برای زندگی سالم باید مهارت هایی را بدانیم تا بتوانیم به صورت ایده آل زندگی کرده و در صورت مواجه شدن با مشکلات بتوانیم چالش های موجود را از راه کنار بزنیم و به درستی برخورد نماییم، به همین دلیل در این بخش از فروشگاه اینترنتی برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی دیگر از پکیج های روانشناسی با عنوان کارگاه مهارت های زندگی برای بزرگسالان به صورت کامل را در اختیار شما علاقه مندان به یادگیری مهارت های زندگی قرار دهیم.
کارگاه مهارت های زندگی برای بزرگسالان به صورت کامل
کارگاه مهارت های زندگی ویژه بزرگسالان به صورت تخصصی تمامی مهارت هایی که برای زندگی سالم نیاز می باشد را به شما علاقه مندان آموزش می دهد.
مقدمه ای درباره مهارت های زندگی
اصطلاح مهارتهای زندگی (Life Skills) برای اکثر ما آشناست. تعریف مهارت های زندگی هم دشوار به نظر نمیرسد: مهارت هایی که به ما برای زندگی بهتر کمک میکنند.
با این حال همانطور که میتوانید حدس بزنید، اجماع و اتفاقنظر قطعی در مورد فهرست مهارت های زندگی و اینکه چه چیزهایی را باید به عنوان مهارت زندگی ضروری دانست و یادگیری آن را توصیه کرد وجود ندارد.
اصطلاح مهارت درمعانی مختلفی به کار رفته است. وقتی می گوییم کسی مهارت انجام کاری را دارد به این معنی است که او توانایی های لازم برای انجام صحیح آن کار را دارد. بر این مبنا و با توجه به معنای مختلف مهارت، از مهارت های زندگی تعاریف مختلفی ارائه شده است.
مهارت های زندگی، مهارت هایی هستند که برای افزایش توانایی های روانی – اجتماعی افراد آموزش داده می شوند و فرد را قادر می سازند که به طور موثر با مقتضیات و کشمکش های زندگی رو به رو شود.
” مهارت های زندگی یعنی ایجاد روابط بین فردی مناسب و موثر، انجام مسئولیت های اجتماعی، تصمیم گیری های صحیح ، حل تعارض ها و کشمکش ها بدون توسل به اعمالی که به خود یا دیگران صدمه می زنند (WHO سازمان بهداشت جهانی ،۱۹۹۶). “
سازمان بهداشت جهانی در تعریفی دیگر مهارت های زندگی را توانایی انجام رفتار سازگارانه و مثبت به گونه ای که فرد بتواند با چالش ها و ضروریات زندگی روزمره خود کنار بیاید، تعریف کرده است.
پیشنهاد ویژه : کارگاه روانشناسی آموزش مهارت های زندگی کودکان
آموزش مهارتهای زندگی، توانایی اجتماعی و روحی فرد را افزایش میدهد و باعث میشود تا فرد بتواند به نحوی بهتر و موثرتر با مشکلات و دشواریهای زندگی مواجه شود. هر قدر مهارتهای زندگی فردی بالاتر باشد، او بهتر میتواند سلامت روان و رفتار خود را حفظ کند و به شیوهای منطقی و کارآمد مشکلات پیشآمده را برطرف کند.
آشنایی با مهارت های زندگی
مهارتهای زندگی قدرت سازگاری افراد را بالا میبرد، شخص میتواند مسئولیتهای اجتماعی و شخصی زندگی را بهتر بپذیرد و توانمندیهایش را بروز دهد و از آسیبهای ناشی از ناتوانی در حل مشکلات درامان بماند. سازمان بهداشت جهانی مهارتهای دهگانهای را معرفی کرده است که هرکس باید این تواناییها را برای داشتن زندگی فردی و اجتماعی موفق کسب کند:
مهارت خودآگاهی
مهارت خودآگاهی توانایی شناخت نقاط ضعف و قوت هر فرد است. اگر هر فرد بتواند تصویری واقعبینانه از خود کسب کند و نیازها و تمایلاتش را به خوبی بشناسد، میتواند با حقوق فردی، اجتماعی و مسئولیتهای فردی و اجتماعیاش آشنا شود.
مهارت همدلی
همدلی به این معنی است که فرد در هر شرایطی، چه خوب و چه بد، بتواند دیگران و مشکلاتشان را درک کند. به این ترتیب، دیگران را دوست دارد و دیگران نیز او را دوست دارند و به هم توجه میکنند که در نتیجه روابط اجتماعی افراد با یکدیگر بهتر میشود.
مهارت روابط بین فردی
این مهارت، مشارکت و اعتماد واقعبینانه و همکاری با دیگران را مشخص میکند و موجب میشود تا روابط دوستانهای را با دیگران ایجاد کند و دوستیهای ناسالم را خاتمه دهد تا کسی از چنین روابطی آسیب نبیند.
مهارت ارتباط موثر
با کسب این مهارت، افراد میآموزند برای درک بهتر دیگران، به شیوهای درست، به صحبتهای آنها گوش دهند. همچنین فرد بتواند نیازها و احساسات خودش را با دیگران درمیان بگذارد تا هم نیازهای دیگران و هم نیازهای خودش برآورده شود و در نتیجه ارتباطی رضایتبخش شکل گیرد.
مهارت مقابله با فشار عصبی
زندگی در دنیای مدرن با فشارهای روحی و روانی بسیاری همراه است. اگر این فشارها بیش از حد به طول بینجامد، بر زندگی افراد تأثیر منفی میگذارد و زمینهساز بروز مشکلات جدی میشود. با آموختن این مهارت، افراد هیجانهای مثبت و منفی را در خود و دیگران میشناسند و سعی میکنند واکنشی نشان دهند که این عوامل مشکلی برای آنها ایجاد نکند.
مهارت مدیریت هیجان
هر انسانی در زندگی خود با هیجانات گوناگونی ازجمله غم، خشم، ترس، خوشحالی، لذت و موارد دیگر مواجه است که همه این هیجانات بر زندگی او تأثیر میگذارد. شناخت و مهار این هیجانات، همان مدیریت هیجان است. برای کسب این مهارت، فرد بهطور کامل باید بتواند احساسات و هیجانات دیگران را نیز درک و به نوعی این هیجانات را مهار کند.
مهارت حل مسأله
زندگی سرشار از مسائل ساده و پیچیده است. با کسب این مهارت، بهتر میتوانیم مشکلات و مسائلی را که هر روز در زندگی برایمان رخ میدهند، از سر راه زندگیمان برداریم.
مهارت تصمیمگیری
برای برداشتن هر قدمی در زندگی باید تصمیمگیری کنیم، مسیر زندگی انسان را تصمیمگیری کنیم، مسیر زندگی انسان را تصمیمگیریهای او مشخص میکند. با آموختن این مهارت، اهداف خود را واقعبینانه تعیین و از میان راهحلهای موجود بهترین را انتخاب میکنیم و مسئولیت عواقب آن را نیز به عهده میگیریم.
سرفصل های کارگاه مهارت های زندگی ویژه بزرگسالان
- آفت در زندگی
- جهیزیه عروس
- تاثیر محیط در تربیت فرزند
- تربیت فرزند
- تربیت فرزند و نیازهای جسمی او
- عوامل موثر بر تربیت فرزند
- وظایف دوران بارداری
- دوران استقلال-اندیشه و زمان فرزند آوری
- نحوه برقراری ارتباط موثر
- استرس و شیوه مقابله با آن
- هنر معیشت در زندگی
- استحکام خانواده
- ارتباط کلامی و غیر کلامی زوجین
- شیوه های ابراز وجود
- انتظارات زوجین در دوران عقد
- مهارت های دوران عقد
- مهارت ازدواج موفق
- تحلیل رفتار متقابل
- خواستگاری
- شیوه های شناخت و گزینش همسر
- نیاز و ضرورت ازدواج
- هوش هیجانی
- سلامت روانی در افراد
- راه های افزایش عزت نفس
- ارتباط روح و جسم
- راه های ارتباط سالم
- افسردگی
- شادی نشاط در زندگی
- جوان و توسعه ارتباطات
- روش های کنترل هیجان
- مفهوم زیبایی
- روش های افزایش اعتماد به نفس
- خانواده سالم
- دوست یابی موفق
- تفکر دو قطبی
- نیازهای اساسی انسان
- راه های کسب آرامش
- ویژگی های جوانان موفق
- رمز موفقیت
- عوامل نشاط در زندگی
- مدیریت زمان
- مهارت های ارتباط سالم
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.