کارگاه روانشناسی درمان انحرافات جنسی

کارگاه روانشناسی درمان انحرافات جنسی
نوع فایل
Mp3
حجم فایل
3.5 گیگابایت
دسته بندی
600,000 تومان

در این قسمت از فروشگاه برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی دیگر از پکیج های آموزشی با عنوان کارگاه روانشناسی درمان انحرافات جنسی به صورت علمی و کاربردی را برای دانلود در اختیار شما کاربران محترم وب سایت برنا اندیشان و تمامی علاقه مندان به کارگاه های روانشناسی قرار دهیم.

کارگاه روانشناسی درمان انحرافات جنسی به صورت علمی و کاربردی

در کارگاه روانشناسی درمان انحرافات جنسی به صورت علمی و کاربردی شما با اصول و روش های درمان انحراف جنسی به صورت کامل آشنا خواهید شد.

کارگاه روانشناسی درمان انحرافات جنسی

زمانی، تجربه‌ای است که فرد در مواجهه با برخی موقعیت‌ها، اشیا یا تصورات و تخیلات غیر معمولی، دستخوش برانگیختگی جنسی شود؛ به این حالت، پارافیلی (paraphilia) می‌گویند. برخی از این دگرخواهی‌ها، با آزار برای دیگران، همراه نبوده و یک نوع گرایش محسوب و انحراف خطر آفرین محسوب نمی گردند ؛ مانند علاقه فرد به برقراری رابطه جنسی با افراد مسن‌تر (پیردوستی)، یا گرایش فرد به ارتباط جنسی با افراد بسیار تنومند و قدرتمند (macrophilia)؛ ولی برخی از دگرخواهی‌های جنسی دیگر، با آسیب زدن و آزار دیگران، همراه است؛ مانند میل جنسی به کودکان یا قتل شهوتی، که در این موارد، بیشتر از عنوان «انحراف جنسی» یا «نابهنجاری جنسی»استفاده می‌شود.

نگاهی به موضوع انحرافات جنسی

تاریخچه جنسینگی انسان وجود اشتغال ذهنی درباره غیراخلاقی بودن روابط جنسی را آشکار می سازد. در اکثر تفکرات مسیحی، کشمکش بین پذیرش رابطه جنسی به عنوان یکی از جنبه های عادی زندگی، با منفی گرایی جنسی گسترده و نهایتا پذیرفتن آن به عنوان عملی ناپسند اما ضروری برای ممکن ساختن تولید مثل، وجود داشته است که البته باید در چارچوب ازدواج انجام شود.

حرفه پزشکی نیز در بخش اعظم این پیشینه شریک و با آن همنوا بوده است. به هرحال، نقش مثبت روابط جنسی در برقراری روابط و پیوندهای صمیمانه به تدریج مورد تایید قرار گرفته است. اکنون ما شاهد تغییر در مداخله متخصصان پزشکی به ویژه در مورد زنان هستیم که در صدد کمک به حفظ این جزء مثبت هستند.

در این روند، پذیرش تدریجی تفاوت های بسیار زیاد افراد در بروز تمایلات جنسی که ۶۰ سال پیش توسط تحقیقات کینزی ارائه شد، مدنظر قرار می گیرد. اما هنوز این چالش وجود دارد که در چارچوب فرهنگی – اجتماعی و یا اخلاقی، چه چیزی قابل پذیرش است. مفهوم غالب، نرمال در نظر گرفته میشود که با تمایل به انگ نهادن بر هر چیز غیر نرمال همراه است.

جدا از دستیابی به هدف درک بهتر این الگوهای رفتاری که سبب کمک بیشتر به افرادی که این رفتارها را به صورت مشکل آفرین تجربه می کنند، می شود؛ هدف دیگری در جهت افزایش شناخت ما از رفتار جنسی بهنجار که به خوبی شناخته نشده است وجود دارد.

در اصطلاح رایج، انحراف، رفتاری است که بر خلاف هنجارهای جامعه باشد. این هنجارها ترکیبی از هنجارها یا قوانین نهادینه شده و اخلاقیات و هنجارهای مشترک درونی شده هستند. گاگنون و سیمون (۱۹۶۷) سه نوع انحراف جنسی را از یکدیگر تفکیک کردند. اول، انحراف هایی که شامل رفتارهایی مانند خودارضایی، رابطه جنسی قبل از ازدواج و آمیزش دهانی میباشد.

با این موارد هرچند با اکراه برخورد می شود و در بسیاری از نقاط جهان هنوز غیرقانونی است، اما افراد زیادی آن را انجام میدهند. دوم، انحراف خرده فرهنگ ها که در برگیرنده اقلیت های جنسی شناخته شده تر مانند خرده فرهنگهای همجنس گرا و ترا جنسیتی می باشد.

سوم، انحراف فردی که شامل رفتارهای جنسی است که به طور واضح در گروه های اقلیت یا خرده فرهنگ ها جای نمی گیرد، عورت نمایی یکی از موارد آن است. وجود یک خرده فرهنگ که فرد دارای انحراف از طریق آن هویت خود را مشخص کند، ممکن است برای انطباق و بهزیستی وی از اهمیت خاصی برخوردار باشد.

داشتن یک گروه اجتماعی که فرد در آن احساس پذیرفته شدن و نرمال بودن کند، با حس انگ خوردگی و غیرنرمال بودن وی مقابله می کند. به هر حال این خرده فرهنگ ها ایستا نبوده و همواره در حال تغییرند که منعکس کننده نگرش های اجتماعی زمان شان می باشند. در حال حاضر تشکیلات تراجنسیتی کاملا تثبیت شده وجود دارد. یک مثال جالب مرکز تبادل اطلاعات بچه بازی (PIE) است که در دهه ۱۹۷۰ شکل گرفت.

به هر حال تقابل اجتماعی با بچه بازی چنان شدید بود که هر گردهمایی عمومی که برگزار می شد با مخالفت و خشم عمومی مواجه میشد. پلامر (۱۹۷۹) آن را مشابه واکنش جامعه به همجنس گرایی در گذشته دانست، اگرچه احتمال کمتری وجود دارد که با گذشت زمان نگرش نسبت به این نوع رفتار نرم تر شود. آکارول (۱۹۸۰) که یکی از اعضای PIE بود، تلاش جدی، اما به عقیده من همراه با ناکامی را جهت دفاع از ترجیح جنسی بچه بازی انجام داد.

یکی از تغییرات عمده بعدی، اینترنت است. جوامع اینترنتی مانند گروه های اجتماعی «زمان واقعی» نیستند، اما فرصت های روزافزونی را برای افرادی که علایق جنسی غیر معمول دارند فراهم کرده تا با کسانی که مانند آنها هستند ارتباط برقرار کنند. متأسفانه واژه «منحرف» مفهومی تحقیر آمیز پیدا کرده است.این مفهوم، نخستین بار، در سال ۱۹۲۰ و توسط ویلهم استکل روانشناس اتریشی نام‌گذاری شد.

بر سر انواع و شیوه دسته‌بندی انواع دگرخواهی‌های جنسی، هنوز بحث، وجود دارد. برخی منابع تعداد آن‌ها را ۵۴۹ مورد می‌دانند.

انحرافات جنسی بیماری هایی به شکل تکانه ها، خیال پردازی ها، یا رفتارهای جنسی غیر عادی و انحرافی یا عجیب و متناقض با فرهنگ هستند. در مردها بیش از زنان شایع هستند.علت آنها ناشناخته است ولی استعداد زیست شناختی و ژنتیکی مانند نوار مغزی غیرطبیعی، هورمونهای جنسی غیرطبیعی یا عوامل محیطی و روانی، مثل استرس های شدید و سوء رفتار در زمان کودکی می تواند باعث این بیماری ها شود.

نظریه سایکودینامیک انحرافات جنسی را ناشی از تثبیت در یکی از مراحل رشد روانی – جنسی ، یا تلاشی برای دفاع در مقابل اضطراب ناشی از اختگی می داند. نظریه های یادگیری، ارتباط و همزمانی بین یک عمل یا برانگیختگی جنسی در دوران کودکی را که منجر به یادگیری و شرطی سازی می شود را عامل می داند.

رفتارهای انحراف جنسی به صورت وسواسی انجام می شوند. این بیماران مکررا در رفتار انحراف جنسی خود گرفتار می شوند و قادر به کنترل تکانه های جنسی خود نیستند. در شرایط پر استرس، اضطراب زا ، یا افسرده کننده احتمال انجام این رفتارهای منحرف جنسی بیشتر می شود.

ممکن است بیمار بارها تصمیم بگیرد که این رفتارها را ترک کند ولی اکثرا قادر به ترک آن برای مدت طولانی نیست و پس از چند روز رفتار نادرست را تکرار می کند سپس واکنش وارونه انجام داده و بعد از آن احساس گناه شدید اتفاق می افتد.

انواع انحرافات جنسی یا اختلالات نابهنجاری جنسی

از جمله انواع اختلالات نابهنجاری می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • اختلال نمایشگری جنسی (آلت نمایی یا عورت نمایی)
  • اختلالات جنسی یادگار خواهی (فتیشیسم)
  • بچه‌ بازی (پدوفیلیا)
  • مازوخیسم ( اختلالات جنسی خود آزار خواهی جنسی)
  • سادیسم (اختلالات جنسی دیگر آزاری جنسی)
  • مبدل پوشی
  • تماشاگری جنسی (چشم‌چرانی)
  • مالش دوستی
  • رابطه جنسی با حیوانات
  • هرزه گرایی تلفنی و کامپیوتری
  • بردگی جنسی
  • پیکا (ادرار خواهی و مدفوع خواهی)
  • نکروفلیا (مرده خواهی)

روش های درمانی، که فقط به اندازه متوسطی موفقیت داشته اند عبارتند از:

روان درمانی تحلیلی، رفتاردرمانی، دارو درمانی به تنهائی یا همراه با روان درمانی.

ارتباط رابطه جنسی با استرس و برخی هورمون‌ها

استرس یک عامل برانگیزنده و تشدیدکننده این اختلال است. در واقع فرد معتاد از طریق رابطه جنسی آلام عاطفی و عقده‌های روانی خود را تسکین می‌دهد. باید توجه داشت که نباید اعتیاد به رابطه جنسی را با شهوت جنسی قوی اشتباه گرفت.

فرد معتاد به رابطه جنسی ممکن است دارای شهوت جنسی اندکی باشد. اعتیاد به رابطه جنسی در هر دو جنس زن و مرد مشاهده می‌گردد. در واقع با ارضاء جنسی به فرد احساس سرخوشی در پی آزادسازی آدرنالین و اندورفین‌ها دست داده و وی را موقتاً آرام می‌کند. معمولاً فرد معتاد از رابطه جنسی خود لذت چندانی نمی‌برد زیرا پس از آن دچار احساس گناه و شرمساری می‌گردد.

درمان اعتیاد جنسی

درمان اعتیاد جنسی شامل آموزش نحوه ارضاء تمایلات جنسی بطور سالم و طبیعی، مشاوره فردی، بازسازی روابط از هم گسسته فرد و آموزش تکنیک‌های غلبه بر استرس می‌باشد. اما گام نخست درمان پذیرش فرد به اعتیاد و تمایل فرد به ترک آن می‌باشد.

برنامه‌های ۱۲ قدمی

برنامه‌های ۱۲ قدمی برای بهبودی از اعتیاد جنسی می‌توانند به عنوان یک نقطه درمانی کمکی در کنار درمان‌های تخصصی دیده شوند. گروه‌های ۱۲ قدمی خودیار همچون معتادان جنسی گمنام در بیشتر نقاط دنیا وجود دارند.

علت انحرافات جنسی یا اختلالات نابهنجاری جنسی

دقیقا معلوم نیست که چه عواملی باعث به وجود آمدن انحرافات جنسی یا اختلالات نابهنجاری جنسی می‌شود. برخی از کارشناسان ضربه‌های عاطفی در دوران کودکی مانند سوءاستفاده جنسی را مقصر می‌دانند.

برخی دیگر معتقدند اشیاء یا موقعیت‌ها، هنگامی به صورت عامل تحریک جنسی این افراد درمی‌آید که به صورت مکرر و متوالی باعث فعالیت جنسی خوشایندی شده باشند. فرضیه روانپویشی اختلال نابهنجاری جنسی را ناشی از تثبیت در یکی از مراحل روانی – جنسی رشد یا کوششی برای محافظت در مقابل اضطراب اختگی می‌داند.

راهنمای خرید
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.