کارگاه روانشناسی آموزش تاب آوری

کارگاه روانشناسی آموزش تاب آوری
نوع فایل
MP3
حجم فایل
250 مگابایت
دسته بندی
300,000 تومان

تاب آوری یکی از ویژگی هایی است که بسیار مهم است تا بتوانیم آن را در خود افزایش دهیم تا بتوانیم راحت تر با دشواری های زندگی کنار بیاییم، از این رو تصمیم بر آن شدیم تا یکی از کاربردی ترین پکیج های آموزشی روانشناسی با عنوان کارگاه روانشناسی آموزش تاب آوری و تکنیک های افزایش تاب آوری را در این بخش از فروشگاه برنا اندیشان در اختیار شما علاقه مندان به علم روانشناسی قرار دهیم.

کارگاه روانشناسی آموزش تاب آوری و تکنیک های افزایش تاب آوری

در کارگاه روانشناسی آموزش تاب آوری و تکنیک های افزایش تاب آوری شما با اصول و تکنیک هایی که کمک می کند تا تاب آوری را در خودتان افزایش دهید آشنا خواهید شد.

تاب آوری به چه معناست ؟ آیا درهنگام طوفان، درختان را دیده اید، آنگاه که به خود می پیچند وخم می شوند برف ها به روی شاخه هایشان سنگینی می کند تا بدانجا که شاخه هایشان در مقابل زمین سر تعظیم فرودمی آورند اما به ندرت می شکنند و به محض فروکش کردن طوفان وآب شدن برف ها بتدریج استوارتر از گذشته برمی خیزند؟

آیا فردی را سراغ دارید که با وجود رشد در یک محیط نه چندان مناسب (مثلا در خانواده های آشفته، مدارس شلوغ و کم امکانات، جوامعی با میزان بیکاری بالا و فرصت های شغلی اندک و …) به موفقیت های بزرگی در زندگی خود دست یافته باشد؟

یا برعکس، افرادی که با وجود در اختیار داشتن امکانات مناسب و برخورداری از شرایط ایده آل، موفقیت های کمی را در زندگی تجربه کرده اند؟

احتمالا تا به حال این سؤال به ذهنتان رسیده که چرا برخی افراد در برخورد با عوامل استرس زا انعطاف پذیری خاصی دارند و خم به ابرو نمی آورند ولی بعضی های دیگر برای مقابله با چنین عواملی مشکل دارند؟

آموزش تکنیک های افزایش تاب آوری

تاب آوری چیست ؟

تاب آوری (Resilience) ظرفیت بازگشتن از دشواری پایدار و ادامه‌دار و توانایی در ترمیم خویشتن است. تاب آوری یعنی اینکه فرد بتواند قوام و سلامت روانشناسی خودش رو در مواجهه با سختی‌ها حفظ کند. این ظرفیت انسان می‌تواند باعث شود تا او پیروزمندانه از رویدادهای ناگوار بگذرد و علی‌رغم قرار گرفتن در معرض تنش‌های شدید، شایستگی اجتماعی، تحصیلی و شغلی او ارتقا یابد. تاب آوری به معنای توانایی مقابله با شرایط دشوار و پاسخ انعطاف‌پذیر به فشارهای زندگی است.

تاب آوری نوعی ویژگی است که از فردی به فردی دیگر متفاوت است و می‌تواند به مرور زمان رشد کند یا کاهش یابد و براساس خود اصلاح گری فکری و عملی انسان، در روند آزمون و خطای زندگی شکل می‌گیرد تاب‌آوری حاصل تعکا ویژگی‌های شخصیتی فرد و محیط است و از طریق آموزش، یادگیری، تمرین و تجربه حاصل می‌شود. مفهوم تاب آوری از روانشناسی مثبت گرا به مفاهیم روانشناسی افزوده شده‌است.


پیشنهاد ویژه : کارگاه روانشناسی آموزش کامل ذهن آگاهی


افراد تاب آور چه ویژگی‌هایی دارند؟

عواملی همچون عدم برآورده شدن نیازهای اولیه، ناکامی، استرس، یادگیری، مسائل اجتماعی و رسانه‌های گروهی و … از عمده‌ترین تأثیر گذران بر بهداشت روانی هستند. افراد تاب آور در مواجهه با موانع آگاهانه و هوشیار عمل می‌کنند. خودآگاهی دارند یعنی احساسات و هیجان‌های خود رامی شناسند، و از علت این احساسات نیز باخبرند و هیجان‌های خود را به شیوه سالم مدیریت می‌کنند.

از سوی دیگر همدلی دارند یعنی احساسات و رفتارهای اطرافیانشان را نیز درک می‌کنند، و در نتیجه بر خود، محیط و اطرافیانشان تأثیر مثبتی می‌گذارند می‌پذیرند که، موانع بخشی از زندگی هر انسان است می‌دانند زندگی پراز چالش است.

از طرف دیگر داشتن برخی از ویژگی فردی از قبیل اعتماد به نفس، حمایت‌های اجتماعی و خانوادگی، توانایی در حل مسئله توانایی برقراری رابطه با نزدیکان و صحبت کردن در مورد مشکلات سخت، توانایی درخواست به موقع و صحیح کمک و کمک کردن به دیگران جزء ویژگی‌هایی است که اگر افراد برخوردار از آنها باشند می‌توانند در موقعیت‌های پراسترس با موفقیت بیرون آمده و حتی از این شرایط سخت و بغرنج دستاوردهای مفیدی نیز کسب کنند.

تاب آوری از جمله این ویژ گی‌های بسیار مهم است که می‌تواند در بالاترین سطح بهداشت روانی افراد تأثیر به سزایی داشته باشد. افراد تاب آور منبع کنترل درونی دارند، خود را مسئول شرایط خویش می‌دانند و برای هر مشکل یا شکست، منابع بیرونی را سرزنش نمی‌کنند. آنها سهم خود را در امور زندگی، همراه با مسئولیت، پذیرفته‌اند وبر این باورند که هر عملی که انجام می‌دهند برزندگیشان بازتاب پیدا می‌کند.

چگونه تاب آور شویم؟

فرد تاب آور، نحوه استدلال و نگرش متفاوتی در مواجهه با شرایط ناگوار اتخاذ می‌کند و به جای فاجعه ساختن از مشکل و گرفتار شدن در تبعات آن، به خود و توانایی‌هایش توجه بیشتری می‌کند؛ به‌طور مثال، چنین شخصی ممکن است یک موقعیت پرمخاطره را یک فرصت در نظر بگیرد نه یک تهدید و در دشواری‌ها به جای اضطراب، موفقیت را تجربه کند؛ بنابراین تاب آوری موجب سازگاری مناسب در مواجهه با مشکلات می‌شود و این چیزی بیش از اجتناب ساده از پیامدهای منفی است.

عزت نفس نقش مهمی در کنار آمدن با استرس‌های زندگی دارد. چنانچه فرد به توانمندی‌های خودمون باور داشته باشد، در مقابله با مشکلات بسیار مؤثرتر عمل می کن. در زندگی خود معنا و هدف داشته باشیم. افرادی که در زندگی هدف مشخصی ندارند و معنای مهمی برای زندگی خودشون پیدا نکرده‌اند، با هر سختی و مشکلی، از هم می‌پاشند و انگیزه خود را از دست می‌دهند.

ارتباطات خودمون را توسعه بدیم. داشتن روابط عاطفی و اجتماعی محکم عامل بسیار مهمی در سلامت روان انسان به‌شمار می‌رود و هنگام بروز بحران‌های زندگی پشتوانهٔ بسیار مفیدی محسوب می‌شود؛ بنابراین روابط دوستانه و خانوادگی خود را تقویت کنید. نسبت به تغییرات انعطاف‌پذیر باشید. زندگی یعنی تغییر. اگرنسبت به تغییرات زندگی منعطف نباشید همواره در بیم و هراس باقی می‌مانید و توانایی مواجه شدن با آن را از دست می‌دهید. مهارت‌های سالم برای مقابله با مشکلات را بیاموزیم و تمرین کنیم. در فرزند پروری تحمل شکست را به فرزندان مان بیاموزیم.

سبک زندگی سالم را سرلوحه خود قرار دهیم. مقابله‌های مسئله مدار و هیجان مدار سالم را بیاموزیدم. خوشبین باشیم. نگاه واقع بینانه توأم با مثبت‌اندیشی سبب می‌شود درک مناسبی از مسئله داشته باشیم و به شیوه ای متناسب عمل کنیم. دلبستگی‌های مثبت ایجاد کنیم. تلاش کردن به حفظ روحیه ما کمک می‌کند تلاش و چالش برای حفظ سلامت روان و احساس شادکامی و رضایت از زندگی لازم است.

عواملی که به انعطاف پذیری کمک میکند عبارتند از:

  • روابط نزدیک با خانواده و دوستان
  • نظرمثبت از خود و اعتماد به توانایی ها و نقاط قوت خود
  • توانایی مدیریت هیجانات قوی وتکانشی
  • مهارت های بهتر حس مسائل و ارتباط خوب
  • احساس کنترل
  • خود را به عنوان یک انسان منعطف دیدن نه به عنوان یک قربانی
  • مقابله با استرس از راه سالم و اجتناب از راهبردهای مقابله ای مضر مانند اعتیاد به مصرف مواد
  • کمک به دیگران
  • یافتن معنایی مثبت در زندگی خود با وجود وقایع دشوار و مشکلات
راهنمای خرید
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.