راهنمای عملی و کاربردی برای رهایی از اهمال کاری و تنبلی تا رسیدن به موفقیت

راهنمای عملی و کاربردی برای رهایی از اهمال کاری و تنبلی تا رسیدن به موفقیت

در این بخش از پایگاه دانش برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی دیگر از مقالات روانشناسی و بسیار کاربردی با عنوان راهنمای عملی و کاربردی برای رهایی از اهمال کاری و تنبلی تا رسیدن به موفقیت را در اختیار شما کاربران محترم وب سایت برنا اندیشان و تمامی علاقه مندان به مباحث روانشناسی قرار دهیم.

راهنمای عملی و کاربردی برای رهایی از اهمال کاری و تنبلی تا رسیدن به موفقیت

در مقاله برای رهایی از اهمال کاری و تنبلی تا رسیدن به موفقیت شما با راه کارهایی جهت دوری از تنبلی و رسیدن به موفقیت به صورت کامل آشنا خواهید شد.

از شنبه        

اول از همه باید به شما تبریک بگویم، چون تغییر کردن جرات می خواهد و شما با انتخاب این مقاله نشان دادید که بسیار توانمند و شجاع هستید. تقریبا مطمعنم که برای هر کسی، زمان هایی پیش آمده که تصمیم بگیرد در یک فرصت مناسب، کار مشخصی انجام دهد. مثلا:

  • از این مهمانی به بعد رژیم غذایی خاصی را شروع می کنم.
  • از هفته بعد به باشگاه ورزشی خواهم رفت.
  • آخر ماه بالاخره تکلیفم را با رئیسم مشخص می کنم.
  • از امسال می خواهم شغلم را تغییر دهم.
  • سر فرصت اتاقم را مرتب می کنم.
  • و از شنبه منظم می شوم.

مساله اینجاست که چرا آن روز طلایی که قرار است همه این اتفاق ها رخ بدهد، نمی آید؟ و هیچ شنبه ای با شنبه های دیگر فرقی ندارد، هیچ نورورزی باعث تغییر جدیدی نمی شود و همه چیز از انتهای فروردین، مانند سال گذشته است. چرا هیچگاه موعد تغییرات نمی رسد و به نظر می رسد که بر خلاف فیلم ها و افسانه ها و داستان های موفقیت، روز خاصی در دنیا وجود ندارد و یا حداقل این روزها برای ما پیدا نمی شود!

حقیقت این است که اکثر انسان ها درخواست عجیبی از این دنیا دارند!

در این مقاله قصد داریم در مورد این موضوع با هم صحبت کنیم که چطور اهمالکاری، تنبلی و پشت گوش اندازی را در زندگی خود مدیریت کنیم؟

سوالی که بسیاری از ما را آزرده خاطر می کند این است که ببینیم:

3 یا 5 سال پیش فکر می کردیم که در این شرایط و در این موقعیت هستیم یا شرایط بسیار بهتری داریم؟

تکنیک 5 دقیقه
تکنیک 5 دقیقه

تکنیک 5 دقیقه                  

شما اگر کاری را دوست ندارید، یا حتی حس و حال انجام آن را ندارید و… فقط تصمیم بگیرید که 5 دقیقه آن کار ار انجام دهید و بعد از 5 دقیقه هم، اگر دوست داشتید، کار ار قطع کنید.

معمولا وقتی 5 دقیقه شروع می شود، ما آن را به سادگی تمام نمی کنیم. در حقیقت، بسیاری از مشکلات ما، در شروع کردن است. پس اگر می بینید حال ندارید، تصمیم بگیرید که فقط 5 دقیقه از کتاب را بخوانید، از آنجا که مباحث کوتاه هستند، در نتیجه خیلی راحت خوانده می شوند. پس تصمیم بگیرید یک قسمت کوچک از آن را مطالعه کنید (بهتر نیست به جای قضاوت در مورد این ترفند آن را امتحان کنیم؟)

توقع درستی داشته باشید

داشتن توقع زیاد، مشکلات زیادی ایجاد می کند. باید این را بدانیم که آنچه در طول زمان مشخصی در ما شکل گرفته و بخشی از شخصیت ما شده است، بعید به نظر می رسد که برای تغییر کمی صبور بوده و توقع های نا به جا و دور از واقعیت از خودمان نداشته باشیم.

جایزه
جایزه

برای خودتان جایزه تعیین کنید  

یکی از بهترین روش ها برای انجام کاری که احتمال انجام ندادن آن وجود دارد، این است که برای خودمان یک جایزه تعیین کنیم. مثلا بگویید اگر من این ده صفحه کتاب را خواندم، فلان کا را که دوست دارم، انجام می دهم. حالا این جایزه ها می تواند انواع مختلفی داشته باشد:

می تواند بازی کردن با موبایل، زنگ زدن به یک دوست قدیمی یا خوردن یک خوراکی خوشمزه باشد.

او شما را برای همیشه تنها گذاشته است

هیچ وقت بهترین زمان وجود ندارد که شما کاری را انجام دهید! حوصله برای همیشه ما را تنها گذاشته است و مطمعن باشید اگر چنین زمان هایی وجود داشتند خیلی زودتر، خیلی کارها را انجام می دادیم، بنابراین منتظر حوصله نباشید، حتی اگر حوصله نداشتید، بگویید من فقظ پنج دقیقه این کار را انجام می دهم.


پیشنهاد ویژه:دانلود کارگاه رسیدن به موفقیت و خوشبختی از دکتر هلاکویی

قولتان را مکتوب کنید

یکی از قدرتمند ترین روش ها این است که برنامه اجرایی خود را بنویسید و جلوی چشمتان قرار دهید. مثلا می توانید روی کاغذ بنویسید، من فصل اول این کتاب را تا هفته آینده تمام می کنم یا این بخش را امروز تا ساعت 6 عصر خواهم خواند، بعد کاغذ را در محل های مختلف بچسبانید. مطمعن باشید که دیدن این نوشته ها روی شما اثر دارد.

موفقیت
موفقیت

عامل موفقیت از نظر دانشگاه استنفورد    

دانشگاه استنفورد در سال 1970 میلادی تحقیق انجام داده که به نظر من با کمک آن می توان اصلی ترین عامل موفقیت را به دست آورد. در این تحقیق از تعدادی کودک 4 تا 6 ساله خواسته شده بود که در اتاقی بمانند و فردی وارد اتاق می شد و یک شیرینی بسیار خوشمزه در اختیار آن ها می گذاشت. به آن ها گفته نی شد می توانند شیرینی را همان موقع بخورند و یا این که 15 دقیقه صبر کنند و بعد از 15 دقیقه شروع به خوردن شیرینی کنند و بدانند که یک شیرینی دیگر هم برایشان می آورند!

بنابراین هر کودک، دو انتخاب داشت، یا این که می توانست 15 دقیقه صبر کند و پس از 15 دقیقه یک شیرینی را بخورد و دیگر انتظار نکشد.

دوربین هایی که در آن اتاق بودند، رفتارهای جالبی را ضبط کردند. بعضی از بچه ها به محض رفتن آن فرد از اتاق، شروع به خوردن آن شیرینی کردند و برخی دیگر کمی صبر کدند. 2 دقیقه، 3 دقیقه، 4 دقیقه، برخی دیگر خیلی با خودشان درگیر بودند و وسوسه می شدند که شیرینی را بخورند. شیرینی را بو می کردند، نزدیک دهانشان می آوردند و بعد منصرف می شدند و شیرینی را سر جایش می گذاشتند!

در نهایت حدود یک سوم از کودکان نیز توانستند خودشان را تا پایان 15 دقیقه کنترل کنند. نکته جالب این تحقیق این است که چند دهه بعد وقتی زندگی این کودکان را بررسی کردند؛ آنهایی که توانسته بودند خودشان را 15 دقیقه کنترل کنند به مراتب انسان های موفق تری بودند.

اگر بتوانیم در مواقعی از خواسته هایمان دست بکشیم و آن شیرین های زندگی را در لحظه نخوریم

و مدتی صبر کنیم، می توانیم شیرینی های خوشمزه تر، بهتر و بیشتری داشته باشیم.

برای مثال من می پرسم چرا اکثرمان ثروتمند نمی شویم؟

پاسخ هایی که دریافت می شود اکثرا از مکانیز ناخودآگاه مغر، یعنی حفظ حالت موجود تبعیت می کند و به گونه ای پاسخ داده می شود که برای ما هیچ زحمت و یا تغییری در پی نداشته باشد. بنابراین جواب ها همه در این سطح هستند که:

  • شانس ندارم.
  • بابای پولدار ندارم.
  • تو این مملکت مگه میشه کار کرد.
  • پارتی ندارم.
  • آشنا ندارم.
  • قرعه کشی بانک که برنده نشدم.
  • یه سرمایه اولیه که باید داشته باشیم.
  • تو این شرایط اقتصادی چه حرفا می زنی و…

همانطور که می بینید در اکثر پرسش هایی که از خودمان می پرسیم به گونه ای پاسخ می دهیم که همه جواب ها مربوط می شود به یک عامل بیرونی و هیچگاه کسی پیدا نمی شود که بگویید:

“مشکل از من است و من به اندازه کافی تلاش نکردم”

کار مغز حفظ حالت موجود است! یعنی کارش این است که: شما را اینجا ثابت نگه می دارد و دوست ندارد که هیچ تغییری کنید، چون در صورت تغییر، زحمت مغز زیاد می شود و برای همین تلاش می کند تا حالت موجود را حفظ کند.

این سوال ها را با دقت مطالعه کرده و یک کاغذ و خودکار بردارید و به این سوال ها پاسخ دهید:

1)     دوست دارم در زندگی ام چه چیزهایی تغییر کنند؟

2)     در زمینه هایی که قصد تغییر دارم، چه نقاط ضعف و قوتی دارم؟

3)     هدف های اصلی من کدام است؟

4)     برنامه من برای رسیدن به هدف چیست؟

5)     حاضرم برای رسیدن به هدف چه کارهایی انجام دهم؟

معرفی یار مهربان

کتاب این راهش نیست
کتاب این راهش نیست

نویسنده: اریک بارکر

ترجمه: زهرا جهانفردیان

منبع:

بهرام پور، محمد پیام (1394). از شنبه: راهنمای علمی و کاربردی برای رهایی از اهمال کاری و تنبلی، تا رسیدن به موفقیت. تهران: نشر تعالی.

 

تهیه و تنظیم: میترا نمازی

کارشناس ارشد روان شناسی بالینی

 

دسته‌بندی‌ها