کارگاه روانشناسی مهارت های زندگی کودکان

نوع فایل
Mp3
حجم فایل
310 مگابایت
دسته بندی
300,000 تومان

نزدیک به چهار دهه است که در دنیا آموزش مهارت های زندگی از کودکی مورد توجه قرار گرفت است. این آموزش ها شامل آموزش مهارت های عام مانند: ارتباط موثر، روابط بین فردی، آموزش حل مساله، تصمیم گیری، خودآگاهی، تفکر انتقادی، تفکر خلاق، همدلی و همچنین شامل مهارت های خاص مانند: آموزش قبل و بعد ازدواج، پیشگیری از آسیب های روانی، مدیریت بحران،کاهش سوء مصرف مواد مخدر و… می باشد.

البته در ایران حدود یک دهه است که به این مسائل توجه ویژه شده است. در این قسمت از فروشگاه برنا اندیشان تصمیم داریم تا کارگاه روانشناسی مهارت های زندگی کودکان به صورت کامل را در اختیار شما افراد علاقه مند به علم روانشناسی قرار دهیم.

دوره جامع آموزش مهارت های زندگی

یکی از مشخصه ها و وظایف والدین آگاه، آموزش مهارت های زندگی به کودکان است. برای اینکه کودک آینده ای روشن داشته باشد و با کمترین مشکلات روبرو شود، باید با مهارت های زندگی آشنا شود. از این رو در این بخش از برنا اندیشان کارگاه آموزش مهارت های زندگی کودکان را در اختیار شما علاقه مندان قرار می دهیم تا بتوانید به صورت کامل با تمامی مهارت های لازم برای زندگی آشنا شوید و بتوانید آنها را به فرزندان خود بیاموزید.

مهارت های زندگی در کودکان چیست؟

مهارت های زندگی درس های با ارزشی هستند که کودکان در طول زندگی از آنها استفاده خواهند کرد. آموزش مهارت های زندگی باید از دوره ی کودکی آغاز شود. والدین باید با دادن آموزش های ویژه به کودک خود، پایه و اساس موفقیت در زندگی کودک را فراهم کنند.

مهارت های زندگی در کودکان چیست؟

وقتی والدین اطمینان پیدا کنند که فرزندشان به خوبی مهارت های زندگی را آموزش دیده است، پس از آن می توانند بر روی موضوعات علمی مانند ریاضی، خواندن و نوشتن تمرکز کنند. علاوه بر این، یادگیری مهارت های زندگی به کودکان برای مواجهه مناسب با چالش های زندگی کمک می کند. پیشنهاد می‌شود تا به پکیج درمان شناختی رفتاری کودک و نوجوان مراجعه فرمایید.

از دیدگاه روانشناسان، بعد از تامین نیازهای اولیه، آموزش مهارت های زندگی به کودکان در اولویت قرار دارد. لازم است که مهارت ها از دوران پیش از دبستان شروع شود و به نوعی در مدرسه، دانشگاه و حتی مراحل بالاتر و بعدی زندگی در جامعه، مدام آموزش و بازآموزی انجام گیرد.

اما متاسفانه هم به دلیل ناآگاهی والدین از اصول فرزندپروری و هم اهمیت ندادن به این جنبه بسیار مهم آموزشی از سنین پیش از دبستان، این مهارت در وجود کودکان نهادینه نمی شود و امکان یادگیری آسان در کودکی از بین می رود.

افراد در دوران پیش از ازدواج، الگوی تربیتی دوران کودکی، نوجوانی و جوانی خود را به عنوان یک روش در زندگی مشترک خود نیز پیاده می کنند. این بدین معناست که ریشه ی بسیاری از اختلافات زوجین در زندگی مشترک، حاصل رفتارهای والدین و شیوه ی تربیت نادرست در کودکی فرزندشان دارد.

اهمیت یادگیری مهارت های زندگی

اهمیت آموزش مهارت‌های زندگی به کودکان را می‌توان در توانمند شدن کودک برای حل مسائل و برخورد منطقی با چالش‌های زندگی در آینده دانست. مسلما اگر درخانه یا مدرسه مهارت های لازم و به موقع به افراد آموزش داده شود، درگیری های روحی و مشکلات پیش رو کمتر دردسرساز و عذاب آور خواهد شد.

اگر فرزند از کودکی با مهارت های زندگی آشنا شده باشد، پس از آنکه به دوران بحرانی زندگی خود رسید، و با تعارضاتی روبه رو شد، به احتمال زیاد خودش می داند که در آن لحظه بهترین و منطقی ترین تصمیم چیست.

نوجوانان و جوانانی که با مهارت های دوران کودکی آشنا نشده باشند، هم برای خود و اطرافیان و هم برای جامعه مشکلاتی ایجاد می کنند و بدون شک تنها کسانی که مسئول این مشکلات هستند، والدینی اند که در ارائه این آموزش ها به فرزند خود کوتاهی کرده اند پس نمی توان به سادگی از کنار این مسائل گذشت.

رفتارهای ضداجتماعی که به دلیل آموزش ندیدن در دوران کودکی ایجاد می شود، آسیب های زیادی ایجاد می کند. معمولا از 18 سالگی به بعد شخصیت فرد شکل می گیرد و قطعا نهادینه کردن و آموزش برخی از مسائل برای نوجوان کار سختی خواهد بود. پس بهترین زمان برای آموزش مهارت های زندگی، همان کودکی است.

انواع آموزش های مهارت های زندگی

در ادامه با گروه برنا اندیشان همراه باید تا شما را با انواع آموزش های مهارت های زندگی کودکان آشنا نماییم که می توانید آنها را به فرزندانتان بیاموزید.

مهارت های خودآگاهی

یعنی شناخت کامل و دقیقی از خود داشتن و خود را درست توصیف کردن. این شناخت می تواند شامل صفات و ویژگی های ظاهری و جسمی مانند قد و وزن و رنگ پوست باشد یا می تواند شناخت از ویژگی های درونی و توانایی و استعدادها و علایق و ویژگی های شخصیتی مانند صبوری یا عجول بودن، خونسرد یا عصبی بودن، حساس یا زودرنج بودن. این آموزش ها موجب می گردد فرزند در موقعیت های مختلف تصمیمات درستی بگیرد.

آموزش مهارت کنترل خشم

وقتی افراد عصبانی می شوند معمولا نمی توانند تصمیمات درست و منطقی بگیرندو ترک محیط استرس زا، آرامش طلبی، نفس عمیق و انجام کارهایی مانند ورزش کردن مطالعه و گوش دادن به موسیقی از راه های کنترل خشم است.

آموزش مهارت اجتماعی به کودکان

چه بخواهیم چه نخواهیم، باید در کنار افراد جامعه با سلایق و خلق و خوهای متفاوت زندگی و با آنها تعامل و ارتباط سازنده داشته باشیم. مطالعه ی کتاب، کمک از مشاور و شرکت در کارگاه های افزایش مهارت های زندگی به کودکان از راه های تقویت مهارت های اجتماعی در کودکان است.

آموزش تفکر انتقادی به کودکان

درست است که انسان قدرت تفکر و اندیشیدن دارد اما این تفکر و اندیشه نیاز به پرورش دارد. فردی که تفکر انتقادی دارد می تواند تمام اخبار و حرف ها را بشنود یا ببیند و با توجه به آگاهی، تجزیه و تحلیل اطلاعاتی که دارد را انجام دهد. و با این کار هم به زندگی بهتر خود کمک می کند و هم می تواند راهنما و مشاور خوبی برای دیگران باشد. بنابراین تلاش والدین برای آموزش این مهارت نیز امری ضروری است.

آموزش مهارت تفکر خلاق به کودک

افراد خلاق هیچ وقت ناامید، بی انگیزه، سرد، افسرده و دچار روزمرگی نمی شوند. داشتن خلاقیت و تفکر خلاق یعنی ارتباط دادن بین چیزهای بی ارتباط و یافتن راه های جدید و موثر در انجام کارها.این مهارت ها باید توسط والدین به کودکان آموزش داده شود. پیشنهاد می‌شود تا به کارگاه آموزش فرزندپروری مراجعه نمایید.

آموزش حل مساله و توانایی تصمیم گیری

برای تصمیم گیری درست ابتدا باید موضوع و مشکل پیش آمده را شناخت و در مورد آن به مطالعه پرداخت و اطلاعات لازم را جمع آوری کرد. بعد از آن به تجزیه و تحلیل اطلاعات پرداخت. برای این کار بهتر است به متخصصان، صاحب نظران و مشاوران مراجعه کنیم.

چگونه می توانیم مهارت های زندگی را به کودکان آموزش دهیم؟

نقش مشاور کودک در آموزش مهارت های زندگی کودکان

شناختن آموزه های روانشناسی در هر دوره ی کودکی بسیار مهم است. مسلما کودک در هر دوره ی انتقال، اخلاقیات متفاوتی را در اثر رشد تجربه خواهد کرد و والدین به عنوان نزدیکترین افراد در رابطه با کودک بهتر است از رشد کودک با خبر باشند و از روانشناس کودک راهنمایی بگیرند.

تغییرات در کودکی که ناشی از فشارهای فیزیولوژیکی است، بدن را برای رسیدن به تعادل در بزرگسالی آماده می کند و حائز اهمیت است. بنابراین حضور روانشناس کودک برای بررسی و شناسایی عادت های مخرب و مطلوب، لازم و کمک کننده است. چون آموزش مهارت های زندگی به کودکان رشد او را در زمینه ی اجتماعی و عاطفی تسهیل خواهد کرد و او خود را به گونه ای موثر با فشارهای روانی در بزرگسالی تطبیق خواهد داد.

اگر شما می خواهید تا فرزندان سالمی را پرورش دهید که در آینده بتوانند به راحتی زندگی کنند و خودشان تمامی مشکلاتی که برایشان ایجاد می شود را رفع نمایند پیشنهاد می کنیم تا در دوران کودکی تمامی مهارت های زندگی را به آنها بیاموزید. به همین دلیل شما می تواند با دریافت کارگاه روانشناسی مهارت های زندگی کودکان به صورت کامل تمامی مهارت هایی که باید به کودکان خود بیاموزید را فرا بگیرید.

راهنمای خرید
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.