در این بخش از فروشگاه برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی دیگر از کتاب های صوتی بسیار خواندنی و پر طرفدار با عنوان دانلود کتاب صوتی شازده احتجاب نوشته هوشنگ گلشیری را برای دانلود در اختیار شما کاربران محترم وب سایت برنا اندیشان و علاقه مندان به کتاب و کتاب خوانی قرار دهیم.
دانلود کتاب صوتی شازده احتجاب نوشته هوشنگ گلشیری
شازده احتجاب روایت فروپاشی نظام شاهی و خانی در سنت فرهنگی ایران است. شخصیت اول رمان، که «شازده احتجاب» نامیده میشود، در اوهام و گذشته، به روایت قسمتی از استبداد و بیداد خود و خانوادهاش میپردازد.
هوشنگ گلشیری در این رمان از شیوهٔ جریان سیال ذهن بهره میگیرد.
کتاب صوتی شازده احتجاب را هوشنگ گلشیری نوشته است. هوشنگ گلشیری بیتردید در زمرهی بارزترین چهرههای داستاننویسی ایران در قرن بیستم قرار میگیرد که رمان برجستهی شازده احتجاب (1348) او را به شهرتی بسزا رساند. این رمان با ساختاری پیچیده و پر از ابهام، تنها روایتگر زندگی یک شخص (خسرو احتجاب) نیست؛ بلکه نویسنده محور اصلی داستان را اضمحلال و فروپاشی خاندان قاجار قرار داده است و اطلاعات بسیاری دربارهی خاندان قجری به خواننده میدهد.
نویسنده با تکگوییهایی بینظیر که در داستان گنجانده، به شخصیتپردازی عمیقی دست زده است. شخصیتهای شازده احتجاب، انسانهای بحرانزده، مردد، بیهویت و در جستوجوی هویتی تازه، مسخشده، خسته و درمانده، مرگاندیش و مأیوساند.
شازده احتجاب، آخرین بازماندهی خاندانی اشرافی، آخرین شب زندگی خود را میگذراند. سر شب وقتی به خانه میآمده، مراد را دیده است؛ شاهدی که در تمام صحنههای مرگ حضور دارد و به تعبیری منادی مرگ بهشمار میآید و اینک، که یقین دارد زمان مرگش فرا رسیده، میخواهد خودش را بشناسد؛ بنابراین، به سفری در رویا و تاریخ میرود، سفری که محرّکش عکسهای بازمانده از گذشتگان است.
فخرالنساء همسر درگذشتهی شازده، مهمترین خاطرات را در ذهن او دارد و در حقیقت وجود او بیشترین دلیل برای رفتن شازده به گذشته است؛ زیرا تنها وسوسهی ذهنی شازده، شناخت فخرالنساء است. گذشته به شکل کابوسهایی هولناک و گاهی در ابهامی تاریک بر شازده ظاهر میشود…
پیشنهاد ویژه:کتاب صوتی صد سال تنهایی اثر مارکز
درباره کتاب صوتی شازده احتجاب
گلشیری بیش از هر چیزی شهرت اولیهی خود را مدیون شازده احتجاب است؛ اثری که همانند بوف کور، ظاهراً در دستهی داستان بلند قرار میگیرد اما از نظر بافت و ساخت باطنی و ظرفیت و ظرافتهای روایی، هر دو اثر چیزی کمتر از رمانهای شاخص ندارند، جز حجم، که آن نیز یک ملاک صوری است و مصداق چندان مطلقی برای تمایز داستان بلند از رمان نمیتواند محسوب شود. از همین روست که بسیاری از منتقدان و مخاطبان و حتی خود گلشیری نیز شازده احتجاب را رمان میداند.
کثرت موقعیتها و ماجراها و در همان حال فشردگی و تراکم آنها در این دو اثر تا به حدی است که اگر آنها را به روال همان روایتگریهای مرسوم به نگارش در میآوردند حجم آنها چند برابر میشد. گلشیری در همین باب میگوید: «اگر میخواستم روایت عادی و پرداخت رئالیستی را در پیش بگیرم، این اثر یک رمان سه جلدی یا حتی پنج جلدی میشد. یا اصلاً نوعی تریلوژی به وجود میآمد».
طرح اولیهی شازده احتجاب آنچنان که گلشیری بارها به آن اشاره کرده است، یک داستان کوتاه و ساده و یک صفحهای یا به قول ابوالحسن نجفی «پنج صفحهای» بوده است؛ دربارهی مردی که از سرشب تا صبح سرفه میکند و در همان حال خاطراتی را نیز در ذهن خود مرور میکند و با صبح کاذب یا صادق میمیرد. «این خاطرات، خاطرات جالبی هم نبود زیاد، یک جور زندگی معمول و متعارف.»
اما از آنجا که گلشیری همیشه در هنگام نگارش یا پیش از آن، موضوع داستانهایش را از تمامی جوانب در کانون اندیشههای خود قرار میدهد تا بر عمق و غنای آنها بیفزاید، در اینجا نیز شروع به «خواندنهای بیحد و حساب» دربارهی دورهی قاجاریه میکند و به دوبارهنویسی و گسترش متن اولیهی روایت بر اساس شخصیتِ محوری خسرو و به شیوهی ذهن سیال میپردازد. و این، یعنی تکامل بخشی دو سویه، هم در صورت و هم در محتوا.
«برای این کار، بهترین روش ممکن، جریان سیال ذهن بود. هیچ راهی جز این نبود. چیز دیگری هم شنیده بودم که آدمها در موقع مرگ، در لحظهای، همهی گذشته و زندگی خود را جلوی چشمشان میبینند. این را شنیده بودم و طبیعتاً تجربه نکرده بودم.»
پیداست که اثری به این پیچیدگی و انباشتگی از وقایع، وضعیتها و حالتها، که در آن سالها نظیری برای خود در ادبیات ایران ندارد، زمان زیادی نیز برای پدید آمدن میطلبد. و گلشیری در طول سال ۱۳۴۶ و نیمهی اول ۱۳۴۷، ضمن نگارش تدریجی داستان، هر بار قسمتی از آن را ـ ده صفحه به ده صفحه ـ در جلسات جُنگ اصفهان میخواند، برای جمعی از دوستان همنسل خود، مثل نجفی، حقوقی، کلباسی، دوستخواه، میرعلایی، احمد گلشیری، و کسانی که بعدها به انجمن میآیند مثل فرخفال، یونس تراکمه، مجید نفیسی، محمد رضا شیروانی و دیگران. و هر بار بخشی از بحثهای جلسه به نوشتهی گلشیری اختصاص مییابد و او پس از هر نشست ـ که به قول خود او با «جار و جنجال» و «شلوغکاری» و «گاهی موافقت» و «گاهی مخالفت» همراه است ـ به نوشتن بقیهی روایت یا بازنویسی و اصلاح آن میپردازد و به این ترتیب، اندک اندک شازده احتجاب پا به عرصهی وجود میگذارد.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.