کارگاه روانشناسی موسیقی به صورت جامع

کارگاه روانشناسی موسیقی به صورت جامع
نوع فایل
Mp3
حجم فایل
742 مگابایت
دسته بندی
300,000 تومان

در این قسمت از فروشگاه برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی دیگر از پکیج های آموزشی با عنوان کارگاه روانشناسی موسیقی و رابطه موسیقی با روان انسان را برای دانلود در اختیار شما کاربران محترم وب سایت برنا اندیشان و تمامی علاقه مندان به کارگاه های روانشناسی قرار دهیم.

کارگاه روانشناسی موسیقی و رابطه موسیقی با روان انسان

در کارگاه روانشناسی موسیقی و رابطه موسیقی با روان انسان شما علاقه مندان به علم روانشناسی با موضوع روانشناسی موسیقی به طور کامل آشنا خواهید شد.

برای بسیاری از آدمها همواره این سوال پیش میآید از نطر درونی برون‌گرا یا درون‌گرا هستند؟ یکی از راه‌های ساده ای که بسیار علمی و تایید شده است استفاده از روانشناسی موسیقی می‌باشد.  قبل از اینکه بتوانید به ذات خود پی ببرید ابتدا باید معنی و مفهوم روانشناسی موسیقی را بدانید.

روانشناسی موسیقی چیست؟

روانشناسی موسیقی در مورد چگونگی اثرات موسیقی بر رفتار و تجربیات ما در دو مقیاس فردی و اجتماعی مطالعه می‌کند.

در دیگاه فردی چگونگی تاثیر موسیقی بر حالت احساسات شخصی و در دیگاه اجتماعی چگونگی تاثیر موسیقی بر گروهی از یک اجتماع را مورد مطالعه قرار می‌دهد.

هر چند که حوزه مطالعه روانشناسی موسیقی بسیار بزرگ است ولی یکی از قسمت‌های مهم آن که ما در این مطلب بر آن تمرکز کرده‌ایم، این است که انواع تیپ‌های شخصیتی متفاوت چه نوع موسیقی گوش می‌دهند. این اطلاعات برای فروشندگان، سیاستمداران و هر کسی که به دنبال اعمال نفوذ بر دیگران است بسیار ارزشمند می‌باشد.

تعدادی از تحقیقات جدید در سراسر دنیا نشان می‌دهد که فاکتورهای روانشناسی می‌تواند کلی نشان دهد که مردم تمایل به شنیدن چه نوع موسیقی دارند.

افراد پر انرژی که اغلب برونگرا هستند و بیشتر در جامعه ظاهر می‌شوند و خود را ابراز می‌کنند تمایل به موسیقی‌هایی پر ضرب، پر تحرک که حس خوبی به انسان می‌دهند.

گوش کردن به موسیقی سرگرم‌کننده است، اما آیا ممکن است موسیقی درمانی به سلامتی شما هم کمک کند؟ موسیقی می‌تواند منبع خوبی برای لذت بردن و خرسندی باشد، اما تحقیقات درباره فواید موسیقی از نظر علمی همچنین نشان داده است که موسیقی درمانی در روانشناسی فایده‌های زیاد و مختلفی هم دارد.

این که موسیقی می‌تواند روی افکار، احساسات و رفتار تاثیر بگذارد، غافلگیرکننده نیست. اگر شما هم با گوش کردن به موسیقی راک مورد علاقه‌تان به هیجان می‌آیید، یا گاهی موقع اجرای موسیقی زنده اشک در چشمان‌تان جمع شده است، پس به خوبی قدرت موسیقی در منقلب کردن احساسات و عواطف و ایجاد انگیزه را درک می‌کنید.

اما تاثیرات روانی موسیقی می‌تواند بسیار قوی‌تر و گسترده‌تر از آنچه فکر می‌کنید باشد. «موسیقی درمانی» مجموعه کار‌هایی برای بهبود سلامت افراد از نظر احساسی، کمک به بیماران برای کنار آمدن با استرس و افزایش سلامت کلی است. حتی برخی از محققین اشاره می‌کنند که سلیقه شما در موسیقی می‌تواند باعث درک ابعاد متفاوت شخصیت شما شود.

طبقه بندی تم های موسیقی براساس تاثیرگذاری شان بر حالات

تم های شیدایی: معرف سرخوشی و شور و نشاط بیش از حد است.

بعضی از چهار مضراب ها و ضربی های موسیقی ایرانی استعداد القای چنین حالتی را داراست.

تم های حزین: لحن تم های حزین غم انگیز است و شکوه و شکایت دارد و در شنونده احساس ناکامی را تداعی می کند. ارتعاشات این تم اغلب تداعی کننده خاطراتی از ناملایمات گذشته است.

تم های هیجانی: هیجان، واکنش انفعالی شدی و فوری است که غالبا با تظاهرات بارز اعصاب خودکار و واکنش های فیزیولوژیک همراه است.

این تم میل به جنبش و حرکت را به وجود می آورد. این تم ها بیشتر مورد پسند جوانان است. اگر ملودی های زیبای اینگونه مضامین با متانت ارائه شوند و ساز آرایی مناسبی پیدا کنند، اثرات ارزنده ای خواهد شد.

تم های شاد و فرحبخش: تم هایی هستند که شادمانی و نشاط را توأم با آرامش منتقل می سازند، این تم ها باعث انبساط خاطر و سرزندگی می شوند. تم های فرخبخش احساس شادکامی را برای کار و فعالیت افزایش می دهند.

تم های آرامبخش: تم های مطبوعی هستند که نه تحریک کننده، نه غم انگیز، نه هیجانی و نه وجدآورند. متن ملایم و یکنواخت ارتعاشات آنها احساس آرامش را منتقل می کند. استفاده از این تم ها برای آرامش و تمرکز، بسیار مناسب است.

تاثیرات شرایط فردی و موقعیتی در انتخاب موسیقی

وضعیت و شرایط افراد بر اولویت های موسیقی آنها اثر گذار است

شرایط افسردگی موسیقی غمگین و خلقی میطلبد

وضعیت برانگیختگی صدای بلند، ریتمیک قوی

۱- جنسیت

زنان بیشتر از مردان نسبت به موسیقی واکنش احساسی نشان میدهند. زنان بیشتر از مردان به موزیک پاپ علاقه مندند. مردان بیشتر از زنان به موسیقی باس دار روی می آورند. ترجیح موسیقی باس با شخصیت ضد اجتماعی و مرزی هم در ارتباط است.

۲- سن

سن یک عامل قوی در تعیین اولویت های موسیقی است. نوستالژی مهم ترین احساسی است که در همه سنین تاثیر می گذارد.

نوجوانانی که موسیقی سنگین را ترجیح می دهند، اعتماد به نفس پایین، ناراحتی در خانواده، و احساس طرد دارند.

نوجوانانی که موسیقی سبک را ترجیح می دهند، مشعول انجام کارهای مناسبند، ولی اشکال ایجاد تعادل بین وابستگی و استقلال دارند.

نوجوانانی که موسیقی التقاطی و از هر جا گزیده را ترجیح می دهند، مشکل کمتری با نوجوانی خود دارند. انعطاف پذیر هستند و با استفاده از موسیقی متناسب با خلق و خوی خاص زمان و نیازهایشان سر می کنند.

۳- فصل سال

پس از فصول پاییز و زمستان، مردم موسیقی پیچیده را ترجیح می دهند. پس از تابستان و بهار، مردم موسیقی پر انرژی و ریتمیک را ترجیح می دهند.

۴- آشنایی

آشنایی و پیچیدگی هر دو اثرات جالبی در نوع موسیقی دارند. افراد موسیقی پیچیده را تا حدی دوست دارند ولی هنگامی که پیچیدگی موسیقی زیاد می شود رها میکنند. علاوه بر این، رابطه مستقیم یکنواختی بین آشنایی و میل به موسیقی وجود دارد.

۵- خود نمایشی

انتخاب نوع موسیقی با چگونگی خود نمایاندن فرد، به خصوص در مردان، هم مرتبط است. یعنی فرد می خواهد با نوع موزیک دلخواه خود دیگران را تحت تاثیر قرار داده و شخصیت خودش را ابراز دارد.

۶- خُلق

خلق و خوی فعال عامل دیگری است که نوع موسیقی را تحت تاثیر قرار میدهد. خلق و خوی خوب یا بد افراد در شنیدن نوع موسیقی آنها اثر دارد.

موسیقی خلاقیت و شدت عاطفی پرخاشگران را بهبود میبخشد. افراد مبتلا به اختلالات تهاجمی از موسیقی به عنوان یک راه قدرتمند برای خروج هیجان استفاده میکنند.

میزان ارزشی که افراد برای نوع موسیقی دلخواهشان در نظر میگیرند، و تعداد دفعاتی که به آنها گوش میکنند، بر مقدار تاثیر موسیقی اثرگذار است.

اگر فردی به یک نوع خاص موسیقی گوش دهد و احساسات تجربی خود را به آنها اضافه کند، بیشتر از موسیقی لذت میبرد و بیشتر تحت تأثیر قرار می گیرد.

بنابراین واضح است که چرا بسیاری از مردم واکنش های قوی به شنیدن موسیقی ای که پدر و مادرشان گوش میدادند و خود آنها بچه بودند، نشان میدهند.

راهنمای خرید
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.