در این بخش از فروشگاه برنا اندیشان دانلود کارگاه رفتار درمانی دیالکتیکی DBT را برای دانلود در اختیار شما کاربران علاقه مند به روانشناسی و علوم رفتاری قرار می دهیم.
کارگاه رفتار درمانی دیالکتیکی
رفتار درمانی دیالکتیکی نوعی رفتار درمانی شناختی است که در سالهای پایانی دههی هشتاد میلادی توسط «مارشا لینهان» (Marsha M. Linehan)، با هدف کمک به درمان بهتر اختلال شخصیت مرزی، معرفی و گسترش داده شد.
درطول این سالها از رفتار درمانی دیالکتیکی برای درمان انواع مختلف بیماریها و اختلالات روانشناختی استفاده شده است.
رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT) نوعی روان درمانی برپایهی رویکردهای شناختی-رفتاری است که بر ابعاد روانشناختی درمان تمرکز دارد. این رویکرد بر مبنای نظریهایست که میگوید: برخی انسانها نسبت به برخی موقعیتهای احساسی، واکنشهای شدیدتر و خارج از قاعده نشان میدهند؛ بهویژه در روابط عاشقانه، خانوادگی و دوستانه.
برمبنای نظریهی DBT برخی افراد در موقعیتهای این چنینی بسیار سریعتر از افراد عادی برانگیخته میشوند، در نتیجه محرکهای احساسی بیشتری در آنها فعال میشود و به زمان خیلی بیشتری برای بازگشت به حالت عادی نیاز دارند.
افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی دچار تغییرات شدید احساسی میشوند، معمولا دنیا را سیاه و سفید میبینند و بهنظر میرسد همیشه درحال گذر از بحرانی به بحران دیگر هستند.
معمولا عدهی کمی ممکن است چنین واکنشهایی را درک کنند، بنابراین آنها پشتوانهای برای کنارآمدن با این تغییرات ناگهانی و هجوم شدید احساسات ندارند. DBT روشی است که مهارتهایی را به افراد میآموزد که به آنها برای کنارآمدن با چنین موقعیتهایی کمک میکند.
مک کی، وود و برنتلی (۲۰۰۷) چهار دسته مهارت اصلی رفتار درمانی دیالکتیکی را به این صورت دسته بندی میکنند :
1. تحمل درماندگی :با ارائه راهکارهای جدید برای تعدیل آثار شرایط ناراحت کننده و افزایش انعطاف پذیری روان شناختی به افراد کمک میکند تا بهتر با تجربه های دردناک زندگی کنار بیایند.
2. ذهن آگاهی: به افراد کمک میکند تا بجای تمرکز روی تجربه های دردناک گذشته یا اتفاق های وحشتناک احتمالی آینده، لحظه فعلی را کامل تر تجربه کنند. ذهن آگاهی ابزار غلبه بر قضاوت های همیشگی و منفی درباره خود را در اختیار قرار میدهد.
3. مهارت های تنظیم هیجان :به افراد کمک میکند تا هیجان های خود را دقیق تر تشخیص دهند و سپس هر هیجانی را بدون ناتوان شدن با آن بررسی کنند. هدف این مهارت، تعدیل هیجان ها بدون داشتن رفتاری مخرب است.
4. اثربخشی میان فردی: مهارتی است که در آن ابزاری جدید برای بیان نظرها و نیازها، تعیین محدودیت و بحث درباره راه حل مشکلات، در اختیار میگذارد و تمام آنها ضمن حمایت از روابط و رفتاری محترمانه با سایرین انجام میشود.
در این بخش از وب سایت برنا اندیشان می توانید کارگاه رفتار درمانی دیالکتیک را دریافت نمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.