قانون مورفی چیست و روش های مقابله با آن

قانون مورفی چیست و روش های مقابله با آن

آیا در رابطه با قانون مورفی چیزی می دانید؟ نام دیگر قانون مورفی جذب بد شانسی است. برای تمامی انسان ها همواره این اتفاق رخ داده است که وقتی فرد حتی فکرش را هم نمی کرده به صورت ناگهانی اتفاقی افتاده که شخص به هیچ عنوان انتظار چنین بدشانسی را نداشته است و تمام برنامه هایش خراب شده است و در اینجاست که سر و کله قانون مورفی که ریشه در تمایل انسان به اتفاقات بد و منفی دارد پیدا می شود و ابراز وجود می کند.

در این بخش از وب سایت برنا اندیشان تصمیم داریم تا مقاله ای با عنوان قانون مورفی چیست و روش های مقابله با آن را به صورت دقیق مورد بررسی قرار دهیم.

آشنایی با قانون مورفی

در ابتدا لازم است بدانیم که واقعا قانون مورفی چیست؟ تصور کنید که برای انجام کاری تمام برنامه ریزی ها را انجام داده اید و می دانید که همه چیز اگر درست پیش برود شما به نتیجه نهایی که انتظارش را دارید خواهید رسید.پیشنهاد می شود تا مقاله روش های جذب انرژی مثبت در خانه را بخوانید.

حال فکر کنید که در دقیقه آخر دقیقا زمانی که شما مطمئن هستید که به آخر کار رسیده اید و دیگر هیچ اتفاقی نمی افتد به ناگاه یک رویداد غیر منتظره رخ دهد و به دلیل یک بدشانسی به طور کلی کنترل اوضاع از دست شما خارج شود، به این حالت که شما اصلا انتظار ایجاد یک واقعه بد را نداشتید و آن اتفاق رخ داد قانون مورفی گفته می شود.

نکته ای که وجود دارد این است که قانون مورفی به تفکرات و رفتار انسان بازمی گردد، یعنی در زمان وقوع حادثه بد که شما انتظار نداشتید رخ دهد به دلیل آنکه بر افکار منفی تمرکز کرده اید انرژی منفی را افزایش می دهید و باعث بروز یک حادثه و اتفاق بد می شوید. به همین دلیل مطابق با قانون مورفی ما می دانیم که هر اتفاق بدی که بتواند رخ دهد اتفاق می افتد.

تاریخچه قانون مورفی

قانون مورفی برگرفته از نام یک مهندس آمریکایی است که در قرن ۲۰ در نیروی هوایی ارتش آمریکا خدمت می کرد و نام او ادوارد آلویسیوس مورفی (Edward Aloysius Murphy Jr) بود. مورفی که مسئول ساخت و طراحی موشک و هواپیما بود در انجام آزمایش در سال ۱۹۴۹ به وجود این قانون پی برد.

قانون مورفی چیست و چگونه می توانیم با آن مقابله کنیم؟

در آزمایشی که مورفی بر روی پروژه MX981 با دکتر و سرهنگ جان پاول استپ انجام داد قرار بود تا نیروی وارد بر فردی که درون موشک قرار دارد به صورت شبیه سازی شده اندازه گیری شود. اما به دلیل وجود خطا در اتصال سنسورهای دستگاه های شبیه سازی مهندس مورفی نسبت به موضوع شانس بسیار حساس شد و به مسئول این مشکل گفت که اگر برای انجام این کار ۲ راه وجود داشته باشد که یکی از آن راه ها فاجعه بار باشد بدون شک تو همان را انجام خواهی داد. همچنین پیشنهاد می شود تا مقاله تاثیر انرژی درمانی را مطالعه کنید.

در خلال انجام این آزمایش مفهوم بدشانسی مطرح شد و به عنوان هر خطایی که اگر بتواند رخ دهد قطعا رخ خواهد دارد وارد فرهنگ مردم شد. به دلیل این موضوع شخصی به نام نیک اسپارک (Nick T. Spark) که در مورد قانون مورفی مقالات زیادی نوشته است کتابی با عنوان تاریخی از قانون مورفی را به چاپ برساند.

نگاه به مفهوم قانون مورفی و جذب بدشانسی

اعتقاد به این که انسان دارای اراده آزاد است و سرنوشت انسان به کلی با یکدیگر در تضاد هستند. یعنی اگر انسان دارای اراده آزاد است اگر انتخاب هایی را انجام دهد که پیامدهایی داشته باشد به صورت کلی به خود شخص و اراده او تعلق دارد.

حال اگر شما به مفهوم سرنوشت باور داشته باشید موضوع متفاوت خواهد بود و اتفاق هایی رخ خواهد داد که از اراده انسان خارج است. به همین دلیل شاید ارتباط بین اعمال انسان و قانون مورفی نتیجه باور به سرنوشت باشد.


پیشنهاد ویژه : کارگاه روانشناسی تاثیر افکار بر جسم


به عبارت کلی قانون مورفی مربوط به رخدادهای مختلف است که خطاهای انسانی را نشان می دهد. مطابق با قانون مورفی اگر به یک فرد فرصت انجام کاری داده شود که احتمال خطا در آن وجود داشته باشد بدون شک او آن را به گونه اشتباه آن انجام خواهد داد.

این موضوع نشان می دهد که اختیار انجام کار در اراده انسان است، اما در بسیاری موارد دیگر ما شاهد این موضوع هستیم که یک اتفاق غیر قابل پیش بینی رخ می دهد که اصلا انسان در آن نقشی ندارد.

به عنوان مثال اگر شما به طور ناگهانی در ترافیک گیر کنید هیچ توضیحی برای آن وجود ندارد و فقط می توانیم بگوییم که کارها به خوبی پیش نرفت، یعنی آنطور که برنامه ریزی کرده بودیم اتفاق نیفتاد. وقتی به صورت دقیق قانون مورفی را مورد بررسی قرار می دهیم متوجه می شویم که قانون مورفی شبیه به قانون جذب است.

موضوع دیگری که باید به آن توجه کنیم این است که انسان در زمان وقوع حوادث ناگهانی فقط بر روی قانون مورفی تمرکز می کند و اصلا به قوانین طبیعت توجهی نمی کند.پیشنهاد می شود تا مقاله موریتا درمانی را مطالعه کنید.

باید اشاره شود که قانون مورفی از یک طرف توسط قانون جهانی آنتروپی حمایت می شود که این قانون بیشتر در علم ترمودینامیک مورد استفاده قرار می گیرد و بر اساس آن قانون ما در جهانی زندگی می کنیم که به صورت ذاتی به بی نظمی و آشفتگی گرایش دارد.

بررسی قانون مورفی از نظر علمی

حال باید به صورت علمی قانون مورفی را مورد بررسی قرار دهیم و دقیقا صحت تاثیرگذاری این قانون را بر زندگی انسان ها تجزیه و تحلیل کنیم. زمانی که زندگی روزمره انسان ها را مورد بررسی قرار می دهیم با توجه به اتفاقاتی که برای انسان ها می افتد ما همواره شاهد رویارویی بسیار زیاد با اتفاقات غیر مترقبه هستیم و می توان گفت که تا حدودی این قانون صحت دارد.

چرا اتفاقات بد رخ می دهد؟

بسیاری از مردم با قانون مورفی آشنا نیستند و بیشتر به موضوع بدشانسی در زندگی اشاره می کنند و بر این باورند که اگر اتفاق بدی برای فردی رخ دهد به دلیل بدشانسی بوده است و نام آن را انسان بدشانس می گذارند.

نظر روانشناسی در مورد قانون مورفی

در علم روانشناسی در مورد قانون مورفی هیچ تعریفی وجود ندارد و در رابطه با شانس و بدشانسی نیز مطالبی به این شکل وجود ندارد. بلکه روانشناسی معتقد است تمامی این مسائل نتیجه باور و ذهن انسان بوده و اتفاقاتی که برای انسان رخ می دهد را به عنوان خطای شناختی در نظر می گیرد. بنابراین در علم روانشناسی قانون مورفی به عنوان محدودیت ها و خطاهای ذهنی شناخته می شود.

رویکرد فیزیک و ریاضی راجع به قانون مورفی

افرادی که به صورت تخصصی ریاضی و فیزیک می خوانند همواره تمامی پدیده ها را از منظر علم مورد بررسی قرار می دهند و برای توجیه رویدادهای پیش آمده از دلیل و منطق استفاده می کنند.


پیشنهاد ویژه : پکیج آموزش جامع قانون جذب


یعنی اگر به افرادی که در علم ریاضی و فیزیک هستند راجع به وقوع یک رخداد صحبت کنید همواره به دنبال قوانین فیزیکی آن بوده و تلاش می کند تا به شما بگوید که دقیقا به چه دلیلی این حادثه رخ داده است و تمامی دلایل شان نیز پایه علمی دارد و با قوانین مادی سازگار است.

آیا قانون مورفی بر جذب بدشانسی تاثیر دارد؟

تا به اینجای مقاله متوجه شدیم که تا حدودی می توان گفت که قانون مورفی در برخی مواقع وجود دارد و در این زمینه کتاب ها و مقالات زیادی به رشته تحریر در آمده است. ولی نکته بسیار مهمی که باید به آن اشاره شود این است که قانون مورفی برای آنکه بر زندگی انسان تاثیر بگذارد هیچ نیروی شگفت انگیزی ندارد.

چرا که انسان ها به دلیل طرز فکر و باورهای منفی نسبت به موضوعات قانون مورفی را وارد زندگی می کنند و زمانی که بر اتفاقات بد تمرکز می کنند در واقع حوادث ناگوار را به زندگی دعوت می کنند.

یکی از روش هایی که می توانید به خودتان کمک کنید تا از شر افکار و باورهای منفی در امان باشید این است که از افراد منفی دوری کنید و روابط خودتان را با چنین اشخاصی به شدت کاهش دهید تا تحت تاثیر باورهای بیمارگونه شان قرار نگیرید.


پیشنهاد ویژه : پکیج جامع راز هستی


به این ترتیب می توانیم بگوییم که ریشه قانون مورفی به باورها و تفکرات انسان برمی گردد. به عنوان مثال اگر توجه کرده باشید درست در زمانی که باید کار مهمی را انجام دهید اتفاقی برایتان می افتد و وقت شما را می گیرد. مثلا در ترافیک گیر می کنید و یا به صورت ناگهانی چراغ قرمز می شود و شما پشت چراغ گیر می کنید.

از این حوادث تا دلتان بخواهد وجود دارد و می توانیم روزها و ساعت ها درباره شان صحبت کنیم. چون در آن لحظه تمرکز شما فقط بر روی دیر نرسیدن به مقصد است باعث می شود تا باورهای منفی تمام ذهن شما را تسخیر کند و در نتیجه دیر به مقصد برسید. پیشنهاد می شود تا مقاله ۸ راز موفقیت را مطالعه کنید.

بنابراین به یاد داشته باشید که هر چه بیشتر درون خودتان را متلاطم کنید بیشتر اتفاقات بد رخ می دهد و قانون مورفی وارد زندگی تان می شود. به طوری که در لحظات حساس همواره به جای آن که به اتفاقات خوب فکر کنیم تمامی ذهنمان درگیر حوادث بد و منفی می شود و در نتیجه آن رویداد ناگوار را صدا می کنیم. با توجه به این موارد می توانیم بگوییم که خود انسان در تاثیرگذاری قانون مورفی نقش بسیار مهمی دارد.

مثال های از قانون مورفی

باید اشاره شود که همه فکر می کنند قانون مورفی یک قانون علمی است، در حالی که باید بدانیم این قانون هرگز علمی نبوده و در این زمینه مستنداتی وجود ندارد. یعنی به این صورت نیست که قطعا اتفاقات بد ایجاد شود و شما با برنامه ریزی دقیق و انجام برخی از پیش بینی ها می توانید مانع بروز رویدادهای ناگهانی شوید.


پیشنهاد ویژه : پکیج جامع آموزش درمان بدبینی


به عبارت دقیق تر می توانیم بگوییم که قانون مورفی یک هشدار و زنگ خطر است که اگر شما بتوانید خوب و دقیق برنامه ریزی کنید قطعا خواهید توانست تا مانع بروز مشکلات و حوادث شوید. حال در ادامه تصمیم داریم تا به برخی از قوانین مورفی اشاره کنیم که انسان ها فکر می کنند به دلیل وجود قانون مورفی است در حالی که اغلب به خاطر بد اندیشی و وجود نگرانی است.

تعریف علمی شانس و سرنوشت

قانون نان تست : قانون مورفی در مورد نان تست می گوید که اگر شما هنگام خوردن صبحانه بر روی نان تست خودتان کره یا خامه و یا مربا مالیده باشید و به صورت اتفاقی نان تست از دست شما بیفتد قطعا آن سمتی از نان بر روی زمین می افتد که بر روی آن کره مالیده اید.


پیشنهاد ویژه : پکیج جامع انرژی کیهانی


در رابطه با قانون نان تست می توانیم بگوییم که به دلیل آن که بر روی قسمتی از نان کره مالیده ایم آن بخش سنگین تر از سایر بخش هاست و اگر از دستمان بیفتد به سمتی بر روی زمین سقوط می کند که سنگین تر است.

قانون یو اس بی : این قانون خیلی رایج است و بیان می کند که هر زمان شما بخواهید یک USB به کامپیوتر خودتان وصل کنید قطعا اولین بار سمت اشتباه را تست می کنید و سپس آن را از سمت درست متصل خواهید کرد. این موضوع برای همه انسان ها رخ می دهد و اگر فردی برای اولین بار فلش را به درستی به سیستم متصل کند شگفت زده خواهد شد.

قانون جاذبه : طبق قانون گرانش اگر یک وسیله از دست شما بیفتد و یا از جایی مانند طاقچه پرتاب شود قطعا از سمتی بر روی زمین می افتد که بیشترین آسیب را بخورد تا به صورت کلی قابل استفاده نباشد.

قانون مواجه شدن : طبق قانون رویارویی اگر شما از فردی به شدت بیزار هستید و نمی خواهید او را ببینید قطعا او را خواهید دید و به این دلیل چنین اتفاقی می افتد که شما مدام به او فکر می کردید و از رویارویی با آن شخص به شدت نگران بودید.

قانون جستجو : طبق قانون جستجو زمانی که شما عجله دارید و به دنبال چیزی می گردید دقیقا آن را در جای آخری که می گردید پیدا خواهید کرد.

قانون پمپ بنزین : مطابق با قانون پمپ بنزین زمانی که شما وارد یکی از لاین های مربوط به جایگاه سوخت گیری می شوید به ناگاه متوجه می شوید که در لاین دیگر ماشین ها به سرعت حرکت می کنند و لاین شما خیلی کند است. در رابطه با این قانون نیز باید بیان شود که وقتی ذهن شما بر روی موضوعی متمرکز می شود نمی تواند موضوع صحیح را به درستی تشخیص دهد و افکار منفی بر شما غلبه خواهند کرد.

قانون دسترسی : طبق قانون دسترسی زمانی که شما برای مدت ها به یک وسیله نیاز نداشته اید و آن را فروخته اید و یا آن را دور انداخته اید به ناگاه متوجه می شوید که به شدت به آن نیاز دارید.

قانون تنگنا : طبق قانون تنگنا زمانی که دستان شما پر باشد و یا دستهایتان آلوده و سیاه باشد و نتوانید کاری انجام دهید دقیقا در همان زمان بینی و یا چشم شما شروع به خارش می کند که نیاز است از دست هایتان استفاده کنید.

قانون وسیله جدید : طبق قانون وسیله نو زمانی که شما یک وسیله تازه را تهیه می کنید با توجه به تمام مراقبت هایی که انجام می دهید در همان روزهای اول یک صدمه به آن ها وارد می شود و با این که صدمه زیادی به آن وارد نشده است ولی ارزش آن ها را کاهش می دهد.

قانون عجله : مطابق با قانون عجله زمانی که شما در یک روز باید کار مهمی انجام دهید و به قرار ملاقاتی برسید اتفاقی برایتان می افتد که دیر از خواب بیدار شوید و یا وسایلتان را نتوانید پیدا کنید و به همین دلیل نمی توانید سر ساعت به کارتان برسید.


پیشنهاد ویژه : پکیج جامع آموزش آسترولوژی


قانون گم شدن : در قانون گم شدن وقتی که یکی از وسایل شما گم شده است، با این که شما بارها تمام جاها را گشته شاید و آن را پیدا نکرده اید کافی است تا از یک نفر کمک بخواهید تا به شما کمک کند و آن وسیله را پیدا کنید و به محض این که دوستتان شروع به گشتن می کند خیلی سریع آن وسیله را در جلوی چشمانتان پیدا می کند.

قانون فردا : در قانون فردا ما با این واقعه روبرو هستیم که فرد روز خوبی را پشت سر گذاشته و اوضاع و احوال دقیقا بر طبق میل او پیش می رود و دقیقا روز بعد، آن فرد روز بدی را تجربه خواهد کرد.

قانون باران : در قانون باران دقیقا زمانی باران می بارد که نباید می بارید. به عنوان مثال چندین روز است که باران نباریده و دقیقا همان روزی که ماشین تان را به کارواش برده اید باران شروع به باریدن می کند و یا زمانی که شما با خودتان چتر نبرده اید باران می بارد. پس مشاهده می کنیم که مطابق با قانون مورفی هر اتفاق زمانی که نباید رخ دهد بروز می کند و همه را متعجب خواهد کرد.

قانون ارائه : طبق قانون ارائه زمانی که شما باید پروژه کاری تان را تحویل دهید اتفاقی برایتان می افتد که مانع انجام کار می شود.

قانون ترافیک : طبق قانون ترافیک ما با زمانی روبرو هستیم که تمام ترافیک ها دقیقا زمانی رخ می دهد که شما عجله دارید و اگر عجله نداشته باشید متوجه خواهید شد که هیچ ترافیکی وجود ندارد. ولی به محض آن که شما عجله داشته باشید و باید به قرار ملاقات برسید شما دقیقا در لاینی حرکت می کنید که ترافیک وجود دارد و در لاین مخالف ماشین ها با سرعت حرکت می کنند.

قانون خرابکاری : طبق قانون خرابکاری زمانی که شما ظاهر خوبی دارید و بهترین لباس خودتان را پوشیده اید و به جلسه و یا مهمانی می روید دقیقا در همان روز برایتان اتفاقی می افتد که به لباس شما ارتباط دارد، مثال پرنده ای بر روی آن خرابکاری می کند یا یک ماشین با سرعت از کنار شما عبور می کند و در چاله ای که شما در کنار آن هستید مقداری آب وجود دارد و همان آب بر روی لباستان ریخته می شود.

چگونه می توانیم با قانون مورفی مقابله کنیم؟

اگر شما به قانون مورفی به عنوان یک قانون طبیعی و حیاتی فکر کنید قطعا تاثیر آن را در زندگی تان خواهید دید. بنابراین لازم است تا شما کارهایی را انجام دهید که در این زمینه به شما کمک کند تا تاثیر قانون مورفی را در زندگی تان کاهش دهید.

نگاهی به تاثیر قانون مورفی

سعی کنید تا از اتفاقات پیشگیری نمایید

اولین راهی که به شما کمک می کند تا شما گرفتار قانون مورفی نشوید آن است که تمامی موانعی که باعث بروز مشکل می شود را شناسایی کنید. چرا که طبق قانون مورفی اگر احتمال یک رویداد وجود داشته باشد و شما برای آن هیچ برنامه ای نداشته باشید دقیقا همان رویداد رخ می دهد و مشکلی برایتان پیش می آید.

البته باید بدانید که اگر شما تمام کارهای لازم را انجام دادید ولی باز هم رویدادی که نباید رخ میداد اتفاق افتاد شما باید آن را بپذیرید و در این مورد حتما مهارت پذیرش خودتان را افزایش دهید.

یکی از مواردی که بسیار مهم است و انسان ها باید به آن توجه داشته باشند رابطه وسواسی و بدشانسی است. برخی از وسواس ها بر این باورند که چون من فلان کار را انجام دادم و یا بر عکس انجام ندادم آن اتفاق افتاد، این افراد معتقدند که اتفاقات به کارهای آن ها وابسته است و به همین دلیل لازم است تا برای درمان به روانپزشک و روانشناس مراجعه کند. برای مطالعه بیشتر به مقاله درمان وسواس مراجعه نمایید.

مثبت اندیش باشید

طبق نظر ریاضیدانان و افرادی که در علم فیزیک فعالیت می کنند قانون مورفی اصلا علمی نیست. پس اگر گرفتار یک موضوع شدید سعی کنید که مثبت اندیش باشید و هرگز بر روی موضوعات منفی تمرکز نکنید. چرا که اگر بخواهید همواره به موضوعات منفی فکر کنید و تمام تمرکزتان بر روی افکار و باورهای منفی باشید متوجه خواهید شد که دقیقا تمام اتفاقات بد رخ می دهد.

نتیجه گیری

بنابراین با توجه به مطالبی که در این مقاله به آن ها اشاره کردیم متوجه شدیم که قانون مورفی ممکن است برای تمام انسان ها رخ دهد و دلیل آن این نیست که انسان اسیر سرنوشت است.

بلکه چون در مواقع حساس ترس و نگرانی انسان افزایش پیدا می کند ذهنش انسان دچار خطا می شود و نمی تواند خوب و بد را از یکدیگر تشخیص دهد و هر حادثه ای را به صورت منفی ارزیابی می کند و در نتیجه گمان می کند که بدشانس است و گرفتار قانون مورفی شده است، در حالی که دچار خطای شناختی شده است و چون بر روی افکار منفی تمرکز کرده است تمامی آن ها را به خودش جذب کرده است.

دسته‌بندی‌ها