در این بخش از فروشگاه برنا اندیشان قصد داریم تا یکی از کاربردی ترین کارگاه های روانشناسی با عنوان کارگاه آموزش رواندرمانی و اخلاق را برای دانلود در اختیار شما کاربران محترم وب سایت برنا اندیشان قرار دهیم.
مدرس آموزشی در کارگاه آموزش رواندرمانی و اخلاق به صورت کاملاً علمی مفهوم اخلاق در رواندرمانی را برای شما عزیزان آموزش می دهد و سپس رابطه رواندرمانی و اخلاق را مورد بحث و بررسی قرار می دهد.
کارگاه آموزش رواندرمانی و اخلاق
اخلاق در پزشکی و روانشناسی و مشاوره باید در بستری از ارزشهای فرهنگی تحقق پیدا کند و پزشکان و مشاوران باید با بصیرت در حوزه ارتقاء سلامت جسمی و روانی مراجعان گام بردارند.
اخلاق حرفهای در مشاوره و روانشناسی به این مفهوم است که ایفای رسالت حرفهای به شایستهترین شکل و با در نظر داشتن بستر فرهنگ، ارزشهای بومی و در نظر داشتن ارزشهای دینی و اخلاقی معنا پیدا کند.
اگر درمانگران بدانند که اخلاق حرفهای در روند درمان نقش اساسی دارد میتوانند آن را به خوبی به کار بگیرند و شاهد نتایج مطلوب آن باشند.
ریشه قالب کجرویها، دعواها، بزهکاریها به ناامنی روانی، کلافگی ذهنی، احساس تعارض و فقر خود ارزشمندی برمیگردد که در این راستا درمانگران باید ارزشها و قیمتگذاری فرد را به او متذکر شوند تا مراجعان با احساس خودارزشمندی در گامهای درمانی ورود پیدا کنند.
اعتقاد ما این است که واژه بیمار نباید مطرح شود و نباید این کلمه را به کار برد زیرا بیمارپنداری در پزشکی نیز وجهه خوبی ندارد و با تعامل درمانگر، مراجعان و رعایت حقوق آنها میتوان در عرصه ارتقاء سلامت روان گام اساسی برداشت.
پیشنهاد ویژه:کارگاه بررسی چالش های رواندرمانی
کی از آفتهای نظام روانشناسی و مشاوره این است که تصمیم ساز نهایی درمانگران هستند اما باید بدانیم تصمیم نهایی با مراجعان است و تنها مشاوران باید در تصمیمسازی به این گروهها کمک کنند.
جامعترین تعریف اخلاق در مشاوره و رواندرمانی ارائه شایسته خدمات سلامت روان در بستر فرهنگی و بومی است و باید با توجه به پایههای حقوق شناختی، اجتماعی، عاطفی و خانوادگی بیمار آن را در نظر داشت.
موضوع تعرفهها نیز از موضوعات اخلاقی است که امیدواریم روانشناسان و روانپزشکان با در نظر داشتن آن به عنوان یکی از اصول اخلاقی، ملزم به رعایت آن باشند.
آیا روانشناسان نیز از نظام اخلاقی خاصی پیروی میکنند؟
بله، بدون شک و به طور قطع روانشناسان نیز همچون بسیاری از حرفههای یاریگری (پزشکی، پرستاری، و …)، خود را متعهد به پیروی از نظام اخلاق حرفهای خاصی میدانند. اخلاق روانشناسی مثل سایر پدیدههای مختلف به مرور و در طول زمان تحول یافته است و تاریخ دقیقی برای تدوین آن نمیتوان در نظر گرفت. حتی اگر بخواهیم انتشار اولین ضوابط اخلاق حرفهای انجمن روانشناسی آمریکا (APA) را معیار قرار دهیم، سرچشمه این اخلاقنامه به جنگ جهانی دوم باز میگردد، که روانشناسان به صورت گستردهای درگیر مسائل جنگ شده بودند.
روانشناسان سربازان آماده به خدمت را آزمایش میکردند تا ببینند بر حسب تواناییهای ذهنی و سلامت روانیشان، چه جایگاهی را در ارتش برای آنها در نظر بگیرند.
آنها یک ردهبندی گسترده از رنگ خاکستریِ روشن تا مشکیِ تیره در نظر میگرفتند. در این طیف، هر چه به سمت خاکستریِ روشن میرفتی، وضعیت سلامت روانی فرد ضعیفتر و هر چه به سمت مشکیِ تیره میرفتی فرد از وضعیت روانشناختی بهتری برخوردار بود. بنابراین روانشناسان سربازانی که وضعیت روانی بهتری داشتند را در مقامهای جنگی حساستر و سربازان با وضعیت روانی ضعیفتر را در نقشهای سادهتر میگماردند.
البته، روانشناسان در این جنگ نقشهای مهمتری نیز ایفا میکردند. روانشناسان با سربازان جنگزدهای رو به رو بودند که به خانه بازگشتهاند. تصور کنید سربازان با چه مشکلات مختلفی دست به گریبان بودند: انواع ضربههای روانی حاد، مشکلات سازگاری جدی در از سرگیری زندگی به عنوان یک شهروند عادی، از هم گسیختگی خانواده، و … . به همین علت، حرفه روانشناسی موقعیت حساس و بحثانگیزی در جامعه پیدا کرد و زیر ذره بین توجه عمومی قرار گرفت.
بنابراین روانشناسان با معضلات اخلاقی جدی و تنگناهای دشوار اخلاقی رو به رو شدند و برای حل این مشکلات به مجموعهای از دستورالعملها و ملاکها نیاز پیدا کردند تا در مواقع لازم به شکل نظامدار از آن تبعیت کنند.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.