توکل و روانشناسی توکل در زندگی انسان ها

نوع فایل
Mp3
حجم فایل
200 مگابایت
دسته بندی
300,000 تومان

در این قسمت از فروشگاه برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی دیگر از پکیج های آموزشی با عنوان توکل و روانشناسی توکل در زندگی انسان ها به صورت کامل را برای دانلود در اختیار شما کاربران محترم وب سایت برنا اندیشان و تمامی علاقه مندان به سمینارهای روانشناسی قرار دهیم.

توکل و روانشناسی توکل در زندگی انسان ها به صورت کامل

در پکیج توکل و روانشناسی توکل در زندگی انسان ها شما با مفهوم توکل و اثرات آن به طور کامل آشنا شده و ابعاد مختلف توکل را خواهید شناخت.

روانشناسی توکل

توکل در لغت یعنی اعتماد و تکیه کردن بر کسی و در اصطلاح یعنی اعتماد کردن به خدا و آنچه ازوست و ناامید شدن از انسان و آنچه به دست اوست.

توَکّل یعنی کسی را وکیل در کار خود قرار دادن. در اسلام شخصی که بر خدا توکل کرده، کارهای خود را به خدا حواله کرده و از هر عامل دیگری در امور خود دوری می‌جویند. شخص توکل‌کننده را «متوکل» می‌نامند. شخص متوکل تنها به خدا وابسته‌است و او را اساس اعمال می‌داند.

توکل از فضائل اخلاقی و منازل سیر و سلوک به معنای واگذاری امور به خدا و اعتماد به او است و اینکه او را تنها مؤثرِ در وجود بداند. قرآن توکل را لازمه ایمان دانسته است. احادیث آن را از ارکان ایمان معرفی کرده‌اند. برخی از عالمان اخلاق، یکسان بودن حال انسان قبل و بعد از به‌دست‌آوردن مال و یا از دست‌دادن آن را، نشانه وجود توکل در وجود آدمی دانسته‌اند.

بالاترین مرتبه توکل این است که انسان همه امور خود را به خدا واگذار کند و در برابر خدا اراده‌ای برای خود قائل نباشد و چیزی را بپسندد که خدا برای او رقم می‌زند. درجه توکل هر فردی به درجه ایمان و توحیدباوری او بستگی دارد.

به گفته علمای اخلاق، در دین اسلام، توکل با کار و تلاش و توحید افعالی منافاتی ندارد؛ زیرا اسباب و علل ظاهری، تأثیر مستقل ندارند و تأثیر آنها بسته به مشیت الهی و در طول قدرت خدا است. برای توکل آثاری همچون کفایت رزق، آسان‌شدن کارها و عزت در برابر غیرخدا بیان شده است.

راه رسیدن به مقام توکل

محمدمهدی نراقی، راه به‌دست‌آوردن توکل را تقویت باور انسان درباره توحید می‌داند؛ به‌گونه‌ای که همه امور را از خدا بداند و غیر او را در هیچ کاری دخیل نبیند.او تفکر در خلقت خود و تأمل در آیاتی از قرآن که درباره توکل است و مطالعه سرگذشت کسانی که به خدا توکل کرده‌اند را نیز سفارش کرده است.

از نظر نراقی، نشانه توکل این است که ازدست‌دادن منافع و اموال یا به دست‌آوردن آنها تغییری در حال انسان ایجاد نکند.

وقتی از افراد موفق در زمینه های مختلف راز موفقیتشان رامی پرسیم معمولا یکی از پاسخهای که می شنویم ودراکثر آنها مشترک است توکل است .

توکل چیست؟

توکل کلمه عربی واز ماده«وکل»است یعنی واگذارکردن وتوکل به خدا یعنی واگذارکردن کارها به خدا ،اما این واگذاری شرایطی دارد ودرواقع یک رابطه دوطرفه است.از طرف بنده یعنی قبول کردن دستورات الهی وانجام وظایف وتکالیفی که خداوند برای ما انسانها قرارداده ،واز طرف خداوند یعنی رساندن ما به آن رستگاری ،نجات و آرامشی که درنتیجه انجام وظایفمان به ما قول داده .

خداوند می فرماید: فاذا عزمت فتوکل علی الله(ال عمران159)یعنی هرگاه که عزم کردی سپس برخداوند توکل کن . عزم به معنای تلاش وکوشش است به معنای اراده وپشت کار است . یعنی توکل تنها بی نتیجه است وباید باتلاش وکوشش همراه باشد. واین برداشت راکه توکل یعنی دست روی دست گذاشتن و واگذار کردن کارها به خدا ومنتظر معجزه ماندن کاملا اشتباه است .

توکل یعنی انجام درست وظایف خود،یعنی ایمان به اینکه یک قدرتی بالاتر ازهمه قدرت هااست ودستی که بالاتراز همه دستها است که درنهایت هرکس رابه جایگاهی که لایق و درخوران است خواهد رساند. واین یعنی آرامش واطمینان زیرا فرد متوکل احساس می کند تکیه گاهش خیلی محکم است واومنبع ،سرچشمه وورای همه قدرتها منبع ،سرچشمه تمام پاکی ها و روشنایی هااست .پس هیچ گاه درمانده نخواهد شد وهمواره درتاریکی ها به دنبال نوری می گردد نوری که او بر آن تکیه کرده وهیچ گاه به بنبست نمی رسد وناامید نمی شود و مطمئن است درسخت ترین شرایط هم راه نجاتی خواهد یافت چون یاور او سرچشمه مهربانی ورحمت است.نظامی می فرمایید:

روز تو بازنگردد ز در/کار خداکن،غم روزی مخور

بردر او شوکه فزونی ازوست / روزی ازاوخواه که روزی ازوست

فایده دیگر توکل پایبندی به اصول اخلاقی است توکل باعث می شود که موفقیت رابه هر قیمتی نخواهیم .فرد متوکل ایمان دارد که دنیا حساب وکتاب دارد وصفات ناپسندی چون حرص،بخل،زیاده خواهی ،کینه توزی ،فریب کاری ودخل بازی که نشانه ضعف ایمان است در اوجای ندارد.درواقع توکل نوعی تضمین الهی است برای کسانی که کارشان رادرست انجام می دهند ،یعنی ایمان به اینکه هیچ کوششی بدون نتیجه نخواهد ماند واین باور  باعث مصونیت فرد از ارتکاب به رفتارهای ناپسند می شود .

فرد متوکل همواره دردرون خود احساس آرامشی دارد (الا بذکرالله تطمئن القلوب)همانابایاد خدادلها آرام می گیرد.

فرد متوکل همواره قدر شناس وسپاسگذار است ،او می داند که داده های خدا ازروی رحمت است ونداده هایش از روی حکمت پس برای آنچه که دارد وآنچه که نداردخوشنود و شاکر است.

توکل باعث تقویت حس اعتماد به نفس می شود چون اومی داند راهنمای او به هر چیزی آگاه است وبه هر کاری قادر وتوانااست در واقع باتوکل برخدا ذبینش مانسبت به دنیا فرق می کند.از پیروزیها مغرور واز شکستها ناامید نخواهد شد چون ایمان دارد که آن سرچشمه رحمت ودانایی چون زسر حکمت ببندد دری زروی رحمت گشاید دردیگری.فقط ماباید دربسته رارها کرده وبه دنبال درهای گشوده شده بگردیم.

وبالاخره توکل یعنی رهای از ترس ،ترسی که منبع بسیاری از ناکامی ها است ،یعنی رهای از اضطرابها وافسردگی ها ،یعنی حرکت درمسیر پیروزی ودرراه رسیدن به آن آرامش وخوشبختی که آرزوی آن راداریم ،آرامشی که پایدارخواهد بود وچیزی نخواهد توانست آن را ازما بگیرد.

راهنمای خرید
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.