اضطراب شناور آزاد و آشنایی با علائم آن و معرفی روش های درمانی

اضطراب شناور آزاد و آشنایی با علائم آن و معرفی روش های درمانی

زمانی که بدون دلیل دچار اضطراب می شوید و منبع آن برایتان مشخص نیست و تمامی نشانه های اضطراب را دارید به آن اضطراب شناور آزاد می گویند. در این حالت فرد دچار تشویش و نگرانی می شود و شناخت، رفتار و جسم فرد تحت تاثیر اضطراب قرار می گیرد و نسبت به آن واکنش نشان می هد. در این بخش از پایگاه دانش برنا اندیشان تصمیم داریم تا مقاله ای با عنوان اضطراب شناور آزاد و آشنایی با علائم آن و معرفی روش های درمانی را مورد مطالعه و بررسی قرار دهیم، شما عزیزانی که به مطالب علمی روانشناسی و رواندرمانی علاقه مند هستید تا انتهای مقاله اضطراب شناور آزاد با گروه تخصصی برنا اندیشان همراه باشید.

اضطراب شناور آزاد و آشنایی با علائم آن و معرفی روش های درمانی

اضطراب شناور آزاد نوعی احساس ناراحتی عمومی است که به هیچ یک از اشیا خاص یا موقعیت خاص مربوط نمی شود. این اصطلاح اغلب برای توصیف احساس ناراحتی، عصبی، نگرانی و اضطراب استفاده می شود که ظاهراً بدون دلیل به نظر می رسد.

این بیماری اغلب با اختلال اضطراب عمومی رخ می دهد اما ممکن است در سایر انواع بیماری های اضطرابی نیز وجود داشته باشد.

توجه به این نکته مهم است که اضطراب شناور آزاد یک اختلال روانی مشخص نیست که در کتابچه راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی چاپ پنجم (DSM-5) شناخته شده باشد. در عوض این اصطلاحی است که برای توصیف احساسات غیر اختصاصی اضطراب که افراد گاه گاهی اوقات و همچنین با شرایطی مانند اختلال اضطراب فراگیر تجربه می کنند به کار می رود.

علائم اضطراب شناور آزاد

اضطراب شناور آزاد با احساسات زیر مشخص می شود :

  • اضطراب
  • نگرانی
  • درد و ناراحتی
  • وحشت
  • ترس
  • پریشانی
  • عصبی بودن
  • وحشت
  • ناراحتی
  • بی قراری
  • فشار

توجه به این نکته، ضروری است که این احساسات ممکن است بیایند و بروند و منبع اضطراب به آسانی مشخص نشود. این نوع اضطراب معمولاً با اختلال اضطراب عمومی (GAD) همراه است. GAD با اضطراب مداوم و بیش از حد در مورد طیف گسترده ای از موارد مشخص می شود. سایر علائم شایع GAD عبارتند از :

  • مشکل در تمرکز
  • خستگی
  • نگرانی بیش از حد و مکرر در مورد مسائل روزمره
  • تحریک پذیری
  • تنش عضلانی
  • بی قراری
  • اختلالات خواب

تشخیص

اگر شما دچار اضطراب شناور آزاد هستید ممکن است پزشک با انجام معاینه جسمی و انجام آزمایش های آزمایشگاهی برای رد هرگونه بیماری پزشکی که ممکن است در علائم شما نقش داشته باشد شروع کند.

دیابت، پرکاری تیروئید، آسم، درد مزمن و اختلالات مصرف مواد فقط چند نمونه از شرایطی است که ممکن است در ایجاد اضطراب نقش داشته باشند.

در مرحله بعدی پزشک سوالاتی را درباره علائمی که تجربه می کنید از جمله ماهیت علائم و همچنین فراوانی، مدت زمان و شدت آنها از شما می پرسد.

بر اساس سابقه پزشکی و علائم شما، پزشک ممکن است شما را با یک اختلال اضطرابی مانند اختلال اضطراب عمومی، اختلال وحشت ، اختلال اضطراب اجتماعی یا هراسی خاص تشخیص دهد.

علل اضطراب شناور

دلایل دقیق اضطراب شناور آزاد که در اختلال اضطراب عمومی رخ می دهد مشخص نیست با این حال تصور می شود که تعدادی از عوامل مختلف در این شرایط موثر هستند عبارتند از :

شیمی مغز

افرادی که اضطراب را تجربه می کنند ممکن است در ساختار مغز یا سیستم هایی که در تجربه اضطراب شناور آزاد نقش دارند تفاوتی داشته باشند. تصور می شود که هر دو سیستم انتقال دهنده عصبی مربوط به سروتونین و همچنین ساختاری به نام آمیگدال در احساس اضطراب نقش دارند.

ژنتیک

افرادی که دارای اختلال اضطراب عمومی هستند به احتمال زیاد دارای اعضای نزدیک خانواده با اضطراب یا سایر اختلالات روانی هستند.

تجارب آسیب زا

تجربه های منفی یا آسیب زا نیز می توانند در ایجاد اضطراب، ترس و نگرانی در افراد نقش داشته باشند.

تربیت

کودکانی که با والدین یا مراقبینی بزرگ شده اند که از پاسخ های اضطراب آمیز الگو می گیرند نیز ممکن است بعداً در بزرگسالی با افزایش سطح اضطراب روبرو شوند.

تقریباً 2.7٪ از بزرگسالان در ایالات متحده در سال گذشته اختلال اضطراب عمومی را تجربه کرده اند. این وضعیت همچنین در زنان دو برابر بیشتر از مردان است.

تأثیر اضطراب شناور آزاد

اضطراب شناور آزاد می تواند تأثیرات مختلفی بر زندگی فرد داشته باشد. همه این نگرانی ها می توانند سطح استرس فرد را افزایش دهند که می تواند تأثیر جدی بر سلامت کلی داشته باشد. ممکن است خواب راحت شبانه را دشوارتر کند که می تواند احساس خستگی روزانه و خستگی را در افراد ایجاد کند.

از آنجا که افراد مبتلا به اضطراب شناور آزاد وقت زیادی را درگیر این احساس عمومی ناراحتی و نگرانی می کنند آنها برای لذت بردن از زندگی خود دارای مشکل هستند و سطح کمتری از رضایت و خوشبختی زندگی را تجربه می کنند.

احساس اضطراب همچنین می تواند به مشکلات دیگری از جمله افسردگی، سردرد، انزوای اجتماعی، سؤ مصرف مواد، مشکلات رابطه و حتی افکار خودکشی کمک کند.

رفتار

خوشبختانه روش های درمانی برای اضطراب وجود دارد که می تواند بسیار موثر باشد. اگر علائم شما در عملکرد طبیعی شما اختلال ایجاد می کند و باعث پریشانی قابل توجه می شود با پزشک خود صحبت کنید. برخی از روش های درمانی که ممکن است پزشک توصیه کند در زیر ذکر شده است.

روان درمانی

روشی که به عنوان درمان شناختی رفتاری (CBT) شناخته می شود یکی از موثرترین روشهای درمانی برای اختلال اضطراب عمومی است.

CBT بر کمک به مردم در شناسایی الگوهای تفکر منفی خودکار که به احساس اضطراب کمک می کنند متمرکز است. پس از یادگیری شناخت این افکار، افراد می توانند برای جایگزینی الگوهای مفیدتر تلاش کنند.

داروها

پزشک همچنین ممکن است داروهایی برای کمک به شما در کنترل احساس اضطراب تجویز کند.

مهارکننده های باز جذب سروتونین انتخابی، (SSRIs) نوعی داروی ضد افسردگی گاهی برای تسکین اضطراب تجویز می شوند.

یک داروی ضد اضطراب به نام BuSpar (بوسپیرون) نیز ممکن است تجویز شود. گاهی ممکن است برای تسکین احساس اضطراب حاد از بنزودیازپین ها به صورت کوتاه مدت استفاده شود.

تشخیص و درمان اضطراب شناور و آزاد

اضطراب شناور آزاد

کنار آمدن

در حالی که اضطراب شناور آزاد می تواند نشانه ای از یک بیماری روانی مانند اختلال اضطراب عمومی باشد اما همچنین می تواند چیزی باشد که افراد گاه به گاه بدون داشتن یک اختلال اضطراب واقعی تجربه می کنند.

خواه اضطراب شما دوام بیشتری داشته باشد یا اینکه بیاید و برود چیزهایی وجود دارد که می توانید برای کنار آمدن بهتر با این احساسات انجام دهید.

برخی از کارهایی که می توانید انجام دهید شامل موارد زیر است :

از مکانیزم های مقابله ای ناسالم اجتناب کنید

روی آوردن به الکل یا سایر مواد ممکن است در کوتاه مدت کمک کند اما در طولانی مدت اغلب مشکلات بدتری ایجاد می کند.

از یک رژیم غذایی سالم استفاده کنید

برخی تحقیقات نشان می دهد که ممکن است تغذیه در اضطراب نقش داشته باشد بنابراین داشتن یک رژیم غذایی سالم به شما کمک می کند احساس بهتری داشته باشید.

ورزش

مطالعات نشان داده است که تحرک بدنی می تواند برای کاهش علائم اضطراب مهم باشد. تحقیقات نشان می دهد که ورزش می تواند یک روش موثر برای از بین بردن تنش و کاهش احساس نگرانی و اضطراب باشد.

تکنیک های آرام سازی را تمرین کنید

یافتن راه هایی برای کاهش سطح اضطراب می تواند کنار آمدن با نگرانی و استرس را آسان کند. استراتژی هایی مانند مراقبه، ذهن آگاهی، تنفس عمیق و تجسم و تصویر سازی ذهنی ممکن است به شما کمک کند ذهن شما را از نگرانی خارج کرده و میزان استرس کلی را کاهش دهد.

سیگار کشیدن را متوقف کنید و کافئین را محدود کنید

کافئین و نیکوتین می تواند احساس اضطراب را تشدید کند بنابراین محدود کردن این مواد می تواند مفید باشد.

درمان های مکمل و دارویی جایگزین (CAM) مانند خار مریم، گاهی برای درمان اضطراب استفاده می شود. برخی از این مکمل ها ممکن است خطرات جدی داشته باشند بنابراین همیشه باید قبل از استفاده از هرگونه مکمل یا درمان جایگزین با پزشک خود صحبت کنید.

به عنوان مثال خار مریم در صورت ترکیب با برخی از داروهای ضد افسردگی احتمال ایجاد سندرم سروتونین را دارد.

سخن پایانی

اضطراب شناور آزاد می تواند ناراحت کننده باشد و ممکن است نشانه ای از یک اختلال اضطرابی باشد. اگر احساس ناراحتی و نگرانی دارید که به نظر نمی رسد دلیل خاصی داشته باشد با پزشک یا یک متخصص بهداشت روان صحبت کنید.

اضطراب اغلب با گذشت زمان بدتر می شود و در نهایت ممکن است منجر به رفتارهای اجتنابی شود که می تواند زندگی و توانایی عملکرد شما را مختل کند. درمان های موثر از جمله گزینه های آنلاین درمانی در دسترس است که ممکن است به شما این امکان را بدهد تا یاد بگیرید چگونه اضطراب خود را با استفاده از برنامه های مناسب، وب سایت ها و سایر ابزارهای آنلاین مدیریت کنید.

دسته‌بندی‌ها