اصول نه گفتن به کودکان و میزان محدودیت گذاشتن برای آنها

اصول نه گفتن به کودکان و میزان محدودیت گذاشتن برای آنها

در تربیت کودک همواره باید به نکات بسیاری ریزی توجه کنیم چرا که می تواند تاثیرات مهمی بر روان کودک بگذارد، یکی از این موارد نه گفتن به کودک است که باید طبق قائده خاصی گفته بشه و اصولی خاصی نیز باید در این خصوص انجام شود. در این بخش از پایگاه دانش برنا اندیشان تصمیم داریم تا مقاله ای با عنوان اصول نه گفتن به کودکان و میزان محدودیت گذاشتن برای آنها را در اختیار شما علاقه مندان به مجموعه مقالات علمی قرار دهیم. پس اگر به موضوعات مربوط به روانشناسی کودک علاقه مند هستید تا انتهای مقاله اصول نه گفتن به کودکان و میزان محدودیت گذاشتن برای آنها با گروه برنا اندیشان همراه باشید.

اصول نه گفتن به کودکان و میزان محدودیت گذاشتن برای آنها

اصول نه گفتن به کودکان باید طبق علم روانشناسی باشد تا آسیبی به روان کودک وارد نشود، تا در این مسیر فرزندتان را برای ورود به جامعه آماده کنید.

نه گفتن به بچه ها

خواه به کودک خود بگویید که او نمی تواند بیرون برود و بازی کند زیرا خیلی سرد است ، یا اینکه وقتی او قبل از اینکه تکالیف خود را تمام کند می خواهد به خانه یکی از دوستانش برود ، نه می گویید ، شنیدن کلمه “نه” هر چند وقت یک بار می تواند برای شما خوب باشد برای بچه ها یک مرز مشخص را تعیین می کند و در صورت استفاده مناسب ، اهمیت شما را نشان می دهد.پیشنهاد می شود در این خصوص آموزش مهارت نه گفتن رامشاهده فرمایید.

روش های زیادی برای نه گفتن به کودک وجود دارد ، اما همه آنها موثر نیستند. اگر به فرزندتان نه می گویید ، مهم است که نشان دهید منظورتان چیست.

پاسخ قطعی بدهید

شنیدن مواردی مانند: “خوب ، خواهیم دید …” یا “احتمالاً نه” ، می تواند برای کودکان ناامید کننده باشد. و آنها اغلب التماس می کنند ، غر می زنند ، و با خواهش تلاش می کنند که یک جواب نه را به یک بله تبدیل کنند.

وقتی منظورتان نه است ، پاسخ خود را قطعی کنید. بگویید ، “نه ، امروز نمی توانی چنین کاری کنی” ، یا “نه ، ما قصد نداریم به آنجا برویم.” آن را با روشی محکم و معتبر بگویید تا نشان دهید منظور شما چیست.

البته ممکن است مواقعی وجود داشته باشد که پاسخ واقعاً “شاید” باشد. در این موارد ، عدم اطمینان خود را با توضیح دلیل عدم قطعیت روشن کنید. جمله ای از این جمله را بگویید ، “من مطمئن نیستم که آیا می توانیم به ساحل برویم. باید منتظر بمانیم و ببینیم هوا بعد از ناهار چگونه به نظر می رسد”. در این خصوص به پکیج آموزش کامل اصول قاطعیت مراجعه فرمایید.

یک توضیح کوتاه ارائه دهید

یک توضیح کوتاه در مورد اینکه چرا نه می گویید می تواند امتناع شما را به یک تجربه یادگیری تبدیل کند. گفتن ، “نه شما نمی توانید بدون جلیقه نجات خود به شنا بروید” ، بدون هیچ توضیحی مفید نیست. فرزند شما ممکن است فکر کند ، “من نمی توانم این کار را انجام دهم زیرا مادرم بدجنس است” ، بدون اینکه خطر بالقوه را تشخیص دهد.

سعی کنید جملاتی مانند این را بیان کنید: “نه ، شما نمی توانید بدون جلیقه نجات به استخر بروید ، زیرا شما شناگری نیستید که بتوانید بدون جلیقه نجات تا انتهای استخر شنا کنید.” هنگامی که کودک شما دلیل پاسخ شما را می فهمد ممکن است وقتی شما در آنجا نیستید تا به او جواب منفی بدهد ، خطر کمتری انجام دهد. برای اطلاعات بیشتر کارگاه آموزش درمان شناختی رفتاری کودکان را مشاهده فرمایید.

کاری کنید فکر کند بیخود چیزی را نمی گویید

مهم نیست که فرزندتان چقدر ناله ، التماس یا خواهش می کند ، تسلیم نشوید. تغییر دادن نه به بله ، فقط باعث تقویت فرزند شما می شود که منظور شما واقعاً چیزی نیست که می گویید.

حتی وقتی چیزهایی مانند این را می شنوید ، “اما بقیه مجبور به انجام این کار هستند!” یا ، “شما خیلی بدجنس هستید ازت متنفرم!” به قول خود برنگردید به فرزند خود یادآوری کنید ، “من تو را دوست دارم و این قانون من است” و مکالمه را قطع کنید.

چگونه به بهترین شکل ممکن به کودکان نه بگوییم

اصول نه گفتن به کودکان

از غر زدن ملایم چشم پوشی کنید و از بحث و جدال درباره پاسخ خود بپرهیزید. از درگیر شدن در یک بحث داغ خودداری کنید و به هیچ وجه درگیر جنگ قدرت نشوید.

در صورت لزوم به عواقب اشتباه اشاره کنید

اگر رفتار کودک شما مختل شد ، نتیجه را دنبال کنید. داد زدن ، جیغ زدن و آزار و اذیت مداوم ممکن است بهترین پاسخ را به وقت کوتاه بدهد.

در صورت لزوم یک اخطار بدهید. بگویید ، “اگر مدام اصرار کنی، پس مجبورید به اتاقت بری.” عواقب منطقی همچنین روشهای موثری برای تقویت وقتی که منظور شما واقعاً خیر است می تواند کمک کنده باشد.پیشنهاد برنا اندیشان برای دریافت اطلاعات بیشتر مشاهده پکیج آموزش تربیت کودکان از تولد تا هفت سالگی است.

با احساسات خود به روشی سالم کنار بیایید

در حالی که ممکن است بعضی از والدین نه گفتن را دوست نداشته باشند زیرا نمی خواهند بدخواه باشند ، دیگران ممکن است از اینکه فرزندشان ناراحت است احساس گناه کنند. توجه به احساس شما هنگام نه گفتن بسیار مهم است تا بتوانید با احساسی سالم و مثمر ثمر برخورد کنید.

به خود یادآوری کنید که خوب است فرزندتان احساسات ناراحت کننده ای مانند غم و ناامیدی را تجربه کند. در واقع ، نه گفتن به درخواست های فرزندتان به او این فرصت را می دهد تا با احساسات خود به روشی مناسب اجتماعی برخورد کند.برای مطالعه بیشتر به مقاله دلایل احساس گناه والدین در تربیت فرزند مراجعه فرمایید.

برای کودکان محدود بیش از حد تعیین نکنید

نه گفتن به همه درخواستهای فرزندتان می تواند مضر باشد. بچه ها به این فرصت نیاز دارند که مکان های مختلف را کشف کنند و چیزهای جدیدی را امتحان کنند. بنابراین مهم است که به فرزندتان اجازه دهید با انجام کارهای مفید رشد کند.

وقتی زیاد خودتان نه گفتید، از خودتان بپرسید چرا؟ خیلی خسته ای؟ آیا شما نگران هستید که او یک خرابکاری ایجاد کند؟ اگرچه خوب است که نه بگویید گاهی اوقات فقط به این دلیل که نمی خواهید کاری انجام دهید ، از روی عادت بیش از حد کودک را محدود نکنید.

دسته‌بندی‌ها