کارگاه کامل آموزش فلسفه سیاسی – نگاهی عمیق به فلسفه سیاسی
در این قسمت از فروشگاه برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی دیگر از کارگاه های فلسفی با عنوان کارگاه کامل آموزش فلسفه سیاسی – نگاهی عمیق به فلسفه سیاسی را جهت دانلود در اختیار شما کاربران محترم وب سایت برنا اندیشان و علاقه مندان به علم فلسفه قرار دهیم.
کارگاه کامل آموزش فلسفه سیاسی – نگاهی عمیق به فلسفه سیاسی
مدرس آموزشی در کارگاه آموزش فلسفه سیاسی به طور کامل تمامی مبانی و مفاهیم موجود در این زمینه را مورد بررسی قرار داده و با نگاهی تخصصی مبحث فلسفه سیاسی را آموزش می دهد.
فلسفه سیاسی چیست؟
فلسفه سیاسی مطالعه مسائلی همچون سیاست، دموکراسی، حقوق بشر، آزادی، عدالت، مالکیت، حقوق، قانون و شیوهٔ اجرایی کردن آن توسط قوای حاکم از منظر فلسفی است، در این مطالعه به پرسش هایی نظیر این که این مسائل چه هستند؟ چرا مورد نیازند؟ چه چیزی به یک دولت مشروعیت میبخشد؟ چه حقوق و آزادیهایی باید پاس داشته شوند و چرا؟ عدالت چیست؟ چه شکلی باید برای حکومت اتخاذ شود و چرا؟ قانون چیست؟ و شهروندان چه وظایفی را در یک دولت مشروع برعهده دارند؟ (اگر به کل وظیفهای داشته باشند) و در چه زمانی به گونهای مشروع میتوانند دولت را به زیر بکشند؟ به معنایی عامتر فلسفهٔ سیاست اشاره به یک دیدگاه کلی یا یک اخلاقیات مشخص دارد. همچنین میتوان از آن با عنوان یک عقیده یا رفتار سیاسی نیز یاد کرد که البته در عمل سیاست لزوماً از فلسفهٔ خویش پیروی نمیکند.در تقسیمبندیهای آکادمیک، فلسفهٔ سیاسی بخشی از اندیشه سیاسی است.
فلسفه سیاسی معاصر
بعد از پایان جنگ جهانی دوم تا سال ۱۹۷۱، وقتی جان راولز کتاب نظریه عدالت خویش را منتشر کرد، فلسفه سیاسی در دنیای دانشگاهی انگلو آمریکایی مورد شک قرار گرفت که تمام مباحث تحلیلی آن را نباید حول محور قضاوتهای معمولی و مفاهیم شناختی دانست. در نتیجه علم سیاست شروع به استفاده از روشهای آماری و شیوههای رفتارگرایانه کرد. در طرف دیگر، در اروپای قارهای دهههای بعد از جنگ شاهد شکوفایی عظیم فلسفه سیاسی بود. اندیشمندان مطرح این دوره در اروپا، ژان پل سارتر و لوئیس آلتوسر بودند. هم چنین یکی از وقایع مطرح این دوره وقوع انقلاب می ۱۹۶۸ در فرانسه بود که علاقه را به رفتارهای انقلابی به ویژه در میان چپهای جدید افزایش داد. در این دوره بسیاری از اندیشمندان مطرح اروپایی از اروپا به انگلستان و آمریکا مهاجرت کردند از جمله، هانا آرنت، کارل پوپر، فردریش هایک، لئو اشتراوس، آیزایا برلین، اریک وئگلین و جودیث شاکلار که همه و همه میل به ادامه مطالعات شان در زمینه علم و فلسفه سیاست در فضای امریکایی-انگلیسی داشتند و نمیخواستند در فضای کمونیستی آن زمان اروپا باقی بمانند و توانستند با مهاجرت خویش به آمریکا و انگلیس شاگردان مطرح و موفقی را تربیت کرده و به دنیا معرفی کنند.
پیشنهاد ویژه:کارگاه آموزش کامل فلسفه نظریات فردریش نیچه
هم چنین مواردی چون استعمارگری و نژادپرستی موضوعات مهمی بودند که در این دوره ظهور کردند. بهطور کلی یک رویه شاخص به سمت رویکرد عمل گرایانه در رویارویی را موضوعات سیاسی نسبت به رویکرد فلسفی در مواجهه با آنها وجود داشت. بیشتر مناظرات و مباحث دانشگاهی حول محور یک یا هر دوی این موضوعات عملگرایانه بود: چگونه و تحت چه شرایطی باید فایده گرایی را در رویارویی با مشکلات سیاستگذاری اعمال کرد و چگونه و تحت چه شرایطی باید مدلهای اقتصادی را (هم چون نظریه انتخاب منطقی) در اقتصاد پیاده کرد.
از دیگر مواردی که در این دوره رشد و ظهور یافتند فمینیسم و جنبشهای اجتماعی همجنس گرایان بود، به همراه پایان یافتن حکومتهای استعماری و لغو مجزا کردن اقلیتهایی نظیر سیاهپوستان آمریکایی و اقلیتهای جنسی از حضور در سیاست. در این دوره هم چنین اندیشههای فمینیستی، پسا استعماری و چند فرهنگی اهمیت قابل توجهی یافتند. این تغییرات منجر به به چالش کشیده شدن قرارداد اجتماعی توسط فیلسوفی به نام چارلز دبلیو میلز در کتابش، قرارداد نژادی و هم چنین کتاب قرارداد جنسی نوشته کارول پیتمن شد که میگفتند قرارداد اجتماعی باعث منحصر کردن افراد رنگینپوست و زنان از حضور در عرصه اجتماع و سیاست میشدهاست.
در فلسفه سیاسی محیطهای دانشگاهی انگلو آمریکایی، انتشار کتاب جان راولز با نام نظریه عدالت در سال ۱۹۷۱ به عنوان نقطه عطفی در نظر گرفته میشود. راولز در این کتاب از آزمایش اندیشهها و موقعیت اصلی صحبت میکند که در آن احزاب نماینده اصول عدالت را برای برپایی پایههای جامعه از پس پرده جهل انتخاب میکنند. راولز همچنین نقدی بر رویکرد فایده گرایانه را در این کتاب ارائه میکند و از عدالت سیاسی پرسش میکند. رابرت نوزیک در کتاب آنارشی، حکومت و آرمانشهر که در سال ۱۹۷۴ منتشر شد و برنده جایزه ملی کتاب شد، به راولز از دیدگاهی لیبرتارینی پاسخ میدهد و به خاطر پاسخهای خویش در این کتاب صاحب جایزه دانشگاهی برای دیدگاههای لیبرتارینی خود میشود.
همزمان با رشد اندیشههای تحلیلی در فضای فکری انگلو امریکاییی، در اروپا نیز مکاتب جدید فلسفی پایهگذاری شدند و شروع به انتقاد از وضعیت موجود جوامع آن زمان اروپا در میان سالهای ۱۹۵۰ تا ۱۹۸۰ کردند. بیشتر این مکاتب المانهایی را از تحلیلهای اقتصادی مارکسیستی گرفته و آنها را با تاکیدهای بیشتر فرهنگی و نظری همراه کردند. یکی از شاخصترین این مکاتب، مکتب فرانکفورت بود که اندیشمندانی نظیر هربرت مارکوزه، تئودور آدورنو، ماکس هورکهایمر و یورگن هابرماس را داشت و سعی در تلفیق دیدگاههای مارکسیستی و فرویدی داشتند. جدا از این اندیشمندان در سراسر اروپا اندیشمندان دیگری نیز بودند که از بازگشت به هگل دم میزدند و پیرو و بانیان مکتب ساختارگرایی بودند، متفکرانی نظیر ژیل دلوز، میشل فوکو، کلود لیفورت و ژان بودریار.
اندیشمند دیگر که اندیشهای مهم در این دوره از خود ارائه کرد، چارلز بلتبرگ بود که میان چهار فلسفه سیاسی معاصر تمایز قائل شد: بیطرفی گرایی، پست مدرنیسم، پلورالیسم یا کثرت گرایی و میهنپرستی.
در این زمان رابطهای مفید میان اندیشمندان فلسفه سیاسی و نظریه پردازان روابط بینالملل وجود داشت. ظهور جهانی سازی ایجادکننده نیاز برای یک چهارچوب معمول بینالمللی بود و نظریههای سیاسی پا به عرصه گذاشتند تا خلأ موجود را پر کنند.
یکی از اصلیترین موضوعات در فلسفه معاصر سیاسی، نظریه دموکراسی مشورتی است. کار اولیه توسط یورگن هابرماس در آلمان پایهریزی شد ولی حجم عمده ادبیات حول محور این موضوع به زبان انگلیسی تهیه شد و توسط نظریه پردازانی چون جین مانسبریدج، جاشوآ کوهن، امی گوتمان و دنیس تامپسون پی گرفته شد.
فلسفه سیاسی در تحصیلات مدرن
مطالعه نظریه سیاست یک شاخه رایج در دانشکدههای علم سیاست در دانشگاههای آمریکایی است. با این وجود مهم است که جایگاه دقیق آن را در محیط مورد مطالعه بشناسیم. برای این که بهطور اختصار خلاصهای از آرای نظریه پردازان علم سیاست را بشناسیم باید توجه داشته باشیم که این آشنایی لزوماً به معنی آشنایی با علم سیاست نیست. این مسئله نشان میدهد که حوزه اندیشه و فلسفه در علم سیاست حوزهای کاملاً متمایز و متفاوت از خود این علم است.
- در صورت ثبت نام لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- در صورت مشاهده ارور در فایل های فشرده آخرین نسخه Winrar را نصب نمایید.
- همچنین می توانید از فشرده ساز 7 zip نیز استفاده نمایید.
- برای اجرای فایل های صوتی و تصویری می توانید از نرم افزار VLC استفاده کنید.
- برای اجرای کتاب های الکترونیکی هم می توانید از نرم افزار Adobe Reader استفاده کنید.
- در صورت وجود هر گونه سوال به بخش سوالات متداول مراجعه فرمایید.