ترنسکشوال چیست و چرا ایجاد می شود؟

ترنسکشوال چیست و چرا ایجاد می شود؟

آیا می دانیم ترنس چیست؟ ممکن است شما هم با افرادی مواجه شده باشید که نسبت به جنسیت خودشان احساس نارضایتی دارند. در حقیقت ملال جنسیتی به شرایطی گفته می شود که فرد از دوران کودکی بر این باور است که در هویت جنسی خویش دچار مشکل است.

یعنی او بر خلاف جنسیت واقعی و بیولوژیکی اش رفتار می کند. اگر به بازی هایی که او با همسالانش انجام می دهد توجه کنید می توانید دقیقا متوجه شوید که او نسبت به جنسیتی که در حال حاضر دارد احساس رضایت ندارد. مطالعات نشان می دهد افرادی که در اصطلاح ترنسکشوال هستند دچار اختلالات دیگری مانند افسردگی، اضطراب و اختلالات شخصیت هستند.

در رابطه با راه حلی که برای افراد ترنس وجود دارد نیز باید اشاره شود که بهترین راه انجام جراحی است. البته انجام این روش نیز دارای چالش ها و مشکلات فراوانی است. چرا که فرد باید خودش را با معیارهای موجود در جامعه سازگار کند و از طرف دیگر اجتماع نیز آن فرد را در خود پذیرش کند.

در این قسمت از مجله علمی برنا اندیشان تصمیم داریم تا به صورت کامل موضوع ترنس و افراد ترنسکشوال را مورد بررسی قرار دهیم و تمامی ابعاد مختلف این شرایط را مورد بررسی قرار دهیم.

ترنسکشوال یا ملال جنسیتی چیست؟

با این که چندین سال از تغییرات اختلالات روانی می گذرد اما باز هم در برخی از کتاب ها ترنسکشوال را در دسته اختلالات جنسی طبقه بندی می کنند. اما در چند سال اخیر به دلیل بررسی هایی که در این باره انجام شده است تعریف اختلالات جنسی دچار تغییر و تحول شده است.

واژه ملال به معنای خستگی است و زمانی که در مورد ملال جنسیتی صحبت می کنیم به این معناست که فرد از جنسیت بیولوژیکی خودش خسته است و از آن رضایت ندارد. در واقع ترنسکشوال که به آنها ترنس نیز گفته می شود شامل یک نوع تعارض در جنسیت فیزیکی فرد است که خود شخص نسبت به جنسیتی که در حال حاضر دارد رضایت ندارد.پیشنهاد می شود تا مقاله آسکشوال چیست؟ را مطالعه نمایید.

به طور کلی افراد مبتلا به ملال جنسیتی از هویتی که برای آنها تعریف شده است احساس تنفر دارند و زمانی که از آنها انتظار می رود تا نقش های جنسیتی شان را به درستی انجام دهند آنها را دچار احساس ناراحتی می کند.

افراد ترنس دارای چه تعارضاتی هستند؟

افراد ترنسکشوال همواره از تعارضاتی که نسبت به نقش خودشان دارند دچار احساس پریشانی و ناراحتی می شوند. شایان ذکر است که این تعارضات به شکل های مختلفی بر روی فرد تاثیر می گذارد. چرا که فرد ترنسکشوال از جنسیت بیولوژیکی اش ناراضی بوده و دوست ندارد نقش هایی که جامعه برای آن جنس تعریف کرده است را انجام دهد.

زیرا که فرد ترنس تمایل دارد تا جنسیت مخالف را برای خودش داشته باشد و تلاش می کند تا با انجام نقش های جنس مخالف نشان دهد که جنسیت واقعی اش آن چیزی نیست که دیگران فکر می کنند. به عنوان مثال لباس های جنس مخالف را می پوشد و در رفتارش نیز مانند آنها رفتار می کند تا در نهایت به زمان جراحی برسد که بتواند به آن چیزی که تمایل دارد برسد و تغییر جنسیت را انجام دهد.

ترنسکشوال یا ملال جنسیتی چیست؟

لازم به ذکر است که افراد ترنس در روابط احساسی و عاطف خود دچار مشکل هستند. گاهی اوقات نیز ممکن است آنها دچار کژکاریهای جنسی شوند و در نتیجه چالش های زیادی برایشان ایجاد می شود.

انواع ملال جنسیتی یا همان ترنسکشوال

در خصوص انواع ترنسکشوال می توانیم به ملال جنسیتی دوران کودکی و دوران بزرگسالی اشاره کنیم. لازم به یادآوری است که افراد ترنس اغلب در دوران کودکی بین خودشان و دیگران تفاوت های زیادی را احساس می کنند. زمانی که آنها به دوران نوجوانی و بزرگسالی می رسند این احساس تفاوت بیشتر می شود و در نتیجه چنین شرایطی برای آنها آزاردهنده می شود.

ملال جنسیتی در کودکان

همانطور که میدانید در کودکان در حدود سنین ۲ الی ۴ سالگی رفتارهای متقابل جنسیت آغاز می شود. این دوره دقیقا همان زمانی است که به طور طبیعی کودکان رفتارهای مطابق با جنسیت شان را آشکار می کنند. اما در کودکان ترنسکشوال شرایط فرق می کند و نشانه هایی از رفتار متقابل با جنسیت به صورت فراگیر وجود دارد که در ادامه با آن نشانه ها آشنا می شویم.

  • تمایل شدید به این که از جنسیت دیگر باشد
  • میل بیش از حد به پوشیدن لباس های جنس مخالف
  • همواره ترجیح می دهد تا فعالیت های جنس دیگر را انجام دهد
  • تمایل زیاد به بازی با افراد جنس مخالف
  • مقاومت شدید نسبت به بازی با وسایل متناسب با جنسیت بیولوژی
  • نگرش منفی نسبت به آناتومی جنسی
  • میل زیاد به داشتن خصوصیات جنسی، جنس مخالف

ملال جنسیتی در نوجوانان و بزرگسالان

بر اساس کتاب راهنمای تشخیصی اختلالات روانی یا همان DSM5 خصوصیات و نشانه های افراد ترنسکشوال در دوران نوجوانی و بزرگسالی به شرح زیر است. توجه داشته باشید که حداقل باید ۲ مورد از نشانه های زیر به مدت ۶ ماه ادامه داشته باشد تا بتوانیم به تشخیص ترنسکشوال یا همان ملال جنسیتی برسیم.

  • میل زیاد به این که خصوصیات جنس دیگر را داشته باشد
  • تمایل شدید برای از بین بردن خصوصیات جنسی اولیه و ثانویه
  • میل زیاد به اینکه جنسیت مخالف را داشته باشد
  • تمایل بسیار زیاد به انجام رفتار جنس مخالف
  • باور و اعتقاد زیاد به اینکه احساس ها و واکنش های او متعلق به جنس مخالف است

دلایل ابتلای فرد به ملال جنسیتی

در رابطه با این که چرا فردی ترنسکشوال می شود باید بگوییم که عوامل مختلفی وجود دارد که مهم ترین آنها عوامل بیولوژیکی، هورمونی و محیطی است. بسیاری از افراد متخصص در این زمینه بیان می کنند که این موضوع از دوران کودکی ایجاد می شود و هیچ راهی را برای جلوگیری از رشد آن در فرد وجود ندارد. همچنین پیشنهاد می شود تا مقاله دمیسکشوال را مطالعه نمایید.

در حقیقت علت اصلی ملال جنسیتی هنوز مشخص نیست اما مطالعات نشان می دهد که تاثیرات هورمونی در هنگام بارداری و در رحم می تواند یکی از گزینه های احتمالی باشد. با این که چنین شرایطی بسیار نادر است اما ممکن است در دوران کودکی یا بزرگسالی به وجود آید.

شروع ناملایمات جنسی در افراد ترنس

همانطور که گفته شد شروع میل فرد به جنس دیگر در کودکان در حدود ۲ الی ۴ سالگی آغاز می شود. در دوران بزرگسالی نیز شروع ناملایمتی های جنسیتی در دوره بزرگسالی و بیشتر در میانه بزرگسالی رخ می دهد.

دو دوره برای بروز ناملایمات جنسیتی در نظر گرفته می شود که به صورت زیر می باشد.

۱. دوره نخست بیشتر در اواخر نوجوانی و یا شروع دوران بزرگسالی رخ می دهد که در واقع ادامه دوره شروع ناملایمتی جنسیتی است که قبلا در کودکی و یا ابتدای نوجوانی شروع شده بود.

۲. در دوره دیگر نشانه های آشکارتر هویت جنسیتی مخالف با آنچه که در دوران تولد به او داده شده است به صورت تدریجی بوده و بعدها بروز پیدا می کند که با تظاهرات بالینی در ابتدا و یا میانه بزرگسالی همراه است.

تفاوت افراد ترنسکشوال و دوجنسه ها در چیست؟

ما در این بخش به اختلالاتی اشاره می کنیم که فرد از نظر بیولوژیکی و جنسیتی دچار مشکل است و نیاز به درمان دارند. توجه داشته باشید که این اختلالات را به شما معرفی می کنیم تا بتوانید تفاوت آنها را با ملال جنسیتی بدانید.

سندروم ترنر

به طور طبیعی زنان دارای ۲ عدد کروموزوم جنسی X هستند، اما در سندروم ترنر، زنان دارای یک عدد کروموزوم X هستند و یا یکی از کروموزوم های X ناقص است. توجه داشته باشید که در این اختلال فرد به طور کلی از جنسیت خودش ناراضی است و با شرایط افراد ترنسکشوال بسیار متفاوت است. سندروم ترنر اغلب در دختران رخ می دهد و موجب می شود تا رشد سینه ها، پریود شدن و فعالیت تخمدان ها دچار مشکل شود.

سندروم عدم حساسیت به آندروژن

این اختلال که مانع از اثرات تستوسترون در ایجاد صفات مردانه در جنس مذکر می شود (مدل کروموزومی افراد XY ۴۶ است) و موجب ایجاد ویژگی های زنانه بدون وجود رحم می شود.

هیپرپلازی مردانه ساز مادرزادی آدرنال

این افراد در اصل زن هستند (XX) ولی دارای آلت مردانه هستند. این اختلال قبلا تحت عنوان سندروم آدرنوژنیتال شناخته میشد. در واقع یک نقص آنزیمی در تولید کورتیزول فوق کلیوی که از دوران جنینی آغاز می شود منجر به تولید بیش از حد هورمون های مردانه فوق کلیوی و نرینه سازی مونث می شود. این بیماران به غیر از آلت تناسلی مردانه از سایر لحاظ شبیه زنان طبیعی هستند.

سندروم کلاین فلتر

بیماری کلاین فلتر به دلیل زیاد بودن یا همان تریزومی کروموزوم های جنسی در مردان ایجاد می شود. در شرایط طبیعی فرمول جنسی کروموزوم های مرد به صورت XY می باشد ولی در این بیماری فرد دارای یک X اضافی می باشد و در موارد بسیار نادری دارای ۲ الی ۳ X اضافه می باشد.

ترنسکشوال دارای چه ویژگی هایی می باشد؟

دو جنسی واقعی و کاذب

در دو جنسیتی واقعی شخص به طور طبیعی هر دو اندام تناسلی نر و ماده را دارد و می تواند هم اسپرم و هم تخمک را ایجاد کند. نوع دیگری از دوجنسیتی ها تحت عنوان دوجنسی کاذب شناخته می شود که در آن شخص از نظر ژنتیکی زن یا مرد است ولی ویژگی های جنسیت مقابل را به صورت خفیف دارا می باشد. مانند آلت تناسلی مردانه و یا واژن با رشد خیلی کم.

تفاوت ترنسکشوال با همجنس گرایی و دو جنس گرایی

از نظر راهنمای تشخیصی اختلالات روانی (DSM5)  همجنس گرایی و دو جنس گرایی در طبقه اختلالات قرار نمی گیرد. در واقع این موارد نوعی گرایش جنسی یا همان رفتار جنسی است که بین اعضای یک جنسیت شناخته می شود.

دانشمندان این وضعیت را ناشی از در هم آمیختگی اثرات ژنتیکی، هورمونی و محیطی می دانند. در واقع آن را نه یک انتخاب بلکه یک گرایش ذاتی و زیست شناختی تعریف می کنند. از طرف دیگر همجنس گرایان بر خلاف ترنس ها علاقه ای به تغییر جنسیت ندارند و همچنین هیچ مشکلی با هویت جنسی خودشان ندارند.

درمان ترنسکشوال یا ملال جنسیتی

بسیاری از افراد ترنس می توانند روش های مفید، آسوده و ثمربخشی را برای زندگی بهتر یاد بگیرند که الزاما شامل ۳ مرحله روان درمانی، جراحی و هورمون درمانی نمی شود. تمامی این مراحل می تواند توسط فرد انجام شود اما در واقع روان درمانی در این بین بسیار مهم است. چرا که لازم است تا فرد روش هایی را برای زندگی بهتر فرا بگیرد. پیشنهاد می شود تا مقاله بایسکشوال چیست را بخوانید.

اگر مشکل فرد خیلی زود تشخیص داده شود می تواند در درمان نتایج بهتری را به دست آورد. از طرف دیگر لازم به ذکر است که وجود گروه حمایتی می تواند به فرایند درمان فرد کمک زیادی کرده و در نتیجه فرد زودتر به خواست و آرزویش می رسد. به یاد داشته باشید که تمامی این موارد را می توانید در کنار مشاوره جنسی به پیش ببرید تا بتوانید تمامی چالش هایی که برای شما ایجاد شده را رفع نمایید و مجدد وارد زندگی جدید خود شوید.

انواع روش های درمانی ترنسکشوال

برای کودکان بسیار مفید است که از مشاوره فردی و خانوادگی استفاده شود. چرا که این روش ها می توانید در فرایند درمان بسیار مفید و موثر واقع شود. مشاوره فردی و یا زوج درمانی برای افراد بزرگسالی که در رابطه احساسی و عاطفی هستند بسیار مفید می باشد. جراحی تغییر جنسیت و روش هورمون درمانی، گزینشی و کاملا وابسته به انتخاب فرد است اما پس از درمان ممکن است مشکلات هویتی برای شخص ایجاد شود که لازم است در کنار درمان به موضوع روان درمانی نیز بسیار اهمیت داده شود تا فرد بتواند زندگی سالم را تجربه کند.

از این رو پیشنهاد می شود تا به یک روانشناس یا روانپزشک متخصص مراجعه فرمایید تا بر طبق اصول نوین روانشناسی فرایند مشاوره شما آغاز شود و بتوانید بهزیستی را تجربه کنید.

توجه به حمایت از افراد ترنس

در ابتدای مقاله نیز گفته شد که افراد ترنسکشوال دارای اختلالاتی مانند افسردگی و اضطراب هستند و با خانواده نیز ناسازگاری های زیادی دارند. برخی از آنها نیز دچار اختلالات شخصیت می شوند و در نتیجه از نظر سلامت روان دچار مشکل می شوند.

با این که ممکن است فرد از طریق جراحی و هورمون درمانی پیشرفت زیادی به دست آورد. اما موضوع هویت جنسی پذیرش جامعه دارای اهمیت بسیاری است که باید به آن توجه ویژه ای داشته باشیم. به همین دلیل داشتن یک گروه حمایتی از افراد ترنسکشوال می تواند به فرایند درمان آنها کمک کرده و در نتیجه فرد در جامعه بهتر مورد پذیرش قرار بگیرد.

نتیجه گیری

ما در این مقاله ملال جنسیتی یا همان ترنسکشوال را مورد بررسی قرار دادیم و متوجه شدیم که این شرایط چگونه ایجاد می شود و دارای چه علائم و نشانه هایی می باشد. از طرف دیگر انواع ترنس مورد بررسی قرار گرفت و تفاوت آن با دیگر اختلالات جنسی نیز شرح داده شد.

در انتها نیز به روش های درمان ترنسکشوال اشاره کردیم و متوجه شدیم که انجام کارهایی مانند هورمون درمانی و جراحی با این که بسیار مهم می باشد ولی باید به ابعاد روانی موضوع نیز توجه داشته باشیم و از طریق حمایت از فرد ترنسکشوال به او کمک کنیم تا بتواند فرایند درمان را به خوبی طی کند و به روال عادی زندگی اش بازگردد.

دسته‌بندی‌ها