پکیج آموزش کامل واقعیت درمانی

پکیج آموزش کامل واقعیت درمانی
نوع فایل
PDF
حجم فایل
10 مگابایت
دسته بندی
300,000 تومان

در این بخش از فروشگاه اینترنتی برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی دیگر از آموزش های روانشناسی با عنوان آموزش کامل واقعیت درمانی – واقعیت درمانی چیست؟ به صورت تخصصی را برای دانلود در اختیار تمامی علاقه مندان به روانشناسی و روان درمانی قرار دهیم.

آموزش کامل واقعیت درمانی – واقعیت درمانی چیست؟

در پکیج آموزش کامل واقعیت درمانی – واقعیت درمانی چیست؟ به صورت تخصصی با مفاهیم موجود در نظریه واقعیت درمانی آشنا شده و به صورت کامل تکنیک های واقعیت درمانی را فراخواهید گرفت.

واقعیت درمانی چیست؟

واقعیت درمانی (Reality therapy) یک شیوه روان درمانی و مشاوره است. این سبک توسط ویلیام گلسر در سال ۱۹۶۰ توسعه یافت. راه‌های درمانی در این روش متفاوت از راه‌های روان پزشکی و روان کاوی و قواعدی که در آکادمی‌های پزشکی روان درمانی آموزش داده می‌شود است و بجای توجه به بیماری‌های روانی تمرکز دارد بر چیزی که گلسر آن را ۳ RS: واقع گرایی “Reality”، مسئولیت پذیری “Responsibility” و تشخیص درست غلط “Right and wrong”، قلم داد می‌کند. واقعیت درمانی می‌گوید که فرد، نه از یک بیماری روانی، که از شرایط انسانی، اجتماعی و جهانی رنج می‌برد.

عدم توفیق در نیل به نیازهای اساسی فرد است که موجب می‌شد رفتارهای او از هنجارهای تعریف شده فاصله گیرد. از آنجایی که نیازهای ضروری بخشی از زندگی فعلی فرد محسوب می‌شود، واقعیت درمانی خود را درگیر مسائل گذشته مراجعه‌کننده نمی‌کند. هیچ‌یک از اصول این شیوه درمانی خود را درگیر مسائل مرتبط با ناخودآگاه نمی‌کند. واقعیت درمانی با اتکای به مشاوره و حل مسئله و با تمرکز بر زمان حالِ مراجعه‌کننده است و با ساختن و ارائه حق انتخاب آینده ای بهتر برای وی سروکار دارد.

در این سبک درمانی اصولاً مراجعه کنندگان درپی فهم این هستند که واقعاً چه می‌خواهند و درحال حاضر چطور می‌توانند به‌طور صحیح در راستای رسیدن به این اهداف رفتار کنند. با استناد به گلسر، جامعه اختلالات روانشناسی باعجله و بی احتیاطی سریعاً به مردم برچسب‌هایی نظیر بیمار یا دارای اختلال روانی زده و در این زمینه دقت و احتیاط را از دست داده.

واقعیت درمانی باور دارد اگر مشکلی سبب ناراحتی یک فرد شود، الزاماً همیشه ناشی از یک اختلال روانی نیست. بلکه ممکن است نشات گرفته از ناتوانی در ارضای نیازهای روانی وی باشد. واقعیت درمانی تلاش دارد تا مراجعه کننده را از رفتار جدا کند.

واقعیت­ درمانی، به انسان کمک می­کند تا بر رفتار و انتخاب‌های خویش تسلط و کنترل داشته باشد. واقعیت­درمانی، بر نظریه کنترل مبتنی است و فرض را بر این می­گذارد که مردم، مسئول زندگی خویش و اعمال، احساسات و رفتارشان هستند.

واقعیت­ درمانی، حاصل مطالعات گلاسر روی اقشار مشکل­دار و دردسرساز جامعه مثل دختران بزهکار می‌باشد. او به کمک یک مدل علمی یعنی نظریه کنترل، عقایدش را در مورد واقعیت­درمانی اصلاح کرد. ابداع واقعیت‌درمانی توسط گلاسر تا حدودی به دلیل ضعف­های روان­کاوی بود.تأکید نظریه گلاسر این است که می‌خواهد افراد را از کنترل‌های بیرونی رها کند وبه کنترل درونی برساند. در واقع همان مفهومی که در نظریه یادگیری اجتماعی مبنی بر ارتباط میان رفتار و پیامدهایش مورد نظر گلاسر نیز می‌باشد. مقوله کنترل درونی در محیط خانه سبب هویت توفیق می‌گردد و در محیط مدرسه سبب پیشرفت تحصیلی، نمرات بالا، پشتکار و تلاش و توجه به تکالیف می‌شود.

تاریخچه واقعیت درمانی

واقعیت درمانی مجموعه ای از اصول نظری و عملی که در دهه1950میلادی به وسیله ویلیام گلاسر مطرح شد.نارضایتی گلاسر از روانکاوی زمینه ساز ابداع واقعیت درمانی توسط وی شد.رویکرد گلاسر به درمان،آمیزه ای منحصر به فردی ازفلسفه وجودی و فنون رفتاری است. گلاسر بسیاری ازاصول درمانی خود را از هلموت کایزار یکی از اولین درمانگران وجودی اقتباس کرده است.گلاسر معتقد است که پاره ای از اصول نظری او در افکار پیشینیان هم دیده می شود ولی نظریه اش یک چیز خاص و ابداع دیگری است.عده ای هم معتقد اند که نظریه او چیزی جز توسل به عقل سلیم نیست.

مهمترین فردی که افکارش مقدمه ای بر پیدایش واقعیت درمانی منظورمیشود یک روان پزشک سویسی به نام دکتر پل دبوا،مبتکرتعبیر اخلاقی طب است.دبوا تاکید داشت که باید با بیمار مانند یک دوست رفتار کرد وصادقانه در بهبود او کوشید.

ماهیت انسان

مکتب واقعیت درمانی در زمینه ماهیت انسان کم و بیش با پیروان مکتب اصالت وجود هم عقیده اند وانسان را مسول اعمال و رفتار خویش می دانند.آنها دیدگاه جبری درباره انسان را مردود می دانند و فرد را قربانی تاثیر محیط و وراثت نمی دانند.به نظر آنان هر انسانی این استعداد بالقوه را دارد که مسول یا غیر مسول باشد اما اینکه او به چه شیوه ای رفتار خواهد کرد به تصمیمات او بستگی دارد و به شرایط موجود مربوط نیست.

گلاسر مانند راجرز معتقد است که انسانها ظرفیت و توانایی استفاده از استعدادهای خود جهت یادگیری و رشد را دارند و هر انسانی در نهایت خود مختار است.

در این مکتب انسان تا حد زیادی همان چیزی است که انجام می دهد و اگر بخواهیم در او تعغیری ایجاد کنیم باید در رفتارش و آنچه که انجام می دهد تعغیراتی به وجود آوریم.

نظریه انتخاب اعلام می دارد که ما به صورت لوح سفید به دنیا نیامده ایم  که منتظر بمانیم تا نیروهای دنیای پیرامونمان  ما را به صورت بیرونی با انگیزه کند بلکه ما با پنج نیاز که به صورت ژنتیکی رمز گذاری شده اند به دنیا می آییم:بقا،محبت و تعلق،قدرت یا پیشرفت،آزادی یا استقلال و تفریح که ما را در زندگی برانگیخته می کنند.تاکید نظریه گلاسر این است که می خواهد افراد را از کنترل بیرونی رها کند و به کنترل درونی برساند.

راهنمای خرید
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.