کارگاه آموزش مهارت های ارتباطی برای زنان

کارگاه آموزش مهارت های ارتباطی برای زنان
نوع فایل
Mp3
حجم فایل
400 مگابایت
دسته بندی
300,000 تومان

در این قسمت از فروشگاه برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی دیگر از پکیج های آموزشی با عنوان کارگاه آموزش مهارت های ارتباطی برای زنان به صورت تخصصی را برای دانلود در اختیار شما کاربران محترم وب سایت برنا اندیشان و تمامی علاقه مندان به کارگاه های روانشناسی و علوم رفتاری قرار دهیم.

کارگاه آموزش مهارت های ارتباطی برای زنان به صورت تخصصی

در کارگاه آموزش مهارت های ارتباطی برای زنان به صورت تخصصی تکنیک هایی که زنان در روابط اجتماعی به آن ها نیازمند هستند به طور کامل آموزش داده می شود.

افزایش روزافزون اختلافات و تعارضات زناشویی و خطر بروز جدایی زوجین، موجب شده است تا محققان حوزه ی خانواده، راه کارهایی برای کمک به زوجین ارائه دهند؛ راه کارهایی که به مدد آن ها، همسران بتوانند در جهت تحکیم این پیوند مقدس بکوشند. یکی از راه کارهای مهم و اساسی که در آثار و منابع علمی به چشم می خورد، تجهیز زوجین به مهارت های مشارکت در گفت وگو یا مهارت های ارتباطی است.

یکی از مهارت های مشارکت در گفت وگو؛ یعنی مهارت صحبت کردن از جمله مهم ترین مهارت های ارتباطی است. صحبت کردن سه بعد اصلی در روابط همسران دارد: بیان خواسته ها و نیازها؛ بیان احساسات؛ و طرح انتقاد و شکایت. در این شماره ضمن بررسی اصول عمومی صحبت کردن، فرایند بیان خواسته و نیاز را در روابط زوجین بررسی؛ و واکاوی دو بُعد دیگر به شماره های بعدی موکول می شود.

مهارت های ارتباطی برای زنان

صحبت کردن، به معنای انتقال افکار، عقاید، احساسات و خواسته های خود به دیگری در قالب واژگان، کلمات و جملات است. استفاده ی صحیح از اصول ارتباطی نقش مؤثری در بهبود روابط بین فردی دارد و عدم آشنایی با اصول صحیح صحبت کردن، تعارض ها، سوء تفاهم ها و تنش¬هایی را در پی دارد.

در زندگی زناشویی شیوه ی اصلی ارتباط همسران، صحبت و گفت وگوی آن ها با یک دیگر است. همسران ساعات زیادی در کنار یک دیگر به سر می برند. بنابراین میزان و نحوه ی بیان افکار، احساسات و خواسته های شان می تواند شاخص مهمی در تعیین سلامت و موفقیت ازدواج آن ها باشد؛ چرا که زوجین با صحبت کردن یک دیگر را در دنیای درونی خود، شریک می سازند و اطلاعات مهمی درباره ی احساسات، افکار و خواسته های خود ابراز می کنند.

شاید بتوان گفت یکی از پایه های مهم خانواده «عشق محور» و همسران «آرامش گر» گفتمان صحیح آن هاست. به عبارت دیگر، یکی از الزامات و مقدمات «حیات طیبه» این است که بین همگان به ویژه همسران «سخن طیب» مبادله شود؛ یعنی نه سخن ناپسند باشد، و نه ناپسند گفته شود. زیبایی کلام و جذابیت بیان، سرمایه ی ارزش مند همسران در زندگی مشترک است.

مهارت حل مشکلات به نوعی مهم‌ترین مهارت ارتباطی است، زیرا اگر بر این مهارت خاص مسلط نباشید، اوضاع به قدری آشفته می‌شود که دیگر اهمیتی نخواهد داشت تا چه حد در سایر مهارت‌ها توانا هستید. مهارت حل مشکلات یعنی اینکه اگر در موضوعی با همسرتان اختلاف نظر داشتید، بتوانید به مصالحه برسید. به‌عبارت دیگر، باید یاد بگیرید که موقعیت را بسنجید و ببینید که آیا لازم است روی موضع خود پافشاری کنید یا عاقلانه‌تر است که از موضع خود کوتاه بیایید.

به عقیده‌ی دیکسون، عدم تسلط کافی بر این مهارت موجب دشواری زندگی مشترک به‌ویژه در دو سال نخست ازدواج می‌شود، چراکه طرفین در سال‌های نخست سعی دارند تا با راه و روش یکدیگر در حل مشکلات آشنا شوند و به طریقی با رویکرد طرف مقابل کنار بیایند. در واقع، در همین دو سال نخست ازدواج است که متوجه خواهید شد در زندگی مشترک نمی‌توانید همیشه حرف خودتان را به کُرسی بنشانید!

فقط در اندیشه‌ی رابطه‌ی زناشویی امروز خود نباشید، بلکه باید به راهکارهای دوام و بهبود این رابطه در سال‌های آینده نیز بیندیشید. مثلا از خودتان بپرسید:

  • چی کار می‌تونم بکنم که همسر ایده‌آل‌تری باشم؟
  • چی کار می‌تونم بکنم که پنج سال دیگه هم به چشم همسرم جذاب به‌نظر برسم؟
  • بهتر نیست تحصیلاتم رو ادامه بدم؟
  • بهتر نیست یه کسب‌و‌کاری راه بندازم که مال خودم باشه؟
  • چطوری می‌تونم به همسرم نشون بدم که توی سختی‌ها پشتش هستم؟

دیکسون توصیه می‌کند که در زندگی نسبت به تغذیه‌ سالم، سلامتی و طول عمر، آینده‌نگری اقتصادی، پس‌انداز و پیشرفت شغلی بی‌اهمیت نباشید تا بتوانید آینده‌ی دلپذیرتری را برای خودتان و همسرتان رقم بزنید. خلاصه اینکه همه‌ی تلاش‌تان را به‌کار بگیرید تا برای شریک زندگی‌ خود همسر شایسته‌‌تری باشید.

اگر شما و همسرتان می خواهید با یکدیگر روراست تر و صادق تر باشید و امیدوارید که چنین شرایطی بین تان به وجود آید، باید بر مهارت اساسی و اولیه مسلط شوید که شما را قادر می سازد با یکدیگر ارتباط برقرار کنید این مهارت چیزی جز شنیدن حرف های یکدیگر نیست. در واقع قابلیت و توانایی گوش دادن به حرف های یکدیگر پایه و اساس آینه سازی است.

منظور از اعتبار بخشیدن هم این است که تجربه درونی همسرتان از دیدگاه او معنا و مفهوم دارد. شما در اعتبار بخشیدن به ارتباطی که با همسرتان دارید در واقع خود را جای او می گذارید از دید او شرایط را می نگرید و آنگونه درک خود را به او انتقال می دهید که به نظر او برایش درست و صحیح است.

همدلی سومین و آخرین بخش از گفتگوی همسران است. پس از شنیدن و انعکاس حرف های همسرتان و تایید یا اعتبار بخشی دیدگاههایش، همدل بودن با او یعنی فرآیند مجسم کردن احساسی که بیان می کند و گاهی حس و تجربه کردن آن در وجود خویش است. در کار همدلی با یکدیگر هم زن و هم مرد از لحظه جدا بودن از یکدیگر فراتر می روند و به راستی وحدت و یگانگی حقیقی را تجربه می کنند. این سطح عمیق از ارتباط دارای قدرت تاثیر گذاری شایان توجهی است.

در عمل، بیش‌ تر زوجین نمی ‌دانند چگونه پیام ‌شان را به ‌صورت شفاف و بدون آلودگی و ابهام، ارسال یا دریافت کنند؛ علت ادراک اشتباه ، این است که پیامها به صورت گنگ ارسال می گردد و طرف مقابل ناچار می گردد که با استفاده از تجربه‌ های قبلی و خاطرات زندگی‌ خود، پیام ما را حدس زده و تفسیر و تعبیر و سپس دریافت کند.

بدون مبالغه، اساس بسیاری از سوء تفاهم‌ های زناشویی، به خاطر ارسال پیام ‌های گنگ و آلوده است. دقت کنید روزانه چند ‌بار از عبارات مبهم استفاده می ‌کنید؛ اصطلاحاتی مانند «این چه وضعیه؟»، «تو و این کارها!»، «باشه، بعداً می ‌فهمی!»، «درست حرف بزن!»، «این ‌جوری نباش!»، «خُب باشه!»، «فهمیدم با تو چی ‌کار کنم!»، «واقعاً که!»، «این شد زندگی؟»، «دیگه بس‌کن!» و…

راهنمای خرید
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.