کارگاه آموزش گروه درمانی اعتیاد به صورت کاربردی و تخصصی

کارگاه آموزش گروه درمانی اعتیاد به صورت کاربردی و تخصصی
نوع فایل
Mp3
حجم فایل
115 مگابایت
دسته بندی
300,000 تومان

در این بخش از فروشگاه اینترنتی برنا اندیشان قصد داریم تا یکی دیگر از کارگاه های روانشناسی با موضوع کارگاه آموزش گروه درمانی اعتیاد به صورت کاربردی و تخصصی را برای دانلود در اختیار شما کاربران محترم برنا اندیشان قرار دهیم.

کارگاه آموزش گروه درمانی اعتیاد به صورت کاربردی و تخصصی

مدرس آموزشی در کارگاه آموزش گروه درمانی اعتیاد به صورت کاربردی و تخصصی به صورت کاملاً تخصصی مبحث اعتیاد و درمان گروهی آن را برای روانشناسانی که در این حوزه فعالیت می کنند آموزش می دهد.

درمان اعتیاد

ترک اعتیاد به مواد مخدر به روند درمان روانی یا پزشکی اعتیاد به مواد مخدر مانند تریاک، هروئین، کوکائین، برخی داروها و الکل اطلاق می‌شود.بنا بر تعریف اداره خدمات مواد مخدر و بهداشت روانی آمریکا در سال ۲۰۱۰ میلادی، که بر اساس تجربیات کسانی که خود را از چنگال اعتیاد رها کرده‌اند بنا شده‌است، تعریف ترک اعتیاد (بهبودی از اعتیاد) به شرح زیر است: «بهبودی یک فرایند تغییر است که از طریق آن افراد برای به دست آوردن سلامت و رفاه و آسایش خود و به دست گرفتن اختیار زندگی تلاش کرده و سعی می‌کنند تا همه امکانات و قابلیت‌های بالقوهٔ خود را مجدداً به دست آورند.»

مرکز ترک اعتیاد

در مراکز ترک اعتیاد یا مراکز بازپروری، معتادان مددجو، پس از پذیرش، با نظارت مددکاران دوره درمانی را می‌گذرانند. در مورد معتادان و کارتن‌خواب‌های تنهامانده، مددکاران، خانواده معتاد را شناسایی می‌کنند و آن‌ها را در جریان وضع فرد بیمار قرار می‌دهند.


پیشنهاد ویژه:کارگاه بررسی انواع مواد مخدر

مددجویان بعد از گذراندن دوره ترک اعتیاد و مرحله سم‌زدایی، وقتی از اتاق قرنطینه خارج می‌شوند هم‌زمان با شرکت در دوره‌ها و جلسات ترک اعتیاد با نظارت مددکاران در کارگاه‌های مهارت‌آموزی مشغول به کار می‌شوند. اشتغال و کسب درآمد مهم‌ترین دغدغه افرادی است که اعتیاد را کنار گذاشته‌اند و می‌خواهند به زندگی عادی برگردند. بدین منظور معمولاً در کمپ‌های ترک اعتیاد مرکز مهارت‌آموزی هم ایجاد می‌شود. در پی پاک ماندن فرد ترک اعتیاد کرده، گاه مددکاران برای آگاهی دادن به خانواده‌های آن‌ها با خانواده‌ها تماس می‌گیرند تا اعتماد آن‌ها را به تحول جدید جلب کنند.

گروه درمانی اعتیاد

گروه درمانی اعتیاد در ابتدا باتوجه به تحقیقات اساسی بر روی استعمال کنندگان دخانیات به وجود آمد و به صورت گسترش یافت و در درمان مشکلات مصرف الکل و دیگر موارد به کار گرفته شد.گروه درمانی اعتیاد با این شیوه برای متخصصانی که با مراجعان معتاد کار می‌کنند روشی کاربردی همراه با راهکارهایی برای تغییر رفتار بر اساس مدل فرانظریه‌ای است که این مدل یک چارچوب نظری برای شناخت، اندازه‌گیری و مداخله برای تغییر رفتار ارائه می‌دهد.

گروه درمانی اعتیاد 5 مرحله دارد که مراحل پیش از تفکر، تفکر، آمادگی، عمل و نگهداری این 5 مرحله را تشکیل می‌دهند. در رویکرد رفتار فرانظریه‌ای درمان‌گران آموزش می‌بینند تا آمادگی مراجعان را برای تغییر بسنجند و باتوجه به وضعیت و درجه آمادگی آنها انگیزه او را توسط مجموعه‌ای از فنون بالا ببرندفرآیندهای تغییر شامل ده فرآیند خاص تجربی از جمله افزایش آگاهی، تسکین و آرامش، بازارزیابی خود، بازارزیابی محیط و آزادسازی اجتماعی و همچنین رفتاری شامل مهار محرک، شرطی‌سازی تقابلی، مدیریت تقویت، آزادسازی خود و روابط یاورانه می‌شود که به عنوان موتور محرکه تغییر مطرح هستند.نکات جزئی عمل راه‌اندازی و انجام مداخلات تشریح و ساختار کلی این جلسات را که در تمام جلسات همسان‌ هستند معرفی می‌شوند و در بخش دوم و سوم نیز دستورالعمل‌های برگزاری هر یک از جلسات ارائه خواهد شد به طوری که در بخش دوم تمام جلساتی را که برای مراجعانی که در مراحل اولیه تغییر قرار دارند طراحی شده و «پ ت آ» (یعنی پیش از تفکر و آمادگی) نام گذاری شده است در برمی‌گیرد.

بخش سوم گروه درمانی اعتیاد نیز تمام جلساتی را که برای مراجعانی که در مراحل بعدی تغییر قرار دارند و «ع ن» (عمل و نگهداری) نامگذاری شده است شرح می‌دهد. قربانی خاطرنشان کرد: هر جلسه برگه‌های راهنمایی دارند که می‌تواند عیناً از روی کتاب گروه‌درمانی تکثیر و بین مراجعان توزیع شود و بخش سوم نیز اطلاعات بیشتری راجع به ساختار جلسات ارائه می‌دهد.در هر جلسه یک یا چند فرآیند تغییر که برای حرکت در آن مرحله از اهمیت زیادی برخوردارند به عنوان هدف انتخاب می‌شود و سلسه جلسات 14گانه دور اول برای مراجعانی طراحی شده است که در مراحل اولی تغییر یعنی پیش از تفکر و آمادگی است به سرمی‌برند.

جلسات گروه درمانی اعتیاد برای افزایش انگیزه و تسهیل تغییر در مراجعاتی طراحی شده است که تشخیص نمی‌دهند دارای مشکل هستند یا اینکه انگیزه‌ای برای تغییر کردن ندارند و همچنین در حال فکر کردن برای تغییر کردن یا در حال آماده شدن برای تغییر هستند. سلسله جلسات 15گانه دور دوم دارای جهت‌گیری عملی بیشتری است و برای مراجعانی که در مراحل بعدی یعنی عمل و نگهداری قرار دارند طراحی شده است. این مراجعان اشخاصی هستند که آماده ایجاد تغییر در رفتار خود هستند و به صورت فعال در حال تغییر یا در حال نگهداری هستند. مدل تغییر فرانظریه‌ای و اطلاعات حاصل از تحقیقات آن مفید بودن درمان با استفاده‌ از این مؤلفه‌ها را در مورد رفتارهای مختلف از جمله درمان خوردن مشروبات الکلی، استعمال دخانیات و پیشگیری از ایدز مورد تأیید قرار گرفته‌اند.

بهبودی با برنامه‌های ۱۲ قدم

برنامه‌های دوازده قدم مجموعه‌ای از اصول هستند که اقدام‌های لازم برای بهبودی از اعتیاد به مواد مخدر، اجبار به مصرف، و اعتیادهای رفتاری را در اختیار ما قرار می‌دهد. برنامهٔ ۱۲ قدم معالجهٔ پزشکی نیست بلکه بهبودی از این طریق بر اساس تجربیات افرادی است که مبتلا به بیماری اعتیاد بوده و موفق به یافتن راه حلی در جهت بهبودی شده‌اند.

انجمن روان پزشکان آمریکا کارکرد ۱۲ قدم را چنین خلاصه کرده‌است:

  • اقرار به اینکه یک معتاد توانایی کنترل اعتیاد و اجبار به مصرف خود را ندارد
  • باور اینکه تنها یک نیروی برتر می‌تواند توانایی لازم را برای آن‌ها فراهم کند
  • مرور خطاهای گذشته به کمک یک راهنما یا یک عضو با تجربه
  • جبران خسارت اشتباهات گذشته
  • یادگیری روش زندگی جدید با استفاده از الگوهای رفتاری جدید
  • کمک به معتادان در حال عذاب دیگر که از همان اعتیاد و اجبار به مصرف رنج می‌کشند

روزهای اولیه ترک اعتیاد

اغلب معتادان در روزهای اولیه ترک اعتیاد دچار ترس و وحشت شده و دچار بی قراری می‌شوند. توصیه می‌شود جهت غلبه بر حالات و

بیقراری‌های عذاب‌آور جسمی و روانی در روزهای اول بهبودی این اقدامات انجام شود:

  • پذیرش بیماری اعتیاد
  • تحمل کردن عوارض خماری
  • سازش کردن با نوسانات اخلاقی
  • مبارزه با افکار
  • اعتماد کردن به فرایند بهبودی

خود داری از بازگشت به اعتیاد

با خود بگوئیم: از اولش قرار بود فقط یک بار مواد را امتحان کنم ولی شروع کردنش همان و ادامه دادنش همان! اما دیگربس است دیگر هرگز نمیخواهم بنده و بردهٔ مواد باشم. حالا که با کلی زحمت و مرارت کنار گذاشتمش دیگر خودم را گول نمیزنم که بگویم ایندفعه با دفعات پیش فرق می‌کند و میتوانم مقدار مصرفم را کنترل کنم. نه نمیتوانم! پس حتی یک بار هم به آن بر نمیگردم تا مجبور نشوم تا آخر عمر با بیماری اعتیاد کلنجار بروم. زندگی پر از رنج است ولی مصرف مواد راه حل نیست بلکه فقط اوضاع را خرابتر می‌کند.

داروهای ترک اعتیاد به مواد مخدر

  • بوپرنورفین (به عنوان ضددرد، مسکن قوی و جایگزین مواد مخدر و اعتیاد آور)
  • شربت تریاک (یک ماده مخدر و مسکن درد و اعتیاد آور)
  • متادون (داروی نگهدارنده برای مهار اعتیاد به هروئین و مواد مخدر و اعتیاد آور)
  • حب جدوار یا حب الشفاء (داروی ترک اعتیاد، مسکن قوی و ضد درد با اثرات تقویتی بدون ایجاد وابستگی و اعتیاد)
  • نالوکسان (برای تشخیص و درمان مسمومیت‌ها با مواد مخدر یا کومای ناشی از آن مصرف می‌شود)
  • نالتروکسان (به عنوان داروی کمکی برای درمان اعتیاد به کار می‌رود)

منابع: ویکی پدیاخبرگزاری فارس

راهنمای خرید
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.