آموزش روانکاوی خواب و رویا به صورت کاربردی

آموزش روانکاوی خواب و رویا به صورت کاربردی
نوع فایل
Mp3
حجم فایل
100 مگابایت
دسته بندی
300,000 تومان

در این قسمت از فروشگاه برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی دیگر از پکیج های آموزشی با عنوان آموزش روانکاوی خواب و رویا به صورت کاربردی و تخصصی را برای دانلود در اختیار شما کاربران محترم وب سایت برنا اندیشان و تمامی علاقه مندان به کارگاه و سمینارهای روانشناسی قرار دهیم.

آموزش روانکاوی خواب و رویا به صورت کاربردی و تخصصی

در پکیج آموزش روانکاوی خواب و رویا به صورت کاربردی و تخصصی شما علاقه مندان به روانکاوی به صورت کامل با اصول و تکنیک های مربوط به روانکاوی خواب آشنا خواهید شد.

رؤیا مسیر شناخت، تحریک احساسات، آگاهی، ارتقا شناخت است و تجربهٔ افکار، تصاویر یا احساساتی است که در هنگام خواب عمیق (اغلب در مرحله خواب آر ای ام) انجام می‌پذیرد. رؤیا ممکن است شامل اتفاقات عادی و روزمره یا عجیب و غریب بشود. انسان‌ها به صورت تاریخی همواره اهمیّت زیادی برای رؤیا قائل بوده به طرق مختلف به آن نگریسته‌اند.

به عنوان مثال: گروهی آن را پنجره‌ای به سمت مقدسات، گذشته، آینده یا دنیای مردگان در نظر گرفته‌اند. برخی جوابهای خلاقانه‌ای برای سؤالات فکری یا عاطفی خویش در رؤیاها یافته‌اند، و هنرمندانی ایده‌های هنری نوینی از خواب اتخاذ کرده‌اند. معروف‌ترین نظریه روانشناسی در مورد اهمیت رؤیاها متعلق به زیگموند فروید می‌باشد. فروید عقیده داشت که خواب از آن جهت حائز اهمیت می‌باشد که امیال سرکوب شده‌ ای که خودآگاه از آن‌ها مطلع نیست عموماً به اشکال نمادینی در خواب ظاهر می‌شوند.

نظریه دیگر متعلق به یونگ بوده که خواب را افشاگر ذهن ناخودآگاه می‌دید. به عقیده یونگ ،خواب حوادث آینده را پیش‌بینی کرده و به نکاتی در شخصیت خواب بیننده که شخص از آن‌ها غافل شده‌است اشاره می‌کند. نظریه‌ای دیگر خواب را بر اساس بارهای الکتریکی ای که محرک بخش‌های مربوط به حافظه مغز هستند توضیح می‌دهد.

مطالعات مربوط به واسط مغز و رایانه (که بر پایه اندازگیری الکتریکی فعالیت‌های مغزی استوار هستند) نشان داده‌اند که نوزادان پنجاه درصد خواب را در وضعیت خواب رم (REM) می‌گذرانند. این زمان با افزایش سن کم شده چنانچه بالغان جوان در هر هشت ساعت خواب بین ۱٫۵ تا ۲ ساعت رؤیا می‌بینند. در هنگام خواب دیدن ضربان قلب و فشار خون ، افزایش یافته و نفس خواب بیننده سریعتر می‌شود، در حالی که بدن حرکتی نمی‌کند. محروم کردن افراد از خواب-رؤیا دیدن باعث کاهش سطح مهارت‌های آن‌ها شده و آن‌ها را زودرنج می‌کند.

علت خواب دیدن چیست؟

دنیای خواب و رویا دنیای عجیبی است که در آن محدودیت‌های جسمانی و زمانی دنیای واقعی از بین می‌روند. اغلب تصاویر دنیای خواب برای انسان‌ها سوالات متعددی از چیستی و چرایی آن‌ها ایجاد می‌کند. خواب‌های تکراری آیا معنا و مفهوم خاصی برای بیننده دارند؟ تعبیر خواب در علم روانشناسی چگونه انجام می‌شود؟ طبق رویکرد روانکاوی رویاها مسیرهایی برای رسیدن به ناخودآگاه هستند.

رویاها گاه از وقایع روزمره ناشی می‌شوند و گاه سرنخ‌هایی از موضوعات فراموش شده و یا انکار شده‌ی ذهن به ما می‌دهند. آگاهی از منشأ خواب دیدن و تعبیر رویاها به شما کمک می‌کند تا رویاهای خود را بهتر درک کنید و از نیازهای ذهن و روان خود آگاه شوید.

خواب دیدن و رویا

به تصاویر و صداها و سایر احساساتی که در هنگام خواب عمیق یعنی مرحله خواب رم تجربه می‌شود، خواب دیدن می‌گوییم. آن چه که در رویا می‌بینیم دو حالت دارد؛ یا خیلی معمول و تحت تأثیر اتفافات روزمره است و یا بسیار عجیب و غیر معمول. فروید پدر علم روانشناسی معتقد است، رویاها همان امیال سرکوب شده ما هستند که به شکل نمادین در خواب ظاهر می‌شوند. روانشناسی دیگر می‌گوید این رویاها افشاگر ناخودآگاه‌اند و اشاراتی به شخصیت بیننده رویا دارند.

ماهیت دور از دسترس و جالب رویاها انسان‌ها را متمایل به کشف این دنیا کرده است. در طی تاریخ بسیار دیده‌ایم که یک رویا مسیر زندگی یک فرد یا یک اجتماع را عوض کرده؛ مثلا ناصر خسرو شاعر قرن 5 که بعد از خواب دیدن در 40 سالگی از زندگی سابقش دست کشید و در راه کشف معرفت درونی قدم گذاشت.

گاهی خواب دیدن در هنر و خلاقیت نیز نقش داشته؛ مثل نقاشی‌های سورآلیستی سالوار دالی که کاملا تحت تاثیر رویاهایش کشیده شده‌اند. در مواقعی خواب دیدن حتی منجر به کشف یک حقیقت علمی شده است؛ مثلا فردریش آوگوست ککوله شیمی دان مشهور، به ساختار حقلوی بنزین پس از دیدن رویایی که در آن ماری دم خود را می‌خورد، رسید. برخلاف تمام این موارد خواب‌ها و رویاها گاه منجر به بروز بی‌خوابی و اختلالات خواب می‌شوند.

منابع برای نظریه‌پردازی در مورد رویاها

نظریه‌پردازی در مورد رؤیاها، نیازمند جمع‌آوری داده‌ها و تحلیل آن‌ها می‌باشد. از آنجاکه مشاهده مستقیم رؤیاهایِ افرادِ مختلف ناممکن است، رؤیاها باید از بخش قابل مشاهده رفتاری انسان‌ها استنتاج شوند، اما این‌گونه روش‌های جمع‌آوری داده و اهدافی که این روش‌ها دنبال می‌کنند، خود بر نتایجی که نهایتاً گرفته می‌شوند تأثیر می‌گذارند.

گزارش‌هایی که از خواب افراد در محیط خانه جمع می‌شوند با آنهایی که در آزمایشگاه جمع‌آوری می‌شوند تفاوت‌هایی می‌دارد (عموماً خواب‌هایی که در خانه دیده می‌شود ماهیت احساسی و جنسی بیشتری دارند). افراد به ندرت به صورت فوری ذکر می‌کنند که خوابشان را رنگی دیده‌اند، اما پس از پرسیدن سؤالات دقیق عموماً وجود رنگ‌ها را در خوابشان ذکر می‌کنند.

زمان خواب روی آن تأثیر می‌گذارد، مثلاً خواب‌های صبح عموماً غنی تر و پیچیده‌تر از خواب‌های اول شب است. همچنین آنچه که شخص پس از بیداری از خوابش به یاد می‌آورد، با آنچه پس از گذشت مدتی زمان در وضعیت بیداری به یاد می‌آورد متفاوت است. خواب‌های افراد مختلف دارای ویژگی‌های منحصربه‌فرد می‌باشد.

دلیل رویا دیدن در خواب

از نظر علمی شاید بتوان گفت که رویا برای این است که حافظه در حین خواب تخریب نشود و ما خاطرات را از دست ندهیم. مثالی در این باره : جهان را در نظر بگیرید که ستاره ها در آن پراکنده شده اند اگر ستاره ها (رویا ها) نباشند بعُد بینی و کلاٌ فاصله  و ابعاد چیز بی معنی ای میشود و شما فقط سیاهی میبینید و سیاهی هم که در نظر بُعدی ندارد و به اصطلاح در نیستی به سر خواهید برد.

اما از نظر عُرفا و راهبان شرقی خواب دروازه ی عبور به دنیایی دیگر . از نظر آنها بیشتر خواب ها در واقع رویا هایی دروغین هستند که به اصطلاح با شکستن رمز آن راه  ورود به دنیایی دیگر باز میشود و می توان در جهان معنوی سیر کرد. تا الان شده که مثلا در فیلمی ببینید که از کلمه ی رمز شب استفاده شده باشد و فرد با گفتن رمز شب اجازه ورود بگیرد.

هرچند در اینجا منظور دقیقا یک کلمه یا جمله نیست منظور انجام دادن کاری است. اینگونه است که میگویند اگر از دروازه ی خواب وارد میشوید باید رویای خود را در دست بگیرید و از آن خارج شوید ( در اصطلاح به رویای آگاهانه که فرد در آن هشیار است رؤیای شفاف می گویند؛) هر چند خارج شدن از خواب کار آسانی نیست .

ویژگی های گزارش‌های خواب

تخمین خواب بیننده از مدت زمانی که خواب آن‌ها طول کشیده از خوابی تا خواب دیگر می‌تواند بسیار متفاوت می‌باشد. از این مشاهده می‌توان نتیجه گرفت که طول زمانی واقعی خواب نیز ممکن است از خوابی تا خواب دیگر بسیار متفاوت باشد.

هنگامی که از افراد در آزمایشگاه سؤال شد که فوراً خواب خود را توضیح دهند، عموماً طول آن‌ها بسیار کوتاه می‌باشد؛ ۹۰ ٪ خواب‌ها طولشان از ۱۵۰ کلمه کمتر بوده و طولانی‌ترین خواب‌ها از ۱۰۰۰ کلمه نیز می‌گذشت. هنگامی که سؤالات بیشتری از آن‌ها پرسیده شده، گزارش خواب آن‌ها طولانی‌تر شده چنانچه یک سوم خواب‌ها از ۳۰۰ کلمه رد می‌شدند.

رؤیاها عموماً خودمدار بوده و خود شخص، یک بازیگر در خواب می‌باشد. به ندرت دنیای خواب بدون جمعیت و خالی می‌باشد. به صورت تقریبی دو سوم افرادی که در خواب ظاهر می‌شوند افرادی هستند که شخص می‌شناسد. عموماً این افراد آشنایان نزدیک بوده و افراد خانواده در یک پنجم خواب‌ها حضور دارند. به تصویر کشیدن عجیب و غریب افراد در خواب نادر می‌باشد.

گزارش‌های رؤیا عموماً تصویری می‌باشد. در زمان‌هایی که خواب تصویری نیست شخص رؤیا بیننده ممکن است آن را به فکر کردن در حال خواب توصیف کند تا به رؤیا دیدن. اگر چه اکثر خواب‌ها حاوی ویژگی‌های صوتی می‌باشند، ولی عموماً این‌گونه ویژگی‌ها در خواب برجسته نیستند.

وجود ابعاد احساسی در خواب‌ها معمول است. در خواب‌های خیلی احساسی، ترس، نگرانی و پس از آن خشم بیشترین تکرار را دارند. احساسات مسرّت‌آمیز از میان بقیه احساسات دوستانه بیشتر اتفاق می‌افتد. در بین افرادی که در آزمایشگاه روی آن‌ها آزمایش صورت گرفته خواب‌های با غلظت جنسی بالا نادر می‌باشند.

راهنمای خرید
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.