در این بخش از وب سایت برنا اندیشان قصد داریم تا یکی دیگر از کارگاه های پزشکی با عنوان کارگاه بافت شناسی و آناتومی دستگاه تناسلی را برای دانلود در اختیار شما دانشجویان رشته پزشکی قرار دهیم.
مدرس آموزشی در کارگاه بافت شناسی و آناتومی دستگاه تناسلی به صورت کاملاً تخصصی در رابطه با بافت شناسی و دستگاه تناسلی بحث و گفتگو کرده و بخش های مختلف آن را آموزش می دهد.
کارگاه بافت شناسی و آناتومی دستگاه تناسلی
دستگاه تناسلی، آمیزشی یا دستگاه تولید مثل یکی از دستگاههای بدن جانوران است که برای تولید مثل به کار میرود. همگی موجودات زنده توانایی تولید مثل دارند و همین موضوع عامل بقای نسل آنهاست. تولید مثل یا زادآوری فرایندی زیستشناختی است که در آن موجودات زندهٔ تازه و منفردی به وجود میآیند. زادآوری از خصوصیّتهای بنیادین تمام انواع حیات است؛ هر ارگانیسمی که وجود دارد نتیجهٔ یک زادآوری است. روشهای شناخته شدهٔ زادآوری را در دو گروه عمده طبقهبندی میکنند: تولید مثل جنسی و تولید مثل غیرجنسی. دستگاه تناسلی در انسان شامل دستگاه تولید مثل در زنان و دستگاه تولید مثل در مردان است.
دستگاه ادراری
دستگاه ادراری یا دستگاه میزش یکی از دستگاههای کالبد انسان و حیوانات است که برای دفع ادرار (میز) به کار میرود. این دستگاه از کلیه، میزنای، مثانه و پیشابراه تشکیل شدهاست. بخش انتهایی میزراهها (مجاری ادرار) در جنس مذکر و مؤنث متفاوت میباشد.
این دستگاه شامل کلیه میزنای و مثانه میباشد ازجمله کارهای این دستگاه را میتوان گفت دفع مواد زائد بدن تنظیم آب بدن و تنظیم نمک بدن است.
کار دستگاه ادراری
در هر ساعت کلیههای بدن انسان حدود ۷ لیتر مایع را از خون جدا میکنند این مایع را تصفیه کرده و مواد مفید و سودمند آن را به خون بازمیگردانند و مواد مضر آن را از راه میزنای به مثانه میفرستد تا دفع شوند
ادرار
ادرار مایعی است که ۹۵ درصد آن را آب تشکیل میدهد و ۵ درصد باقیمانده را مواد محلول و مادهای به نام اوره که حاوی نیتروژن است تشکیل میدهد. ادرار توسط کلیهها تولید میشود و حجم ادرار تولیدشده توسط هورمونها تنظیم میشود اگر خون بیش از اندازه غلیظ شود غدهٔ هیپوفیز (تولیدکننده هورمونهای کاهش ادرار(با نماد اختصاری ADH))این عمل باعث کم شدن حجم ادرار میشود و در دفع آب صرفه جویی میشود اگر خون رقیق باشد میزان تولید (ADH) کاهش و میزان تولید ادرار افزایش مییابد.
دستگاه ادراری تناسلی
در آناتومی، دستگاه اوروجنیتال یا دستگاه ادراری تناسلی دستگاه زیستی مربوط به دو دستگاه ادغام شده تناسلی و سیستم ادراری است.
این دو را با هم یک دستگاه مینامند زیرا منشاء رویان شناسی مشترک داشته و نیز از راه ها و مسیرهای مشترکی مانند میزراه استفاده میکنند و نیز بخش خروجی هردو دستگاه یکی است.
برخی بیماریهای دستگاه ادراری
سنگ کلیه و سنگ مثانه
هر گاه املاح ادراری در لگنچه رسوب نمایند، سنگ کلیه، که ممکن است درشت یا ریز باشد، ایجاد میشود چنانچه رسوب در مثانه اتفاق افتد، سنگ مثانه به وجود میآید. دفع سنگ معمولاً با درد شدید همراه است. امروزه با روشهای جدید سنگهای درشت را به قطعات کوچکتر تبدیل میکنند تا به راحتی دفع شود.
از کار افتادگی کلیه
گاهی به علت عفونت و التهاب کلیه، ممکن است یک یا هر دو کلیه از کار بیفتد که سبب قطع ادرار میگردد و تجمع آن در خون سبب مرگ میشود. در این صورت فرد باید دیالیز شود، که در حقیقت کلیه مصنوعی است یا تحت عمل جراحی قرار گیرد و کلیه فرد دیگری به او پیوند زده شود.
منبع:ویکی پدیا
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.