در این بخش از فروشگاه اینترنتی برنا اندیشان قصد داریم تا یکی دیگر از بهترین و کاربردی ترین پکیج های روانشناسی با عنوان کارگاه آموزش فنون درمان شناختی رفتاری به همراه تکنیک های آن را برای دانلود در اختیار شما کاربران محترم وب سایت برنا اندیشان و تمامی علاقه مندان به روانشناسی و علوم رفتاری قرار دهیم.
کارگاه آموزش فنون درمان شناختی رفتاری به همراه تکنیک های آن
در کارگاه آموزش فنون درمان شناختی رفتاری به همراه تکنیک های آن به صورت کامل با تمام تکنیک های درمان شناختی رفتاری آشنا شده و می توانید در اتاق درمان به صورت تخصصی آن را به کار ببرید.
رفتاردرمانی شناختی (درمان شناختی-رفتاری)، Cognitive Behavioral Therapy یا CBT یکی از رویکردهای درمانی برجسته برای رواندرمانی اختلالات روانی است. اگر کتاب DSM 5 یا راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی را بخوانید در مییابید که CBT، یکی از پرکاربردترین رویکردهای درمانی برای اختلالات روانی گوناگون مانند افسردگی، اضطراب، استرس و اختلال وسواسی اجباری (OCD) است. در این محصول شما را با رویکرد درمان شناختی رفتاری یا رفتار درمانی شناختی (CBT) و فنون و تکنیک های آن آشنا خواهیم کرد.
درمان شناختی رفتاری (CBT) نوعی روان درمانی است که به بیماران کمک می کند تا افکار و احساساتی که رفتارها را تحت تاثیر قرار می دهند، درک کنند. درمان شناختی رفتاری، معمولاً برای درمان طیف گستردهای از اختلالات، از جمله فوبیا، اعتیاد، افسردگی و اضطراب استفاده می شود.
درمان شناختی رفتاری، عموما کوتاه مدت است و هدف آن، کمک به افرادی است با مشکل خاصی دست و پنجه نرم می کنند. در طول دوره درمان، افراد یاد می گیرند که چگونه الگوهای فکری مخرب یا پریشانی که بر رفتار و احساسات، تاثیر منفی می گذارند، را شناسایی کرده و تغییر دهند.
پیشنهاد ویژه : روانشناسی اوقات فراغت و آموزش برنامه ریزی
مبانی درمان شناختی رفتاری
مفهوم اصلی که در پسِ درمان شناختی رفتاری CBT نهفته است، این است که افکار و احساسات ما نقش بنیادی در رفتار ما ایفا میکنند. مثلاً، فردی که زمان زیادی را صرف فکر کردن درباره سقوط هواپیما، سوانح باند فرودگاه و سایر بلایای هوایی می کند، احتمالاً از سفر هوایی اجتناب خواهد کرد.
هدف از درمان شناختی رفتاری، این است که به بیماران آموزش داده شود که با اینکه نمی توانند تمام جوانب جهان اطراف خود را کنترل کنند، اما می توانند نحوه تفسیر و برخورد با چیزهایی که در محیط آنها وجود دارد را کنترل نمایند.
در سال های اخیر، درمان شناختی رفتاری در بین افرادی که به دنبال سلامت روان هستند، و همچنین در بین متخصصین درمان، محبوبیت فزایندهای پیدا کرده است. از آنجا که CBT، معمولا یک درمان کوتاه مدت است، اغلب ارزانتر از سایر درمان ها می باشد. CBT از لحاظ تجربی نیز تایید شده است، و به طور مؤثری به بیماران کمک می کند تا بر طیف گستردهای از رفتارهای ناهنجار، غلبه کنند.
خطاهای شناختی خودآیند
یکی از اهداف اصلی درمان شناختی رفتاری، شناسایی و تغییر خطاهای شناختی است؛ افکاری که می توانند مشکلات عاطفی، افسردگی و اضطراب را تشدید کنند. این افکار منفی، خود به خود پیش می روند، به عنوان حقیقت پذیرفته می شوند، و روی حالت فرد، تاثیر منفی می گذارند.
انواع درمان شناختی رفتاری
طبق اعلام انجمن روانشناسان رفتاری و ادراکی بریتانیا، روان درمانی شناختی و رفتاری طیف وسیعی از روشهای درمانی است که براساس اصول و مفاهیم برگرفته از مدلهای روانشناختی احساسات و رفتارهای انسانی انجام میشود. آنها شامل طیف گستردهای از رویکردهای درمانی برای اختلالات عاطفی، که با همراهی پیوسته با رواندرمانی ساختاریِ فردی به منظور کمک به خود انجام میگردد.
تعدادی از انواع خاص عملکردهای درمانی وجود دارد که شامل CBT هستند و به طور منظم توسط متخصصان بهداشت روان استفاده میشود. نمونههایی از این موارد عبارتند از:
- رفتاردرمانی هیجانی-منطقی (REBT): این نوع CBT بر شناسایی و تغییر باورهای نادرست متمرکز است. فرایند REBT شامل شناسایی باورهای غیرمنطقی، به چالش کشیدن این باورها و در نهایت یادگیری شناختن و تغییر این الگوهای فکری است.
- درمان شناختی: این نوع درمان با محوریت شناسایی و تغییر الگوهای فکری نادرست، پاسخهای عاطفی و رفتارها انجام میشود.
- درمان چند مرحلهای: این شکل از CBT نشان میدهد که با انجام هفت روش متفاوت و بههم پیوسته که شامل رفتار، تأثیرگذاری، احساس، تخیل، شناخت، معیارهای فردی و بررسی دارویی/بیولوژیکی میشوند، باید مشکلات روانشناختی درمان شود.
- رفتاردرمانی دیالکتیک: این نوع درمان شناختی-رفتاری به رفتارها و الگوهای فکری میپردازد و استراتژیهایی مانند کنترل عواطف و اندیشیدن را دربر میگیرد.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.