راهنمای جامع قانون کارما و نقش آن در زندگی

راهنمای جامع قانون کارما و نقش آن در زندگی

آیا با قانون کارما آشنا هستید؟ به عبارت کلی قانون کارما یکی از قوانین فرا مادی زندگی انسان است. طبق این قانون انسان ها نتیجه اعمالشان را می بینند. یعنی اگر فردی کار خوبی انجام دهد نتیجه اش را خواهد دید و اگر انسانی کار ناپسندی انجام دهد قطعا با نتیجه اش روبرو می شود.

از نظر معنا نیز واژه کارما یعنی زیستکار یا عملکرد انسان در طول دوره زندگی. همچنین باید اشاره شود که برخی از افراد قانون کارما را به معنای بازگشت می دانند. افرادی که به قانون کارما باور دارند بر این باورند که انسان ها با انجام کارهای مختلف نتیجه اعمالشان را مشخص می کنند. نکته بسیار مهمی که در خصوص قانون کارما باید اشاره شود این است که امروزه قانون کارما را موضوعی غربی می دانند، در حالی که ریشه این قانون مربوط به ادیان باستانی شرق است.

یعنی خاستگاه اصلی کارما مربوط به مذهب هندوئیسم است و ردپای قانون کارما را می توان در مذاهبی مانند بودیسم، آیین سیک، زرتشت و اسلام نیز مشاهده کرد. در این قسمت از مجله علمی برنا اندیشان تصمیم داریم تا مقاله ای با عنوان راهنمای جامع قانون کارما و نقش آن در زندگی انسان ها را به صورت کامل مورد بررسی قرار دهیم.

آشنایی با قانون کارما

کارما، کرمه و یا کرمن یکی از باورهایی است که امروزه در جهان طرفداران زیادی دارد. به طوری که اگر اهل شبکه های اجتماعی باشید حتما ایموجی کارما را در بخش چت های گوشی خود مشاهده کرده اید. آن چیزی که کارما بیان می کند این است که تمام کارهایی که انسان انجام می دهد دارای نتایجی است که بر روی دنیای بیرونی تاثیر می گذارد و در آخر نتیجه آن به خود شخص باز می گردد. همچنین پیشنهاد می شود تا مقاله قانون باور را مطالعه نمایید.

به عبارت کلی اگر اعمال انسان خوب باشد می تواند زندگی خوبی داشته باشد و در مقابل اگر اعمال فرد بد و نادرست باشد زندگی سختی را تجربه می کند. انسان هایی که به قانون کارما باور دارند همواره در تلاش اند که کارهای خوبی انجام دهند و هرگز از کار زشت دیگران ناراحت نمی شوند و بر این باورند که اساس دنیا بر عدالت استوار است و اگر شخصی به آنها بدی کند آن ها به راحتی از کنارش عبور می کنند و بر این باورند که قطعا آن شخص روزی پاسخ رفتارش را می بیند.

قانون کارما چیست؟

اگر به ضرب المثل های ایرانی علاقه داشته باشید حتما جمله زیر را شنیده اید که نشان می دهد از گذشته های دور باور به قانون کارما در ادبیات فارسی وجود داشته است.

“هرچه کنی به خود کنی گر همه نیک و بد کنی”

قانون کارما در فرهنگ های دیگر

با این که قانون کارما یک مفهوم اخلاقی و فلسفی در میان تمام فرهنگ ها است ولی باز هم اگر در جاهای مختلف این قانون را بررسی کنیم متوجه می شویم که در فرهنگ های گوناگون نسبت به کارما دیدگاه های متفاوتی وجود دارد. به عنوان مثال در مذاهب شرقی ما شاهد استفاده از قانون کارما به عنوان یک مفهوم مقدس هستیم که پایه های دینی را می سازد.


پیشنهاد ویژه : پکیج جامع آموزش جملات تاکیدی


در حالی که در غرب مفهوم کارما به عنوان نوعی انرژی شناخته می شود که از نوع رفتار انسان ها به وجود می آید. یعنی تمام کارهایی که انسان ها انجام می دهند دارای نوعی انرژی هستند و کارهای خوب انرژی مثبت دارند و کارهای بد دارای انرژی منفی هستند و بر روی زندگی انسان ها تاثیر می گذارد. بنابراین در غرب از قانون کارما به عنوان یک قانون کلی یاد می شود و در شرق نگاهی روحانی و قوی به کارما دارند و به نوعی قانون کارما در ادیان شرقی مقدس به حساب می آید.

قانون کارما در فرهنگ شرقی

یکی از اساسی ترین آیین های شرقی کارماست که در مذاهبی مانند هندوئیسم، بودیسم، سیکیسم و جینیسم وجود دارد. همچنین باید اشاره شود که در بیشتر آیین های شرقی باور به قانون تناسخ وجود دارد که طبق آن زندگی انسان ها دوره ای است و اگر یک فرد از دنیا برود مجدد در ماهیتی دیگر به دنیا می آید و همین طور این چرخه ادامه می یابد.

به عبارت دیگر بر این اساس دنیا دار مکافات است و اگر فردی در زندگی فعلی خودش شرایط سختی را میگذراند به دلیل انجام کارهای نادرست در زندگی قبلی است و همین چرخه در زندگی ادامه می یابد. بر این اساس باوری به وجود می آید که ”دنیا دار مکافات است” و انسان ها هرگز نمی توانند از این چرخه خارج شوند.


پیشنهاد ویژه : پکیج آموزش کامل قانون کارما


به عنوان مثال در آیین هندوئیسم که به عنوان مرکز و خاستگاه قانون کارما شناخته می شود یک اصلی دارد به نام سامسارا که عبارت است از این که اگر یک انسان فقط در بند هواهای نفسانی اش باشد در چرخه ای از زندگی های تکراری گرفتار می شود و هرگز از آن رها نمی شود. همچنین پیشنهاد می شود تا مقاله قانون لاگوم را مطالعه نمایید.

به این ترتیب شما صرفا دارای یک زندگی نیستید و در گذشته نیز زندگی کرده اید و در آینده نیز مجددا یک زندگی دیگر خواهید داشت و طبق قانون کارما اعمال و رفتاری که در زندگی فعلی تان انجام می دهید بر روی زندگی بعدی شما هم تاثیر خواهد داشت. یا ممکن است وضعیت فعلی شما به خاطر کارهایی است که در زندگی قبلی تان داشته اید. همین باورها و افکار به شکل های متفاوتی در ادیان شرقی وجود دارد.

قانون کارما در دیدگاه غربی

طبق قانون سوم آیزاک نیوتن هر عملی دارای عکس العملی است و آن عکس العمل برابر با خود عمل و در جهت مخالف آن است. به همین ترتیب در جوامع غربی قانون کارما چیزی شبیه به قانون سوم نیوتن است. بر این اساس کائنات دارای انرژی بوده و این انرژی از اعمال و رفتارهای انسانی ناشی می شود.


پیشنهاد ویژه : پکیج آموزش کامل قانون جذب


یعنی اگر انسان ها کارهای خوبی انجام دهند پاداش دریافت می کنند و در مقابل اگر کارهای بدی را انجام دهند مورد تنبیه واقع می شوند. حتی باید اشاره شوکه در جوامع غربی قانون کارما یکی از زیر مجموعه های قانون جذب است و طبق قانون جذب انسان به هر چیزی فکر کند می تواند به آن دست یابد. در خصوص قانون کارما نیز شرایط به همین منوال است و هر کار خوب و بدی که انجام می دهیم دارای انرژی بوده و بر زندگی ما تاثیر می گذارد.

قانون کارما در دین اسلام

خداوند در آیه ۷ و ۸ سوره زلزال می فرماید : فَمَنْ یعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّهٍ خَیرًا یرَهُ وَمَنْ یعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّهٍ شَرًّا یرَهُ. یعنی پس هرکس هم وزن ذره ای نیکی کند، آن نیکی را ببیند و هرکس هم وزن ذره ای بدی کند، آن بدی را ببیند.

برخی از مفسران مذهبی بر این باورند که این آیه به قانون کارما اشاره می کند. اولین تفاوتی که در قانون کارمای دین اسلام وجود دارد این است که اگر انسان کار خوبی انجام دهد پاداش آن را می بیند و اگر کار بدی انجام دهد نتیجه اش را خواهد دید.

البته نتیجه اصلی اعمال انسان ها در دنیای آخرت به آنها داده می شود و نه در این دنیا و یا سایر دنیاها. دومین تفاوت نیز مربوط به پاداش دهنده و مجازات کننده است که در دین اسلام خداوند است و در سایر آیین ها نوعی نیرویی ماورایی است.

آشنایی کامل با قانون کارما و نقش آن در زندگی انسان ها

شناخت انواع کارما

به طور کلی کارما دارای ۴ زیر شاخه است:

  1. کارمای Sanchita : این کارما شامل تمامی اعمال و رفتاری است که انسان ها در زندگی گذشته شان انجام داده اند.
  2. کارمای Aagami : این کارما مربوط به اعمال و رفتارهایی است که انسان ها در زندگی فعلی شان انجام می دهند و تمام آنها به کارمای Sanchita اضافه می شود.
  3. کارمای Praarabdha : این کارما فقط شامل کارهایی است که انسان ها در زندگی فعلی شان انجام می دهند و نتیجه آن را در زندگی کنونی شان مشاهده می کنند.
  4. کارمای Kriyamana : این کارما نیز مربوط به کارهای روزمره ای است که تمام انسان ها آنها را انجام می دهند و نتیجه آن خیلی سریع به فرد باز می گردد.

۱۲ قانون اساسی کارما

برای آشنایی کامل با قانون کارما لازم است تا با قوانین موجود در آن آشنا شویم و در ادامه به صورت کامل شما را با آنها آشنا می کنیم.

قانون علت و معلول

اولین قانون کارما قانون علت و معلوم است که به عنوان قانون تشابه نیز شناخته می شود. به عبارت ساده قانون علت و معلول یعنی ” گندم از گندم بروید جو ز جو” و بر اساس قانون علت و معلول افکار و اعمال انسان ها علت است و نتیجه ای که در زندگی مشاهده می کند به عنوان معلول شناخته می شود. همچنین پیشنهاد می شود تا مقاله انرژی درمانی را مطالعه کنید.

علت این که به قانون علت و معلول قانون تشابه نیز گفته می شود این است که طبق این قانون اگر شما هر چیزی بدهید مشابه آن را دریافت خواهید کرد. یعنی اگر شما به فردی کمک کنید و دلش را شاد کنید دقیقا مشابه آن را در زندگی خودتان مشاهده می کنید.

قانون پذیرش

دومین قانون کارما تحت عنوان قانون پذیرش است و بیان می کند که اگر می خواهید در زندگی به جلو حرکت کنید باید هر چیزی که دارید را بپذیرید. به عبارت دیگر لازمه تغییر در زندگی پذیرش است و نباید فراموش کنید که اگر رویدادهای زندگی تان را نپذیرید باعث می شود تا بارها و بارها همان اتفاق برای شما اتفاق بیفتد و شما در یک چرخه باطل گیر خواهید کرد.

قانون رشد

سومین قانون کارما با عنوان قانون رشد شناخته می شود و بیان می کند که انسان در دنیا صرفا می تواند خودش را کنترل کند. به همین دلیل لازم است تا تمام تمرکزتان را بر روی تغییر و رشد خودتان قرار دهید و دست از تلاش های بیهوده بردارید. طبق قانون رشد انسان زمانی می تواند دنیای خود را تغییر دهد که در ابتدا درون خود را تغییر داده باشد.

قانون مسئولیت

آنطور که در قانون کارما وجود دارد انسان ها مسئول اتفاقاتی هستند که در زندگی برایشان افتاده است. به عنوان مثال اگر رابطه شما با همسرتان دچار مشکل شده است نباید دنبال مقصر باشید و صرفا باید به اعمال و رفتارتان بنگرید. یا اگر در شرایط نامناسب مالی هستید فقط باید خودتان را مسئول بدانید.همچنین پیشنهاد می شود تا مقاله روش های فعال سازی چاکراهای بدن را مطالعه فرمایید.

بنابراین تا زمانی که انسان ها نتوانند مسئولیت کارهایشان را بپذیرند هرگز نمی توانند به رشد و پیشرفت دست یابند. همانطور که اشاره کردیم افرادی که به قانون کارما باور دارند بر این عقیده اند که هر اتفاقی که در زندگی انسان دقیقا عکس العمل رفتار و کردار ماست. پس اگر می خواهیم به رشد برسیم باید مسئولیت کارهایمان را بپذیریم و تمرین کنیم که رفتارمان را اصلاح کنیم تا بتوانیم به رشد دست یابیم.

قانون بخشش

همانطور که میدانید بخشش یکی از فضیلت های انسانی است و افرادی که به راحتی دیگران را می بخشند دارای اعتماد به نفس بالایی هستند. در قانون کارما نیز بخشش بسیار مهم است و انسان هایی که به قانون کارما باور دارند خیلی راحت از سر تقصیرات دیگران می گذرند و آنها را می بخشند.

بخشیدن آنها نیز دو دلیل دارد : اول این که وقتی فردی به شخص دیگری بدی می کند در واقع به خودش بدی می کند و در این صورت فرد ستمکار را می بخشد و برایش دعا می کند که به راه راست هدایت شود. دلیل دوم نیز عبارت است از این که اگر ما جواب بدی دیگران را با بدی بدهیم در واقع در حال انجام کار بدی هستیم که نتیجه آن به ما باز می گردد و بنابراین لازم است تا دیگران را ببخشیم.

قانون انرژی

فیزیک کوانتوم بیان می کند که همه چیز از انرژی تشکیل شده است و هر چیزی که شما در دنیا می بینید و نمی بینید از انرژی ساخته شده است. همچنین باید اشاره شود که انرژی های همنام یکدیگر را جذب می کنند و اگر شما می خواهید به آرزوهایتان برسید باید با آنها هم انرژی شوید تا بتوانید آنها را به سمت خودتان جذب کنید.

نکته ای لازم است بدانید این است که تمام خواسته های شما دارای انرژی مثبت هستند و اگر شما می خواهید به خواسته هایتان برسید لازم است تا از خودتان انرژی مثبت ساطع کنید و با انجام کارهای خوب و شایسته می توانید انرژی های مثبت را پخش کنید و به آرزوها و خواسته هایتان دست یابید.

قانون تمرکز

یکی دیگر از قانون هایی که به قانون کارما مربوط است قانون تمرکز است که بیان می کند انسان به صورت ذاتی متمرکز است و نمی تواند به صورت همزمان تمرکزش را بر روی چند موضوع قرار دهد. به همین دلیل اگر انسان ها فقط بر روی کارهای خوب تمرکز کنند هرگز نمی توانند به چیزهای منفی فکر کنند و در مقابل اگر فرد مدام به فکر کارهای بد و نادرست باشد نمی تواند به کارهای خوب فکر کند.

قانون حضور

یکی از دلایلی که انسان ها همواره دچار اضطراب می شوند این است که همواره به گذشته و آینده فکر می کند و نمی تواند ذهنش را در زمان حال نگه دارد. طبق قانون حضور لازم است تا انسان گذشته و آینده را رها کند و تمام تمرکزش را بر روی زمان حال متمرکز کند.

چرا که گذشته در گذشته و تمام شده و آینده نیز نیامده و اگر می خواهید حال خوبی داشته باشید باید خودتان را از شر افکار باطل گذشته و آینده رها سازید. طبق قانون کارما مهم نیست که شما چه زندگی بدی داشته اید و چه اشتباهاتی در گذشته انجام داده اید. اگر شما بتوانید در زمان حال زندگی کنید و تمرکزتان را بر روی حال قرار دهید می توانید اشتباهات گذشته را جبران کنید و در نتیجه آینده خوبی نیز خواهید داشت.

قانون صبر

اگر با قانون جذب آشنا باشید حتما شنیده اید که اگر انسان به هر چیزی فکر کند آن را به سمت خودش جذب می کند. در قانون کارما هم شرایط به همین شکل است و انسان هر کاری که انجام می دهد نتیجه اش را مشاهده می کند.

همچنین باید اشاره شود که اگر می خواهید به یک خواسته برسید لازم است تا یک فاصله زمانی را طی کنید و تا وقتی این زمان طی نشود هرگز آن خواسته محقق نخواهد شد. بنابراین اگر به قانون کارما باور دارید لازم است بدانید که قرار نیست نتیجه کارها خیلی سریع به انجام دهنده آن باز گردد.

قانون کارما چه نقشی در زندگی انسان دارد؟

قانون تلاش

همانطور که میدانید هر چقدر که انسان برای کاری وقت بگذارد به همان اندازه نیز به نتیجه می رسد. بنابراین اگر انسان برای کاری انرژی و وقت زیادی بگذارد قطعا به نتیجه بهتری هم می رسد و در مقابل اگر برای یک خواسته مقدار کمی انرژی بگذاریم به نتیجه شگفت انگیزی دست نخواهیم یافت. بنابراین هیچ تلاشی در دنیا نادیده گرفته نمی شود و هر فردی به اندازه تلاشی که می کند به نتیجه می رسد.

قانون اتصال

یکی از جالب ترین قوانین کارما تحت عنوان قانون اتصال شناخته می شود. قانون اتصال بیان می کند که تمام گذشته، حال و آینده انسان به یکدیگر متصل است و تمام کارهایی که انجام می دهیم مانند یک زنجیر به هم متصل هستند و کاری را امروز انجام دهیم با اتفاقاتی که در آینده قرار است رخ دهد مرتبط است.

قانون نیات

یکی از مسائلی که باید به آن توجه داشته باشیم موضوع نیت ها است. چرا که انسان ها بر اساس نیت های درونی که دارند کارها را انجام می دهند. به عنوان مثال اگر فردی در حال تیز کردن چاقو باشد و بعد از آن بخواهد به فردی آسیب برساند دارای نیت بد و منفی است و در مقابل اگر هدف از تیز کردن چاقو انجام عمل جراحی باشد به این معناست که نیت فرد درست است و قصد دارد تا به یک انسان کمک کند.

نتیجه گیری

در این مقاله به صورت کامل با قانون کارما آشنا شدیم و فهمیدیم که قانون کارما چیست و چه تاثیری بر زندگی انسان ها می گذارد. همچنین قوانین اساسی قانون کارما را به طور کامل شرح دادیم و متوجه شدید که انسان ها در زندگی چگونه نتیجه کارهایشان را مشاهده می کنند.

دسته‌بندی‌ها