رابطه بین خواب و خلاقیت و بررسی تاثیر عملکرد بی خوابی

رابطه بین خواب و خلاقیت و بررسی تاثیر عملکرد بی خوابی

به نظر شما چه رابطه ای بین خواب و خلاقیت وجود دارد؟ آیا کیفیت و نوع خواب می تواند موجب خلاقیت شود و رسیدن به آن چه ویژگی هایی دارد؟ مقالات و تحقیقات زیادی در رابطه با خلاقیت وجود دارد و با توجه به مهم بودن وضوع در این قسمت از پایگاه دانش برنا اندیشان تصمیم داریم تا مقاله ای با عنوان رابطه بین خواب و خلاقیت و بررسی تاثیر عملکرد بی خوابی را در اختیار شما علاقه مندان به مطالب علمی قرار دهیم و این موضوع را به صورت دقیق مورد مطالعه و بررسی قرار دهیم، پس اگر شما هم قصد دارید تا بدانید واقعاً خواب چگونه می تواند باعث ایجاد خلاقیت در انسان شود تا انتهای مقاله رابطه بین خواب و خلاقیت با گروه دانش برنا اندیشان همراه باشید.

رابطه بین خواب و خلاقیت و بررسی تاثیر عملکرد بی خوابی

در مقاله رابطه بین خواب و خلاقیت و بررسی تاثیر عملکرد بی خوابی خواهید خواند که کم خوابی چه تاثیری بر ایجاد خلاقیت داشته و کیفیت خواب خوب چگونه موجب عملکرد سالم فرد می شود.

اشخاص بی خواب به دنبال خلاقیت هستند

ارتباط بین خواب و خلاقیت و معنی این امر برای بی خوابی

پس از قطع برق و فقط چهار ساعت خوابیدن در یک قطار وسط ناکجا آباد گیر کردم. و چه زمانی از این بهترکه به دنبال خلاقیت باشیم؟ و این چیزی است که خیلی ها از آن به عنوان منبع الهام یاد میکنند و یا این که این همان چیزی است نمی گذارد چشمان مان بسته بماند.

نت موسیقی که به فرد الهام می شود یک چیزی است بین خواب و بیخوابی، و این چیزی است که بدون رضایت نمیتوان به آن دست یافت و من هنگامی که یکی از بیمارانم به نام رز را دیدم از طریق درمان شناخت بی خوابی پیگیر کارهایش بودم. و از نزدیک تجربه این موضوع را داشتم. او یک هنرمند محلی بود که برای ۵۰ سال مشکل خوابیدن داشت. غالباً او ساعت 4 صبح بیدار می شد و قادر به خوابیدن نبود، صفحه طرح و مداد خود را می گرفت و جدیدترین قطعه هنری خود را خلق می کرد. این نوع داستان ها با مطالعات تحقیقاتی نشان داده اند که میزان خلاقیت در افراد مبتلا به بی خوابی افزایش یافته است.


پیشنهاد ویژه : کارگاه روانشناسی پرورش خلاقیت در کودکان


آنچه به نظر میرسد ممکن است این مورد با واقعیت در تضاد است و تحقیقات فراوانی نشان میدهد که خلاقیت در واقع با خواب بیشتر افزایش یافته است، بعضی ها میگویند این موضوع نداشتن خواب نیست و بعضی ها میگویند که در مرحله REM خواب که رویاهای عجیب و غریب را در خواب میبینیم باعث افزایش خلاقیت می شوند. به عنوان مثال، دانشمند مت واکر دریافت شرکت کنندگانی که در مرحله خواب REM بیدار شدند در مقایسه با افرادی که از خواب غیر REM بیدار شده اند، بیشتر معماهای پیچیده ای را حل می کنند. شاید این بتواند رابطه بین بی خوابی و خلاقیتی را که رز نیز تجربه کرده است توضیح دهد، رز میگوید او خلاقیت بیشتری در حدود ساعت 4 بامداد صبح داشت که این بخشی از شب است که بیشتر خواب REM ما در آن اتفاق می افتد.

به طور بالقوه، به این بستگی دارد که از کدام مرحله از خواب بیدار شوید. و شاید این مهم باشد که چه اتفاقی در هنگام خواب می افتد. گروهی در دانشگاه کاردیف در انگلستان در حال کار بر روی یک نظریه هستند که REM و مراحل غیر REM خواب، با یکدیگر تعامل می کنند تا توانایی های خلاقانه ما در حل مسئله را افزایش دهند.

بین کیفیت خواب و خلاقیت چه رابطه ای وجود دارد

بنابراین شاید به کمیت نیست بلکه به کیفیت خواب است و یا نوع خوابی که به خلاقیت شما کمک می کند اهمیت دارد. و مطمئناً، این برای کسانی که دچار بی خوابی هستند دلگرم کننده است. این فقط به مقدار خواب شما مربوط نیست، بلکه به میزان کیفیت و خوب بودن خواب نیز مربوط می شود. البته یادآوری این نکته نیز مهم است که حل خلاقانه مسئله با خلاقیت هنری متفاوت است.

حالا، داستان رز به اینجا ختم نشد و این معمای واقعی است که باید حل کنید، با پیشرفت درمان، او گزارش داد که ارتباط با خلاقیت خود را از دست داده است. در حالی که او در خوابش، بهبودهای چشمگیری را تجربه می کرد، فقط هیچ الهاماتی دریافت نمی کرد. یک احتمال این است که او می توانست خیلی ساده خواب باشد تا بتواند خلاقانه عمل کند. در حقیقت، بسیاری از افرادی که CBT-I را کامل می کنند، قبل از بهبود در طول روز، افزایش خواب آلودگی کوتاه مدت را تجربه می کنند. که نشان داده در طول روز نیز عملکرد خوبی نداشتند.

خوشبختانه ، رز در درمان استقامتش را نشان داد، و اکنون او فقط تعریف جدیدی از خلاقیت را تعریف کرده است. او به جای اینکه روی یک تفکر پراکنده و بدون ساختار حساب کند، که بسیاری از آنها ناتمام مانده است، اکنون بر روی پروژه های اصلی خود تمرکز کرده و از عملی شدن آنها اطمینان حاصل می کند. اما ، من فکر می کنم این مثال در مورد پدیده ای صحبت می کند که ما در روان درمانی غالباً از آن غافل می شویم و آن را سود ثانویه مینامیم که ارائه دهندگان خدمات بهداشتی اغلب بر سود مثبت درمان و درمان بیماری متمرکز می شوند و غالباً از جنبه هایی از بیماری که به نفع آنها است غفلت می کنند. بدیهی است که سود ثانویه رز در ارتباط با بی خوابی، فرصت او برای خلاقیت بود. خوشبختانه، مزایای درمان بیش از مزایای این اختلال برای رز بود، اما دیگران ممکن است چنین احساسی نداشته باشند.

دسته‌بندی‌ها