تست بدبینی یکی از ابزارهایی است که به ما کمک میکند تا بتوانیم میزان سوءظن و بدبینی را در همسرمان به خوبی بسنجیم. زیرا یکی از مشکلاتی که در کشور ما بسیار رواج دارد بی اعتمادی و بدبینی نسبت به همسر است و برخی از افراد بر این باور هستند که این کار همان غیرت و تعصب است. اما لازم به ذکر است که بدبینی هرگز به معنای غیرت نیست و میتواند در گروه اختلالات روانی قرار بگیرد.
عدهای از افراد بدبینی چون هیچ بینشی نسبت به مشکلشان ندارند تلاش میکنند تا طرف مقابل را تغییر دهند. شایان ذکر است که در علم روانشناسی پارانویا همان اختلال بدبینی و بی اعتمادی نسبت به افراد است که باید نسبت به آن آگاهی داشته باشیم و آن را جدی بگیریم. زیرا همین موضوع میتواند باعث فروپاشی زندگی زناشویی گردد. در این قسمت از مجله علمی برنا اندیشان تصمیم داریم تا موضوع بدبینی را به خوبی مورد بررسی قرار دهیم و تست بدبینی را تحلیل نماییم تا بتوانیم این مشکل اساسی را قبل از ازدواج شناسایی کنیم.
بی اعتمادی به همسر
در گام اول باید کشف کنید که اصلاً چرا همسرتان نسبت به شما بدبین است. به طور کلی میتوانیم به برخی از دلایل بی اعتمادی اشاره کنیم که عبارتند از : عدم صداقت زوجین با یکدیگر، انجام خیانت در گذشته توسط یکی از طرفین، عدم آگاهی از کارهایی که همسرتان در غیاب شما انجام می دهد، شناخت نداشتن نسبت به دوستان همسر و عدم اعتماد به افرادی که همسرتان با آنها رابطه دارد.
گاهی اوقات همسرتان آنقدر مرموز و تودار است که که احساس میکند او قصد دارد تا موضوعی را از شما پنهان کند و چون دوستان او را به خوبی نمیشناسید بسیار احساس خطر می کنید. همچنین اگر همسرتان راجع به زندگی مشترک شما و آینده هیچ حرفی با شما نزند نیز میتواند سبب ایجاد بدبینی و بی اعتمادی گردد.پیشنهاد میشود تا به کارگاه مهارت های زندگی زناشویی مراجعه نمایید.
شاید شما نیز دیده باشید که وقتی میخواهید از کارهایی که انجام میدهد سر در بیاورید و به سراغ تلفن همراهش میروید به سرعت استرس میگیرد. اگر همسرتان با جنس های مخالف نیز بسیار روابط خوبی داشته باشد نیز میتواند موجب ایجاد حس بدبینی گردد.
عدم اعتماد به همسر چه نشانههایی دارد؟
همانطور که میدانید رابطه زناشویی پایدار بر اساس اعتماد دو طرف است و اگر یکی از زوجین رفتارهایی خلاف را از خودش نشان دهد باعث میگردد تا افراد نسبت به یکدیگر بدبین شوند و دیگر مانند گذشته به هم اعتماد نداشته باشند. در ادامه شما را با علائم و نشانههای اعتماد نداشتن به همسر آشنا می کنیم.
چک کردن موبایل
هنگامی که شما بر روی تلفن همراه خود رمز عبور قرار میدهید و همسرتان آن را نمیداند باعث میشود تا بی اعتمادی در زندگی شما شکل بگیرد. ممکن است برای حفاظت از اطلاعات شخصی تان این کار را کرده باشید ولی همسرتان باید رمز موبایل شما را بداند و بتواند به راحتی بخشهای مختلف تلفن همراه شما را مشاهده کند.
البته لازم به ذکر است که زن و مرد دارای حریم خصوصی هستند و باید به این حریم احترام بگذارند. شایان ذکر است که افراد نمیتوانند به بهانه حریم خصوصی تمام زندگیشان را از همسرشان پنهان کنند. بنابراین باید متوجه شده باشید که در زندگی زناشویی زن و مرد باید با هم صداقت داشته باشند و هرگز نسبت به تلفن همراه یکدیگر حساسیت نداشته باشند. با اینکه افراد حق دارند برای خودشان حریم خصوصی داشته باشند.
اما سؤال اصلی این است که چرا شما بر روی موبایل خود رمز قرار دادهاید و همسرتان آن رمز را نمیداند. لازم به ذکر است که این موضوع هرگز به این معنا نیست که شما میتواند در هر زمانی به سراغ تلفن همراه همسرتان بروید و آن را چک کنید.
اگر هم در رابطه با موضوعی دچار شک و تردید شدهاید لازم است تا به صورت مستقیم با همسرتان گفتگو کنید و موضوع را به راحتی در بین خودتان حل کنید. زیرا همین موضوع ساده میتواند در بلند مدت باعث ایجاد مشکلات فراوانی بین زوجین شود. همچنین پیشنهاد می شود تا به کارگاه روانشناسی بهبود رابطه زوجین مراجعه فرمایید.
فکر کردن به رویدادهای ناگوار
از دیگر دلایل بی اعتماد نسبت به همسر این است که شما یک واقعه کوچک را بسیار بزرگ میکنید و در اصطلاح از کاه کوه می سازید و با کوچکترین اتفاق بد همواره فکر میکنید که رویداد ناگواری رخ داده است. به عنوان مثال اگر همسرتان پاسخ تلفن شما را نداده است به این معنا نیست که او در حال خیانت به شماست. یا اگر در وسایل او یک ادکلن زنانه پیدا کردهاید نباید فوراً او را قضاوت کنید.
چرا که ممکن است آن ادکلن برای خواهرش باشد و یا حتی برای شما هدیه گرفته باشد. در تحلیل نهایی باید به این نکته اشاره شود که زوجین موفق حتی در بدترین شرایط نیز یکدیگر را بیگناه میدانند و به هم اجازه میدهند تا در مورد مشکلاتی که ایجاد شده است توضیح دهند و هرگز همدیگر را قضاوت نمی کنند.
حسادتهای بدون دلیل
از دیگر نشانههای بدبینی نسبت به همسر تعیین حد و مرزهای بی دلیل است. به عنوان مثال هنگامی که همسرتان تصویر یک خانم را در شبکههای اجتماعی لایک میکند آیا برای شما قابل تحمل است؟ یا اگر همسرتان به فامیلهای خودش که جنس مخالف هستند پیام دهد و یا با آنها تماس بگیرد آیا باعث ناراحتی شما می شود؟ هنگامی که اعتماد شما نسبت به همسرتان کم باشد تمام رفتارهای او را ریز به ریز بررسی میکنید و همواره او را تحت نظر دارید.
در این حالت شما برای خودتان حد و مرزهایی را تعیین میکنید و اگر کسی آنها را نادیده بگیرد دچار احساس خطر میشوید. این در حال است که همسر شما واقعاً به شما علاقه دارد و عاشق شماست. بنابراین باید به او اختیارات لازم را بدهید و در رابطه با کارهایی که انجام میدهد احساس خطر نداشته باشید. یعنی اگر شما آنقدر احساس خطر میکنید که رابطه او را با تمامی افراد قطع کردهاید صرفاً باعث میشوید تا رابطه بلند مدت شما دچار آسیب شود و دیگر او قادر نیست در اجتماع به رشد و ارتقا دست پیدا کند.
امتحان کردن همسر
برخی افراد بی اعتمادی شان را به صورت خیانت نشان میدهند و عدهای دیگر نیز به شکل غمگینی آن را ابراز می کنند. اگر شما فکر میکنید که برای حل یک مشکل لازم است تا دعوا و جر و بحث راه بیندازید باید بدانید که شما دچار شک و تردید شده اید. برای مطالعه بیشتر به مقاله درمان بی وفایی زوجین مراجعه نمایید.
شما فقط هنگامی میتوانید همسرتان را امتحان کنید که قبل از ازدواج این کار را کرده باشید و پایبندی او را مورد بررسی قرار داده باشید. از این رو اگر شما همواره در حال تست و آزمایش وفاداری همسرتان باشید به هیچ نتیجهای نخواهید رسید و صرفاً رابطه تان را دچار تنش و مشکل می کنید.
افراد بدبین چه ویژگیهایی دارند؟
همانطور که از عنوان موضوع مشخص است فرد که بدبین و بی اعتماد است همواره رفتاری محتاطانه دارد و نسبت به همه چیز مشکوک است. او همیشه و در همه جا کنجکاوی میکنید و میخواهد را خیانت ها را کشف کند و به دنبال بدقولی دیگران می گردد. چنین افرادی با توجه به خصوصیاتی که دارند نسبت به دیگران بی اعتماد هستند و خودشان نسبت به این رفتار هیچ گونه بینشی ندارند و هرگز قبول نمیکنند که رفتارشان اشتباه است.
به طور کلی افراد بدبین و بی اعتماد از مکانیسم دفاعی فرافکنی استفاده میکنند و رفتار نادرست خودشان را به دیگران نسبت میدهند. در این حالت فوراً خشمگین و عصبانی میگردد و با اینکه هیچ مدرکی نسبت به همسرشان ندارند خیلی سریع برچسب خیانت را به او می چسبانند.
بدبینی موجب میشود تا آنها همواره مشغولیت ذهنی داشته باشند و شک و تردید مداوم آرامش را از آنها می رباید. در این حالت دیگر نمیتوانند به سایرین اعتماد کنند و اگر شخصی به اشتباه به آنها توهین کند دیگر او را نمی بخشند.
افراد بدبین اگر احساس کنند که به اعتبارشان صدمه وارد شده است فوراً وارد عمل میشوند و با رفتاری پرخاشگرانه از خودشان واکنش نشان میدهند و یک جنجال طولانی را ترتیب میدهند. شایان ذکر است که چنین رفتاری باعث میشود تا همواره تنش عضلانی داشته باشند و فقط در محیط به دنبال سرنخ می گردند. افراد بی اعتماد در روابط جنسی شان دچار حسادت هستند و یک روز بدبینی آنها به زندگی زناشویی شان آسیب جبران ناپذیری را وارد میکند.
تست بدبینی نسبت به همسر
از طریق انجام تست زیر میتوانید متوجه شوید که آیا نسبت به همسرتان بدبین و بی اعتماد هستید و یا رابطه شما دارای شرایط ایده آلی است.
فکرهای بدی میکنم که نمیتوان در رابطه با آنها حرف زد. (بله-خیر)
گاهی اوقات بهقدری میخندم یا گریه میکنم که نمیتوانم جلوی خودم را بگیرم. (بله-خیر)
بر این باورم که هیچکس نمیتواند مرا درک کند. (بله-خیر)
اگر دیگران پشت سر من غیبت نمیکردند من بیشتر موفق میشدم. (بله-خیر)
بعضی افراد آنقدر تحکم میکنند که حتی هنگامی که میدانم حق با آنهاست دوست دارم برعکس آنچه میخواهند رفتار کنم. (بله-خیر)
اعتقاد دارم که بر علیه من توطئه چینی میکنند. (بله-خیر)
بیشتر افراد حاضرند حتی با روشهای غیر عادلانه به مزایا و منافعی دست پیدا کنند. (بله-خیر)
احساس میکنم که معمولاً بدون هیچ دلیلی مجازات شده ام. (بله-خیر)
خیلی به ندرت متوجه شدم که گوشم زنگ بزند یا وزوز کند. (بله-خیر)
یکی دو بار در زندگی احساس کردهام که فردی میخواهد از طریق هیپنوتیزم یا تلقین مرا وادار به کارهایی کند. (بله-خیر)
حتی هنگامی که با دوستانم هستم معمولاً احساس تنهایی می کنم. (بله-خیر)
فکر میکنم تقریباً هر فردی برای اینکه به دردسر نیفتد دروغ خواهد گفت. (بله-خیر)
من از دیگران حساستر هستم. (بله-خیر)
تحلیل تست بدبینی
اگر از ۱۴ سوال به یک تا ۴ سؤال جواب موافق داده باشید جای هیچ گونه نگرانی نیست. اما اگر به ۴ الی ۸ سؤال جواب یکسان با پاسخنامه داده باشید لازم است بیشتر در مورد افکارتان بیندیشید و بدبینی های خود را کنار بگذارید. اگر به ۸ الی ۱۴ سؤال پاسخ همسان داده باشید بهتر است که از یک روانشناس متخصص در رابطه با افکارتان مشاوره دریافت کنید.
با همسر بدبین چگونه رفتار کنیم؟
به طور کلی زندگی کردن با فردی که سوءظن و بدبینی دارد کار بسیار سخت و دشواری است. اما روشهایی وجود دارد که اگر با آنها آشنا باشیم میتوانیم با افراد بدبین تا حدودی کنار بیاییم.
جلب اعتماد و حذف توقعات بیجا
اگر شریک زندگی شما بسیار بدبین و بی اعتماد است باید بدانید که مشکل او مربوط به دوران کودکی اوست و هرگز خود به خودی از بین نمیرود. گاهی اوقات ممکن است که متوجه شوید که تلاشهای شما هیچ تاثیری ندارد و صرفاً باعث بدتر شدن اوضاع میگردد. همچنین پیشنهاد می شود به کارگاه روانشناسی زوج درمانی مراجعه فرمایید.
به یاد داشته باشید که چنین رفتارهایی حتی گاهی اوقات میتواند باعث ایجاد تنش و درگیری بین شما گردد. بنابراین شما باید بدبینی و مشکل بی اعتمادی همسرتان را قبول کنید تا راحتتر بتوانید آن را درمان کنید. شما باید در مرحله اول صبر و تلاش خودتان را افزایش دهید و هرگز توقع نداشته باشید که خیلی سریع همسرتان درمان شود و به شما اعتماد کند.
از این رو به مرور زمان شما نباید هیچ گونه اجباری در رابطه با او داشته باشید و اجازه دهید که خودش به مرور زمان به شما اعتماد کند. شایان ذکر است که همواره نباید به او بگویید که تو چرا به من اعتماد نمی کنی؟ زیرا این جملات باعث میشود تا تا همسرتان فکر کند که شما قصد دارید تا او را سرزنش کنید و در نتیجه او نیز با شما برخورد بدی خواهد کرد.
کنترل خشم و لجبازی
اینکه همسرتان همواره شما را کنترل کند و ریزترین رفتارهای شما را مورد بررسی قرار دهد قطعاً باعث عصبانیت شما میشود و این موضوع کاملاً طبیعی است. شما باید به این نکته توجه کنید که همسر شما به دلیل مشکل بی اعتمادی گرفتار چنین رفتاری شده است.
بنابراین شما باید صبورانه با او برخورد کنید و همواره رفتارهای آرامی را از خودتان بروز دهید. اگر به این شکل رفتار کنید قطعاً همسرتان نیز آرام میشود و در این صورت قادر هستید تا شرایط را به خوبی تحت کنترل خود بگیرید. شایان ذکر است که لجبازی همواره باعث میشود تا شرایط و رابطه شما با همسرتان دچار چالش شود و احساس ناخوشایندی را ایجاد میکند.
همواره به این نکته توجه داشته باشید که انجام رفتارهایی مانند انتقام جویی و لجبازی صرفاً باعث میشود که بذر بدبینی و ناامیدی چندین برابر شود. از این رو به یاد داشته باشید که فرد بی اعتماد دقیقاً مانند کودکی است که زخم خورده است و شما باید از طریق کنترل خشم تان به او کمک کنید تا رفتارهایش را کنترل کند.
عدم انجام رفتارهای شک برانگیز
شما باید به همسر بی اعتماد خودتان نشان دهید که به خاطر اتفاقات گذشتهاش متاسف هستید و هرگز او مستحق آنها نبوده است. یعنی شما باید به او بگویید که اگر در گذشته افرادی از او سوء استفاده کردهاند هرگز او مقصر نیست. چنین حرفهایی میتواند به او اعتماد به نفس دهد و بداند که او در این باره هیچ تقصیری ندارد. شما باید تمامی رفتارهایی که باعث از بین رفتن اعتماد همسرتان میشود را از بین ببرید.
به عنوان مثال ممکن است شما عادت کرده باشید که در حضور همسرتان تلفنهای دوستان و آشنایانتان را پاسخ ندهید و همین کار باعث بی اعتمادی او شود. از این رو شما باید در این باره با همسرتان صحبت کنید و بگویید که شما شخصیتی برونگرا دارید و دوستان زیادی دارید و دوستانتان را به او معرفی کنید.
درمان بدبینی
اگر شما نسبت به همسرتان شک دارید باید ریشه بدبینی را در خودتان پیدا کنید و ذهنتان را به خوبی مدیریت نمایید. همواره به این نکته توجه داشته باشید که اگر جلوی ورودی های گوش و ذهن و چشمانتان را نگیرید و اجازه دهید که اگر اطلاعاتی وارد آنها شود همواره حال بدی خواهید داشت.
لازم به ذکر است که نگاهی منفی و آسیب هایی گزنده باعث میشود تا صدمات جبران ناپذیری به شما وارد شود. از این رو نباید از آنها غافل باشید. گاهی اوقات لازم است تا تمامی افکار منفی تان را بر روی کاغذ بنویسید تا راحتتر بتوانید آنها را کنترل کنید. همچنین پیشنهاد می شود به مقاله دلایل واقعی خیانت مراجعه فرمایید.
به یاد داشته باشید که دوستان و افرادی که شما با آنها همنشین هستید تأثیر زیادی بر روی شما میگذارند و شما باید این موضوع را خیلی جدی بگیرید. بنابراین لازم است تا از افراد بدبین و شکاک دوری کنید. شایان ذکر است که دوست شما باید از نظر عقلی و فکری از شما بهتر باشد تا بتواند به شادی و نشاط شما اضافه کند. از این رو دوست صمیمی نادرست میتواند زندگی شاد و سالم شما را به سمت نابودی بکشاند.
خواندن و مطالعه کتابهای اخلاقی و دینی و روانشناسی کاربردی میتواند بر روی دیدگاه شما تاثیر بگذارد و در این مسیر حال شما را خوب کند.
مسائل گذشته را به خوبی مورد بررسی قرار دهید و مشاهده کنید که چه مقدار از باورهایی که داشتهاید اشتباه و غلط بوده است. به کمک این موارد میتوانید از گذشتهتان عبرت بگیرید و به راحتی شک و تردید را کنار بگذارید.
نتیجهگیری
ایجاد شک و تردید در زندگی امری رایج است و ممکن است برای بسیاری از افراد این موضوع رخ داده باشد. اما همواره به یاد داشته باشید که مطرح کردن موضوع با همسر بهترین کاری است که میتوانید انجام دهید. زیرا برخی از افراد از بیان موضوع خودداری میکنند و همین کار باعث میشود تا مسأله بزرگتری ایجاد شود که نتوانند به راحتی آن را حل کنند. شایان ذکر است که با همفکری یکدیگر از موضوع آگاهی پیدا کنید و در صورت نیاز میتوانید با یک روانشناس یا مشاور نیز مشورت کنید تا به نتیجه بهتری دست یابید.