پکیج آموزش زوج درمانی به صورت جامع و کاربردی

پکیج آموزش زوج درمانی به صورت جامع و کاربردی
نوع فایل
Mp3
حجم فایل
300 مگابایت
دسته بندی
300,000 تومان

در این قسمت از فروشگاه برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی دیگر از پکیج های آموزشی با عنوان پکیج آموزش جامع زوج درمانی و آشنایی با تکنیک های زوج درمانی را برای دانلود در اختیار شما کاربران محترم وب سایت برنا اندیشان و تمامی علاقه مندان به کارگاه های روانشناسی قرار دهیم.

پکیج آموزش زوج درمانی و آشنایی با تکنیک های زوج درمانی

در پکیج آموزش جامع زوج درمانی و آشنایی با تکنیک های زوج درمانی شما علاقه مندان به کارهای روانشناسی با اصول درمان زوجین به صورت تخصصی آشنا خواهید شد.

زوج درمانی چیست؟

داستان پیچیده ای است این زوج درمانی. زوج درمانی یک چالش جدی برای روان درمانگران محسوب می شود و دلیلش هم پر واضح است. خانواده صرفا یک نهاد روان شناختی نیست؛ خانواده یک نهاد جامعه شناختی، حقوقی، اقتصادی، مذهبی / شرعی، عرفی و حتی سیاسی نیز هست. خانواده مسئولیت تداوم نسل انسان را برعهده دارد و بنابراین یک واحد بقا هم محسوب می شود. خانواده در کل یک «سیستم» است که تمام اصول بیان شده در نظریه عمومی سیستم ها درباره آن صدق می کند.

نتیجه اینکه تمام قوانین حاکم بر دیسیپلین های فوق الذکر در مورد سیستم خانواده هم حکم می کند. آمیزش ویژگی های شناختی، هیجانی، رفتاری تک تک اعضای خانواده با یکدیگر و وجود تعاملات سیستمی از جنس ارتباط عاطفی، کلامی و رفتاری، کار با این واحد درمانی را برای درمانگران بسیار پیچیده کرده است. با این حال بیشتر نهادهای اجتماعی، حقوقی و حتی نظام سلامت چشم امیدشان به روانشناسان است. در سال های اخیر رشد فزاینده آسیب های خانواده از جمله طلاق و خیانت و نارضایتی و ناسازگاری، حساسیت مداخلات روان شناختی را دوچندان کرده است. از میان مشکلات متعدد و متنوع خانواده به نظر می رسد مشکلات همسران و روابط زناشویی محوریت جدی دارد.

طی تقریبا نیم قرن گذشته روانشناسی به مدد حضور نظریه پردازان، پژوهشگران و درمانگران، گام های بلند و مؤثری در تبیین و درمان مشکلات همسران برداشته ولی گویا همزمان با رشد اقدامات درمانی، آسیب های زندگی زناشویی هم افزایش یافته اند. آمارها و گزارش ها حاکی از آن است که هم فراوانی مشکلات همسران افزایش یافته و هم تابلو بالینی این مشکلات تغییرات ماهوی اساسی داشته است. یکی از دلایل این تحولات گسترده، تغییر نسبت فرد با ازدواج و تغییر نسبت خانواده با جامعه است.

انتظارات و توقعات افراد از ازدواج، همسر، فرزند، انتظارات جامعه از خانواده و حتی توقعات خانواده ها از جامعه تغییرات اساسی کرده اند. واقعیت این است که ازدواج سالم ترین و در عین حال خطرناک ترین وضعیت برای ارضای نیازهای روان شناختی انسانها است. در ازدواج به بهترین شکل ممکن می توان به نیازهای روانی پاسخ گفت و در عین حال یک ازدواج ناسالم بیشترین خسارت را هم به اعضای خود و هم به جامعه وارد می کند.

متولیان و سیاست گذاران سلامت به خوبی می دانند روابط زناشویی سالم و ناسالم نقش بسیار اساسی در سلامت و یا عدم سلامت جامعه بازی می کنند. روان شناسی در این میان متناسب با تحولات زندگی زناشویی و تغییرات چهره بالینی مشکلات زناشویی، به مدد نظریه ها و مدل های نوظهور، برنامه های مداخله ای مناسب تر و کارآمدتری را پیشنهاد کرده است. این کتاب بر مبنای همین تغییرات نگاشته شده است.

نگاهی به سیر تحول زوج درمانی در بیش از نیم قرن گذشته، نشان میدهد که در ابتدا زوج درمانی نیز همانند خانواده درمانی خارج از حوزه روانشناسی و در دل نهادهای مذهبی و نهادهای آموزشی و پرورشی شکل گرفت. زوج درمانی به مثابه یک مقوله روانشناختی بیشترین موفقیت را زمانی کسب کرد که از مفاهیم و ابزارهای رفتاری برای تبیین و تغییر رفتار همسران استفاده کرد.

برای سالیان طولانی مدل رفتاری بر حوزه زوج درمانی تسلط یافت و البته موفق هم بود. هنوز هم برخی فنون ابداعی و پیشنهادی دوشیزر یا استوارت در جعبه ابزار زوج درمانگران می درخشد. با رشد مدل های شناختی، زوج درمانی هم از این رشد بی نصیب نماند و پرداختن به شناخت ها، باورها، استانداردها و سایر مفاهیم شناختی بخشی از مفهوم پردازی و درمان زوج های دارای مشکل شد.

از این میان شاید مدل های پیشنهادی داتیلیو، باکوم و اپستین بیشترین اثر را بر کار زوج درمانگران داشتند. گام بعدی در مسیر رشد زوج درمانی توجه به دو مقوله پذیرش و هیجان در روابط همسران بود. کسانی نظیر جیکوبسون مفهوم پذیرش را که از مهم ترین مؤلفه های همزیستی سالم است، وارد زوج درمانی کردند. هم اکنون نیز نوبت به ورود مفاهیم تجربه گرایانه به این حوزه رسیده است.

بخش امیدبخش این فرایند برای کسانی که به زوج درمانی شناختی رفتاری مشغول بودند این بود که در عمل هر گام پیشرفت نظری و پژوهشی، مفهوم پردازی را آسانتر و جعبه ابزار درمانگران را بزرگتر کرد. در نسل جدید درمانگری شناختی رفتاری، ما شاهد رویکردهای تلفیقی هستیم. در این نسل از زوج درمانی، به نیازهای درمانگران در اتاق درمان توجه ویژه شده است.

زوج درمانی یکی از روش های روان درمانی است که در این روش، درمانگر یا روانشناس که در واقع مشاور خانواده و ازدواج است و در این زمینه تخصص و تجربه لازم را دارد  و تلاش می کند با زوج هایی که دچار مشکلاتی شدند در بحث و گفتگو باشند. به عبارتی می توان گفت زوج درمانی راه حلی است برای افرادی که قادر به حل مشکلات و تعارض و کشمکش های میان خود نیستند و ناگزیر به دنبال ارتقای ارتباط خود با همسرشان هستند. یکی از راهکارهایی که زوج درمانی به افراد ارائه می دهد این است که زوجین نگاهی واقع بینانه به تمامی مشکلات داشته باشند و به دنبال راه حلی برای نجات و رهایی از آن مشکلات و دغدغه ها باشند.

رابطه عاطفی هم منشأ رحمت است و هم مایه عذاب؛ در آن هم شیرین ترین شهد ها را می نوشیم و هم تلخ ترین زهرها را می چشیم. یک روز بر بالهای عشق سواریم و روز دیگر از عرش به فرش می افتیم. اوایل رابطه که همسرتان را به گرمی در آغوش کشیده اید و قبلتان همچون مشت زنی حرفه ای به حصار سینه تان می کوبد، باور نمی کنید که در آینده ای نه چندان دور این احساسات نیرومند خاموش می شوند و از بین می روند. درست است، از بین می روند. ناپدید می شوند، بدون آنکه ردی از خود به جا بگذارند. شاید جای آنها را خشم، ترس، غم، ناکامی، تنهایی، پشیمانی، ناامیدی یا حتی تلخ کامی، نفرت و بیزاری بگیرد.

چرا چنین است؟ خوب، جواب ساده ای دارد: احساسات تغییر می کنند. آنها شبیه وضعیت هوا هستند. حتی در گرم ترین تابستان ها یا سردترین زمستان ها هم وضعیت هوا مدام تغییر می کند. هیجان های ما هم چنین خصوصیتی دارند. پس همسرتان هرچقدر هم که محشر و رابطه تان هرچقدر هم که رمانتیک باشه، تب و تاب شروع رابطه دوام چندانی نخواهد آورد. اما نگران نباشید. هرچند این احساسات خواهی نخواهی ناپدید می شوند، ممکن است دوباره برگردند. البته باز می روند و برمی گردند.

متخصصین و مشاورین زوج درمانی،خود به دنبال آن هستند که مشکلات موجود بین افراد را به ساده ترین روش درمان کنند و برای این عمل زوج ها باید مراحل خاص زوج درمانی را طی کنند که از جمله آنها:

در مرحله نخست باید بر روی تنها یک مشکل تمرکز شود مثلا مشکلات جنسی و حسادت و …. و به صورت اولویت بندی سعی در حل مشکلات شود.

در مرحله بعد باید درمانگر به بیمار نزدیک شده و از تمامی جزئیات زندگی وی مطلع شود و در مراحل و روند درمان شخص مشارکت و همراهی داشته باشد.
در مرحله بعد روش های درمان فرد را شناسایی کرده و راه حل های مرتبط با آن را به اجرا در می آورند.
اهداف و مقاصد فرد برای درمان به صورت دقیق مشخص می شود.

زوج درمانی چه فوایدی دارد؟

به طور قطعی راهکار هایی که یک زوج درمانگر به زوجین می دهد میتواند زندگی آن هارا از نابودی به خوشبختی و سعادت بکشاند، امروزه به علت تفاوت های فرهنگی مشکلات زناشویی بسیار زیاد و حل کردن آن ها سخت شده است کمک گرفتن از زوج درمانی علاوه بر تقویت روابط عاطفی شما در تربیت فرزندانتان هم کمک بسزایی می کند. اکنون به چند مورد از مشکلاتی که عموما توسط زوج درمانگرهای حرفه ای ریشه یابی می شوند وحل می شوند  اشاره می کنیم اما این نکته را درهمواره در نظر داشته باشید که هدف کلی همه روانشناسان تقویت دیدگاه عاطفی افراد می باشد:

  • دلایل طلاق و جدایی
  • دلایل خیانت و نحوه برخورد با آن
  • مشکل در کنترل خشم
  • مشکل در رابطه‌ی جنسی
  • مشکل مربوط به والدین زوجین
  • مشکل مربوط به ازدواج قبلی
  • مشکل مربوط به مسائل بهداشتی
  • ریشه یابی درگیری های مکرر
  • احیا کردن ارتباط
  • از به وجود آمدن نارضایتی جلو گیری می کند
  • یاد می گیرید که چگونه بدون درگیری مشکلتان را حل کنید

گاهی روابط زوجین به یک حمایت گر خارجی نیاز دارد که در رابطه بین آن ها داوری کند و آن ها را به راه درست هدایت کنه،که انتخاب یک مشاور خبره می تواند گزینه مناسبی باشد.

آموزش اصول و تکنیک های زوج درمانی

شیوه های مورد استفاده در زوج درمانی

۱) نظریه سیستم خانواده: این نظریه بر الگوهای ارتباط، کنش و واکنش در محیط خانواده به عنوان یک سیستم تاکید دارد و هدف اش آشنایی زوجین با قواعد و الگوهایی است که ناآگاهانه در این سیستم عمل میکنند.

۲) زوج درمانی رفتاری: در این نوع روان درمانی، از شیوه های رفتار درمانی مانند تبادل رفتاری، تعلیم دادن نحوه برقراری ارتباط و آموزش مشکل گشایی استفاده میشود.

۳) زوج درمانی متمرکز بر عواطف: این شیوه بر عواطف زوجین که باعث ایجاد تمارض میان آنها میشود تاکید دارد و از طریق شناساندن این عواطف،سعی بر تغییر رفتارها دارد.

۴) زوج درمانی روان پویشی: در این شیوه فرض بر این است که رفتارهای زوجین در بزرگسالی ناشی از الگوهای رفتاری دوران کودکی آنهاست و سعی بر این است که زوجین با شناخت این موضوع احساسات فعلی شان را از احساسات و تجربیات گذشته شان نسبت به والدین شان جدا کنند.

زوج درمان گر مناسب چه ویژگی هایی دارد؟

زوج درمان گرهای خوبی در تهران و شهرستان ها وجود دارد، معمولا زوج درمانی توسط مشاور یا روانشناس انجام می پذیرد، البته به این نکته توجه داشته باشیم برای اینکار ضرورتی به حضور فردی با تحصیلات آکادمیک نیست و یک بزرگ تر معتمد و مطلع هم میتواند زوج درمانی را انجام دهد اما این نکته را مد نظر داشته باشید که یافتن فرد مورد اعتماد که از مشکلات شما سو استفاده نکند کاری بسیار دشوار است و بهتر است که بصورت حرفه ای این کار انجام شود و کمک گرفتن از یک زوج درمانگر خوب بسته به شرایط و محل زندگی شما توصیه می شود.

مشاوره خانواده انواع مختلفی دارد که متناسب با نیاز هر کس باید انتخاب شود، اما به طور کلی تمرکز بر رفع مشکلات زناشویی از ابعاد مختلف است. باید در نظر داشت که زوج درمان گری انتخاب کنید که به طور کامل با او احساس راحتی داشته باشید.

نتایج حاصل از زوج درمانی موفق

کاهش بحث ها و درگیری های زناشویی.

هر یک از زوجین تلاش می کنند خود رادر جهت بهبود روابطشان تغییر دهند.

زوجین بیشتر به ویژگی های مثبت طرف مقابل شان توجه می کنند و ویژگی های منفی به مرور در ذهنشان کم رنگ می شود.

درمان تا زمانی که عملکرد هر دو طرف به میزان رضایت بخشی برای هردو برسد ادامه میابد.

راهنمای خرید
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.