آزمون خودآگاهی و تکنیک های گریز از مجادله

آزمون خودآگاهی و تکنیک های گریز از مجادله

در این بخش از پایگاه دانش برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی دیگر از مقالات خواندنی روانشناسی با عنوان آزمون خودآگاهی و تکنیک های گریز از مجادله را برای شما عزیزان و علاقه مندان به مباحث کاربردی روانشناسی قرار دهیم.

آزمون خودآگاهی و تکنیک های گریز از مجادله

در مقاله آزمون خودآگاهی و تکنیک های گریز از مجادله شما یاد خواهید گرفت تا با استفاده از روش هایی که آموزش داده می شود نگرش مناسب و بهتری نسبت به خود داشته باشید.

دیگران معیار تشخیص موفقیتهای شما نمیباشند

از آنجایی که آینده یک فرد کاملاً در دست تأثیر عوامل خود او میباشد به طور مثال هر چندکه دیگران درباره میزان موفقیت احتمالی او نظر میدهند، ولی به هر حال آنها نمی توانند یک قضاوت عجولانه داشته باشند و شما نیز نباید از قضاوت های نادرست و ناصحیح دیگران و حتی نزدیکان خود دلخور بشوید. زیرا آنها تنها نظر خودشان را میگویند و احتمالاً نظر منفی آنها نشأت گرفته از تفکر منفی آنها میباشد و نه مشخص کننده سرنوشت منفی شما.

به عنوان مثال شاید نام دانشمند و زیست شناس بزرگ انگلیسی، چارلز داروین (1809) را شنیده باشید! ایشان فردی بود که در هشت سالگی اولین شکست زندگی خود را تجربه نمود. یعنی مادر مهربان خود را از دست داد و سه خواهر عیب جوی او تربیت وی را آغاز کردند و پدرش نیز پیش بینی کرده بود و مرتب به او یعنی به چارلز میگفت: که او مایه شرمندگی خانواده اش خواهد شد. ولی چارلز این پیشگویی را نپذیرفت و با وجود داشتن مشکلات زیادی در زندگی خود نه تنها به پدر و خواهرانش، بلکه به تمام دنیا ثابت کرد که فردی تواناست و به یکی از بزرگترین دانشمندان و زیست شناسان دنیا تبدیل شد و نظریه معروف داروین که جهان بینی خیلی از افراد دنیا را تغییر داد مربوط به همین فرد میباشد.

تصویر اصلی که از خود دارید چگونه است؟ 

تصویر اصلی خود
تصویر اصلی خود

در این قسمت از آزمون خودآگاهی برای اینکه بدانید استنباط درونی شما از وضعیت بیرونیتان چگونه است و هم برای اینکه به یک خود شناسی از نحوه تفکراتتان برسید. با توجه به تعداد هشت سؤال ذکر شده گزینه ها پاسخ گزینه های احتمالی خود را مشخص نموده و به تفاسیر انتها نیز توجه بفرمایید.

آزمون خودآگاهی
آزمون خودآگاهی

آزمون خودآگاهی و تکنیک های گریز از مجادله

1) وقتی از جلوی آیینه ای میگذرید آیا…

الف) به تصویر خود نگاه میکنید.

ب) جای دیگری را نگاه میکنید تا چشمتان به تصویر خود در آیینه نیفتد.

ج) میایستید و سر وضع خود را برانداز میکنید.

2) چند وقت یکبار وزن خود را میسنجید؟

الف) هرگز، چون کار وحشتناکی است.

ب) هر روز.

ج) گاه به گاه.


پیشنهاد ویژه:کارگاه آموزش جامع پرسشگری سقراطی

3) از نظر شما، بدترین کلمۀ توهین آمیز چیست؟

الف) احمق.

ب) چاق.

ج) بی ریخت.

4) کدامیک از موارد زیر شما را دچار ترس و اضطراب میکند؟

الف) راه رفتن با لباس راحتی در مقابل دوستان.

ب)  ورزش کردن جلوی تماشاچی ها.

ج) اینکه کسی شما را با سر و وضعی نامرتب ببیند.

5)  اگر فقط یک آرزو داشتید، آن آرزو چه بود؟

الف) اینکه از نظر همه فردی بسیار جذاب و زیبا باشید.

ب) اینکه اساساً جور دیگری باشید.

ج) اینکه پاهایتان لاغرتر، موهایتان بلندتر و بینیتان کوچکتر باشد.

6) در حالیکه از کنار دو پسر جوان رد میشوید، صدای خنده آنها را میشنوید، فکر میکنید که به چه چیزی میخندند؟

الف) به شما و سر و وضعتان.

ب) به لطیفه ای بامزه.

ج) چون از شما خوششان آمده، دستپاچه شده اند.

7) امشب جشن تولد بهترین دوست شماست. اما هر کاری که انجام میدهید یا هر لباسی که میپوشید، خوشحالتان نمیکند. در عین حال، احساس نمیکنید که زیبا شده اید. آیا به جشن تولد میروید؟

الف) بله: اما تمام مدت را در گوشه و کناره ای تاریک قایم میشوم.

ب) نه: چون اگر بروم، حداقل تا دو هفته افسرده و دمق هستم.

ج) امکان ندارد. من تنها در صورتی بیرون میروم که احساس کنم که بسیار زیبا هستم و حس خیلی خوبی داشته باشم.

8)  دوستانتان شما را چطور توصیف میکنند؟

الف) همیشه خیلی شیک پوش و خیلی خوش لباس است.

ب) کوتاه و خپل است. اما شخصیت بسیار خوبی دارد.

ج) سر و حال و شاد و کمی نامرتب و شلخته است، او فقط لباس هایی را میپوشد که راحت هستند و به او احساس آرامش میدهند.

ارائه تفاسیر: ابتدا برای هر یک از گزینه های الف نمره (1) را در نظر بگیرید و برای هر یک از گزینه های ب نمره (2) را در نظر بگیرید و برای هر یک از گزینه های ج نمره (3)  را در نظر بگیرید و سپس مجموع هشت نمره خود را با همدیگر جمع نمایید.

الف) اگر مجموع نمرات به دست آمده شما در آزمون خودآگاهی بین اعداد 8 تا 10 میباشد، قطعاً دارای بهترین تصویر لازمه از خود، همراه با هویتی مطلوب میباشید. متکی به نفس بوده و دارای اعتماد به نفس خوبی هستید.

ب) اگر مجموع نمرات به دست آمده شما بین اعداد 11 تا 13 میباشد، باید بدانید که هر  چند که تصویر اصلی که از خود دارید در ذهنتان کاملاً مطلوب میباشد، ولی بنا به دلایلی نامشخص مرتباً خودتان را با دیگران مقایسه مینمایید.

ج) اگر مجموع نمرات به دست آمده شما بین اعداد 14 تا 17 میباشد، باید بدانید که  متأسفانه نظر دیگران برای شما بی نهایت مهم است و بیشتر تلاش میکنید که مورد تأیید دیگران قرار بگیرید و اعتماد به نفس شما نیز در وضعیت متزلزلی میباشد.

د) اگر مجموع نمرات به دست آمده شما بین اعداد 18 تا 24 میباشد، باید بدانید که احتمالاً بیشتر افکار شما را دیگران و روابط شما با آنها پر کرده است و کمتر به فکر کردن درباره مسائل مهمتر زندگی میپردازید و متأسفانه این اصلاً خوب نیست. هویت شما در وضعیت متزلزلی قرار دارد و به هیچ وجه تصویر ذهنی مناسبی از خود ندارید و اعتماد به نفس شما نیز در کمترین میزان قرار میگیرد.

تکنیک های گریز از مجادله
تکنیک های گریز از مجادله

با تکنیک های منحصر به فرد از مجادله کردن بگریزید

و این ضرب المثل چینی را الگوی خود قرار بدهید.

دانایان سکوت میکنند، با استعدادها مباحثه، ابلهان مجادله.

برای اینکه از شر مجادله کردن با دیگران خلاص شوید و هم برای اینکه انرژی خود را بیهوده هدر ندهید. باید در درجه اول از مجادله و در درجه دوم از مباحثه پرهیز نمایید و برای این هدف این تکنیکها را به شما پیشنهاد مینمایم:

روش اول خلع سلاح کردن: در این روش تنها باید در نقش شنونده باشید. باور کنید که حرف زدن یکی از بزرگترین نیازهای انسان است و از آنجایی که احتمالاً شما نیز جزء افرادی هستید که در زندگی خود اشخاصی پرحرف و اهل مجادله را در کنار خود دارید. همیشه باید در نظر داشته باشید که افراد اهل مجادله هرگز از بحث کردن سیر نمی شوند و شما هم هرگز آنها را نمیتوانید توجیه کنید برای همین تلاش نمایید دست از مجادله کردن بردارید.

و در ضمن برای اینکه رضایت این افراد را نسبت به خود جلب کنید، تنها کافیست که شنونده خوبی باشید اینگونه که با لبخند و نشان دادن این حالت که متوجه حرفهای او میشوید، سری به معنی تأیید تکان دهید. به این روش طرف مقابل شما خلع سلاح میشود و بسیاری از اشخاص زمانی که از این شیوه برای خلع سلاح نمودن و پایان دادن به مجادلات روح فرسا، استفاده میکنند آنرا یک شیوه جادویی میدانند در این روش تنها کافیست که حرفهای طرف مقابل را در حالی که به او احترام گذاشته اید تنها گوش نمایید و هر قدر که مطالب او با عقیده شما کاملاً مخالف باشد ولی به آن اهمیت ندهید و تنها به صحبتهایش با حالت تأیید گوش کنید و حدالمقدور سری تکان بدهید.

باور کنید خیلی از مردم با حرف زدن احساس سبکی و خالی شدن و فراغت میکنند و در تکنیک خلع سلاح شما این لطف را به آنها میکنید که احساس کنند حرفهایشان خریدار دارد. بنابراین در این روش تنها کافیست که شنونده ی حرفها باشید.

روش دوم: در این روش تنها کافیست که از چند جملۀ کلیدی برای پایان دادن و تأکیدی برمطالب شخص استفاده نمایید. این جمله ها عبارتند از:

  • چه مطلب قشنگی گفتی
  • البته من نظر شما را قبول دارم
  • من هم با عقیده شما موافق هستم
  • مطلبی که شما میگویید کاملاً صحیح است

در این روش مانند شیوه قبل بدین شکل نیست که تنها شنونده باشید، بلکه بیشتر باید از این جملات تأکیدی استفاده نمایید و با این روش به فرد مقابل حقی را میدهید در حالی که بعد از گفتن این جمله های مذکور حتی نظر خود را میتوانید بیان کنید و در نظر داشته باشید مباحثه کردن زمانی به یک مجادله تبدیل میشود که طرفین مقابل نسبت به همدیگر جبهه بگیرند و به اصطلاح هر کدام بخواهند تنها حرف خود را به کرسی بنشانند. در این روش، یعنی با استفاده کردن از این جملات جادویی خواهید توانست به راحتی یک مجادله را به یک مباحثه منطقی و ثمربخش تبدیل نمایید، با این شیوه میتوانید حسن نیت خود را نسبت به طرف مقابل نشان بدهید.

روش سوم: روش جابه جایی در این شیوه باید خود را جای طرف مقابل بگذارید و دنیا را از طرف مقابل خود ببینید. باید متوجه شوید که طرف مقابل چه احساسی دارد. چطور فکر میکند و احتمالاً چطور عمل میکند؟

(به عنوان نمونه: اگر با پدر خود مشکل دارید، چندان لازم نیست که با گفتن جملاتی مخالف، کار را به مجادله بکشید زیرا بسیار دیده میشود که فردی اینگونه عمل میکند و به پدر خود میگوید: شما مرا خوب درک نمیکنید ما با هم اختلاف سنی زیادی داریم زمان این حرفها گذشته است و…)

در نظر داشته باشید گفتن این جملات کار و مشکلی را از شما دفع نمیکند. بلکه تنها اتفاقی که میافتد این خواهد بود که این جر و بحث فرسایشی ادامه مییابد. به شما پیشنهاد میکنم خودتان را جای طرف مقابل قرار دهیدو بدین وسیله تا حدی طرف مقابل را درک کنید. این کار باعث میشود که بتوانید با این سیاست ریشه اصلی بسیاری از اختلافات را پیدا کنید و برای این مورد نیز لازم است که بتوانید رفتار و اقدامات دیگران را بیشتر حدس بزنید. بدین وسیله که از او بپرسید من درباره تو فلان مسئله را حدس میزنم. آیا حدس درستی میزنم؟ نظر شما درباره فلان مورد چیست؟

معرفی یار مهربان

کتاب خودشناسی با روش یونگ
کتاب خودشناسی با روش یونگ

نویسنده: مایکل دانیلز

ترجمه: اسماعیل فصیح

منبع:

امیر اصلانی، محسن (1391). درمان افسردگی.

تهیه و تنظیم: میترا نمازی

کارشناس ارشد روان شناسی بالینی

دسته‌بندی‌ها