آموزش روانشناسی کودک و نوجوان برای والدین در تربیت سالم

نوع فایل
PDF
حجم فایل
11 مگابایت
دسته بندی
200,000 تومان

در این بخش از فروشگاه اینترنتی برنا اندیشان قصد داریم تا یکی دیگر از بهترین و کاربردی ترین پکیج های روانشناسی با عنوان آموزش روانشناسی کودک و نوجوان برای والدین در تربیت سالم را برای دانلود در اختیار شما کاربران محترم وب سایت برنا اندیشان و تمامی علاقه مندان به روانشناسی و علوم رفتاری قرار دهیم.

آموزش روانشناسی کودک و نوجوان برای والدین در تربیت سالم

در محصول آموزش روانشناسی کودک و نوجوان برای والدین در تربیت سالم شما علاقه مندان به یادگیری فنون و تکنیک های سبک های فرزندپروری سالم به طور تخصصی با ابعاد مختلف روانشناسی کودکان و نوجوانان آشنا خواهید شد.

اهمیت روانشناسی کودک و نوجوان در چیست؟

این روزها از کسانی که قصد بچه دار شدن دارند یا والدین عزیزی که کودکان خردسالی دارند می شنویم که نگران تربیت کودک خویش هستند . آنها اعتقاد دارند با توجه به متنوع و گسترده شدن دنیای امروز ، میزان کنترل آنها بر فرزنداشان کمتر از گذشته است و البته این نگرانی به جا و قابل درک است.

اما در این نوشته ی کوتاه به این موضوع پرداخته میشود که روانشناسی کودک و نوجوان چیست و چه کمکی میتواند به ما بکند؟ و در این بین اشاره هایی به اختلالات رایج کودکان نیز میشود.

آموزش روانشناسی کودک و نوجوان

روانشناسی کودک و نوجوان شاخه ای از روانشناسی است که به پژوهش ، پیشگیری ، سنجش ، تشخیص و درمان علائم و نشانه های روانشناختی کودک و نوجوان می پردازد . همانطور از که تعریف این شاخه مشخص است وظیفه ی روانشناسی بالینی کودک و نوجوان صرفا درمان نبوده و در پیشگیری نیز نقش به سزایی دارد.

روانشناسی کودک چیست؟

روانشناسی کودک، زیر دسته رواشناسی رشد است که به بررسی دقیق و علمی کودک همچنین نیازهای او میپردازد؛ تا به موثرترین شیوه های رشد کودک همچنین بهترین سبک فرزندپروری دست یابد. عاملی که به والدین کمک میکند تا به دنیای کودکانه فرزند خود وارد شوند و بتوانند ارتباط موثرتری با او برقرار کنند. تعاملاتی که در شکل گیری سبک دلبستگی ایمن کودکان نیز تاثیر میگذارد. سبک دلبستگی نقش تعیین کننده در روابط اجتماعی آینده کودک، سازگاری او، توانایی اعتماد کردن به دیگران و داشتن نگرش مثبت به جهان بازی میکند.

روانشناسی کودک، فرآیند رشد مهارت های جسمانی و پیشرفت حرکتی، رشد عاطفی و پیشرفت پروسه اجتماعی شدن کودک را مورد بررسی قرار میدهد. به دلیل اهمیتی که دوران کودکی در شکل گیری شخصیت انسان دارد، روانشناسی کودک بسیار حائز اهمیت است. کودکی از مهم ترین و تاثیر گذارترین دوره های زندگ هر فردی است. در واقع شالوده و اساس شخصیت در بزرگسالی، بر اساس تجارب و یادگیری های ست که در کودکی کسب کردید. به همین دلیل آگاهی والدین در مورد اصول روانشناسی کودک بسیار حائز اهمیت است.

باید کودک را بشناسیم

اهمیت شناخت و کمک گرفتن از این شاخه زمانی بیشتر میشود که ما کودک خود را درک کنیم و بدانیم که کودک به دلیل کنترل و تسلط کمی که بر وقایع دارد مشکلات روانشناختی خود را متفاوت از بزرگسالان بروز می دهد. یعنی اغلب به صورت علائم و اشکالات بدنی مثل دل درد و حالت تهوع و… . کودکان نمی توانند به راحتی با محیط سازگار شوند پس وظیفه ماست که با افزایش آگاهی عوامل آزاردهنده را در کودکان پیدا کرده و به او کمک کنیم تا با شرایط موجود سازگار شود.

البته نکته ی قابل توجه این است که برخی علائم ویژگی خاص یه دوره ی تحولی و کاملا بهنجار است برای مثال بیقراری کودک زمانی که از والدین جدا میشود تا  ۳سالگی کاملا طبیعی می باشد و نباید آن را با اختلال اضطراب جدایی اشتباه گرفت.

یکی از رایج ترین اختلالات کودکی بیش فعالی است. کودکان بیش فعال نشانه های بی توجهی دارند که شامل :

۱- به جزئیات توجه نداشته و بی دقتی های فراوانی دارند .

۲- در حفظ توجه به تکالیف مشکل دارند

۳- در هنگام صحبت کردن گویی به حرف های شما گوش نمی دهند

۴- به آموزش هایی که میبینند عمل نمی کنند

۵- تکالیفی که نیاز به حفظ تلاش دارد را دوست ندارند

۶- وسایل ضروری برای انجام تکالیف را گم میکنند

۷- به سرعت دچار حواس پرتی می شوند

۸- در فعالیت های روزانه فراموش کار هستند.

مشاوره کودک و نوجوان چیست؟

کودک درمانی یا مشاوره روانشناسی کودک و نوجوان مشابه مشاوره و درمان بزرگسالان است. در جلسات فضایی امن و همدلانه ایجاد می شود تا در افکار، رفتار و احساسات کودک تغییراتی ایجاد شود.

درست مانند بزرگسالان، کودک نیز در جلسات حمایت عاطفی دریافت می کند و به حل تعارض، درک افکار و احساسات او و یافتن راهی برای مشکلات روزمره او پرداخته می شود.

مشاوره کودک و نوجوان می تواند تنها با کودک یا همراه با یکی از والدین یا هر دو انجام شود. در جلسات، مشاور راهکارهایی را نیز برای تربیت صحیح کودک به والدین ارائه می دهد.

در واقع می توان گفت که جلسات درمانی مشاوره کودک و نوجوان از حوزه مشاوره خانواده خارج بوده و در دسته بندی مجزایی قرار می گیرد.

شیوع بیماری های روانی بین کودکان و نوجوانان چقدر است؟

آخرین تحقیقات در 2004 نشان می دهند از هر 10 کودک بین 5 تا 15 سال، یک نفر دچار یکی از اختلالات سلامت روان (عاطفی، رفتاری، بیش فعالی و غیره) است. آمارهای جدید منتشر شده در 2017، نشان دهنده اندکی افزایش در این آمار و رسیدن آن به 1 از هر 9 نفر است.

وقتی بازه سنی را کمی افزایش دهیم و تا 19 سال را در نظر بگیریم، آمارها نشان دهنده بروز حداقل یک مشکل در حوزه سلامت روان در 1 از هر 8 نفر است.

این تغییر از اختلالات عاطفی (شامل اضطراب و افسردگی) ناشی می شود که در کودکان 5 تا 15 ساله از 3.9 در 2004 به 5.8 در 2017 رسیده است.

راهنمای خرید
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.