کارگاه تخصصی آموزش شناخت و درمان اختلال هموکروماتوز

نوع فایل
Mp3
حجم فایل
76 مگابایت
دسته بندی
300,000 تومان

در این بخش از فروشگاه برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی دیگر از کارگاه های پزشکی با عنوان کارگاه تخصصی آموزش شناخت و درمان اختلال هموکروماتوز را برای دانلود در اختیار شما کاربران محترم وب سایت برنا اندیشان قرار دهیم.

کارگاه تخصصی آموزش شناخت و درمان اختلال هموکروماتوز

پزشک متخصص در کارگاه تخصصی آموزش شناخت و درمان اختلال هموکروماتوز به صورت کامل در ارتباط با بیماری گفتگو کرده و تشخیص و درمان آن را برای پزشکان آموزش می دهد.

هموکروماتوز یا سرریز و زیادی آهن در خون٬ یک اختلال ارثی در متابولیسم آهن است که در آن تجمع آهن در ارگانها و بافت‌های مختلف دیده می‌شود. مشکل اصلی در زیادی جذب آهن از لوله گوارش است. محل اصلی تجمع آهن کبد، غده درون‌ریز مانند آدرنال، لوزالمعده و قلب می‌باشد.


پیشنهاد ویژه:کارگاه پزشکی آموزش همودیالز

علائم

علائم بیماری انعکاسی از محل‌های تجمع آهن می‌باشند. رنگ خاکستری متمایل به ارغوانی تیره در پوست به علت افزایش آهن یا برنزه شدن آن باید شک به هموکروماتوز را برانگیزد.به علت رسوب آهن در پانکراس میزان انسولین و گلوکاگون در خون در بیماران مبتلا به هموکروماتوز بالا می‌رود. در واقع سطح انسولین ممکن است کاهش یابد و گاهی اوقات دیابت شیرین نیز به‌طور همزمان عارض می‌شود. تجمع آهن در کبد سیروز، در قلب کاردیومیوپاتی و در آدرنال نارسایی غده را موجب می‌شود.

درمان

اصول درمان مبتنی بر کاهش جذب آهن و افزایش دفع می‌باشد. استفاده از اهدای خون و فلبوتومی‌های متناوب موجب افزایش دفع آهن از بدن می‌شود. گاه از داروی دفروکسامین به عنوان چلات‌کننده استفاده می‌شود.

در بیماری هموکروماتوز جهشی در تولید یکی از پروتئین‌های بدن رخ داده است. این پروتئین وظیفه انتقال آهن در سطح روده را به عهده دارد و موجب انتقال آهن به داخل پرز‌های روده می‌شود، در این جهش جذب آهن تا چندین برابر افزایش می‌یابد.

رایج‌ترین نوع بیماری هموکروماتوز فامیلی است.

اما افراد گاهی اوقات آن را از زیادی انتقال خون، مشکلات خونی خاص، بیماری کبد، اعتیاد به الکل و یا مصرف بیش از حد قرص آهن دریافت می‌کنند.

در مردان بیشتر از زنان، آهن بیش از حد وجود دارد زیرا زنان از آهن اضافی در چرخه قاعدگی و در دوران بارداری خلاص می‌شوند.

انواع بیماری هموکروماتوز

هموکروماتوز اولیه؛  موروثی است، به این معنی که در خانواده‌ها منتقل می‌شود. اگر شما دو ژن اش را داشته باشید، که یکی از مادران و یکی از پدرانتان می‌آید، خطر ابتلا به این اختلال را خواهید داشت.

هموکروماتوز ثانویه؛ به دلیل شرایط دیگری برای شما اتفاق می‌افتد.

این موارد عبارتند از:

  • انواع خاصی از کم خونی
  • بیماری کبدی
  • گرفتن خون بسیار زیاد
  • مردم سفیدپوستٍ شمال اروپا بیشتر احتمال دارد که هموکروماتوز ارثی داشته باشند.
  • مردان ۵ برابر بیشتر از زنان مبتلا می‌شوند.
  • هموکروماتوز هیچ نشانه‌ای ندارد در مردان، علائم بین سنین ۳۰ و ۵۰ بروز می‌کنند. در زنان اغلب علائمی بروز داده نمی‌شوند تا زمانی که افراد بیش از ۵۰ سال داشته باشند این ممکن است به خاطر آن باشد که در پریود‌ها و بارداری زنان در خونریزی آهن از دست می‌دهند.

منبع:باشگاه خبرنگاران

راهنمای خرید
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.