در این بخش از فروشگاه برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی دیگر از کارگاه های فلسفی با عنوان کارگاه بررسی کتاب فصوص الحکم ابن عربی را به صورت دانلود در اختیار شما کاربران محترم وب سایت برنا اندیشان و تمامی علاقه مندان به مباحث فلسفی قرار دهیم.
کارگاه بررسی کتاب فصوص الحکم ابن عربی
مدرس آموزشی در کارگاه بررسی کتاب فصوص الحکم ابن عربی به صورت تخصصی مفاهیم موجود در کتاب را مورد بررسی قرار داده و ابعاد مختلف آن را برای علاقه مندان آموزش می دهد.
کتاب فُصوص یا فُصوصالحِکَم اثر ابن عربی از کتب مشهور تصوف و عرفان نظری است. فُصوص جمع واژه «فَص» به معنای نگین است و فصوصالحکم نگینهای حکمت معنا میدهد.
این اثر با وجود حجم اندکش، مهمترین اثر ابن عربی است که در اواخر عمرش به رشته تحریر درآمده است. این کتاب ۲۷ فص دارد و هر فص به منزله یک فصل است. هر فص مشتمل بر حکمتهایی است که به یکی از پیامبران نسبت داده شدهاست. البته، مقصود ابن عربی از این پیامبران نمونه نوعی است و از مقامات و ویژگیهای کلی چنین افرادی در گذشته و آینده بحث میکند و هدف او بررسی تاریخی افرادی معین به صورت خاص نیست. وی در مقدمه این کتاب تصریح کردهاست که آنچه در این کتاب نگاشته است همان چیزی است که پیامبر اسلام وی را به نگارش آن امر کردهاست و فصوص الحکم را در رؤیا به ابن عربی داده است و وی را مأمور کردهاست که آن را به اهلش ارائه کند.
پیشنهاد ویژه:کارگاه آموزش فلسفه و نظریات امانوئل کانت
این اثر در باب اسرار الهیه تکلّم نموده و از اعاظم کتاب متصوفه و مسلمین است، در اسرار انبیاء و رسل مبیّنه و حقایق ثلاثهٔ وجودیه: خدا، هستی و انسان. و علاقه انسان با هستی و با خالق هستی. فصوص حکمت الهیه در کلمت آدم، شیث، نوح، ادریس، ابراهیم، اسحاق، اسمعیل، یعقوب، یوسف و هود و هفده پیامبر دیگر؛ و در آن از احدیت گفته است؛ و حکمت آن که خود احدیت ذاتی است، احدیت الهی است، و احدیت ربوبی.
شروح کتاب فصوص الحکم ابن عربی
به خاطر اهمیت و ارزش والای آن تا کنون بیش از صد و ده شرح مختلف، به زبانهای گوناگون، بر فصوصالحکم نوشته شدهاست. از جملهٔ مهمترین این شروح عبارت است از:
شرح جندی: این کتاب اولین شرح فصوصالحکم بهحساب آمده، و اثر مؤیدالدین جندی است. وی در سال ۷۰۰ هجری درگذشته است.
شرح کاشانی: این شرح را عبدالرزاق کاشانی (وفات: ۷۳۵) اندک زمانی پس از شرح جندی نگاشته و نسبت به اولی دارای بحثهای کوتاه تری بوده و معانی کلمات مورد توضیح زیادتری قرار گرفتهاست.
- شرح قیصری
- شرح بابارکنا
- شرح خواجه پارسا
- شرح جامی
- شرح نابلسی
نخستین شرح را بر فصوص به پارسی رکنای شیرازی نوشت، او از شاگردان داود قیصری بود. نخستین ردیه بر فصوص به قلم محمد بن عمر دمشقی بود و نخستین کتاب در نقض فصوص به قلم عمادالدین احمد بن ابراهیم واسطی حنبلی.
ابن تیمیه حرّانی نیز ردیه بر فصوص الحکم نوشت؛ و در ایران نیز علاء الدوله سمنانی بر آن ردیه نگاشت؛ به دلیل آنچه ایشان میگفتند کفر است؛ مثل آنچه ابن عربی نوشته بود العبد ربّ و الرب عبد.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.