در این بخش از پایگاه دانش فروشگاه برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی از پرطرفدارترین کارگاه های پزشکی با عنوان کارگاه پزشکی تشخیص و درمان سیروز کبدی را برای دانلود در اختیار شما کاربران محترم وب سایت برنا اندیشان قرار دهیم.
کارگاه پزشکی تشخیص و درمان سیروز کبدی
پزشکی متخصص کارگاه پزشکی تشخیص و درمان سیروز کبدی به صورت کاملاً تخصصی مبحث مربوط به سیروز کبدی را برای پزشکان حاضر در دوره بورد تخصصی آموزش می دهد.
درمان سیروز کبدی
سیروز کبدی یا بیماری کبد الکلی (Alcoholic liver disease) یا التهاب شدید کبد از نظر آسیبشناسی (پاتولوژی) خصوصیات معینی دارد که با طیفی از نمودهای بالینی مشخص همراه است. پارانشیم کبد یک ضایعه مزمن غیرقابل برگشت را نشان میدهد. این ضایعات ناشی از بافتمردگی (نکروز) سلولهای کبدی، کلاپس شبکه حمایتی رتیکولی و بنابراین رسوب بافت همبند، تغییر شکل بستر رگها و بازسازی ندولی پارانشیم باقیمانده کبد هستند. این روند پاتولوژیک یک مسیر نهایی شایع در انواع بسیاری از آسیبهای کبدی مزمن میباشد. تظاهرات بالینی سیروز به جای اینکه نتیجه علت بیماری کبدی باشند اغلب نشاندهنده شدت صدمه کبدی میباشند.
پیشنهاد ویژه:کارگاه پزشکی سکته قلبی
فیبروز و تغییر شکل عروقی سبب افزایش فشار ورید پورت و عوارض آن از قبیل واریسهای گوارشی و بزرگی طحال میباشد. آسیت و انسفالوپاتی کبدی ناشی از بیکفایتی سلولهای کبدی و فشار بالای پورت میباشد. انواع سیروز را میتوان بر اساس ترکیبی از علل و خصوصیات معین مورفولوژیک مانند میکروندولار و ماکروندولار تقسیمبندی کرد. انواع سیروز عبارتند از:
- الکلی
- کریپتوژنیک و متعاقب ویروسی یا پس از نکروز
- صفراوی
- قلبی
- سوختوسازی {ارثی و دارویی}
- متفرقه
بیماری الکلی کبد و سیروز
سیروز الکلی که از دیرباز به سیروز لنک معروف است شایعترین سیروز در آمریکا و قسمتهای وسیعی از اروپا میباشد. سیروز الکلی فقط یکی از پیامدهای متعدد مصرف درازمدت الکل است و اغلب با سایر اشکال آسیب کبدی ناشی از الکل همراه میباشد. سه ضایعه اصلی کبدی ناشی از مصرف الکل عبارتند از:
- کبد چرب الکلی
- هپاتیت الکلی
- سیروز الکلی
این طبقهبندی ندرتاً به تنهایی وجود دارند و خصوصیاتی از هر کدام ممکن است به درجات مختلف در یک بیمار وجود داشته باشد.
علتشناسی
هر چند مصرف درازمدت الکل شایعترین علت سیروز است ولی سایر علل سیروز عبارتند از: شایعترین علت در کشور ما ابتلا به ویروسهای هپاتیت B و C و D میباشد که البته برخی از بیماران به دلیل هپاتیت مزمن به سیروز مبتلا میشوند. تعدادی از بیماران به دنبال بیماریهای ارثی مانند فیبروزکیستیک، کمبود آنزیمی به نام ۱- آلفاآنتی تریپسین، گالاکتوزومی و بیماری ذخیرهای گلیکوژن به سیروز مبتلا میشوند. دو نوع اختلال ارثی دیگر نیز میتواند ایجاد سیروز کند که یکی ویلسون به دلیل تجمع مس و دیگری هموکروماتوز به دلیل ذخیره آهن میباشد.
در بیماران ویلسونی مس در انساجی مانند مغز و کلیهها و قرینه رسوب میکند. در هموکروماتوز آهن زیادی جذب میشود و در انساجی مانند لوزالمعده، پوست، مخاط روده، قلب، غدد داخلی و کبد رسوب میکند. از علل دیگر سیروز انسداد طولانی مدت مجاری صفراوی بهر دلیل میباشد. در واقع مجاری صفراوی حامل صفرا از کبد به رودهها جهت هضم چربیها میباشند.
در اطفال علت سیروز انسداد مادرزادی این مجاری است که به آترزی مجاری مشهور است. در این حالت باعث برگشت صفرا به کبد و آسیب کبدی میگردد. البته به وسیلهٔ جراحی میتوان این مجاری را باز کرد و به بیماران کمک کرد.
در بزرگسالان مجاری صفراوی ممکن است بدلایلی ملتهب و دچار انسداد شوند از جمله این دلایل بیماری سیروز صفراوی اولیه است. نوع دیگر سیروز صفراوی به دلیل عمل جراحی کیسه صفرا (کوله سیستکتومی) میباشد که به دنبال آن مجرای صفراوی به دلیل عمل جراحی آسیب میبینند. از علل غیر شایع دیگر واکنش شدید به بعضی داروها یا مصرف طولانی مدت بعضی داروها و سموم محیطی و نیز نارسائی احتقانی قلب که باعث احتقان کبد و در نهایت سیروز میگردد.
تشخیص سیروز
پزشک اغلب از روی علائم بیمار و آزمایش به این بیماری پی میبرد. پزشک در معاینات بالینی ممکن است در وهله اول متوجه بزرگ شدن اولیه کبد شود و یک آزمایش خون از بیمار انجام خواهد داد و این آزمایشها نشان دهنده بیماری کبد خواهد بود و گاه پزشک ممکن است از بیمار سونوگرافی، سیتی اسکن یا اسکن ایزوتوپ از کبد و طحال به عمل آورد.
گاه پزشک جهت تأیید تشخیص تصمیم به بیوپسی کبد از راه پوست میگیرد؛ که طی این عمل با کمک یک سوزن از طریق پوست وارد کبد شده و نمونهای از نسج کبد گرفته میشود و جهت آسیبشناسی به آزمایشگاه فرستاده میشود.
گاه بهطور اتفاقی در حین جراحی یا انجام لاپاراسکوپی که طی آن از طریق یک لوله دوربین داخل شکم دیده میشود، متوجه کبد فرسوده و چروکیده فرد سیروتیک میشوند.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.