راه حل های خوب برای رفتارهای بد بچه ها

راه حل های خوب برای رفتارهای بد بچه ها

در این بخش از پایگاه دانش برنا اندیشان تصمیم داریم تا در مورد یکی از موارد بسیار کاربردی در زمینه فرزندپروری با عنوان راه حل های خوب برای رفتارهای بد بچه ها مطالبی را در اختیار شما عزیزان علاقه مند به مباحث روانشناسی و به خصوص حوزه کودک قرار دهیم.

راه حل های خوب برای رفتارهای بد بچه ها

بچه ها، موجوداتی لجباز ،بی ادب ، پرخاشگر یا خودخواه متولد نمی شوند. مگر اینکه شما مانع این رفتار ها در آنها شوید و نشان دهید به کودک که شوخی هایش همیشه نتیجه بخش نخواهد بود و رفتارهای قابل قبولی نیست . نمی توان توقع داشت همه مشکلات باهم برطرف شوند باید حداقل ۳ هفته برای تغییر هر رفتار نادرست کودک در نظر گرفته شود. در این مقاله در ارتباط با رفتارهای بد بچه ها و اصلاح آن ها مطالبی ارائه می شود، پس تا انتها این مقاله را دنبال کنید.

برخی از رفتارهای نادرست بچه ها

1- زیاده طلبی

به در خواست کودک برای خرید کردن پاسخ منفی دهید و هیچ احساس گناهی نکنید: کار آسانی نیست ولی برای تربیت کودک لازم و ضروری است.

آموزش اولویت گذاری : از کودک بخواهید لیست هدایایی که دوست دارد را در اعیاد و تولد ها به شما  یا عکس آنها رو بکشد.

در زمان پخش آگهی های تلویزیونی صدای آن را کم ‌کنید

به کودک بخشش را آموزش دهید:کودک را تشویق کنید تا از صمیم قلبش هدایایی را به دیگران ببخشد

2- حاضر جوابی

حقیقت را همان گونه که هست بیان کنید: هر گاه رفتار اشتباهی از کودک سر زد تذکر دهید

به کودکتان کم محلی کنید: وقتی رفتار اشتباهی از او سر زده از کفتگو با او امتناع کنید تا متوجه رفتار اشتباهش شود و از رفتارش دست بردارد‌.

کودک را به مودب بودن تشویق کنید: هر گاه کار درستی از کودک سر زد او را تشویق کنید و از او قدر دانی کنید


پیشنهاد ویژه:کارگاه آموزش کامل فرزندپروی ویژه والدین

۳- ناسزاگویی

برای او توضیح دهید استفاده از یه سری کلمات خوب نیست زیرا…

باعث ناراحت شدن اطرافیان میشود

امکان دارد عادت شود در اثر تکرار و ناخودآگاه جلوی دیگران به کار برده شود

آدم های خوب کلمات زشت و بد را به کار نمیبرند

معادل های مناسبی را بیابید: مثلا صفات خوبی را اختراع کنید

عصبانی نشوید و واکنش شدید نشان ندهید: وقتی برای دفعه اول خطایی رو انجام میدهد عصبانی نشوید و تذکر دهید که در خانواده ما از این لغات استفاده نمیشود و دیگر آن کلمه را نشنوم

۴- دروغگویی

از کودک انتظار راستگویی داشته باشید:به او بیاموزید که در خانواده باید با هم صادق و راستگو باشیم.

توضیح غلط بودن دروغگویی به کودک: ممکن است این رفتار عادت شود و کسی به شما اعتماد نکند و ترک این رفتار مشکل است.

طرح پرسش های اخلاقی: در هنگام دروغگویی کودک سوالاتی رو از او بپرسید تا متوجه رفتار اشتباه خود شود ،مثلا آیا کاری که کردی درسته؟

۵- سرکشی

انتظارات خود را به کودک تفهیم کنید : به کودک بفهمانید که صحبتتان جدی است و باید انجام دهد و هرگاه کودک خواست با شما جرو بحث کند خواسته خود را تکرار کنید و به اوآزادی عمل دهید مثلا کارهایت را باید انجام دهی ،قبل از شام انجام میدهی یا بعد از شام؟

گاهی با او مدارا کنید: مثلا خوب تو باید الان تکالیفت را انجام دهی ولی چون در حال تماشای برنامه مورد علاقه ات هستی بعد از اتمام آن میتونی انجام بدی، و اگه بعد از زمان مشخص انجام ندهد هر کلک و رفتاری را مقاومت کنید و عواقب انجام ندادن کارش را به او بگویید.

۶- نق زدن

واکنش هایتان را در مقابل رفتار کودکتان عملا نشان دهید: ممکن است برای او عادت شده باشد پس تفاوت بین صدای نق زدن و صحبت عادی را نشان دهید.

هیچ بردباری از خود نشان ندهید : وقتی برای اولین بار زد قاطعانه بگوید که با لحن آرام درخواستش را بیان کند تا به او گوش دهید و بی اعتنایی کنید تا آرام شد به سمتش برگردید.

تفریح را متوقف کنید : اگر موقع تفریح و بازی گریه کرد بازی را متوقف کنید ،اگه ادامه دهد بگوید باید به خانه برگردید در صورت ادامه دادن.

۷- نسنجیده حرف زدن

به کودکتان یاد دهید قبل از عمل کردن فکر کند: تمرین این روش باعث میشود در او یک تحول اساسی ایجاد شود مخصوصا در موقعیت های پر تنش و خطرناک

نتایج را در نظر بگیرید : به او یاد دهید که قبل از انجام فکر کند و اینکه اگر آن را انجام دهد چه اتفاقی می افتد ،با او در قانون تصمیم گیری انتقادی شریک شوید مثلا بگویید اگر احساس خوبی نداری انجام نده

از اشتباه ها درس بگیرید: اگر کار یا تصمیم اشتباهی گرفت این اشتباه فرصتی برای کمک و تصمیم های بعدی او باشد.

۸- گاز گرفتن

سریع بچه ها را از هم جدا کنید : اگر کسی را گاز گرفت به او بگویید نباید کسی را گاز بگیرد و از هر موقعیت درگیری او را دور کنید. و به کودک گاز گرفته شده توجه بیشتری کنید و او را تسکین دهید تا بیاموزد که رفتارش باعث آسیب میشود.

رفتار دیگری به او بیاموزید : به او بگویید برای رفتار خود رفتار دیگری که آسیب به کسی نمیزند جایگزین کند.

نویسنده : خانم جعفری

دسته‌بندی‌ها