آموزش کامل درمان اختلال خواندن در کودکان

آموزش کامل درمان اختلال خواندن در کودکان
نوع فایل
PDF
حجم فایل
11 مگابایت
دسته بندی
300,000 تومان

در این بخش از فروشگاه اینترنتی برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی دیگر از کارگاه های روانشناسی با عنوان آموزش کامل درمان اختلال خواندن در کودکان به صورت کاربردی را برای دانلود در اختیار تمامی علاقه مندان به روانشناسی یادگیری و علوم رفتاری قرار دهیم.

آموزش کامل درمان اختلال خواندن در کودکان به صورت کاربردی

در پکیج آموزش کامل درمان اختلال خواندن در کودکان به صورت کاربردی شما علاقه مندان به درمان اختلالات یادگیری به صورت تخصصی با اصول و روش های درمان اختلال خواندن آشنا خواهید شد.

اختلال خواندن یا دیسلکسیا یک نوع خاص از مشکل یادگیری است که فرد در فراگیری خواندن به صورت روان و درست با مشکل رو به رو است، همچنین ممکن است مشکلاتی در درک هنگام روخوانی، تلفظ و نوشتن داشته باشد. این کودکان در نمرات هوش نمره متوسط و بالاتر دریافت می‌کنند، بزرگ کردن یک کودک با اختلال خواندن مثل یک سفر ماجراجویی می‌ماند، زمانی که با کودکتان برای یادگیری خواندن به چالش کشیده می‌شوید، چیزهای زیادی درباره‌ی فرزندتان و راه‌هایی که می‌توانید به او کمک کنید تا در مدرسه و زندگی‌اش موفق شود یاد می‌گیرید.

اختلال خواندن در کودکان

اختلال خواندن یا دیسلکسیا نوعی مشکل یادگیری است که معمولاً دشواری‌هایی در شناسایی صداهای گفتاری و نحوه رمزگشایی حروف و کلمات را شامل می‌شود. این اختلال معمولاً قسمت‌هایی از مغز که مرتبط با پردازش زبان هستند را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اگر کودکان دچار اختلال خواندن تحت آموزش‌های درستی قرار بگیرند می‌توانند به اندازه سایر کودکان در مدرسه و تحصیل موفق باشند.

البته در این میان دریافت حمایت عاطفی کافی از جانب خانواده نیز نقش مهمی ایفا می‌کند. چرا که کودک خود بعد از مدتی متوجه مشکل می‌شود و ممکن است این مسئله در اعتماد به نفس و روحیه‌ی او تأثیر داشته باشد، خانواده با اتخاذ روش‌های تربیتی مناسب می‌تواند شرایط را به نحوی دیگر تغییر دهد.


پیشنهاد ویژه : پکیج آموزش درمان اختلالات یادگیری


دلایل پدیدار شدن اختلال خواندن

۱- ژنتیک و ارثی بودن آن: طبق تحقیقات انجام شده توسط روانشناسان در بهترین کلینیک روانشناسی کودکان، حدود ۴۹ درصد از کودکانی که دچار اختلال خواندن می باشند ، والدین آن ها یا یکی از نزدیکانش نیز دچار این اختلال بوده اند.

۲- آناتومی مغز: محققان به این موضوع دست یافته اند که در بین مغز کودکان دچار اختلال خواندن و کودکان دیگر تفاوت هایی وجود دارد. این تفاوت ها در قسمتی از مغز فرد می ‌باشد که دارای مسئولیت مهارت های زبانی می باشد. مغز کودکانی که دچار این اختلال هستند ، کلمات نوشته شده را به طور متفاوتی پردازش می‌ نماید، که این اختلال باعث می شود کودک در تشخیص، هجی نمودن و رمزگشایی کلمات دچار مشکلاتی شود.

علائم و نشانه‌های اختلال خواندن (دیسلکسیا)

نشانه‌های اختلال خواندن (دیسلکسیا) در هر کودکی می‌تواند متفاوت باشد. تنها خصیصه‌ی مشترک کودکان دچار دیسلکسیا آن است که توانایی خواندن در آنها از سطح هم‌قطاران آنها پایینتر است. به‌طور معمول، اختلال خواندن (دیسلکسیا) عبارت است از ناتوانی در رسا و روان خواندن و مشکل در هجی کردن. اگرچه اختلال خواندن (دیسلکسیا) در بعضی از کودکان بر روی توانایی نوشتن، درک مطلب و ریاضیات آنها نیز اثر می‌گذارد.

مهمترین نکته در اختلال خواندن (دیسلکسیا)، ناتوانی در رمزگشایی کلمات است. رمزگشایی عبارت است از مهارت هماهنگ کردن کلمات با آواها به‌جهت خواندن رسا و روان کلمات. دلیل این امر آن است که آنها در تشخیص آواهای کلمات به‌صورت جدا مشکل دارند.

کودکانی که دچار اختلال خواندن (دیسلکسیا) هستند، معمولاً از خواندن اجتناب می‌کنند و در هنگام خواندن دچار اضطراب، استیصال و ناامیدی می‌شوند. عزت نفس این کودکان در طول زمان تضعیف می‌شود.

اختلال خواندن (دیسلکسیا)، خود را در پیش از مدرسه اینگونه نشان می‌دهد:

  • کودک در تشخیص یکسان بودن ریتم‌های دو کلمه مشکل دارد و کلمات هم قافیه را از هم تشخیص نمی‌دهد. مانند: میز و تیز.
  • کودک در یادگیری کلمات جدید مشکل دارد.
  • کودک در تشخیص حروف و تطبیق حروف با صدای آنها مشکل دارد.
  • کودک در بیان حرف اول یک کلمه گیر می‌کند و نمی‌تواند کل کلمه را بگوید.
  • این کودکان با تاخیر، صحبت کردن را آغاز می‌کنند.

اختلال خواندن (دیسلکسیا) در دوران مدرسه به‌صورت‌های زیر خود را نشان می‌دهد:

کودک در هجی کردن مشکل دارد و به‌سرعت، هجی کردن کلماتی که فراگرفته است را فراموش می‌کند.

توانایی خواندن در کودک نسبت به سطح تحصیلی و توانایی صحبت کردنش، پایینتر است.

کودک در تشخیص کلماتی که نوشتارش با خواندنش متفاوت است، مشکل دارد؛ مانند کلمه خاهش که خواهش نوشته می‌شود.

در ترکیب کردن صداها و تلفظ یک واژه مشکل دارد. به‌طور مثال حروف ص، ن، د، ل، ی را تشخیص داده و تک تک می‌خواند، ولی نمی‌تواند کلمه صندلی را تشخیص بدهد.

حروف آخر کلمه‌ها را حذف می‌کند. به‌طور مثال، خوردند را خوردن می‌گوید.

برخی کودکان ممکن است در خواندن کلمات، مشکل نداشته باشند و آن را حفظ کرده باشند، ولکن حروف را نمی‌شناسند.
سرعت خواندن کودک پایین است.

در تلفظ یک واژه ناآشنا، مشکل دارد.

کودک کلمات را بدون فاصله و پشت هم می‌خواند.

کودک مبتلا به دیسلکسیا، الفبا و تلفظ آن را دیرتر از سایر کودکان فرا می‌گیرد.

کودک دچار اختلال خواندن (دیسلکسیا) ممکن است در به‌خاطر سپردن روزهای هفته، ماه‌های سال و رنگ‌ها مشکل داشته باشد.
در یادگیری زبان خارجی مشکل دارند.

معمولاً سطح نوشتاری این کودکان پایینتر از سطح دانش و هوش هم‌سن و سال‌های خودش است.

درمان اختلال خواندن

اختلال خواندن با آموزش و تکنیک‌های خاص درمان می‌شود و هر چه زودتر تشخیص و درمان شود، بهتر می‌توان جلوی پیشرفت بیماری و عوارض ناخواسته را گرفت. تست‌های روان شناختی به معلمان و والدین کمک خواهند کرد تا بتوانند یک برنامه‌ی آموزشی مناسب و متناسب با کودک را پیش ببرند. مربیان از تکنیک‌های شنوایی، بینایی و لامسه‌ای برای بهبود مهارت‌های خواندن استفاده می‌کنند.

وجود نقص‌های عملکردی در مغز این افراد ممکن است شما را به این باور نزدیک کند که نمی‌توان برایشان کاری انجام داد، اما طبق آنچه که گفته شد این کودکان در مهارت‌های دیگر مانند دیگر همسالان عمل می‌کنند پس می‌توان با جایگزین کردن و استفاده از دیگر مهارت‌ها نقص موجود را برطرف کنند. به همین خاطر بهتر است هرچه زودتر برای انجام ارزیابی‌های روانشناختی و برنامه‌های درمانی مناسب به یک روان شناس کودک مراجعه کنید.

راهنمای خرید
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.