناراحت کننده ای همراه خواهد بود.

در چنین حالتی فرد دروغ را انتخاب می کند، دروغی که دلیل آن خودخواهی و خیرطلبی خودش نیست بلکه او از روی خیرخواهی و لطمه نزدن به دیگران دروغ را انتخاب می کند.

به عنوان مثال: مادری را در نظر بگیرید که برای متشنج نشدن فضای خانه یکی از خطاهای فرزندش را به گونه دیگری برای اعضای خانواده شرح می دهد تا آرامش خانواده اش بهم نخورد. البته این موضوع و این نوع دروغ گفتن اصلا درست و مورد تایید نیست اما در روانشناسی و تحلیل دروغ لازم است که به قصد و نیت فرد دروغگو دقت کنیم تا درباره او دچار قضاوت نابه جا نشویم.

گاهی اوقات مردم برای محافظت از دیگران و لطمه وارد نکردن به احساسات آن‌ها دروغ می‌گویند و باید بپذیریم گاهی اوقات شنیدن حقیقت بسیار دردناک است و همیشه صداقت بهترین سیاست و انتخاب نیست.

دروغ سفید

شاید با خودتان بگویید این دیگر چه نوع دروغ عجیب و غریبی است!
دروغ سفید را می توان به این شکل تعریف نمود: حقایقی که برای ناراحت کردن دیگران به زبان نمی‌آیند. مثلا ممکن است شما روز سخت و پرمشغله ای را در محل کار خود گذرانده باشید، اما زمانی که به منزل برمیگردید، برای ناراحت نکردن همسر یا مادر و پدر خود، این موضوع را به روی خود نیاورده و اگر از شما سوال کنند که روز کاری خود را چگونه سپری کرده اید، بگویید بسیار عالی بود! در این شرایط شما دروغ گفته اید اما دروغ شما لطمه و ضربه ای به کسی یا شرایطی وارد نکرده است و شما مرتکب به گفتن “دروغ سفید” شده اید.

دروغ اخلاقی

در رابطه با روانشناسی دروغ باید مسائل و موارد مختلفی را مدنظر قرار داد و به این نکته واقف بود که دروغ گفتن همیشه از روی قصد و بدجنسی نیست و گاهی از روی اجبار و یا خیراندیشی به واسطه افراد صورت می گیرد.

به طور کلی می توانیم دروغ را به دو دسته «اخلاقی» و «غیراخلاقی» تقسیم کنیم.

به طور کلی می توان دروغ اخلاقی را به این شکل تعریف نمود: زمانی که بدانیم چه زمانی و برای چه کاری صداقت خود را کنار می گذاریم و این عدم صداقت چه خیریت و اتفاقاتی را در پی خود خواهد داشت.

راهنمای خرید
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.