پدیده خواب در نوزادان موضوعی پیچیده است، چون آنها نمی توانند تجربیات شان را با ما در میان بگذارند، از این رو محققان تحقیقاتی را در این خصوص انجام داده اند و ما در این بخش از پایگاه دانش برنا اندیشان تصمیم داریم تا مقاله ای با عنوان پدیده خواب در نوزادان و آشنایی با بازتاب ها را مورد مطالعه و بررسی قرار دهیم، پس شما علاقه مندان به روانشناسی کودک تا انتهای مقاله پدیده خواب در نوزادان با برنا اندیشان همراه باشید.
پدیده خواب در نوزادان و آشنایی با بازتاب ها
بررسی پدیده خواب در نوزادان به ما کمک می کند تا بتوانیم مکانیسم آن را کشف کنیم و بتوانیم به نتایج بهتری در مورد خواب آن ها دست یابیم.در یکی از مقالات در مورد رابطه بین خواب و خلاقیت به طور مفصل صحبت کرده ایم، حتماً آن مقاله را مطالعه فرمایید.
آیا نوزادان خواب می بینند؟
آیا تا به حال فکر کرده اید که چرا کودک شما در خواب لبخند می زند؟ آیا می تواند رفلکس باشد، یا اینکه کوچولوی شما در حال دیدن یک رویای دلپذیر است؟
حقیقت این است که هنوز چیزهای زیادی در مورد اتفاقات ذهن کودک در هنگام خواب ناشناخته است. این امر تا حدی به این دلیل است که آنها فاقد مهارت ارتباطی برای انتقال این اطلاعات به ما هستند. محققان همچنین هنوز در تلاشند تا بفهمند مغز نوزادان چگونه اطلاعات را پردازش می کند، که عامل بزرگی در رویای انسان است.
اگر کودک شما در طول خواب غافلگیر یا ناراحت به نظر می رسد ، احتمالاً عوامل دیگری نیز در این امر نقش دارند. بیایید نگاهی بیندازیم به چرخه خواب کودک شما ، آنچه در مورد رویاها می دانیم و محققان هنوز چه اطلاعاتی را برای کشف وضعیت ناخودآگاه نوزادان در دست تلاش دارند.
نوزادان و خواب REM
رویاها می توانند در هر مرحله از خواب اتفاق بیفتند ، اما به احتمال زیاد در هنگام خواب سریع حرکت چشم (REM) رخ می دهند.
طبق آکادمی اطفال آمریکا ، نوزادان تا 50٪ از خواب غفلت خود را در خواب REM می گذرانند ، در حالی که بزرگسالان تقریباً 20٪ از وقت خود را در این مرحله می خوابند.
این در مورد خواب دیدن چه می گوید؟ اساساً این بدان معنی است که اگر نوزادان خواب ببینند ، زمان زیادی را برای انجام این کار صرف می کنند.
امواج مغزی شبیه خواب REM در رحم بین هفته های 25 تا 28 بارداری مشاهده شده است. اگرچه هنوز نتیجه گیری نمی کند، محققان حدس می زنند که این می تواند به معنی خوابیدن REM حتی قبل از تولد باشد.
اگر نوزادان خواب REM را تجربه کنند ، ممکن است تصور شود که آنها نیز خواب می بینند. با این حال ، محققان می گویند این کاملاً ساده نیست. فرآیند رویاپردازی یعنی توانایی رشد در تفکر انتزاعی.
دانشمندان علوم مغز و اعصاب بر این باورند که کودکان ابتدا باید توانایی تصور موارد بصری و فضایی برای خواب را داشته باشند و نوزادان فاقد این خودآگاهی هستند.
درک رفتار خواب کودک شما
در هنگام خواب REM بدن آرام است و مغز فعال است. با این حال ، در حالی که بزرگسالان به طور کلی در این مرحله خواب ساکن هستند ، نوزادان اغلب ناآرام تر به نظر می رسند. پرتاب کردن و چرخاندن ، یا حتی گریه کردن ، ممکن است والدین را به این سوال سوق دهد که آیا کودکشان خواب بدی می بیند یا نه.
احتمال بیشتر این است که کودک شما به سادگی در حال رشد و یادگیری نحوه کار بدن خود باشد و یا در تلاش برای ایجاد مهارت های جدید باشد. نوزادانی که در هنگام خواب فریاد می زنند ممکن است مشغول پردازش چیزی باشند که زودتر اتفاق افتاده باشد ، به این معنی که این بیشتر یک خاطره است تا یک رویا.
رفلکس مورو
نوزادان تازه متولد شده نیز با آنچه رفلکس مورو یا مبهوت کننده نامیده می شود متولد می شوند. این رفلکس بین 28 تا 32 هفته بارداری ایجاد می شود و به طور کلی بین 3 تا 6 ماه از بین می رود.
این یک رفلکس محافظتی غیرارادی است و باعث می شود نوزادان به طور ناگهانی دست و پاهای خود را جمع کنند. ممکن است به نظر برسد که کودک شما در تلاش است تا یک رنج رویایی را دفع کند ، اما به احتمال زیاد فقط انجام رفلکس مورو است.
پیچیدن کودک می تواند به شما کمک کند تا این بازتاب را از بین ببرد و به کودک شما کمک کند تا در طول ماه های اول استراحت شبانه بیشتری داشته باشد.
ریتم شبانه روزی چگونه بر خواب تأثیر می گذارد؟
ریتم های بیولوژیکی به چگونگی تغییر شیمی و عملکرد طبیعی بدن در طول یک چرخه 24 ساعته اشاره دارد. گاهی اوقات این “ساعت داخلی” بدن ما نامیده می شود.
از چهار ریتم بیولوژیکی ، ساعت شبانه روزی بیشترین ارتباط را با خواب دارد. طبق تحقیق منتشر شده در مجله پزشکی بالینی خواب ، نوزادان به تدریج بعد از زایمان با اجزای ریتم شبانه روزی مواجه می شوند.
در این گزارش آمده است: “ریتم کورتیزول در 8 هفتگی ، ملاتونین و راندمان خواب تقریباً در 9 هفته و ریتم دمای بدن و ژن های شبانه روزی در 11 هفته ایجاد می شود.”
نوزادان بیشتر بیدار می شوند زیرا ریتم شبانه روزی کودکان را دنبال نمی کنند. این همچنین توضیح می دهد که چرا آنها بیشتر از خواب عمیق در مرحله REM می خوابند.
با توجه به این اطلاعات ، منطقی خواهد بود که نوزادان بیشتر از کودکان بزرگتر و بزرگترها خواب می بینند ، زیرا بیشتر وقت آنها در خواب REM می گذرد.
پدیده خواب در نوزادان
با این حال ، تحقیقات به این ایده اشاره می کند که رویا با وجود کم شدن خواب REM کمتر، تا زمانی که کودکان بزرگتر شوند شروع نمی شود. هنگامی که نوزادان در REM هستند ، به مغز آنها اجازه می دهد مسیرها ، ارتباطات و در نهایت زبان یاد بگیرند.
چه زمانی کودکان خواب میبینند؟
رویاها اغلب شامل افراد و موقعیت هایی است که روز قبل با آنها روبرو می شویم زیرا مغز آنها در حال پردازش این اطلاعات است. برای خواب دیدن کودکان ، باید همان برخوردها را دوباره تصور کنند – چیزی که بعید است نوزادان با همان پیچیدگی بدست آورند.در مطالب قبلی به طور مفصل در رابطه با رازهای خواب انسان ها صحبت کرده ایم، پیشنهاد می کنیم آن مقاله را حتماً بخوانید.
به گفته دیوید فولکس، روانشناس و یکی از برجسته ترین متخصصان جهان در زمینه رویاهای کودکان ، توانایی نوزادان در درک دنیای اطراف خود اغلب باعث می شود که مردم باور کنند قادر به خواب دیدن اشتباه هستند.
کار فولکس ، “رویاهای کودکان و رشد آگاهی” که توسط انتشارات دانشگاه هاروارد منتشر شده است ، خاطرنشان کرد که اگر ارگانیسم توانایی درک واقعیت را دارد ، بسیار ممکن است که آن ارگانیسم بتواند یک واقعیت را نیز ببیند.
با این حال، مغز نوزادان از بلوغ و تجربیات کافی برای القا کردن رویاها برخوردار نیست.
اگرچه هنوز پاسخ دقیقی به زمان خواب دیدن افراد نداریم ، اما محققان معتقدند که کودکان تا زمانی که درک واضح تری از دنیای اطراف خود نداشته باشند، بی خواب هستند.
سخن آخر
طبیعی است که تعجب کنید در هنگام خواب کودک شما چه می گذرد. از این گذشته ، نوزادان در طول سال اول هر روز بطور متوسط 12-16 ساعت را در خواب می گذرانند! اگرچه این زمان بالقوه خواب است ، اما به نظر می رسد تحقیقات به این ایده اشاره دارد که رویاها تا اواخر کودکی آغاز نمی شوند.
ممکن است متوجه پرتاب شدن و چرخش کودک خود در خواب شوید. این می تواند در چند ماه اول یک بازتاب یا بی نظمی ساده در شب باشد. به نظر می رسد وقتی این اتفاق می افتد کودک شما خواب می بیند – به خصوص اگر فریاد بزنند – اما به احتمال زیاد آنها برای رسیدن به یک نقطه عطف جدید تلاش می کنند.
اساساً ، تا زمانی که فرزندان ما بتوانند مستقیماً آن را به ما منتقل کنند ، نمی دانیم چه زمانی واقعاً در خواب هستند. مثل همیشه ، اگر در مورد الگوی خواب یا عادت های کودک خود نگرانی دارید ، برای مشاوره با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود تماس بگیرید.