تغییر باور و نظرات دیگران و مراحل شکل گیری باور در انسان ها

تغییر باور و نظرات دیگران و مراحل شکل گیری باور در انسان ها

این که شما به یک موضوع باور دارید و تصمیماتی برای زندگی خود می گیرید به باورها و عقاید شما بر می گردد که با توجه به دوران رشدی شما و نظرات دیگران و سایر عوامل در شما شکل گرفته و به یک باور عمیق در شما تبدیل شده است و تغییر آن کار خیلی ساده ای نیست، در این بخش از پایگاه دانش برنا اندیشان تصمیم داریم تا مقاله ای با عنوان تغییر باور و نظرات دیگران و مراحل شکل گیری باور در انسان ها را مورد مطالعه و بررسی قرار دهیم و ابعاد مختلف آن را بررسی کنیم پس تا انتهای مقاله با گروه علمی برنا اندیشان همراه باشید.

تغییر باور و نظرات دیگران و مراحل شکل گیری باور در انسان ها

در مطلب تغییر باور و نظرات دیگران و مراحل شکل گیری باور در انسان ها شما می خوانید که چرا نمی توان نظر دیگران را به راحتی در مورد موضوعی تغییر داد و چرا دیگران حاضر نیستند که باورهایشان را تغییر دهند.

آیا شما این توانایی را دارید بتوانید ذهن دیگران را تغییر دهید؟

یک مطالعه جدید نشان میدهد سو گیری هایی جهت تایید یک سری عوامل میتواند باورهایمان را ثابت نگه دارد

اعتقادات و نظرات شما درباره هر چیزی که فکر کنید مثل سیاست و یا واکسیناسیون کودکان، مذهب و حتی خرید اتوموبیل و رژیم غذایی و حتی جشن گرفتن در تعطیلات دخیل هستند و برخی از نظرات شما میتواند بسیار ثبات داشته باشند.

اعتقادات شما از کجا آمده است؟ چگونه می توانید دیدگاه کسی را تغییر دهید؟ آیا تغییر  امکان پذیر است؟ یا، آیا صرفاً صرف هزینه ای که برای تلاش و متقاعد کردن دیگران برای توجیه انتخاب های خودتان میکنید، مناسب گزینه های در اختیار شما نیست و ارزشی ندارد؟

به عنوان مثال، وقتی نوبت به تشکیل خانواده می رسد و به ویژه تصمیم گیری در مورد اندازه ( تعداد اعضای) خانواده، ممکن است متوجه شده باشید که نظرات مهمی در این امر دخیل اند. اگر شما مانند بسیاری از خانواده های امروز در کشورهای پیشرفته دنیا داشتن یک فرزند را انتخاب کرده اید، احتمالاً با مقاومت زیادی روبرو شده اید. این ایده که شما یک فرزند دارید یا قصد دارید یک فرزند داشته باشید ممکن است جدید باشد، شاید برای افراد زندگی شما تعجب آور یا ناراحت کننده باشد.


پیشنهاد ویژه : کارگاه روانشناسی روش های تغییر نگرش


بسیاری از آنها ممکن است سریعاً جنبه های منفی داشتن تنها یک فرزند را مطرح کنند، از جمله اینکه آنها در وضعیت نامناسبی قرار دارند یا ضروری است که خواهر و یا برادر داشته باشد. والدین، همسر شما و نزدیکترین دوستان و افرادی که نمی شناسید نیز ممکن است نظرات شما را داشته باشند. و چرا بعضی افراد در بعضی اوقات با اطمینان کامل می گویند که تصمیم شما اشتباه است؟

نگرش های بی اساس

روزنامه نگاری جوان به نام جوانا پوکوک هنگام نوشتن خاطرات سفر شخصی خود خاطر نشان نمود که : در یک زمین بازی در لندن مادر یک بچه به من گفت داشتن یک فرزند به معنای کودک آزاری است چون او می دید که دخترم تنهایی در شن و ماسه بازی میکند. وقتی به مادرم گفتم که احتمالاً دیگر فرزندی نخواهم داشت، او با تحقیر گفت که داشتن یک کودک “نمی تواند به معنای تشکیل یک خانواده باشد”.

احساساتی که در اینترنت به خصوص از طرف یک سری افراد که میخواهند نظرشان را به دیگران تحمیل نمایند باعث می شود دیگران نیز به سمت آن ها گرایش پیدا کنند.

عقاید چگونه در افاد شکل می گیرد و چرا قابل تغییر نیست

و من به عنوان والدین یک فرزند که سال ها برای داشتن تک فرزند تحقیقاتی کرده و نوشته ام، میدانم هنوز نگرانی و فشارهای زیادی در مورد تصمیم به داشتن تک فرزند وجود دارد.

بی ارزش کردن تک فرزندی جدید نیست. طی 100 سال گذشته، کلیشه های کودکانی که تنها بزرگ شده اند و دچار مشکلاتی شده اند وجود دارد. این تفکرات که در ناخودآگاه جمعی افراد نقش گرفته نسل به نسل نیز منتقل می شود، طبق این باور آن ها معتقدند تک فرزندانی که بدون خواهر و برادر بزرگ می شوند دچار مشکلاتی در زندگی خواهند شد. مقاله ای در سال 2018 در ژورنال Cognition حاکی از آن است که می توان نظرات افراد را با گفتن سخنان دیگران و گوش دادن به دیگران تغییر داد. نویسندگان احساس می کنند “کسانی که در حصار مشکلات می توانند تحت تأثیر قرار بگیرند.” من قانع نشده ام و خیلی مطمئن نیستم که ارائه شواهدی از سخنان باطل و افسانه هایی در مودر مجردها یا ترجیح سیاسی شما در انتخابات بعدی، تصور بسیاری از افراد یا عقاید آنها یا هر کسی را برای این موضوع تغییر دهد. محققان اذعان می کنند که “بدون توجه به اینکه این عقیده از نظر علمی دقیق یا نادرست است” تغییر باورها دشوار است.

تفکر ریشه ای عمیق

دیدگاه های مردم در مورد واکسیناسیون یا عدم واکسیناسیون فرزندانشان، تغییرات آب و هوایی، سیاستمدار مورد علاقه آنها به کودکانشان منتقل می شود. زمانی که تلاش می سود تا آن افکار تغییر کند، با مقوله ای به نام “سوگیری تأیید” روبرو می شوید. به عبارت دیگر، معمولاً هنگام مواجهه با اطلاعات جدید، افرادی که از سوگیری تأیید استفاده می کنند، این اطلاعات را صرفاً بر اساس آنچه که قبول دارند تایید یا رد می کنند. آنها آنچه را که شما می گویید می شنوند و درک می کنند، به عنوان مثال، کودکان لزوماً خودخواه نیستند و یا آخرین یافته های مربوط به واکسیناسیون کودکان، اما پذیرش آنها براساس نگرش ها یا عقاید قبلی آنها است.

یک مطالعه ای که در مورد تعصب افراد بر روی نظراتشان انجام شده که نشان میدهد، “مردم حتی در رابطه با حرکت نقطه ها بر روی یک صفحه دارای تعصب شخصی بوده و به واقعیت و یا حتی نظر دیگران کار ندارند” و نشان داد “مردم همان کاری را می کنند که به آن باور دارند حتی اگر تصمیمی که گرفته اند نتیجه مطلوبی برایشان نداشته باشد. مثال : نقاط در کدام جهت حرکت می کنند؟ و اینکه آیا میانگین یک سری اعداد بیشتر یا کمتر از ۵۰ هست. تصور کنید که آنها چگونه می توانند نکات مثبت درباره داشتن تک فرزند و یا شواهد علمی درباره تغییرات آب و هوایی را توضیح دهند، و چه واکنشی نشان می دهند؟ متقاعد کردن کسی که باوری در ذهنش ریشه کرده باشد و سال ها به یک عقیده و نظر نادرست باور داشته باشد کاری بسیار دشوار است.

اگر از فردی که به کلیشه ها و یک سری افسانه باور دارد بخواهیم نگاهش را تغییر دهد، در واقع ما کار بیهوده ای انجام می دهیم. وقتی که شما تصمیم دارید تا یک فرزند داشته باشید و یا عقیده ای خاص درباره یک موضوع دارید بهتر است به حرف های دیگران اهمیت ندهید چرا که وقتی تعصب وجود داشته باشد حتی با حقایق نیز نمی توانید نظر دیگران را تغییر دهید.

چگونه می توانید با منتقدان در رابطه با تعداد فرزندان یا کسانی که سعی می کنند نظر شما را نسبت به چیزهای دیگری که به آنها اعتقاد دارید یا تصمیمی که می گیرید تغییر دهند، برخورد کنید؟ آیا آنها را نادیده می گیرید؟ یا اینکه سعی می کنید آنها هم را به طرز فکر خود جلب کنید؟

دسته‌بندی‌ها