کارگاه آموزش تخصصی زوج درمانی ویژه درمانگران

نوع فایل
Mp3
حجم فایل
610 مگابایت
دسته بندی
300,000 تومان

در این قسمت از فروشگاه برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی دیگر از پکیج های آموزشی با عنوان کارگاه آموزش تخصصی زوج درمانی ویژه درمانگران روانشناسی را برای دانلود در اختیار شما کاربران محترم وب سایت برنا اندیشان و تمامی علاقه مندان به کارگاه های روانشناسی و زوج درمانی قرار دهیم.

کارگاه آموزش تخصصی زوج درمانی ویژه درمانگران روانشناسی

در کارگاه آموزش تخصصی زوج درمانی ویژه درمانگران روانشناسی مدرس دوره به صورت کامل زوج درمانی و تکنیک های آن را برای شما درمانگران و علاقه مندان به مشاوره ازدواج آموزش خواهد داد.

زوج‌درمانی، نوعی روان درمانی است که در آن، درمانگر که روانشناس یا مشاور خانواده و ازدواج است و تجربه‌ی بالینی دارد با زوج‌ها کار می‌کند. زوج‌درمانگر کمک می‌کند تا دو نفر که در یک رابطه‌ی عاشقانه هستند، بینش درستی نسبت به رابطه‌ی خود پیدا کنند، اختلاف خود را حل کنند و میزان رضایت خود از رابطه را با استفاده از انواع مداخلات درمانی بهبود ببخشند.

تمام کسانی که در عمل به زوج درمانی مشغول اند این تجربه مشترک را دارند که از یک سو در قصه زندگی و تجارب کودکی و همچنین سناریوهای زناشویی همسران گیر می کنند، از سوی دیگر باید وضعیت بحرانی کنونی را ترمیم کنند و در عین حال طرحی نو برای مراوده های همسران در زندگی پیش رویشان پیشنهاد داده و آن را اجرایی کنند. درمانگران باید واکنش های هیجانی ای را مدیریت کنند که خاستگاه آنها اتفاق یا رویداد اخیر زندگی زناشویی و یا حتی جریانات اتاق درمان نیست، بلکه مربوط به سناریوهای قدیمی فردی و تاریخچه زندگی زناشویی این دو نفر است.

درمانگران همچنین باید رفتارها و رفتارهای متقابلی را مدیریت کنند که هرکدام به نوبه خود الگوهای تکراری خودکار توانمندی هستند که علی رغم آسیب هایی که تاکنون به زندگی همسران وارد کرده اند، همچنان همچون بهمن بر دامنه زندگی زناشویی فرو می ریزند و ویران می کنند ولی باز هم تداوم می یابند.

در این میان زوج درمانگران باید به کار شناسایی و به چالش کشیدن باورها، اعتقادها، ارزش ها،نگرش ها، استاندارها، انتظارات و به طور کلی انواع شناخت های همسران که منجر به راه اندازی و تسهیل هیجان ها و رفتارهای ناکارآمد در روابط آنها می شود هم بپردازند.

هم در ارزیابی، هم در مفهوم پردازی و هم در طراحی و اجرای برنامه درمان، باید تمامی این عوامل را نه در کنار هم که در تلفیق با هم دید و این کار آسانی نیست. هریک از نظریه ها و مدل های زوج درمانی به یکی از این ابعاد بهتر و بیشتر پرداخته اند ولی آنهایی که عملا به کار درمان مشغول اند می دانند که به رویکردی تلفیقی و چندجانبه نیاز هست.

از طرف دیگر درمانگران شناختی رفتاری، خود را به شدت مقید و متعهد کرده اند تا زمانی که مبانی نظری قوی و شواهد تجربی متقن برای اجرای یک روش درمان وجود نداشته باشد، آن را در کار بالینی خود استفاده نکنند. این محدودیت خودخواسته بزرگترین امتیاز و افتخار درمانگران شناختی رفتاری است.

این کتاب با لحاظ کردن این چارچوب علمی نگاشته شده است. بنابراین کتابی که پیش روی شماست، یک رویکرد نوین تلفیقی به زوج درمانی است که برای پروتکل پیشنهادی خود هم تبیین نظری دارد و هم پشتوانه پژوهشی.

مراحل زوج درمانی

۱. تمرکز روی یک مشکل خاص (مثلا مشکلات جنسی، اعتیاد به اینترنت و یا حسادت)

۲. مشارکت فعال درمانگر در روند درمان رابطه‌ی دو نفره به جای درمان جداگانه‌ی هر فرد

۳. مداخلات درمانی مبتی بر راه حل و برمحور تغییر از همان ابتدای درمان

۴. تعیین اهداف واضح و مشخص برای درمان

زوج درمانی چه فوایدی دارد؟

زوج درمانی، راه چاره ای ست برای زوج هایی که نمی توانند تعارض ها و کشمکش های خود را به شیوه ای مصالحت آمیز حل کنند؛ همچنین برای افرادی که می خواهند کیفیت رابطه زناشویی خود را بهبود بخشند کاربرد دارد. مشارکت زوج ها برای روشن شدن منشا اختلافات و شفاف شدن موضوع در موفقیت درمانی حائز اهمیت است. در واقع باید نگاهی واقع بینانه برای درک مشکل داشته باشید نه به قصد پیروز شدن بر طرف مقابل.

این شاخه از روان درمانی رابطه، به زوج هایی پیشنهاد می شود که به دلیل عدم شناخت پیش از ازدواج و نداشتن انگیزه های ازدواج صحیح  دچار سردی و عدم اعتماد در رابطه شده اند.

شیوه های مورد استفاده در زوج درمانی

۱) نظریه سیستم خانواده: این نظریه بر الگوهای ارتباط، کنش و واکنش در محیط خانواده به عنوان یک سیستم تاکید دارد و هدف اش آشنایی زوجین با قواعد و الگوهایی است که ناآگاهانه در این سیستم عمل میکنند.

۲) زوج درمانی رفتاری: در این نوع روان درمانی، از شیوه های رفتار درمانی مانند تبادل رفتاری، تعلیم دادن نحوه برقراری ارتباط و آموزش مشکل گشایی استفاده میشود.

۳) زوج درمانی متمرکز بر عواطف: این شیوه بر عواطف زوجین که باعث ایجاد تمارض میان آنها میشود تاکید دارد و از طریق شناساندن این عواطف،سعی بر تغییر رفتارها دارد.

۴) زوج درمانی روان پویشی: در این شیوه فرض بر این است که رفتارهای زوجین در بزرگسالی ناشی از الگوهای رفتاری دوران کودکی آنهاست و سعی بر این است که زوجین با شناخت این موضوع احساسات فعلی شان را از احساسات و تجربیات گذشته شان نسبت به والدین شان جدا کنند.

کاربردهای زوج درمانی

همانطور که میدانید زوج درمانی یکی از روش های مدرن برای از بین بردن مشکلات میان افراد است که معمولا با استفاده از زبان و به صورت گفتگو سعی در برطرف کردن آن می شود و با تمرکز بر روی مشکلات می توان آنها را درمان کرد.

استفاده از تکنیک زوج درمانی برای تمامی رابطه ها مفید و موثر است و زوج هایی که در شرف ازدواج هستند باید پیش از این کار به مشاوره ها مراجعه کنند و با اطمینان خاطر این اقدام را انجام دهند. یکی از مهم ترین کارکردها و اهداف زوج درمانی این است که به زنان و مردان کمک می کند تا یکدیگر را به خوبی بشناسند و همدیگر را درک کنند و چنانچه تصمیم به تغییر خود دارند در این راه به آنها کمک کنند تا به اهداف خود دست یابند.

روش های مورد استفاده در زوج درمانی عبارتند از: نظریه سیستم خانواده که این دیدگاه به الگوهای ارتباط، کنش و واکنش در محیط خانواده تاکید بسیار دارد و تلاش می کند زوجین را با قواعد و الگوهای صحیح آشنا سازد.

یکی دیگر از روش ها و نظریه های زوج درمانی، زوج درمانی رفتاری است که در این روش از تکنیک های تبادل رفتاری، تعلیم دادن نحوه برقراری ارتباط و.. استفاده می شود. یکی دیگر از روش های مورد استفاده در زوج درمانی این است که تلاش می کند عواطف و احساسات شخص شناسایی شود و آنها مورد تغییر قرار بگیرند.

زوج درمانی کدام مشکلات را درمان و رفع می کند؟

مسائل مختلفی در جلسات زوج درمانی مورد توجه قرار میگیرند شامل:

  • مشکلات رابطه‌ی جنسی
  • مشکل در برقراری ارتباط موئثر
  • مشکل در کنترل خشم
  • خیانت
  • خشونت خانگی
  • تصمیم به طلاق
  • مشکلات مربوط به والدین زوجین
  • مشکلات  ازدواج های قبلی
  • مسائل بهداشتی و پزشکی مزمن
  • ناباروری
  • قمار و مصرف مواد
  • درگیری‌های مکرر

نتایج مورد انتظار پس از اتمام جلسات زوج درمانی

  • از نتایج عادی زوج درمانی، رهایی ازنشانه‌ های بیماری، کاهش بحث های زناشویی و مشکلات است.
  • زوج به تعاملات سالمتر بازگشته و رفتارها برای ایجاد یک تعامل شادترتنظیم می‌شوند.
  • مراجعانی که صادق اند و قلبا خواستار تغییر هستند، نتایج بهتری می‌گیرند.
  • مراجعان معمولا مهارت‌ها و آگاهی بیشتری را بدست می‌آورند که باعث تعاملات سالمتر در رابطه می‌شود.

مزایای زوج درمانی در رفع مشکلات خانوادگی

در جلسات زوج درمانی با به کارگیری روانشناسی ازدواج نقش مرد و زن در بروز و حل مشکلات مشخص و نمایان می‌شود. زوجین با انجام تمرینات محول شده و بازگویی آنها در جلسات متوجه عواملی که مانع از بهبودی رابطه هستند، می‌شوند. بدین ترتیب زوجین با آگاهی نسبت به رفتارها و تصمیماتی که اتخاذ می‌کنند، می‌توانند معضلات زندگی مشترکشان را تبدیل به مسائلی قابل حل بکنند. در نتیجه از تاثیرات منفی مشکلاتشان بر روابط زناشویی و فرزندانشان به طور چشمگیری می‌کاهند.

راهنمای خرید
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.