در این بخش از فروشگاه اینترنتی برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی از برترین کارگاه های پزشکی با عنوان کارگاه آموزشی بیماری های مجاری صفراوی ویژه بورد تخصصی را برای دانلود در اختیار شما کاربران محترم وب سایت برنا اندیشان و علاقه مندان به علوم پزشکی و پزشکانی که قصد دارند تا برای بورد تخصصی اقدام نمایند قرار دهیم.
کارگاه آموزشی بیماری های مجاری صفراوی ویژه بورد تخصصی
مدرس کارگاه آموزشی بیماری های مجاری صفراوی ویژه بورد تخصصی به صورت کاملاً تخصصی مباحث مربوط به بیماری های مجاری صفراوی را برای پزشکان دوره آموزش می دهد.
مجاری صفراوی
صفرا، برای هضم غذا و چربیها مورد نیاز است. صفرا توسط کبد ترشح میشود و به معابر حملکننده صفرا میرود.
مسیر صفرا به شرح زیر است: صفرا در کبد ← کانال هرینگ ← مجاری صفراوی داخل کبدی ← مجاری کبدی چپ و راست ← مجرای مشترک کبدی ← مجرای صفراوی ← مجرای صفراوی مشترک ← آمپول واتر ← مجرای لوزالمعده ← اثنی عشر
پیشنهاد ویژه:کارگاه شناخت و درمان بیماری های هیپوفیز
ساختار
مجرای صفراوی مانند کیسه صفرا سبز است، که دلیل آن لکه صفرا میباشد.
آسیب شناسی
انسداد مجرای صفراوی توسط سرطان(کلانژیوکارسینوما)، سنگ کیسه صفرا، یا زخم از آسیبهای کیسه صفرا است، که از ورود صفرا به روده جلوگیری میکند و ماده فعال در صفرا (بیلی روبین) به جای حمل و نقل در مجرای صفراوی در خون تجمع مییابد. نتایج این وضعیت زردی است، که در آن پوست و چشم از بیلی روبین در خون زرد میشوند. این وضعیت همچنین باعث خارش خفیف میشود که ناسی از بیلی روبین، در بافتها است. در انواع خاصی از زردی، ادرار به صورت قابل ملاحظهای تیره تر، و مدفوع بسیار روشن تر از حد معمول خواهد شد. اما در حالت عادی بیلی روبین از طریق مدفوع و ادرار دفع خواهد شد. و دلیل زردی ادرار نیز همین میباشد. زردی گاهی اوقات توسط سرطان پانکراس، که باعث انسداد مجرای صفرا نیز ایجاد میشود. زیرا مجرای صفراوی در عبور از بخش سرطانی بسته میشود.
بیماری های مجاری صفراوی
التهاب مجاری صفراوی (زردابراهها) که بر اثر انسداد آنها یا پس از عمل جراحی رخ میدهد را التهاب مَجاری صَفراوی، آماس زَردابراه یا کُلانژیت (cholangitis) میگویند.
التهاب مجاری صفراوی ناشی است از سنگ کلدوک (سنگ در مجاری صفراوی مشترک) که صفرا را از کیسه صفرا به روده باریک انتقال میدهند. این بیماری اغلب ناشی از سنگ کیسه صفرا (کله لیتیاز) بوده و همراه با کلهسیستیت (التهاب کیسه صفرا) میباشد. علائم این بیماری در اینگونه موارد مشابه کلهسیستیت بوده و به دو شکل مزمن (کولیک صفراوی) و حاد (کلانژیت صعودی) دیده میشود.
در کلانژیت به خصوص فرم حاد ما عفونت باکتریایی مجاری صفراوی را داریم شایعترین ارگانیسمهای ایجادکننده باکتریهای هوازی گرم منفی رودهای مثل ای کلای، کلبسیلا، کلستریدیوم، باکتروئیدها، انتروباکترها و استرپتوکوکهای گروه D هستند.
سپسیس در سیر بیماری کلانژیت یک یافته غالب میباشد بنابراین ارزیابی تشخیصی و مداخله سریع در این بیماری ضروری است.
کلانژیت اولیهٔ اسکلروزان
التهاب زردابراه اولیهٔ اسکلروزان یک بیماری غیر شایع است که با التهاب منتشر مجرای صفراوی مشخص میشود و به فیبروز و تنگیهای دستگاه صفراوی میانجامد. تشخیص کلانژیت اولیهٔ اسکلروزان معمولاً با کلانژیوگرافی آندوسکوپیک پسرونده (ERCP) انجام میشود. این بیماری اغلب با کولیت اولسروز همراه است.
درمان همان درمان کلهسیستیت است و فقط تأکید بیشتری بر آنتی بیوتیک وسیع الطیف میشود. باید متوجه احتمال پانکراتیت نیز بود.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.