کارگاه روانشناسی آموزش خویشتن داری

کارگاه روانشناسی آموزش خویشتن داری
نوع فایل
Mp3
حجم فایل
500 مگابایت
دسته بندی
300,000 تومان

در این قسمت از فروشگاه برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی دیگر از پکیج های آموزشی با عنوان کارگاه روانشناسی آموزش خویشتن داری به صورت کامل و کاربردی را برای دانلود در اختیار شما کاربران محترم وب سایت برنا اندیشان و تمامی علاقه مندان به کارگاه و سمینارهای روانشناسی قرار دهیم.

کارگاه روانشناسی آموزش خویشتن داری به صورت کامل و کاربردی

در کارگاه روانشناسی آموزش خویشتن داری به صورت کامل و کاربردی اصول و روش های خویشتن داری در زندگی و عرصه های مختلف آن را خواهید آموخت.

تعریف خویشتن داری

خویشتن‌داری یا بردباری یکی از راه‌های مقاومت انسان در شرایط دشوار است؛ که می‌تواند اشاره به پایداری نشان دادن انسان در برابر موقعیت‌های تحریک یا تأخیر باشد بدون آنکه باعث دلخوری یا خشم یا سایر راه‌های منفی شود. خویشتن داری نمودی از تحمل هر انسان در زمانی است که وی تحت فشار بوده و بویژه هنگامی که با مشکلات طولانی مدت مواجه شده باشد.

خویشتن داری میزان سطحی از تحمل فرد است قبل از اینکه فرد واکنش منفی نشان دهد. همچنین این لغت بمنظور اشاره به صفت و فضیلت ثابت قدم بودن شخص بکار می‌رود؛ که متضادهای آن عجله و عجول بودن است.

در صورتی که فردی بتواند افکار و رفتار خود را به گونه ای تنظیم کند که فشارهای درونی و بیرونی متوقف شود ، سپس کاری را انجام دهد که باور دارد صحیح و به جاست ، میتوان او را خویشتن دار نامید.

مهارت خویشتن داری یا مهار نفس مهارتی اکتسابی است که باعث می‌شود افراد بتوانند ارضای خواسته‌های خود را به تعویق بیندازند و رفتارهای عجولانه نشان ندهند. تقویت مهارت خویشتن داری تاثیرات مفید فراوانی همچون افزایش اعتماد به نفس، انعطاف‌پذیری، همدلی و غیره برای فرد به همراه دارد. بهتر است که خویشتن داری از کودکی به افراد آموزش داده شود چرا که در این صورت در فرد نهادینه شده و تبدیل به یک ویژگی می‌شود. والدین می‌توانند از روش های متعددی  برای آموزش خویشتن داری به فرزندانشان استفاده کنند. این مهارت با بکارگیری برخی تکنیک‌ها تقویت می‌شود.

مهارت خویشتن داری | خویشتن داری به چه معنی است؟

خویشتن داری یک مکانیسم درونی است و باعث می‌شود که هر فکر و عمل زیان آوری به عمل تبدیل نشود. خویشتن داری یکی از مهارت های زندگی به افراد یاد می‌دهد که رفتارهایشان را کنترل کنند و خود را با محیط و واقعیت تطبیق دهند. خویشتن داری بر اعتماد به نفس تاثیر بسیار زیادی می‌گذارد و معمولا افرادی که دارای مهارت خویشتن داری هستند، از اعتماد به نفس بالایی نیز برخوردارند. خویشتن‌داری یکی از ویژگی‌هایی است که در تست نئو NEO نیز مورد توجه قرار می‌گیرد. اگر مساله شما تقویت خویشتن‌داری است می‌توانید با روانشناس خود راجع به آن مشورت کنید. ضمن اینکه در طرحواره درمانی نیز روانشناس متخصص به خویشتن‌داری و محدودیت‌های واقع‌بینانه می‌پردازد.

ویژگی های افراد خویشتن دار

افراد خویشتن دار معمولا  احساس خوبی نسبت به خود دارند و از اعتماد به نفس بالایی برخوردار هستند. این افراد شایسته و با کفایت هستند و از نظر کارایی متکی به توانایی‌های خود. این گونه افراد در موقعیت‌های مختلف انعطاف‌پذیر هستند و در مواجه با مشکلات و سختی‌ها، فشار روانی کمتری را تجربه می‌کنند و به ندرت تسلیم فشارها می‌شوند. افراد خویشتن‌دار از همدلی بالایی برخوردار هستند و می‌توانند در شرایط دشوار به دیگران کمک کنند.

خویشتن داری از دیدگاه علمی

در روانشناسی تکاملی و علوم اعصاب شناختی خویشتن داری بعنوان یک مشکل تصمیم‌گیری بین ۲ انتخاب، مثلاً انتخاب پاداش کوچک در کوتاه مدت، یا انتخاب پاداش ارزشمند تر در دراز مدت مورد مطالعه قرار گرفته‌است. در تمام حیوانات که انسان نیز جزو آنها می‌باشد، تمایل به پاداش کوتاه مدت بیش از پاداش‌های طولانی مدت می‌باشد. با وجودی که غالباً پاداش‌های طولانی مدت نسبت به پاداشهای کوتاه مدت از مزایای بیشتری برخوردار می‌باشند.

یکی از صفاتی که در همه ادیان الهی به آن اشاره شده و در چند دهه اخیر مورد توجه روان شناسان نیز قرار گرفته است ویژگی خویشتن داری است. روان شناسی به نام لوتانز خویشتن داری را چنین تعریف می کند: ایجاد حالتی است در درون فرد که او را به انجام وظایفش متمایل می سازد، بدون آنکه عامل خارجی او را تحت کنترل داشتــــه باشد.

هدفی که در خودکنترلی دنبال می شود ارائه یک شخصیت سالم است که به بلوغ فکری رسیده است و در برابر انواع مشکلات از خود مقاومت نشان می دهد و خود با بینش عامل آن را انتخاب می کند و در همه ابعاد زندگی قادر به کنترل خویش خواهد بود. تصور کنید اگر  همه افراد یک جامعه دارای این فضیلت مطلوب باشند، چه اتفاقی رخ می دهد.در چنین جامعه ای هر یک از افراد برای خود هدفی تعیین کرده و برای رسیدن به آن برنامه ریزی می کند.

چنین فردی در صورت عدم حضور کارفرما نیز بدون ترس از عواقب کنترل وظایف شغلی خود را انجام می دهد.دانشجویان و محصلین نیز بدون توجه به امتحان، پرسش کلاسی و…به بهترین نحو تکالیف تحصیلی خود را انجام می دهند و خلاصه افراد چنین جامعه ای از امنیت و رفاه بیشتری برخوردار گشته و در مسیر پیشرفت و تعالی معنوی و دنیوی قرار می گیرند. گرچه شاید رسیدن به چنین جامعه ای کمی دور از ذهن به نظر رسد، اما هنگامی که با مراحل خویشتن داری آشنا شوید، مشاهده می کنید که فرایند خودکنترلی، دشوار نبوده و با سعی و تلاش می توان به آن دست یافت.

روش‌های عملی خویشتن داری

همان طور که گفته شد خویشتن داری مهارتی است که با انجام برخی کارها در فرد تقویت می‌شود. تقویت این مهارت به جوانان برای کنترل و ارضای نیاز جنسی در مجردی نیز موثر است. برخی از راهبردهای عملی برای تقویت خویشتن‌داری انجام موارد زیر است :

  • ایجاد تعهد در فرد که البته این تعهد باید متناسب با توانایی فرد باشد
  • مسئولیت پذیری در قبال اعمال و رفتار
  • اجتناب از موقعیت هایی که منجر به ارضای سریع خواسته ها می‌شود
  • ترک موقعیت های وسوسه انگیز
  • پاداش دادن به خود برای به تاخیر انداختن ارضای خواسته ها
  • صبر کردن و فکر کردن برای انجام هر کاری
  • تخلیه هیجان ها به روش های مثبتی همچون ورزش و پیاده روی
  • تکرار جملات مثبت
  • مدیتیشن (مراقبه) و مدیریت ذهن
  • ارضای خواسته های نامناسب را به عنوان یک پاداش برای فعالیت های سخت قرار دهید
راهنمای خرید
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.