کارگاه آموزش فلسفه ویلیام فرانکنا

نوع فایل
Mp3
حجم فایل
200 مگابایت
دسته بندی
300,000 تومان

ویلیام فرانکنا فیلسوف اخلاق و استاد دانشگاه و صاحب کرسی در دانشگاه میشیگان بود. او به مدت ۴۱ سال عضو گروه فلسفه دانشگاه میشیگان بود و به مدت ۱۴ سال هم رئیس گروه فلسفه بود. در این قسمت از فروشگاه برنا اندیشان تصمیم داریم تا یکی از پکیج های فلسفی با عنوان کارگاه فلسفه ویلیام فرانکنا را در اختیار شما افراد علاقه‌مند به فلسفه اخلاق قرار دهیم.

فلسفه ویلیام فرانکنا

ویلیام فرانکنا که در زبان انگلیسی William Frankena نامیده می‌شود در سال ۱۹۰۸ به دنیا آمد و در سال ۱۹۹۴ درگذشت. او یکی از برجسته‌ترین فیلسوفان حوزه اخلاق است که دستاوردهای فراوانی نیز در این زمینه به دست آورده است. با توجه به علاقه‌ای که در زمینه فلسفه اخلاق وجود دارد در این بخش از برنا اندیشان کارگاه آشنایی با فلسفه ویلیام فرانکنا را در اختیار شما فلسفه دوستان قرار می‌دهیم تا بتوانید به صورت کامل با فلسفه فرانکنا آشنا شوید.

بیوگرافی ویلیام فرانکنا

پدر و مادر فرانکنا در سنین نوجوانی به ترتیب در سال‌های ۱۸۹۲ و ۱۸۹۶ از هلند به آمریکا مهاجرت کردند. ویلیام فرانکنا فرزند دوم از بین ۳ فرزند پدر و مادرش بود. او در منهتن، مونتانا به دنیا آمد و در میشیگان غربی و منهتن، مونتانا بزرگ شد. لازم به ذکر است که فرانکنا به زبان‌های فریسی و هلندی سخن می‌گفت.

آموزش فلسفه اخلاق ویلیام فرانکنا

هنگامی که ویلیام فرانکنا ۹ ساله بود مادرش درگذشت. فرانکنا در سال ۱۹۲۶ از دبیرستانی در شهر هلند، میشیگان فارغ التحصیل شد. ویلیام فرانکنا در سال ۱۹۳۰ مدرک کارشناسی خودش را در رشته ادبیات انگلیسی و فلسفه را از کالج کالوین دریافت نمود. همچنین در سال ۱۹۳۱ مدرک فوق لیسانس خودش را از دانشگاه میشیگان دریافت کرد و در سال ۱۹۳۷ نیز دومین مدرک کارشناسی ارشد و دکترای خود را از دانشگاه هاروارد دریافت کرد.

در هاروارد تحت نظارت آلفرد نورث وایتهد و در کمبریج تحت نظارت جرج ادوارد مور به تحصیل مشغول شد. رساله دکترای ویلیام فرانکنا بررسی آثار جرج ادوارد مور در زمینه اخلاق بود. او در زمان جنگ جهانی دوم در دانشگاه میشیگان به تدریس تاریخ آمریکا پرداخت. ما در کارگاه فلسفه هانا آرنت به صورت کامل اندیشه های آرنت را مورد بررسی قرار داده ایم.

نگاهی به زندگی علمی فرانکنا

هنگامی که ویلیام فرانکنا عضو دانشکده فلسفه دانشگاه میشیگان بود به خاطر دفاع از آزادی آکادمیک در دوره مک کارتیسم شناخته شد. پس از این دوره او بیشتر از قبل به چاپ کتاب و مقاله‌های خود اهتمام ورزید. فرانکنا مسئولیت‌های اجرایی زیادی را نیز برعهده گرفت که می‌توان به ریاست انجمن فلسفه آمریکا و عضویت در فرهنگستان هنر و علوم آمریکا اشاره کرد.

ویلیام فرانکنا در زمینه فلسفه اخلاق یکی از مهم‌ترین فیلسوفان دنیای انگلیسی زبان پس از جنگ جهانی دوم به حساب می‌آید. او در زمینه اخلاق، فلسفه اخلاق، تاریخ اخلاق، تدریس اخلاق، روانشناسی اخلاق، اخلاق عملی و دینی، و فلسفه آموزش و پرورش مقاله و کتاب‌هایی نوشته‌است، همچنین مدل قیاس عملی فرانکنا الگوی روش تحقیق استنتاج عملی است. مجله مونیست شماره جولای ۱۹۸۱ خود را به بررسی فلسفه ویلیام فرانکنا اختصاص داد.

کتاب شناسی فرانکنا

  • اخلاق
  • فلسفه آموزش و پرورش
  • سه فیلسوف آموزش و پرورش : ارسطو، کانت، دیویی
  • مقدمه‌ای بر خوانش در اخلاق حرفه‌ای
  • بررسی بر اساس تفکر و نوشته‌های او در فلسفه اخلاق
  • سه سؤال در مورد اخلاق
  • تفکر در مورد اخلاق

فلسفه اخلاق

در مورد فلسفه اخلاق باید اشاره شود که تحت عنوان اتیک نیز شناخته می‌شود. در‌واقع فلسفه اخلاق شاخه ای از فلسفه است که در مورد پرسش های بنیادین علم اخلاق استدلال می‌کند. درستی و نادرستی امور، شناخت امور خیر و شر و بازشناسی فضایل، مسائل اساسی و بنیادی اخلاق را شکل می‌دهند. پرسش از این مسائل بنیادین باعث گردید تا دو حوزه نظری فرا اخلاق و اخلاق هنجاری شکل بگیرد که فلسفه اخلاق این دو حوزه را شامل می‌شود.

لازم به ذکر است که فلسفه اخلاق یکی از رویکردهای علم اخلاق است و بدون در نظر گرفتن نقش و اهمیت آن و پیش کشیدن سؤالاتی که این حوزه از فلسفه مطرح می‌کند می‌توان فهم کاملی از اخلاق و اخلاقیات به دست آورد. در نهایت فلسفه اخلاق در شرایط بحرانی یا فوری بیشتر از سایر علوم انتزاعی به داد ما نخواهد رسید.

اما مطمئناً اصول و مسائل اخلاق که توسط فلسفه اخلاق مورد بررسی قرار می‌گیرند می‌توانند به صورت پیش‌بینی بسیار از رخدادها را ممکن یا غیر ممکن سازند. به این معنا که ساختار شکل گرفته اخلاق پیرامون ما به عنوان دستاورد اندیشه و فلسفه اخلاق، رخ دادن امور را از صافی اخلاقیات حاکم رد می‌کند و در نتیجه شناخت این محیط اخلاقی به ما در تصمیم گیری های زمانی ما کمک فراوان خواهد رساند.

مسائل مربوط به فلسفه اخلاق

فلسفه اخلاق مانند هر شاخه دیگری از فلسفه، برای پاسخ دادن به سؤالاتی که پیش رویش قرار دارد به تبیین و توضیح پاره‌ای مسائل می‌پردازد. این مسائل می‌توانند مخصوص اخلاق باشند یا می‌توانند مسائلی باشند که هم در اخلاق و هم در علوم دیگر مورد بررسی است. اصولاً فلسفه اخلاق رابطه نزدیکی با فلسفه سیاسی، فلسفه حقوق، جامعه‌شناسی و روانشناسی دارد؛ در نتیجه بعضی از مسائل فلسفه اخلاق مسائل حوزه‌های مذکور نیز هستند.

کارگاه فلسفه اخلاق ویلیام فرانکنا

خیر و شر در اخلاق

حکم کردن به این که چه چیزی ذاتاً خوب است به این معناست که آن چیز ارزشمند است. ذهن انسان با عمل ارزش‌گذاری امور خیر و شر را پدید می‌آورد و در نتیجه به تقبیح و تحسین این امور می‌پردازد. در کارگاه فلسفی جهل مقدس تمامی ابعاد این نوع از جهل را مورد بررسی قرار داده ایم.

مفهوم درست و نادرست

درستی و نادرستی امور با آثار عمل بر روی فرد انجام دهنده و دیگران در معرض عمل سر و کار دارد. فرد با ارتکاب عمل درست یا نادرست در مرحله اول خود را در موقعیت اخلاقی قرار داده و با این فضا سنجیده می‌شود. در مرحله بعدی آثار عمل فرد می‌تواند بر احساسات دیگران کارگر افتد و همین‌طور می‌تواند سود و زیان مادی به دیگران وارد کند. در نتیجه در اطلاق ارزش درست یا نادرست برای یک امر باید به تأثیرات آن امر بر فرد عامل و نیز تأثیرات آن بر دیگران توجه کرد.

اگر شما به موضوعات فلسفی علاقه دارید پیشنهاد می‌شود تا از این قسمت از برنا اندیشان کارگاه فلسفه ویلیام فرانکنا را دریافت نمایید تا به صورت صفر تا ۱۰۰ با اندیشه‌های فلسفی فرانکنا آشنا شوید. این پکیج آموزشی به زبان فارسی تهیه شده است و تمامی مفاهیم مربوط به فلسفه ویلیام فرانکنا را مورد بررسی قرار می دهد.

راهنمای خرید
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.