روانشناسی سالمندان و مشکلاتی که سالمندان با آن ها دست به گریبان هستند

روانشناسی سالمندان و مشکلاتی که سالمندان با آن ها دست به گریبان هستند

در این قسمت از پایگاه دانش برنا اندیشان تصمیم داریم تا در رابطه با یکی از موضوعات مهم و ویژه روانشناسی با عنوان روانشناسی سالمندان و مشکلاتی که سالمندان با آن ها دست به گریبان هستند با شما علاقه مندان به مطالب روانشناسی و مقالات علمی گفتگو کنیم.

روانشناسی سالمندان و مشکلاتی که سالمندان با آن ها دست به گریبان هستند

در مقاله روانشناسی سالمندان و مشکلاتی که سالمندان با آن ها دست به گریبان هستند به صورت تخصصی به روانشناسی سالمندان خواهیم پرداخت،پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

دوره ی سالمند یکی از جذابترین مراحل عمر در حیات آدمی میباشد که در ادبیات کهن از آن به عنوان دوران فرزانگی و خردمندی یاد می شد، چرا که در این دوران باشکوه انسان تا حد ممکن اطلاعات لازم و مورد نیاز را در زندگی بدست آورده است و دارای تجربیاتی متعددی میباشد. همه ی ما به خوبی می دانیم که در آن سالمندی نیز مانند هر دوره ی دیگری در زندگی دارای چالش ها و مسائل خاصی میباشد که شناخت و آگاهی از آنها باعث بهبود کیفیت روابط ما با آنها و نوع زندگی سالمند می شود. به مجموعه ی این اطلاعات در اصطلاح روانشناسی سالمندان گفته میشود.

ناگفته نماند که سالمندان نیز مانند دیگر افراد جامعه دارای نیازهای فراوانی همچون: اموزش، پزشکی، مراقبتی، تغذیه، تحرک بدنی، رفاه اجتماعی، تأمین درآمد، اشتغال و… میباشند که بهتر است اطرافیان و نزدیکان او سعی کنند تا این نساز ها را برای او فراهم آورند و از بسیاری از مشکلات و چالش های روحی و روانی و جسمانی که ممکن است در اثر نبود این امکانات بوجود اید، جلوگیری کنند.


پیشنهاد ویژه : کارگاه روانشناسی سبک زندگی سالم


بر اساس مباحث روانشناسی سالمندان می توان گفت که در دوران سالمندی و میانسالی، افراد به گونه ای نیاز دارند تا احساس امنیت کنند و خیالشان راحت باشد که در باقی عمرشان مورد بی مهری و بی محبتی اطرافیانشان قرار نمی گیرند و از لحاظ اسکان و تامین نیاز های زندگیشان به مشکل نخواهند خورد. همین اطمینان خاطر باعث بهبود عملکرد ذهن افراد میانسال می شود و به آنها این فرصت را میدهد تا از لحظات این دوره ی سنی خود نیز لذت ببرند و با دیگران ارتباطات موثری داشته باشند.

 روانشناسی سالمندان؛ راهی برای کمک به سالمندان

روانشناسی سالمندان؛ راهی برای کمک به سالمندان

روانشناسی سالمندان به خوبی به بررسی مشکلات و چالش های احتمالی که ممکن است سالمندان با ان روبرو شود میپردازد و این فرصت را برای نزدیکان فرد بوجود می آورد که برنامه ریزی صحیح و کاربردی برای زندگی این افراد سالخورده داشته باشند و با بوجود آورد نقش های جدید ی که آنها را در وضعیت جسمانی و روانی مناسبی قرار میدهد، از ایجاد احساس ناامیدی و سرافکندگی و ناتوانی در آنها، جلوگیری کنند.

شاید اکنون این سوال برای بسیاری از افراد پیش اید که چگونه می توانند نقش های جدیدی را برای سالمندان ایجاد کنند؟ حقیقت آن است که بر تکیه بر مبانی اصلی روانشناسی سالمندان، ایجاد نقش جدید برای آنها بدان معنا میباشد که کارها و فعالیت هایی را برای آنها ایجاد کنیم که سطح انگیزشی و ارتقا شادی و نشاط در آنها افزایش پیدا کند. به بیانی بهتر به انها اجازه دهیم که احساس مفید بودن و سودمند بودن را تجربه کنند و به دلیل محدودیت هایی که سن آنها برایشان ایجاد کرده است، احساس ضعف و افسردگی نکنند و این تصور اشتباه برایشان ایجاد نشود که آنان افرادی بی فایده می باشد.

 تفریح و سرگرمی متناسب با شرایط جسمانی

نیازهای سالمندان را جدی بگیرید!

بر اساس روانشناسی سالمندان، نیازهایی که افراد در این دوره دارند به موارد زیر تقسیم میشود:

نیاز عاطفی و هیجانی: همه ی انسان ها نیاز های عاطفی زیادی دارند و نمی توان این نیازها را از زندگی انسان ها جدا کرد. این تصور اشتباه را کنار بگذارید که نیاز های عاطفی  و احساسی تنها مربوط به دوره ی جوانی میباشد. در دوره ی سالمندی نیز افراد نیاز دارند تا با نزدیکان خود ارتباط احساسی داشته باشند. اتفاقا در این دوره به دلیل گذشت سن و احساس ضعف جسمانی در افراد، این نیاز بیشتر از هر زمان دیگری در انسان نمود پیدا میکند.

نیاز به تفریح و سرگرمی: با توجه به شرایط جسمانی سالمندان، آنها نیاز دارند که وقتشان را با فعالیت های سالم و کم خطر و تفریح و سرگرمی متناسب با شرایط جسمانی خود بگذرانند. به علایق سالمندان توجه کنید و سعی کنید روحیه ی آنان را برای انتخاب سرگرمی و تفریحی مناسب برای آنان درنظر بگیرید. روانشناسی سالمندان این موضوع را مطرح میکند که نیاز های سالمندان نباید نادیده گرفته شود و بر اساس علایق خود نباید برای تفریح و سرگرمی آنها تصمیم بگیریم.

نیاز به حضور در جمع‌های اجتماعی: سالمندان نیاز دارند تا با اجتماع اطراف خود ارتباط داشته باشند تا دچار بیماری های روحی همچون افسردگی نشوند. سالمندان باید بتواننند با عزیزان خود صحبت کنند و درباره مسائل مختلف با یکدیگر مشورت کنند تا احساس مفید بودن در زندگی داشته باشند و مشکلات ناشی از تنهایی و افزایش سن در آنها کاهش یابد.

نیاز به امنیت و آرامش: بر اساس روانشناسی سالمندان، اصلی ترین و مهمترین نیاز یک سالمند داشتن محلی برای اسکان است . انان نباید احساس آوارگی و خطر داشته باشند. تا حد امکان باید سعی کرد محیطی آرام و مناسب را برای آنها تهیه کرد تا احساس امنیت داشته باشند.

نیاز به توانبخشی شناختی: توانبخشی شناختی در روانشناسی سالمندان، مسئله ای می باشد که باعث درمان اختلالات شناختی و ناهنجاریهای رفتاری میشود. اصولا روش اصلی در این موارد، تقویت کارکرد های شناختی میباشد. در این روش تقویت نیروی ذهن و بهبود عملکرد مغزی صورت می گیرد.

دسته‌بندی‌ها