در این قسمت از فروشگاه برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی دیگر از کارگاه های روانشناسی با عنوان کارگاه آشنایی با اثرات مت آمفتامین و مواد محرک را جهت دانلود در اختیار شما کاربران محترم وب سایت برنا اندیشان و علاقه مندان به حوزه درمان اعتیاد قرار دهیم.
کارگاه آشنایی با اثرات مت آمفتامین و مواد محرک
مدرس آموزشی در کارگاه آشنایی با اثرات مت آمفتامین و مواد محرک به صورت تخصصی مبحث مربوط به مت آمفتامین و مواد محرک را برای روانشناسانی که در حوزه درمان اعتیاد فعالیت می کنند آموزش می هد.
آشنایی با مت آمفتامین و مواد محرک
متآمفتامین (به انگلیسی: Methamphetamine) که در بازار سیاه با نام شیشه (به انگلیسی: crystal) شناخته شده، یک محرک قوی سیستم عصبی مرکزی با پتانسیل اعتیادآوری است که برای اهداف تفریحی بهطور گسترده مورد سو مصرف قرار میگیرد. متآمفتامین برای درمان خط دوم اختلال کمتوجهی – بیشفعالی و چاقیهای مزمن، به صورت محدود در پزشکی کاربرد دارد. در مصارف ابتدایی و دوزهای کم، متآمفتامین با تحریک گیرندههای مغز باعث افزایش انرژی و تمرکز، سرخوشی، کاهش اشتها و بیخوابی در فرد میشود اما در دوزهای بالا میتواند عوارض خطرناکی مانند تشنج، خونریزی مغزی و روانپریشی را ایجاد کند. همچنین مصرف طولانی مدت متآمفتامین عواقب جسمی، روانی، و اجتماعی بسیاری را برای مصرفکنندگان در پی دارد.
دادههای فارماکولژیک
- فراهمی زیسنی: ۶۲٫۷ تا ۱۰۰ درصد
- نیمه عمر: ۹ تا ۱۲ ساعت
- متابولیسم: کبدی
- مسیر دفع: کلیوی
ساختار شیمیایی
ترکیب اصلی این ماده از آمفتامین C9H13N گرفته شده که یک ماده محرک و اعتیاد آور است و مغز و سیستم عصبی را به شدت تحریک میکند و از نظر شیمیایی اثر آن از آمفتامین بیشتر است. این ماده به شکل پودری سفیدرنگ (شبیه بلورهای شیشه)، بدون بو و تلخ وجود دارد که به راحتی در نوشابههای الکلی و غیرالکلی حل میشود.
پیشنهاد ویژه:کارگاه آموزش سم زدایی مواد مخدر در معتادان
متآمفتامین به صورت کلی از احیا شدن سودوافدرین بهوسیله فسفر قرمز سنتز میشود.
در روش دیگر از فنیلاستیک اسید و متیل آمین برای ساخت متآمفتامین استفاده میشود.
کاربرد دارویی
اصلیترین کاربرد دارویی ترکیبات آمفتامین اختلال کمتوجهی – بیشفعالی است، هرچند گاهی در درمان نارکولپسی (حملات خواب) و چاقیهای مقاوم به درمان نیز استفاده میشوند.
تاثیرات
متآمفتامین عوارض فاجعه بار و جبرانناپذیری دارد که با ورود به سیستم عصبی مرکزی باعث آزاد شدن ناگهانی انتقال دهنده عصبی دوپامین در مغز میشود که باعث تحریک سلولهای مغزی و افزایش حالت تهاجمی و افزایش حرکات جسمی میشود. بعد از پایان یافتن اثرات این ماده، علایم بدخلقی و افسردگی و علایم اختلال حرکتی مثل پارکینسون در فرد ظاهر میشود. همچنین این ماده در همان ابتدای مصرف صدمات جبرانناپذیری را در مغز وارد میآورد که افت حافظه، پرخاشگری و تهاجم، رفتارهای جنونآمیز و آسیبهای قلبی و مغزی از عوارض مصرف آن است. این ماده به صورت داخل بینی و خوراکی و تزریق وریدی و کشیدنی یا تدخین مصرف میشود و بلافاصله بعد از مصرف حالتی به نام rush یا flash در فرد ایجاد میگردد. با مصرف این ماده حالاتی مثل هیجان زدگی، بی تابی، سخنگفتن تند، کاهش خواب و اشتها و افزایش فعالیتهای فیزیکی به وجود میآید.
مصرف این ماده میتواند باعث کاهش اشتها برای روزها، افزایش تعداد تنفس، افزایش فعالیت فیزیکی، افزایش دمای بدن و تحریکپذیری و بی خوابی گیجی، لرزش و تشنج، اضطراب و بدبینی(پارانوئید) و خشونت را سبب شود؛ که تشنج و افزایش زیاد دمای بدن میتواند باعث مرگ شود. همچنین با انقباض عروق باعث سکته مغزی و سکته قلبی میگردد.
یکی از عوارض روانی آن ایجاد بیماری روانی شبیه اسکیزوفرنی است شامل توهمات بینایی و شنوایی و بدبینی و پرخاشگری است. احساس کرم زدگی توهمی هست که میان مصرفکنندگان آمفتامینها رایج است و علت آن اثر محرک شیشه روی مغز میباشد. توهم کرم زدگی و وجود کرمهایی که تمام بدن و صورت را میخورند تا آنجا شدید است که ممکن است باعث شود شخص در حالت توهم ناشی از شیشه به خودش آسیب شدیدی وارد کند که گاهی هم به بستری شدن فرد میانجامد. همراه بودن مصرف شیشه با عفونتهای پوستی و پوسیدگی شدید دندانها باعث شدهاست شایعه کرم زدگی بدن گسترش پیدا نماید. دهان عفونی (Meth Mouth) معتادان آمفتامین یکی از شدیدترین عفونتهای دهانی و پوسیدگی دندان است. علت این عفونت اثر (تنگکننده عروق) ماده متآمفتامین و اثرات جانبی آن مثل خشکی دهان، تنبلی و بی خیالی، مصرف زیاد مشروبات و نوشابه برای جبران کمآبی و حل کردن شیشه عوامل اصلی این عفونت دهانی و دندانی هستند.
مصرف آمفتامین یا شیشه با خلوص پائین که مخلوط با مواد دیگری از جمله شکر یا جوش شیرین است عوارض شدیدتری نسبت به آمفتامین خالص دارد. پارگی رگها، گرفتگی عضلانی و عفونت پوستی یا داخلی از این عوارض میباشد. ضمناً موارد مرگ در اثر مصرف بیش از حد یا اُوِر دوز در این نوع مواد بیشتر از مواد خالص است چرا که ممکن است بدون اطلاع فرد، ماده مخدری که از فروشنده ناشناسی تهیه شده دارای خلوص یا دوز بالاتری نسبت به ماده معمول داشته باشد.
عوارض عصبی شناختی مت آمفتامین و مواد محرک
اگرچه مصرف اولیه متآمفتامین به دلایل متفاوت اجتماعی–فرهنگی و روانی میباشد؛ اما زمانی که برای اولین بار این ماده وارد بدن شود تغییرات عمیقی در ساختار شیمیایی مغز ایجاد میکند. متآمفتامین باز جذب دوپامین آزاد شده در شکاف سیناپسی را مسدود میکند و در نتیجه منجر به افزایش سطح دوپامین در سیناپس عصب ها؛ در هستههای اکامبنز و دیگر بخشهای مزولیمبیک مغز میگردد. «مصرف طولانی مدت و مزمن متآمفتامین منجر به پایین آمدن سطح گیرندههای دوپامین شده و در نتیجه افزایش وابستگی به این ماده، یعنی از دست دادن کنترل و مصرف اجباری متآمفتامین را در پی دارد. هم چنین، مصرف متآمفتامین منجر به از دست دادن انتقال دهندههای دوپامین میگردد (به عنوان نشانگر پایانه دوپامین) که با کم شدن سرعت عملکرد و افت حافظه و تمرکز و عملکردهای شناختی مانند کنترل مهاری همراه هستند. علاوه بر این، متآمفتامین غلظت سیتوپلاسمیک دوپامین را افزایش داده؛ که تولید اکسیداسیون را رونق داده، که برای پایانههای عصبی سمی هستند.»
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.